Koninklijke Zeelandia Groep b.v. is een internationale producent van ingrediënten voor ambachtelijke en industriële brood- en banketbakkerijen. Het bedrijf heeft zo’n 30 vestigingen wereldwijd en verkoopt zijn grondstoffen in meer dan 100 landen. De samenwerking tussen de Nederlandse vestiging in Zierikzee (Zeelandia H.J. Doeleman b.v.) en CaptureTech gaat al jaren terug. Onlangs werd deze geïntensiveerd toen zowel de bestaande scanners en printers als het gehele wifinetwerk zijn vervangen.

Geen wifi kost tijd en geld

Een betrouwbare wifiverbinding is niet meer weg te denken uit onze huishoudens en werkomgevingen. In het geval van een bedrijf als Zeelandia, waar dagelijks duizenden bestellingen gepickt en verzonden worden, is een goed bereik helemaal van groot belang. Dus toen de productieomgeving ‘black spots’ begon te vertonen, was het tijd voor actie. “Onze heftrucks zijn in grote mate afhankelijk van een goede wifiverbinding”, zegt Bert de Vos, Hoofd ICT-beheer bij Zeelandia. “Zijn er plekken waar ze geen bereik hebben, dan moet er worden omgereden. Dat kost tijd en dus geld.”

 

Water uit de kraan

Bovendien zorgt een haperende wifiverbinding voor onvrede. Uit onderzoek naar de invloed van falend internet op de werkprestaties blijkt zelfs dat dit als een van de grootste productiviteitskillers wordt beschouwd. Of, zoals Bert het beschrijft: “Goede wifi is net zoiets als water uit de kraan. Het is vanzelfsprekend, totdat het niet werkt.” Omdat het netwerk vanwege verouderde beveiliging ook niet meer up-to-date was, moest er duidelijk wat gebeuren. En dus werd CaptureTech uitgenodigd.

"Goede wifi is net zoiets als water uit de kraan. Het is vanzelfsprekend, totdat het niet meer werkt."
Bert de Vos, Hoofd ICT-beheer

Feilloze wifi

“Het team van CaptureTech heeft uitgebreide metingen gedaan om te zien waar ruimte was voor verbetering”, aldus Bert. “Er zijn in de loop der tijd behoorlijk wat gebouwen bij gekomen, wat invloed heeft gehad op de wifi-configuratie. CaptureTech heeft alles in één keer aangepakt, zowel op onze productie- als kantoorlocaties. Het totale netwerk is vervangen en er zijn access points verplaatst, vervangen en toegevoegd. Met als gevolg dat de wifi nu overal feilloos werkt. Omdat het nieuwe Meraki netwerk cloudgebaseerd is, kunnen onze systeembeheerders alles bovendien veel gemakkelijker monitoren. En doet zich ooit een probleem voor, dan kan CaptureTech door de CaptureTech Protect service op afstand meekijken en het euvel in de meeste gevallen direct oplossen.”

 

Vervanging printers en scanners

Behalve een nieuw wifinetwerk, maken ook alle oude scanners en printers op de vestiging van Zeelandia in Zierikzee plaats voor nieuwere versies. “In onze productieomgeving worden op grote schaal barcodes geprint op etiketten. Omdat de printers aan het einde van hun technische levensduur waren, konden codes niet meer altijd even goed gelezen en gescand worden. Net als een slecht functionerend wifinetwerk leidde ook dit tot onvrede. CaptureTech heeft geïnventariseerd waar onze behoeftes liggen en op basis daarvan een goed voorstel gedaan.”

"CaptureTech heeft geïnventariseerd waar onze behoeftes liggen en op basis daarvan een goed voorstel gedaan."
Bert de Vos, Hoofd ICT-beheer
De Zebra DS3678

Verbeterde printkwaliteit

In dat voorstel is rekening gehouden met het soort etiketten dat er bij Zeelandia geprint wordt en de omgeving waarin de printers staan. In hun geval zijn dat ruimtes die door het gebruik van grondstoffen behoorlijk stoffig kunnen zijn. Met de nieuwe printers wordt dit ondervangen. “Het testexemplaar van de Zebra printer die we mochten lenen beviel zo goed dat we besloten hebben op korte termijn over te gaan op deze nieuwe generatie printers. De printkwaliteit is vele malen beter dan we gewend waren. Dat, in combinatie met de gloednieuwe Zebra DS3678 scanners, zorgt voor enthousiaste reacties op de werkvloer.”

Meer dan ‘dozen schuiven’

Of het vanzelfsprekend was dat alles aan CaptureTech werd uitbesteed? “Ja en nee”, zegt Bert. “Zo’n beslissing neem je niet blindelings. Dat onze relatie met CaptureTech al heel wat jaren terug gaat, wil niet per se zeggen dat ze automatisch alle orders krijgen. We hebben heus ook wel verder gekeken. En toch zijn we uiteindelijk weer bij CaptureTech uitgekomen. Het is gewoon meer dan alleen ‘dozen schuiven’. Zowel het voor- als natraject zijn voor Zeelandia erg belangrijk. Omdat CaptureTech grondig vooronderzoek deed en weet waar ze op moeten letten bij een bedrijf als het onze, konden ze snel een passend voorstel neerleggen.”

Snel schakelen

Bert was erg te spreken over het feit dat in het voorstel alleen die opties waren opgenomen die naadloos zouden aansluiten bij de behoeftes van Zeelandia. “In plaats van twintig voorstellen, kregen we er twee of drie. Dat scheelde ons een hoop uitzoekwerk. Ik kan wel zeggen dat er een echte klik is tussen onze bedrijven. CaptureTech is toegankelijk en schakelt waar nodig direct met onze mensen op de werkvloer. Er wordt in het geval van een calamiteit direct actie ondernomen, zonder dat er vooraf ingewikkelde formulieren moeten worden ingevuld of offertes ondertekend. Onze samenwerking is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en dat is ons heel wat waard.”

Download als PDF

Bekijk en deel dit klantverhaal als PDF document.

Download

CaptureTech Case Study Zeelandia
close