Handheld terminals voor in het magazijn

Handheld terminals

Handheld terminals worden veel gebruikt in magazijnen en distributiecentra. Dat is logisch, want handhelds zijn efficiënt en verkleinen de kans op fouten in magazijnprocessen. Bij CaptureTech hebben we al vele bedrijven geholpen met het implementeren van complete barcode scanning systemen met handheld terminals.

Er zijn verschillende soorten handheld terminals. Zo zijn er natuurlijk de bekende standaard barcodescanners. Daarnaast maken veel logistieke bedrijven gebruik van RFID scanners. Hier communiceert de scanner met een sticker waarin een RFID chip zit verwerkt.

 

Industriële handheld terminals

Industriële terminals zijn robuuste, modulair opgebouwde handheld scanners die speciaal ontwikkeld zijn voor veeleisende omgevingen. Deze apparatuur is speciaal ontwikkeld om bestand te zijn tegen meerder vallen van hoogtes rond de 1,5 meter. Verder hebben ze vaak een beschermingsklasse IP65 of IP67. Dat betekent onder andere dat ze spatwater- en stofdicht zijn, wat een belangrijke vereiste is in de meeste magazijnen, productiesites en containerterminals. Ook hebben ze een batterij die langer meegaat dan consumentenproducten, omdat je in een industriële omgeving het de handheld een hele shift onafgebroken moet kunnen gebruiken. Hieronder vind je een aantal van de meest gebruikte modellen.

Handheld terminal software van CaptureTech

Welke type je ook gebruikt, het is belangrijk dat je werkt met de juiste handheld terminal software. Onze logistieke experts hebben veel ervaring met het implementeren van handheld terminal software in magazijnen en distributiecentra. We adviseren je niet alleen over software en hardware, maar ook over welk type terminal in jouw situatie het hoogste rendement behaalt en hoe je de data zo goed mogelijk kunt verwerken. Dat gebeurt in het achterliggende WMS of onze CaptureTech Connect software.

Handheld terminals bij PPC
Klantcase

Plinten & Profielen Centrale

“Van ouderwetse zwarte schermpjes met groene letters gingen we naar moderne scanners met een fancy uiterlijk en touchscreen.”

Harold de Graaf
ICT Manager

Bekijk case

Netwerk infrastructuur

Een stabiel, veilig en krachtig WiFi-netwerk is essentieel voor een goede werking van jouw handheld terminals en software. Daarvoor implementeren we de WiFi technologie van Cisco Meraki. Door metingen analyseren wij het volledige frequentiespectrum en voorzien we het magazijn van het juiste aantal WiFi Access Points. Access Points worden beheerd in de cloud. De zeer uitgebreide configuratie- en beheermogelijkheden geven je vanuit één centrale locatie inzicht in het totale netwerk.

Meer informatie of een offerte?

Met meer dan 2500 klanten, 2750+ implementaties en circa 10.000 devices in beheer in de Benelux, hebben we een grote expertise ontwikkeld in de implementatie van barcode scanning systemen. Onze ervaren mensen helpen je graag bij de implementatie van goede handheld terminals en de integratie met jouw ERP of WMS. Wij adviseren je graag en staan voor je klaar. Vul dit formulier in en een van onze specialisten neemt contact met je op.

CaptureTech medewerker virtual tether
Randy van den Brink
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close