Wat is het verschil tussen een scanner en een terminal?

Onder ‘terminal’ verstaan we alle apparatuur die bijvoorbeeld in een magazijn, productieomgeving of in het veld wordt gebruikt om taken mee uit te voeren. Bijvoorbeeld het afleveren van goederen, het doen van voorraadtellingen of orders picken. Het apparaat is vaak uitgerust met een barcode scanner of RFID-reader om snel en nauwkeurig producten te kunnen identificeren en traceren.

Terminals worden vaak gebruikt in magazijnen omdat ze draagbaar en gemakkelijk te gebruiken zijn. Ze stellen magazijnmedewerkers in staat om de voorraad en magazijnactiviteiten in realtime bij te houden en te beheren, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en de kans op fouten wordt verminderd. Bovendien kunnen ze integreren met het Warehouse Management Systeem (WMS) van het magazijn om de efficiëntie en nauwkeurigheid van de logistieke processen te verbeteren.

Een terminal kan dus ook een scanner zijn, maar niet uitsluitend. Zo is bijvoorbeeld een tablet gemonteerd op een heftruck ook een terminal; een heftruckterminal.

close