Logistieke automatisering

In een magazijn of distributiecentrum wordt altijd gestreefd naar een hogere efficiëntie. Het is van belang dat het werk snel en goed wordt uitgevoerd zodat je klanten optimaal kunt bedienen. Tegelijkertijd wil je jouw personeel niet belasten met onmogelijke targets of een hoge werkdruk. Door middel van logistieke automatisering kun je zowel het rendement als de werknemerstevredenheid verhogen.

Automatiseren van orderpicken

Orderpicken is een belangrijk logistiek proces. Door het proces van orderpicken te automatiseren kun je meer opdrachten voor klanten uitvoeren in een korter tijdsbestek. Daarnaast wordt het voor orderpickers makkelijker het overzicht te bewaren en bespaar je veel tijd op het gebied van administratie. Mogelijkheden op dit gebied zijn de inzet van voice pickingRFID of barcoding.

Inzichten van de werkvloer

Het meten van activiteiten en prestaties op de werkvloer is bij veel bedrijven een ondergeschoven kindje als het aankomt op logistieke automatisering. Vaak denkt men dat software om prestaties te meten wordt ingezet om orderpickers individueel te beoordelen. Het is echter juist een tool waarmee je eerder knelpunten in het logistieke proces ontdekt en deze adequaat kunt verhelpen. Hiermee vergemakkelijk je het werk van de orderpickers en wordt het rendement verhoogd.

Beheer van apparaten

In een magazijn of distributiecentrum wordt gebruik gemaakt van veel mobiele apparaten, zoals handheld scanners of reachtruck terminals. Met CaptureTech Check beheer je alle mobiele apparaten in één overzicht. Check is een webapplicatie waarmee je devices kunt volgen en reparaties kunt beheren, toezicht kunt houden op technologische implementaties en rapporten kunt genereren. Een grote stap in jouw logistieke automatisering dus.

logistieke automatisering

Mogelijkheden van logistieke automatisering

Bij de automatisering van logistieke processen zijn er veel mogelijkheden. Je kunt denken aan het versnellen van het orderpicken, maar ook aan het inzichtelijk maken van de prestaties op de werkvloer of het beheer van je apparaten.

"Wij vertrouwen op de door CaptureTech geleverde producten en diensten, die medebepalend zijn voor ons bedrijfssucces"
Clifford Lenkens, Manager ICT, Quantore

CaptureTech helpt bij de automatisering van logistieke processen

Er zijn tal van technieken die logistieke automatisering mogelijk maken, maar welke onderdelen gaan jouw magazijn of distributiecentrum verder helpen? Met meer dan 2750 voltooide logistieke implementaties snappen we dat iedere branche en ieder bedrijf eigen logistieke uitdagingen heeft.

Meer informatie of een offerte?

Onze experts hebben ruime ervaring met alle technieken en voeren gedegen analyses uit. Daarmee ben je verzekerd van een doordacht advies, volledig toegesneden op jouw specifieke situatie. Wil je meer informatie of ben je op zoek naar gericht advies? Neem dan contact met ons op door dit formulier in te vullen. Wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

CaptureTech medewerker virtual tether
Randy van den Brink
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close