NIST: Recover

De kernfunctie ‘Recover’ van het NIST-framework richt zich op het herstellen van de normale bedrijfsvoering na een cyberincident of een andere crisis. Dit omvat het inrichten van systemen en processen om snel te kunnen herstellen van een incident en de normale bedrijfsvoering te hervatten.

Dit omvat onder andere:

  • Het ontwikkelen van een incident response plan en procedures voor het herstel na een incident.
  • Het opstellen van een crisiscommunicatieplan voor het informeren van belanghebbenden over het incident en het herstelproces.
  • Het opstellen van een plan voor de continuïteit van de bedrijfsvoering (BCP) om te zorgen dat kritische processen kunnen blijven functioneren tijdens een incident.
  • Het testen van het herstelplan en de BCP om te zorgen dat deze adequaat zijn.
  • Het regelmatig updaten en verfijnen van het herstelplan en de BCP om te zorgen dat deze up-to-date zijn en aan de veranderende behoeften van de organisatie voldoen.

De kernfunctie ‘Recover’ helpt organisaties om snel te herstellen van een incident en de normale bedrijfsvoering te hervatten, waardoor de impact van een incident op de organisatie wordt beperkt.

Cyber Security Scan

Begin eenvoudig en weet direct waar je staat met de Security Scan. Met deze nulmeting scannen we je huidige omgeving, inclusief bestaande software en hardware en je beveiligingsbeleid. Meestal kunnen we al snel enkele direct zichtbare risico’s aanwijzen, maar we komen ook met een uitgebreide en diepgaande rapportage voor jouw omgeving. Mocht je daarna kiezen voor ons Security-as-a-Service abonnement dan doen we deze scan ieder jaar opnieuw.

IT Consultant Mikel Warbie
Mikel Warbie
Cyber Security Specialist

"*" geeft vereiste velden aan

close