NIST: Protect

De kernfunctie ‘Protect’ van het NIST-framework richt zich op het implementeren van beveiligingsmaatregelen om de kwetsbaarheden van een organisatie te verminderen en de kritische systemen, informatie en processen te beschermen tegen cyberbedreigingen. Het helpt organisaties om de kwetsbaarheden te verminderen en de systemen, informatie en processen te beschermen tegen cyberbedreigingen.

Dit omvat onder andere:

  • Het implementeren van beveiligingsmaatregelen zoals firewalls, encryptie, toegangscontrole, en het gebruik van anti-malware software.
  • Het implementeren van beveiligingsstandaarden zoals NIST SP 800-53 en ISO 27001.
  • Het monitoren van de beveiligingsmaatregelen om te detecteren of deze correct worden toegepast en of er aanvullende maatregelen nodig zijn.
  • Het ontwikkelen van incident response plannen en procedures om te reageren op een beveiligingsincident.
  • Het trainen van medewerkers op beveiliging en bewustwording van hun rol in het beschermen van de organisatie.

Cyber Security Scan

Begin eenvoudig en weet direct waar je staat met de Security Scan. Met deze nulmeting scannen we je huidige omgeving, inclusief bestaande software en hardware en je beveiligingsbeleid. Meestal kunnen we al snel enkele direct zichtbare risico’s aanwijzen, maar we komen ook met een uitgebreide en diepgaande rapportage voor jouw omgeving. Mocht je daarna kiezen voor ons Security-as-a-Service abonnement dan doen we deze scan ieder jaar opnieuw.

IT Consultant Mikel Warbie
Mikel Warbie
Cyber Security Specialist

"*" geeft vereiste velden aan

close