NIST: Detect

De kernfunctie ‘Detect’ van het NIST-framework richt zich op het op tijd detecteren van cyberbedreigingen en incidenten. Dit omvat het inrichten van systemen en processen om verdachte activiteiten te detecteren, te analyseren en te melden, zodat snel gehandeld kan worden om de impact van een incident te verminderen. De kernfunctie ‘Detect’ is belangrijk omdat het helpt om snel een incident te detecteren en te reageren, waardoor de impact van een incident kan worden verminderd.

Dit omvat onder andere:

  • Het implementeren van monitoring- en detectiesystemen om verdachte activiteiten te detecteren.
  • Het gebruiken van geavanceerde analytics om verdachte activiteiten te analyseren en te verifiëren.
  • Het opstellen van incident response plannen en procedures om snel te kunnen reageren op een detectie van een incident.
  • Het testen van de detectie- en responscapaciteiten om te zorgen dat deze adequaat zijn.

Cyber Security Framework

Cyber Security Scan

Begin eenvoudig en weet direct waar je staat met de Security Scan. Met deze nulmeting scannen we je huidige omgeving, inclusief bestaande software en hardware en je beveiligingsbeleid. Meestal kunnen we al snel enkele direct zichtbare risico’s aanwijzen, maar we komen ook met een uitgebreide en diepgaande rapportage voor jouw omgeving. Mocht je daarna kiezen voor ons Security-as-a-Service abonnement dan doen we deze scan ieder jaar opnieuw.

IT Consultant Mikel Warbie
Mikel Warbie
Cyber Security Specialist

"*" geeft vereiste velden aan

close