NIST: Identify

De kernfunctie ‘Identify’ van het NIST-framework richt zich op het begrijpen en beschrijven van een organisatie’s cyberveiligheidsbehoeften. Dit omvat het identificeren van belangrijke systemen, informatie en processen die beschermd moeten worden, evenals de analyse van de potentiële risico’s die deze kunnen blootstellen. Deze kernfunctie helpt organisaties om hun kwetsbaarheden te begrijpen en gerichte maatregelen te nemen om deze te beheersen.

Deze kernfunctie omvat onder andere:

  • Het bepalen van de kritische systemen, informatie en processen die beschermd moeten worden.
  • Het identificeren van de belanghebbenden die betrokken zijn bij de cyberveiligheid.
  • Het analyseren van de potentiële risico’s voor de organisatie en de impact ervan op de activiteiten van de organisatie.
  • Het opstellen van een risicobeheersingsstrategie die gericht is op de specifieke cyberveiligheidsbehoeften van de organisatie.
  • Het opstellen van beleid en procedures voor het beheer van cyberveiligheid.

De kernfunctie ‘Identify’ vormt de basis voor het opstellen van een effectief cyberveiligheidsprogramma, omdat het helpt om de kwetsbaarheden van de organisatie te begrijpen en gerichte maatregelen te nemen om deze te beheersen.

Cyber Security Scan

Begin eenvoudig en weet direct waar je staat met de Security Scan. Met deze nulmeting scannen we je huidige omgeving, inclusief bestaande software en hardware en je beveiligingsbeleid. Meestal kunnen we al snel enkele direct zichtbare risico’s aanwijzen, maar we komen ook met een uitgebreide en diepgaande rapportage voor jouw omgeving. Mocht je daarna kiezen voor ons Security-as-a-Service abonnement dan doen we deze scan ieder jaar opnieuw.

IT Consultant Mikel Warbie
Mikel Warbie
Cyber Security Specialist

"*" geeft vereiste velden aan

close