Staircase at the Troostwijk office
Klantcase

Troostwijk digitaliseert met hulp van CaptureTech

Digitalisering en digitale transformatie: twee speerpunten van menig organisatie. Handmatige processen digitaliseren is een belangrijke eerste stap. Maar de dienstverlening van je organisatie uitbreiden met digitale middelen, betekent dat je als organisatie ook echt daadwerkelijk de digitale transformatie doormaakt.

Op die manier is Troostwijk in 90 jaar tijd uitgegroeid van een taxatiebedrijf tot een volwaardige dienstverlener op het gebied van risicobeoordelingen, waarderingen en schaderegelingen. Zo’n transformatie vraagt om betrouwbare en toekomstbestendige ondersteuning van een IT-partner. Troostwijk vond die ondersteuning al bijna 30 jaar geleden bij Maurice Pronk, die nu Director Operations is bij CaptureTech. Die samenwerking wordt tot op de dag van vandaag voortgezet, maar nu ook met ondersteuning van het team van CaptureTech. Als Toin Kuypers, Manager ICT bij Troostwijk, de samenwerking moet samenvatten, is er één woord dat telkens naar voren komt: flexibiliteit. Samen met Toin blikken we terug op 30 jaar samenwerking.

Samen opgegroeid

“Maurice en ik zijn als het ware samen ‘opgegroeid’ in de wereld van ICT. Ik werk sinds 1991 bij Troostwijk, begonnen als programmeur en via systeem- en applicatiebeheerder op mijn huidige functie gekomen. In mijn beginjaren is het netwerk bij Troostwijk omgezet in een PC netwerk, en Maurice kwam daarvoor over de vloer vanuit zijn toenmalige werkgever,” begint Toin het verhaal.

“Toen Maurice voor zichzelf begon, ging Troostwijk als klant mee. Ik heb een tijdje als enige werknemer op de IT-afdeling gezeten, en zij leverden toen ondersteuning bij het beheer. Uiteindelijk hebben we toch gekozen voor een eigen IT-afdeling binnen Troostwijk, maar dat betekende zeker niet het einde van een prettige samenwerking,’ vervolgt hij.

"Tot op de dag van vandaag ondersteunt CaptureTech onze IT-afdeling wanneer wij dat nodig hebben. Ze vangen bijvoorbeeld ziekte of verlof op, remote of bij ons op locatie. Het fijne is dat dat ook vrij ad-hoc kan, als ik bel weten ze wel dat dat niet voor niets is en wordt er altijd naar een oplossing gezocht."
Toin Kuypers, Manager ICT

Samenwerken met CaptureTech

“De samenwerking met CaptureTech kenmerkt zich, naast de flexibiliteit, ook door de korte lijntjes en het informele karakter. Nadat Troostwijk is overgenomen door het Spaanse Tinsa, die zelf over een compleet datacenter beschikt, moest ik er best wel aan wennen dat dit contact nu formeler verloopt.

Het IT-beleid van Tinsa is dat ze zo min mogelijk afhankelijk willen zijn van derden, in ieder geval voor de IT-infrastructuur. Daarom heeft Tinsa nog een on-premises datacenter voor alle bedrijfsonderdelen, in plaats van naar de Cloud te gaan. Ook de security willen ze in eigen beheer houden.

We hebben dus zowel dedicated hardware in het Spaanse datacenter staan, als een eigen omgeving op shared hardware. We zijn wel zelf verantwoordelijk voor het beheer en de applicaties, en dat begrijpt CaptureTech. Ze ondersteunen ons bijvoorbeeld als we vragen hebben waar we met een professional over willen sparren. Ook voorzien ze ons desgevraagd van een second opinion. Kortom, ook op dit vlak is CaptureTech flexibel en bieden ze ons de ondersteuning die we nodig hebben, wanneer we dit nodig hebben,” aldus Toin.

 

IT als essentieel onderdeel van Troostwijk’s bedrijfsvoering

Troostwijk is van oorsprong een familiebedrijf, dat 90 jaar geleden begon met taxaties. Inmiddels voert Troostwijk ook contra-expertises en risico-inspecties uit, en kunnen de deskundigen van Troostwijk worden ingeschakeld voor advies en onderzoek. “Sinds enige tijd hebben we ook een platform voor risicomanagement, waar onze klanten gebruik van kunnen maken. Daarmee ontzorgen we hen en hiermee is IT niet langer enkel ondersteunend voor wat Troostwijk doet; het is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering geworden,” vertelt Toin.

“We worden steeds digitaler en nemen graag zorgen rondom risicobeoordelingen, waarderingen en schaderegelingen weg bij onze klanten. Verder verzorgen we, als enige in Nederland, opleidingen tot risicodeskundigen. Ook dat vereist een gedegen IT-infrastructuur. Kortom, we kunnen niet meer zonder, en CaptureTech begrijpt dat als geen ander. Onze samenwerking is dan ook gebaseerd op jarenlang begrip en vertrouwen. Dat we daarnaast niet vastzitten aan dure servicecontracten en kunnen betalen voor wat we nodig hebben, tegen scherpe tarieven, is ook absoluut een pré,” vervolgt hij.

 

Werken op projectbasis

CaptureTech ondersteunt Troostwijk met de diensten en producten die ze nodig hebben, op het moment dat ze het nodig hebben. Flexibel en op basis van wederzijds respect en vertrouwen. “Zo is Troostwijk ISAE 3402 gecertificeerd: een certificering voor het beheersen van risico’s, security en interne beheersing bij outsourcing. Een van de onderdelen is de juiste inrichting van de servicedesk, zodat alles voor onze klanten geborgd is. CaptureTech heeft ons ondersteund bij dit onderdeel en verzorgt ook elke twee jaar de benodigde securitycheck om de certificering te behouden” legt Toin uit.

“Wat bij zo’n project gewoon heel prettig is, is dat je elkaar kent, dat je weet wat je aan elkaar hebt en dat de lijntjes kort zijn. Ik heb er niets aan als ik een vraag of uitdaging heb, en dan weken moet wachten voordat mijn partner tijd heeft om het te bespreken. Bij CaptureTech zit ik binnen een week – en soms binnen een dag – aan een kop koffie om de dingen door te spreken. Heb ik ad-hoc ondersteuning nodig, dan is die er. Zonder gedoe over servicecontracten et cetera. Zoals ik al zei: een hele prettige samenwerking waarbij ik totaal geen behoefte heb om ergens anders te gaan kijken. Dat zegt denk ik genoeg, toch?” sluit Toin het gesprek af.

Meer weten over Troostwijk? Bekijk hier hun website.

Wil je ook jouw processen digitaliseren?

Start met een vrijblijvend gesprek met een van onze IT experts.

Maurice Pronk profile photo in black and white
Maurice Pronk
Director Operations

"*" geeft vereiste velden aan

close