IMC-Consultants over IT Security
Onze klanten

IMC-consultants werkt veilig en slim dankzij de diensten van CaptureTech

Voor IMC-consultants is één ding heel belangrijk om hun werk te kunnen doen: goedwerkende IT. Apparatuur, software en de verbinding, het is bijna een heilige drie-eenheid. Bovendien weten zij als experts op het gebied van o.a. ISO 9001 en ISO 27001 certificeringen hoe belangrijk kwaliteitsmanagement en databeveiliging is. In CaptureTech vonden zij de partner die ervoor zorgt dat ze slim, snel en veilig kunnen werken.

Gert de Jong, eigenaar van IMC-consultants, vertelt waarom IT zo belangrijk is voor hen, waar hij op let en waarom de samenwerking met CaptureTech al meer dan 10 jaar een succes is.

Databeveiliging als speerpunt

ISO 27001 is dé norm voor informatiebeveiliging. Steeds meer organisaties streven ernaar om deze certificering te behalen en processen te verbeteren. IMC-consultants ondersteunt hen hierbij. Dat doen ze door onderdeel te worden van de organisatie en maatwerk te leveren voor elke klant. Het betekent ook dat zij weten wat belangrijk is op het gebied van informatiebeveiliging.

Gert de Jong

“Als je precies weet waar je aan moet voldoen om deze ISO-norm te behalen, dan kun je niet anders dan er zelf ook aan voldoen. Ik moet mijn processen op orde hebben en hoe je dat op technisch gebied invult, daar heb ik een externe specialist voor nodig.” aldus Gert.

“Daarom zocht ik na de oprichting van IMC-consultants een IT-partner. Ik kwam in contact met CaptureTech omdat zij juist een partner zochten om te ondersteunen bij de ISO-certificeringen. Ik zag hoe serieus zij het namen en ik had direct een goed gevoel bij onze samenwerking.”

“Uiteindelijk is er een partnerschap met CaptureTech ontstaan: zij verzorgen voor ons de IT en wij ondersteunen hen bij het behalen en behouden van de certificeringen door het borgen en verbeteren van hun processen. Komen we dingen tegen die beter kunnen – vanuit ontwikkelingen in normen of wet- en regelgeving bijvoorbeeld, dan pakken we dat gezamenlijk op. We helpen elkaar om de dienstverlening naar onze andere klanten te optimaliseren.”

"Onze security moet gewoon altijd up-to-date zijn, zodat data goed beveiligd is. CaptureTech zit daar altijd bovenop"
Gert de Jong van IMC-consultants
Gert de Jong
Directeur, IMC Consultants

IT moet het gewoon altijd doen

In de dienstverlening van IMC-consultants is IT niet meer weg te denken. Of, zoals Gert zegt: “Als IT niet werkt, werken wij niet. En dat mag je heel letterlijk nemen. Als mijn devices of de software niet werken dan kan ik net zo goed een vrije dag nemen. Dat is tijd die ingehaald moet worden. Het is mijn gereedschap, net als een timmerman een hamer nodig heeft en een schilder een kwast.”

Gert vertelt dit terwijl hij in zijn kantoor zit, voor een interactief scherm waarop hij met ons praat via Microsoft Teams. Naast hem staat een laptop, er ligt uiteraard een smartphone binnen handbereik en hij heeft ook de beschikking over een Remarkable2 tablet.

“Het mag niet uitmaken welke van deze apparaten ik op dat moment vast heb, ik moet gewoon overal bij de bestanden kunnen en verder kunnen werken. CaptureTech regelt dat voor mij met Microsoft 365. En mocht er onverhoopt een apparaat kapot gaan, dan kan ik op een andere inloggen en doorwerken. Zo verlies ik nooit kostbare tijd, waar ik ook ben en wat ik ook doe. En dat geldt ook voor onze andere medewerkers.”

Altijd up-to-date

Gert vindt het verder belangrijk dat hij op de hoogte is van nieuwe ontwikkelingen en deze kan gaan gebruiken. Onze security moet gewoon altijd up-to-date zijn, zodat data goed beveiligd is. CaptureTech zit daar altijd bovenop, ik kan erop vertrouwen dat zij zorgen dat de software altijd voorzien is van de nieuwste updates en patches,” vertelt Gert.

“Bovendien is het prettig dat CaptureTech ons altijd proactief op de hoogte stelt als er iets gebeurt. Ook al raakt het ons niet, zoals een lek in bepaalde software, dan nog heb ik direct een e-mail van ze waarin staat dat ze bekend zijn met het lek maar dat er voor ons niets aan de hand is. Het is een veilig gevoel dat ik daar niet naar hoef te gissen of ze zelf moet benaderen met die vraag.”

Maar het gaat verder dan dat: “Ik spreek meestal een keer per maand met CaptureTech over de technologische ontwikkelingen. Wat is er nieuw in Microsoft 365? Wat betekent dat voor mij, hoe kunnen we dat inzetten om nog efficiënter te werken? Dat soort zaken bespreken we dan.”

Kantoorautomatisering bij IMC-consultants

Eigen portaal voor klanten

CaptureTech verzorgt voor IMC-consultants alles, vanaf de aanschaf van devices tot advies voor software, de implementatie, het beheer en de servicedesk voor vragen en problemen. Daarnaast was er ook een wens voor een portaal waar klanten van IMC-consultants kunnen inloggen en hun informatie kunnen inzien. Ook dit wordt door CaptureTech verzorgd.

“We zijn inmiddels bezig met de 3.0-versie van het portaal. Het fijne is dat het maatwerk is, geleverd door CaptureTech op bestaande Azure-technologie, en dat ze met ons meedenken als wij weer eens een idee hebben hoe we het graag anders zouden zien. Onze klanten zien het portaal echt als toegevoegde waarde, dus het is belangrijk voor ons dat het goed werkt, veilig is én meegaat met de tijd.

CaptureTech is altijd bezig met innovaties en nieuwe ontwikkelingen dat vind ik belangrijk. Ik denk dat op het gebied van IT stilstand echt achteruitgang is, en dat kunnen wij in ons vak niet gebruiken,” legt Gert uit.

Al met al is Gert meer dan tevreden met de samenwerking die ze al ruim 10 jaar hebben met CaptureTech. Wat dit succes verklaart? “De professionaliteit van CaptureTech, terwijl ze ondertussen wel heel benaderbaar zijn. Ze denken mee, zijn altijd op de hoogte van wat er speelt in de markt, communiceren altijd open en zijn heel proactief. Gewoon alles wat je in een IT-partner zoekt. En onze klanten geven aan dat ze onder de indruk zijn hoe wij het geregeld hebben, dat is een mooi compliment voor CaptureTech natuurlijk.”

 

close