MEEVivenz muurschildering
Onze klanten

MEEVivenz en CaptureTech groeien samen naar een innovatieve toekomst

MEEVivenz ondersteunt kwetsbare burgers bij het volwaardig en zoveel mogelijk op eigen kracht deelnemen aan de samenleving. Dit doen ze door mensen met een rugzakje te helpen bij problemen op het gebied van het persoonlijk en/of maatschappelijk functioneren. Het doel is om cliënten zo veel mogelijk zelfredzaam te maken.

Na de reorganisaties en fusies van de afgelopen paar jaar is er een solide onderneming ontstaan die zich inzet voor een sterke samenleving waarbij iedereen mee kan doen.

CaptureTech was al jaren de IT partner van één van de bedrijven die zijn opgegaan in MEEVivenz, en is dat nu dus van de hele organisatie. Dat beide organisaties elkaar daarbij opnieuw moesten vinden is geen geheim. Dat dit inmiddels meer dan gelukt is, vertellen Esther Albers, Medewerker Bedrijfsvoering, en Nicole Baltussen, Manager Bedrijfsvoering.

Specifieke wensen en behoeften

MEEVivenz is een organisatie binnen het sociaal domein. ‘Dat betekent dat onze kosten betaald worden uit gemeenschapsgeld. Dit is een belangrijk gegeven, want daar wil je zorgvuldig mee omgaan. Je moet verantwoording afleggen voor je uitgaven, dus alles moet zo efficiënt mogelijk,’ vertelt Nicole.

“Dat betekent overigens niet dat we geen geld uit kunnen geven, maar het moet wel nuttig zijn. Voor onze collega’s, en vooral voor de medewerkers in het veld, is het belangrijk dat IT voor hen werkt. Dat het altijd en overal beschikbaar is, dat het laagdrempelig is in gebruik en dat ze bij vragen snel en goed geholpen worden. En dat tegen de scherpst mogelijke prijs. Dat is de continue balans waar we naar op zoek zijn.”

ICT oplossingen voor kantoor MEEVivenz

CaptureTech ondersteunt daarbij: “Op het punt waar we nu staan, weten we dat CaptureTech echt onze partner is die naast ons staat. Een partner die met ons meedenkt. Dat kan op diverse vlakken zijn: ze komen proactief met mogelijkheden om licenties bijvoorbeeld goedkoper aan te schaffen, met features waar we al wel voor betalen, maar die we nog niet gebruiken, maar ook met nieuwe oplossingen die ons werk gemakkelijker kunnen maken.”

“Ze komen altijd met advies dat bij ons past: niet standaard het duurste en uitgebreidste pakket, maar het pakket wat voldoet aan onze wensen en eisen. Zoals voor Security-as-a-Service: natuurlijk is cybersecurity belangrijk voor ons, maar we hebben niet het meest uitgebreide pakket nodig. Dat adviseren ze dan ook niet. Ook kijken we samen periodiek of er ergens kosten bespaard kunnen worden. Het is heel fijn als een partner daarvoor openstaat.”

"Ze komen altijd met advies dat bij ons past: niet standaard het duurste en meest uitgebreide pakket, maar het pakket wat voldoet aan onze wensen en eisen. Ook kijken we samen periodiek of er ergens kosten bespaard kunnen worden. Het is heel fijn als een partner daarvoor openstaat."
Nicole Baltussen, Manager Bedrijfsvoering

Samen vooruit

Esther en Nicole moeten ook eerlijk zijn: de samenwerking is niet altijd zo goed geweest als nu. “Voorheen verzorgde CaptureTech de IT-dienstverlening voor een deel van onze organisatie. Na de fusie eind 2020 werden ze de IT-partner voor de gehele MEEVivenz-organisatie. Je merkte dat zowel zij als wij daar onze weg in moesten vinden,” legt Esther uit.

“Zij moesten ons opnieuw leren kennen en begrijpen wat wij nodig hebben. En wij moesten het gevoel krijgen dat het een samenwerking was. Laat ik vooral eerst zeggen dat dat gelukt is! Aan beide kanten is er veel ingezet om die samenwerking succesvol te laten zijn, om te komen waar we nu zijn. Binnen onze organisatie veranderde er veel, en IT is niet onze expertise. Doordat CaptureTech liet zien in staat te zijn ons daarin volledig te ondersteunen. Van het opnemen van de servicedesk tot strategisch meedenken over wat er voor ons ligt en hoe we de toekomst in kunnen vullen: de samenwerking tussen ons groeide samen met onze organisatie naar wat het nu is.”

Kantoorautomatisering bij meevivenz

CaptureTech verzorgt dus niet alleen de licenties en hardware, maar juist ook een stuk dienstverlening. En daarvoor is het belangrijk dat je op één lijn zit, aldus Esther: “Binnen MEEVivenz hebben we geen IT-afdeling. Onze servicedesk zit dus bij CaptureTech, en zij doen ook het beheer. Ik ben de coördinator en vertaal de wensen en behoeften van onze organisatie naar CaptureTech, en andersom natuurlijk ook. Nu kun je als partner denken: “mooi, het loopt,” en doorgaan zoals je dat elke dag doet. Waar CaptureTech het onderscheidend vermogen laat zien, is bijvoorbeeld dat zij trends in gebruikersvragen herkennen en dit aan ons terugkoppelen.”

Daarmee kan MEEVivenz kijken hoe de dienstverlening richting eindgebruikers beter kan, legt Esther uit: “Als bepaalde vragen vaak voorkomen, zoals bijvoorbeeld hoe bepaalde applicaties gebruikt moeten worden, dan liggen daar kansen op het gebied van training. Het is zonde te betalen voor een servicedesk als we medewerkers zelfredzamer kunnen maken door middel van opleidingen.”

"Waar CaptureTech het onderscheidend vermogen laat zien, is bijvoorbeeld dat zij trends in gebruikersvragen herkennen en dit aan ons terugkoppelen."
Esther Albers, Medewerker Bedrijfsvoering

Opleiding en awareness

Samen met CaptureTech zijn ze dan nu ook bezig met het uitrollen van trainingsplatform 5MOT (5 Minutes of Training), vertelt Esther:

“Door middel van korte e-learnings kunnen medewerkers zichzelf bekwamen in het gebruik van verschillende applicaties. Dat scheelt een hoop vragen naar de servicedesk, en daarmee kunnen we dan ook weer kosten besparen. Verder kunnen we de trainingen inzetten voor awareness, met name op het gebied van cybersecurity. Want daar bleek bij ons enorm veel behoefte aan!”

Wat vinden medewerkers daarvan? “Natuurlijk, het is niet ieders favoriete bezigheid, en lang niet iedereen is er even bedreven in. Plus, iedereen leert op zijn of haar eigen manier. De meeste terugkoppeling die we dan ook krijgen, heeft met persoonlijke voorkeuren te maken. Maar het overgrote deel is erg tevreden met de oplossing,” weet Esther te vertellen.

Maak van onboarding een feestje

MEEVivenz probeert te luisteren naar hun medewerkers. Zij zijn het tenslotte die de organisatie dragen. Dus, toen er veel feedback kwam op het onboardingsproces, wisten Esther en Nicole dat ze daar iets mee moesten doen.

meevivenz it partner

“Medewerkers moesten een laptop, mobiele telefoon, de bijbehorende accessoires en inloggegevens, plus uitleg krijgen. Vaak moesten ze dagen, soms weken, wachten voordat ze alles compleet hadden. Dat dat frustrerend is, begrijpt iedereen. En dat CaptureTech dat niet alleen op kon lossen, stond ook als een paal boven water. Maar, ze hebben er wel alles aan gedaan om ons te ondersteunen,” vertelt Nicole.

“CaptureTech levert de laptops en de IT. We hebben een andere leverancier voor mobiele telefonie. We zijn begonnen met onze processen in kaart te brengen en de bottlenecks te vinden. Want daar start het proces, als het aan onze kant allemaal goed en op tijd wordt doorgegeven, is dat al winst. Maar, we wilden dus dat alles in één keer bij de medewerker werd afgeleverd. Want daar scoor je punten mee.”

“Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan, want we hebben twee partners, die ergens ook concurrenten zijn. Maar ik wil CaptureTech echt het compliment geven dat ze daaroverheen gestapt zijn en samen met de andere partij een onboardingsproces hebben opgezet wat voor ons werkt. We krijgen nu enkel nog complimenten en mooie reacties van nieuwe medewerkers, en daar doen we het voor!”

Samen voor een innovatieve toekomst

Een samenwerking die zo nauw is, staat nooit stil en is nooit ‘klaar’. Bovendien, de wereld van IT verandert in rap tempo. CaptureTech houdt alle innovaties in de gaten en kijkt waar deze ingezet kunnen worden voor klanten als MEEVivenz. En soms betekent dat ook keuzes maken, zo weet Esther ons te vertellen:

“We maakten gebruik van een portal die CaptureTech zelf gemaakt had, en onderhield. Toen wij kennismaakten met Workspace 365 bleek dit beter aan te sluiten bij onze wensen. In plaats van vast te houden aan hun eigen portal, heeft CaptureTech echt naar ons geluisterd. Ze hebben onderzocht wat de mogelijkheden waren en Workspace 365 in hun aanbod opgenomen. Zo kunnen ze ons hier ook mee ondersteunen. Dat ze dat doen, zegt veel over hun instelling: de klant komt altijd voorop!”

Workspace 365

Esther en Nicole vatten de samenwerking als volgt samen: “Er wordt naar ons geluisterd, CaptureTech staat altijd open voor feedback en doet alles binnen hun mogelijkheden om ons zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarbij kijken ze altijd naar de nieuwste technologieën, nieuwe features en mogelijke kostenbesparingen. Ze zijn eerlijk en dat werkt heerlijk samen. Wij zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. En natuurlijk, er zijn altijd verbeterpunten, maar waar zijn die nu niet?”

Meer weten over MEEVivenz? Bekijk hier hun website.

close