Het managen van een container terminal wordt steeds complexer. Grotere containerschepen eisen van terminals dat ze piekbelastingen aankunnen, waarbij in korte tijd grote aantallen containers worden verplaatst. Tegelijkertijd moeten ‘dwell times’ niet te veel oplopen, verkeersopstoppingen rond havens voorkomen worden en flexibel worden samengewerkt met verschillende transportbedrijven. En dat alles in beperkte ruimte. Verschillende automatiseringsoplossingen kunnen uitkomst bieden.

Container terminal

Yard Management

De inzet van de juiste technologie helpt je bij het optimaal gebruik te maken van de aanwezig ruimte en zicht krijgen op waar je efficiencyslagen kunt maken. Bijvoorbeeld door het realtime volgen van al het verkeer en goederen, slimme planning en prioritering van alle activiteiten en het coördineren van de activiteiten van alle werknemers en derden op de container terminal.

Effectief yard management is cruciaal voor het verbeteren van de operationele efficiëntie, het verlagen van de kosten, het toezien op naleving van veiligheids- en regelgevingsnormen en het verhogen van de klanttevredenheid.

Yard management systemen (YMS) en Container Managent Systems zijn software-oplossingen die veel van deze activiteiten kunnen automatiseren en stroomlijnen. Een YMS helpt je met real-time zichtbaarheid van zoals inkomende en uitgaande vrachtwagens, trailers, zendingen, personeel, etc. en zorgt voor controle over de yard-activiteiten. Onze oplossingen integreren we daarom met dergelijke systemen. Zoals bijvoorbeeld met de software van Softpak.

Vertrouwd door:

access world logo
alconet logo
cetem logo

Hulp nodig? Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Ben je op zoek naar manieren om jouw container terminal efficiënter te maken met IT? Heb je moeite om erachter te komen waarmee je beste kunt starten? Zo ja, dan helpen we je graag op weg. Onze ervaren specialisten hebben ruime ervaring in het digitaliseren van container terminal processen. Na een eerste gesprek heb je vaak al een idee voor de eerste stappen die je kunt nemen en wat er allemaal mogelijk is. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

bas jansen
Bas Jansen
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close