Blog

Leren en groeien bij CaptureTech

26 mei, 2023
CaptureTech Raoul
Raoul Nuberg
CaptureTech Stagiair Cas
26 mei, 2023
Raoul Nuberg

In februari begon Cas, een enthousiaste student van de Hogeschool Utrecht, aan zijn stage bij CaptureTech. Met zijn studie Sales and Account Management als basis, was hij klaar om de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen. Nu, na bijna vijf maanden, is het tijd om terug te blikken op zijn ervaringen. Van het sollicitatieproces tot de dagelijkse werkzaamheden, Cas heeft veel te delen over zijn tijd bij ons. Met de eindstreep van zijn stage in zicht, zien we een student die veel heeft geleerd en gegroeid in zijn tijd hier. Van een onbekende omgeving tot een plek waar hij zich thuis voelt, Cas’ reis bij CaptureTech was er een van ontwikkeling en ontdekking.

 

Laten we beginnen bij het begin, hoe kwam Cas bij CaptureTech terecht? Zoals Cas ons vertelt, begon het allemaal met een simpele zoekopdracht op een stage website. Maar zoals bij de meeste verhalen, ligt de echte essentie in de details…

Het sollicitatieproces en de eerste indrukken

Cas kwam voor het eerst in contact met CaptureTech via een online stageplatform. Na een positieve reactie op zijn e-mail, ontmoette hij voor het eerst Maarten Anderson, de man die zijn stage bij CaptureTech mogelijk maakte. Het sollicitatieproces was volgens Cas helder en snel, en gaf hem een eerste indruk van de efficiënte communicatie binnen het bedrijf.

Eenmaal binnen de muren van CaptureTech, werd Cas officieel onder de hoede genomen door zijn leidinggevende, Sales Manager Kees Nijssen. Maar voordat hij echt aan de slag kon, moest hij eerst kennismaken met de ins en outs van het bedrijf. Hiervoor werd hij begeleid door Maarten de Bakker, die hem introduceerde in de wereld van marketing. Deze introductie gaf Cas een goed overzicht van de verwachtingen en de praktische werking van het commerciële proces

Binnen de kortste keren was Cas ingewerkt en klaar om zijn nieuw opgedane kennis in de praktijk te brengen. Maar zoals elke stagiair weet, kan de overgang van theorie naar praktijk verrassend zijn.

CaptureTech stage door Cas

 

Van theorie naar praktijk: De leercurve

De overgang van de theorie die Cas op school had geleerd naar de dagelijkse praktijk bij CaptureTech was een boeiende ervaring. Hij ontdekte al snel dat, hoewel de theorie en praktijk veel overeenkomsten hadden, de echte waarde van leren in het doen lag.

Cas wist al veel over marketing, met name SEO, vanuit zijn opleiding. Maar hier bij CaptureTech kreeg hij de kans om deze kennis daadwerkelijk toe te passen. Het was niet langer louter luisteren of typen; het was nu tijd om actief te leren, iets wat Cas bijzonder waardeerde.

Maar niet alles was zoals op school. Er waren bepaalde dingen die anders waren in de praktijk. Een van de grootste uitdagingen? Het bellen van prospects. Hoewel hij op school had geleerd hoe een belscript werkt, was de realiteit toch anders. Het kon alle kanten op gaan en dat was even wennen. Maar met elk telefoontje, met elke interactie, werd Cas vaardiger en zelfverzekerder. Buiten de uitdagingen waren er ook overwinningen. Zoals het moment waarop hij een oude klant, weer aan boord wist te krijgen. Dit was een tastbaar resultaat van zijn inspanningen en een bevestiging dat hij op de juist weg was. Dit waren de momenten waarop theorie en praktijk samenvielen en de waarde van zijn stage echt tot uiting kwam.

Cas loopt stage bij CaptureTech

De cultuur, de mensen en de toekomst: Het leven bij CaptureTech

Een van de aspecten die Cas het meest waardeerde tijdens zijn stage bij CaptureTech was de werkomgeving en de manier waarop mensen met elkaar omgingen. De sfeer op kantoor was altijd luchtig en gezellig, met een regelmatig geintje om de stemming erin te houden. Cas voelde zich al snel thuis, mede dankzij de sociale manier van communiceren binnen het bedrijf, die hij zowel intern als bij de klantinteracties opmerkte.

Een mooi voorbeeld hiervan is de manier waarop CaptureTech met zijn klanten communiceert. Volgens Cas wordt er bewust gekozen voor een ‘jij’ vorm van communicatie met klanten, in plaats van de formele ‘u’ vorm. Dit zorgt voor een meer persoonlijke en minder zakelijke sfeer in het contact met klanten, iets wat Cas bijzonder op prijs stelde.

Bij CaptureTech had Cas ook de mogelijkheid om zijn interesses en hobby’s te delen met zijn collega’s, wat bijdroeg aan de gezellige werkomgeving. Of het nu ging over voetbal, uitgaan of gewoon gezellig een biertje drinken in de kantine op vrijdag, er was altijd ruimte voor persoonlijke interactie.

 

Na een succesvolle stageperiode bij CaptureTech, is de toekomst voor Cas helder. Hij ziet zichzelf graag terug bij CaptureTech, idealiter in een functie als Inside Sales, en later als buitendienst Account Manager. Hij gelooft dat zijn ervaring bij CaptureTech hem een voorsprong geeft op zijn leeftijdsgenoten, vooral vanwege de unieke voordelen en faciliteiten die CaptureTech biedt aan haar stagiairs.

"Cas is de afgelopen tijd een grote hulp geweest bij ondersteuning van onze commerciële activiteiten. Zo heeft hij zich de verschillende tools snel eigen gemaakt, CRM uitbreidingen gedaan, zelfstandig klanten en prospects gebeld en ons ondersteund bij events. De resultaten hiervan zijn nu al zichtbaar. Beter hadden we het ons niet kunnen voorstellen!"
BMaarten de Bakker from CaptureTech
Maarten de Bakker
Marketing Manager

Zijn stage bij CaptureTech heeft Cas niet alleen praktische vaardigheden en ervaring gegeven, maar ook een waardevol inzicht in de dynamiek van een succesvol bedrijf en de mensen die het draaiende houden. En wie weet, misschien is dit pas het begin van Cas’ avontuur bij CaptureTech.

Ben je ook op zoek naar een stage?

Laat je gegevens achter voor een vrijblijvend gesprek. Of check onze vacatures.

Maurice Pronk profile photo in black and white
Maurice Pronk
Director Operations

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
close