Illustration of crossdocking workflow at a distribution center

Crossdocking

Bij crossdocking worden goederen na ontvangst in een distributiecentrum vrijwel direct weer klaar gezet voor uitgaande zendingen. Omdat goederen niet eerst in het magazijn worden opgeslagen en er dus minder activiteiten hoeven te worden uitgevoerd worden kosten bespaart.

Crossdocking

Vaak wordt crossdocking ingezet wanneer goederen onderdeel zijn van orders die snel geleverd moeten worden. De uitdagingen bij crossdocking zijn van gerelateerd aan het correct samenstellen en laden van de goederen, het ontbreken van goederen en het optimaal inzetten van de vloeroppervlakte.

Met de juiste software kun je deze uitdagingen aan en van crossdocking een succes maken. Maak gebruik van barcode scanning bij de goederenontvangst en de verzending om alle bewegingen in realtime bij te houden, waardoor je sneller kan werken.

We integreren onze professionele barcode scanners met jouw WMS of ERP voor optimale werking. De mobiele terminals kennen een lange batterijduur waardoor je een hele shift kan doorwerken zonder te laden. Bovendien zijn ze bestand tegen vallen en bescherm tegen stof en vocht.

Professioneel mobiele apparatuur beheren

Naarmate je organisatie groeit neemt ook het aantal mobiele apparaten toe. Hoe houd je het overzicht? En hoe voorkom uitval door verlies en defecten? Immers moet het werk continu doorgang kunnen vinden, zeker bij crossdocking. In plaats van grote aantallen extra terminals aan te schaffen als backup en onnodige kosten te maken, biedt onze service alles om de controle te behouden.

Mobile device management software with Zebra device

Met CaptureTech Protect heb je alles in één servicepakket:

  • Beheer al jouw apparatuur op afstand en centraal in één Mobile Device Management systeem
  • Gebruik het MDM voor snelle inzetbaarheid van nieuwe apparatuur met standaard configuraties
  • Verkrijg inzicht in de systeemstatus en -statistieken van al je mobiele apparaten
  • Maak gebruik van onze professionele supportmedewerkers, tot zelfs 24/7.
  • Houd Android up-to-date en veilig met halfjaarlijkse updates
  • Meld defecte apparatuur aan en volg ze in CaptureTech Check

Offerte of advies?

Ben je op zoek naar scanners voor crossdocking in jouw distributiecentrum? Laat je adviseren door onze specialisten over de beste keuzes voor bijvoorbeeld mobiele apparatuur. We staan voor je klaar met kennis van de beste hardware merken en te integreren WMS en ERP systemen. Vul het formulier in en we nemen contact met je op. Of bel ons op +31 252 241544 voor Nederland of +32 3 449 11 59 voor België.

Bas Jansen from CaptureTech
Bas Jansen
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close