Twee medewerkers in warehouse huren barcode scanner

Magazijnbeheer met scanners

Het magazijnbeheer en de daarmee verbonden logistieke goederenbehandeling zijn cruciaal voor het succes van jouw organisatie. Het is dan ook van groot belang dat je voorraden op een optimale manier bijgehouden worden en er bij de opslag en bewerking naar een maximale efficiëntie wordt gestreefd.

Maak gebruik van barcode scanning technology om jouw voorraden te beheren en alle handelingen in het magazijn op de efficiëntste manier te laten verlopen. Als system integrator leveren we je altijd een totaaloplossing voor barcode scanning hardware en software. Bovendien verzorgen we de integratie met jouw ERP of WMS en zorgen we ervoor dat je jouw barcode scanners gemakkelijk op afstand kunt beheren.

 

Workflows bij magazijnbeheer

Het beheren van een magazijn bestaat uit verschillende standaardprocessen. Door barcode scanners in te zetten maak je de workflows efficiënter en nauwkeuriger, waardoor je fouten verminderd en uiteindelijk een hogere kwaliteit bereikt tegen lagere kosten.

Goederenontvangst

Goederenontvangst

Na ontvangst worden de goederen weggezet in het magazijn. Het magazijnbeheer systeem kan daarbij, afhankelijk van de instellingen een locatievoorstel doen of laat de locatie keuze over aan de magazijnmedewerker. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met eventuele cross docking of urgentie.

Put-away magazijn

Opslag (Put away)

Na ontvangst worden de goederen weggezet in het magazijn. Het magazijnbeheer systeem kan daarbij, afhankelijk van de instellingen een locatievoorstel doen of laat de locatie keuze over aan de magazijnmedewerker. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met eventuele cross docking of urgentie.

Goederenverplaatsing

Goederenbewegingen

Elke beweging of locatie verandering van de goederen binnen de magazijnen wordt geregistreerd met het scanning systeem, zodat je ten allen van elk product en of lot weet op welke locatie het zich bevindt.

magazijnbeheer met scanner

Orderpicking

Het magazijnbeheer scanning systeem zal jouw orderpickers bij het orderpicken begeleiden via een optimale pickvolgorde en product picklocatie voorstel, controle na scanning op juistheid van het gepickte product en controle op de volledigheid van de picking.

Magazijnbeheer verzending

Shipping en verzending

Nadat de orders zijn gepickt worden ze klaargezet voor verzending. Ook deze laatste fase kan opgevolgd worden met het scanning systeem. Verzendlabels worden aangemaakt vanuit het WMS met de gekoppelde barcode printers.

 

Magazijnbeheer inventaris

Inventaris & Cycle count

Zorg ervoor dat je Warehouse Management systeem een inventaris- en cyclus telling module heeft, zodat je de voorraadpositie ingebouwd en geautomatiseerd kunt controleren. Hierdoor kun je je inventarisatie snel en efficiënt uitvoeren. Scan eenvoudig de magazijnlocatie, het artikelnummer en geef het aantal in.

Magazijnbeheer labels

Labels en etiketten

Uiteraard voorziet een Warehouse Management systeem ook in de afdruk en aanbreng van barcode verzendlabels of RFID tags. Voor de aankoop van barcode printers kun je ook bij ons terecht.

Magazijnbeheer met scanners verbetert de goederenstroom, optimaliseert de beschikbare magazijnruimte, verhoogt de efficiëntie van de magazijnmedewerkers en verbetert de algemene kwaliteit van de dienstverlening.

CaptureTech Connect software running on laptop and mobile device

CaptureTech Magazijnbeheer Software

We bieden verschillende softwareoplossingen die helpen bij magazijnbeheer. Heb je reeds een Enterprise Resource Planning (ERP) of Warehouse Management Systeem (WMS)? We koppelen onze software altijd aan deze systemen. Deze integratie zorgt voor het versnellen en optimaliseren van de logistieke processen.

Coop vrachtwagen at a docking station of their distribution center
Klantcase

COOP

“CaptureTech heeft ons SAP systeem gekoppeld aan het Voice systeem. Het kost ongeveer 10 to 15 minuten om mensen het Voice systeem te trainen”

Marco van der Zalm
IT manager

Bekijk case

Meer informatie of een offerte?

Wij adviseren je graag en staan voor je klaar. Vul dit formulier in en een van onze specialisten neemt contact met je op.

CaptureTech medewerker virtual tether
Randy van den Brink
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close