Magazijn automatisering

Met magazijn automatisering verbeter je zowel je bedrijfsprocessen als de klantbeleving. Zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren in het magazijn, waarbij zo min mogelijk tijd verloren gaat. Dat is hetgeen waar je naar streeft. Magazijn automatisering kan hierbij helpen. Hiermee verhoog je namelijk de kwaliteit en efficiëntie van het orderpick proces. Door werkzaamheden in jouw magazijn te automatiseren en te stroomlijnen, krijg je meer controle en reduceer je kostbare fouten.

Orderpicking automatiseren

Wanneer je magazijn automatisering overweegt is het orderpick proces een belangrijk onderdeel. Orderpicken is een proces wat foutgevoelig is. Menselijke fouten zijn nu eenmaal het risico van een handmatig proces. Door onderdelen binnen het orderpicken te automatiseren verklein je de kans op fouten. Ook kunnen medewerkers hun taken sneller uitvoeren, wat ervoor zorgt dat er meer opdrachten in hetzelfde tijdsbestek uitgevoerd kunnen worden. Voorbeelden van automatisering op het gebied van orderpicking zijn voice pickingRFID of barcoding.

Prestaties op de werkvloer meten

Het meten van activiteiten en prestaties op de werkvloer is bij veel bedrijven een ondergeschoven kindje. Vaak wordt gedacht dat software om prestaties te meten wordt ingezet om orderpickers individueel te beoordelen. Het is echter juist een tool waarmee je eerder knelpunten in het logistieke proces ontdekt en deze adequaat kunt verhelpen. Hiermee vergemakkelijk je het werk van de orderpickers en wordt het rendement verhoogd. Dit draagt bij aan een optimale magazijn automatisering.

Apparaatbeheer

Er bestaat een grote kans dat er in je warehouse veel gebruik wordt gemaakt van mobiele apparaten. Denk bijvoorbeeld aan barcodescanners, RFID scanners of mobiele telefoons. Zeker wanneer je een groot magazijn met veel medewerkers hebt, wordt dit onoverzichtelijk en kan er veel tijd verloren gaan met het opsporen van apparaten.

Daarom hebben wij CaptureTech Check ontwikkeld in het kader van magazijn automatisering. Hiermee kun je alle apparaten in één overzicht beheren. Met de webapplicatie Check kun je bijvoorbeeld mobile devices volgen, reparaties beheren en rapporten genereren.

magazijn automatisering

Magazijn automatisering op verschillende niveaus

Magazijn automatisering is mogelijk op verschillende niveaus. De gedachte die waarschijnlijk als eerste bij je opkomt, is het automatiseren van het orderpick proces en alles daar omheen. Magazijn automatisering kan veel tijdwinst opleveren, maar is niet het enige onderdeel wat geautomatiseerd kan worden. Denk bijvoorbeeld ook aan het meten van de prestaties op de werkvloer en het beheer van mobiele apparaten. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden in het optimaliseren van jouw bedrijfsproces?

"Het gaat om kostenverlagingen en efficiencyverbeteringen in de keten. De specialisten van CaptureTech begrijpen dat heel goed en helpen ons daarbij."
Theo van Domselaar, Commercieel Manager

Automatiseer jouw magazijn met CaptureTech

De belangrijkste onderdelen op het gebied van automatisering van magazijnen zijn aan bod gekomen, maar bij CaptureTech weten we dat het aanbod enorm is en dat het voor jou waarschijnlijk lastig te bepalen is waar de winst te behalen valt. Wij starten daarom altijd met een vooronderzoek op locatie. Hiermee brengen we in kaart waar de knelpunten in het logistieke proces zich bevinden en op welke onderdelen voor jouw bedrijf verbetering mogelijk is.

Meer informatie of een offerte?

Wil je meer informatie over magazijn automatisering, heb je andere vragen voor ons of wil je graag een offerte? Neem dan gemakkelijk contact met ons op, wij staan voor je klaar!

CaptureTech medewerker virtual tether
Randy van den Brink
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close