Hoe maak je een Office 365 backup?

Er zijn verschillende manieren om een back-up te herstellen in Office 365, afhankelijk van het type gegevens dat moet worden hersteld. Hieronder staan enkele veelvoorkomende methoden:

  1. Herstel van verwijderde items: Als u per ongeluk een item hebt verwijderd, zoals een e-mailbericht, contactpersoon of agenda-item, kunt u het item meestal herstellen uit de prullenbak van Office 365. Dit kan worden gedaan door naar de prullenbak te gaan en het verwijderde item te selecteren en te herstellen.
  2. Herstel van een eerdere versie van een item: Als u een item wilt herstellen naar een eerdere versie, kunt u dit doen door het item te openen en naar de versiegeschiedenis te gaan. Hier kunt u een eerdere versie selecteren en herstellen.
  3. Herstel van gegevens uit een back-up: Als u een back-up hebt gemaakt van uw Office 365-gegevens, kunt u deze herstellen door de back-up te importeren naar Office 365. Dit kan worden gedaan door gebruik te maken van een tool voor gegevensbeheer of door de gegevens handmatig te importeren.

Let op: Het is aan te bevelen om regelmatig back-ups te maken van uw Office 365-gegevens om te zorgen voor de beschikbaarheid en beveiliging van uw gegevens. Houd er rekening mee dat Microsoft niet verantwoordelijk is voor gegevensverlies en het is daarom belangrijk om de juiste stappen te nemen voor gegevensbeveiliging en herstel.

3d illustration. Open "cloud storage" button with folders and cloud coming out. Online storage concept
Blog

Waarom back-ups belangrijk blijven

“Er wordt nog steeds vaak gedacht dat bij een SaaS-dienst als Microsoft 365 de leverancier, in dit geval Microsoft, verantwoordelijk is voor de back-up en dat dit inbegrepen is in het abonnement.”

Misvattingen over back-ups

Meer support nodig?

Bereik onze supportafdeling

Tel: +31 252 241542

E-mail: [email protected]

Meer info

close