Handscanners from datalogic scanning a barcode on a product in a warehouse

Orderpick systeem met scanner

Voer je het proces rondom orders verwerken (deels) handmatig uit? Dan bestaat er een grote kans dat je met een orderpick systeem van CaptureTech veel tijd kunt besparen. En als ondernemer weet je natuurlijk dat tijd gelijk staat aan geld. Lees snel verder over onze order picking software.

Orderpicken met scanner

Orderpicken met scanner is een van de meest effectieve methodes voor het digitaliseren van het belangrijkste logistiek proces. Hieronder kun je lezen bij welke technieken dat voorkomt, maar het is goed om te weten dat voor het gebruik van scanners een goed WiFi-netwerk noodzakelijk is. Zo weet je zeker dat de scanners foutloos en zonder vertraging communiceren met je systeem. Mocht je twijfels hebben over je WiFi-netwerk dan kunnen we je hierbij helpen. We implementeren en beheren volledige WiFI en 5G netwerken met apparatuur van verschillende grote merken. Hiermee beschik je altijd en overal over goede WiFi in je warehouse, productieomgeving en kantoor.

orderpick scanner systeem

Wat doet een orderpick systeem?

Met een orderpick systeem is het mogelijk het proces rondom orders te automatiseren. Dit houdt in dat er minder handmatige taken uitgevoerd hoeven te worden, waardoor je veel tijd bespaart. Met andere woorden: Je kunt meer doen met hetzelfde aantal medewerkers. Met een hogere efficiëntie maak je natuurlijk lagere kosten. Een bijkomend voordeel is dat er met een dergelijk systeem veel menselijke fouten voorkomen worden. Bovendien krijg je door de verkregen data veel beter inzicht in prestaties van medewerkers en hoe (in)effectief je huidige manier van werken is. Met deze informatie kun je de processen nog verder optimaliseren.

Welke technieken zijn er?

Binnen orderpicking zijn er veel verschillende technieken mogelijk. De meest gebruikte technieken zijn:

  • Barcode scanning
  • RFID
  • Voice Picking
draadloze barcode scanner

Barcoding

Barcoding wordt veel gebruikt in de logistieke wereld. Hiermee wordt de kans op fouten verkleind en de efficiëntie verhoogd. Deze techniek kan uitgevoerd worden met verschillende scanners: bedrade of draadloze barcodescanners of vaste barcodescanners langs een lopende band.

Meer scanning

RFID sticker op doos in magazijn groothandel

RFID

RFID wordt veel gebruikt in de logistieke wereld. Hierbij geldt ook dat er gebruik wordt gemaakt van scanners. Echter, hierbij worden geen barcodes gescand, maar stickers met hele kleine chips erin verwerkt. De zogeheten RFID-tags. Hiermee kun je eenvoudig een krat of pallet identificeren. Heb je interesse in een RFID-oplossing? Dan vertellen wij er graag meer over.

Meer RFID

Voice Picking in het magazijn

Voice Picking

Voice picking is een systeem wat de laatste jaren steeds meer in opkomst is binnen het order picken. Niet zo vreemd, het is namelijk een ontzettend efficiënte techniek. Orderpickers dragen een headset, waarop ze via spraak een opdracht binnen krijgen. Eenmaal op de juiste locatie neemt de orderpicker de te picken eenheden mee. Het grote voordeel is dat de orderpicker altijd twee handen vrij heeft.

Meer Voice

CaptureTech koppelt orderpicking software met hardware

Alle technieken die hiervoor beschreven zijn, werken natuurlijk alleen goed in combinatie met de juiste orderpicking software. Bij CaptureTech hebben we verschillende software ontwikkeld, waarmee we het werk in de logistieke branche inzichtelijker en efficiënter maken. Door onze software herken je knelpunten in het logistieke proces sneller, waardoor je hier eerder op kunt inspelen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een orderpick systeem binnen jouw organisatie? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij geven je advies over welke oplossing geschikt is voor jouw organisatie. Een demo of vooronderzoek op locatie behoort hierbij altijd tot de mogelijkheden.

Koppelingen met jouw software

WMS

Exact

goto
ERP

SAP

goto
WMS

Centric

goto
WMS

Boltrics

goto
WMS

Davanti

goto

Meer informatie of een offerte?

Wij adviseren je graag en staan voor je klaar. Vul dit formulier in en een van onze specialisten neemt contact met je op.

CaptureTech medewerker virtual tether
Randy van den Brink
Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close