Nieuws

Spraak gestuurd order picken populair door corona

8 oktober, 2020
Woman Voice Picking in a warehouse
8 oktober, 2020

In de distributiecentra en magazijnen was het de afgelopen periode vele malen drukker vanwege de maatregelen rondom corona. De online bestelling en de topdrukte in bijvoorbeeld de supermarkten zorgden voor grote logistieke uitdagingen. Nu de feestdagen in zicht zijn, betekent dat wederom de nodige logistieke uitdagingen.

Black Friday is het startsein voor de aankomende drukte. Zeker door de op dit moment geldende corona-maatregelen is de verwachting dat er wederom veel meer wordt besteld dan andere jaren. Om de topdrukte bij te kunnen houden, worden binnen magazijnen en distributiecentra extra mensen ingezet. Dit extra personeel wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk inzetten en tevens rekening houden met de hygiënemaatregelen, wat betekend dat apparatuur meer persoonsgebonden wordt gebruikt.

Gebruiksvriendelijkheid en hygiëne

Waar voorheen orderpickers met lijstjes in het magazijn rondliepen, zijn orderpickers tegenwoordig met modernere technieken uitgerust. Een van de moderne technieken bij orderpicking is ‘Voice’, oftewel spraakgestuurd orders verzamelen. De orderpicker heeft een headset op zijn of haar hoofd en via deze headset duidelijke instructies en geeft bevestigingen via het microfoontje. Een groot voordeel voor de orderpicker is dat hij/zij handen vrij heeft en de foutmarges nihil zijn. Afgelopen periode is de vraag naar de ‘Voice’-oplossing enorm gestegen vanwege de gebruiksvriendelijkheid en hygiëne voor de orderpickers.

We hebben de voordelen van het gebruik van ‘Voice’ op een rijtje gezet:

  • Efficiënter werken
  • Hogere productiviteit
  • Minder fouten, controle en administratie
  • Handen en ogen vrij
  • Multitasking
  • Verhoogde focus op het werk
  • Grotere flexibiliteit
  • Realtime managementinformatie
  • Hogere medewerkerstevredenheid

Rendement

Bij CaptureTech bekijken we kritisch of er echt winst en efficiency te behalen zijn met voice. Na een inventarisatie van jouw logistieke proces, ontwikkelen we een realistisch plaatje van het te behalen rendement. Wanneer het ‘Voice’ orderpicksysteem niet de beste oplossing is voor jouw magazijn, dan denken wij met je mee voor een andere passende oplossing. Werkt het wel? Dan begeleiden we je naar een volledige integratie van ‘Voice’. Neem gerust contact met ons op!

Benieuwd hoe onze oplossingen jou kunnen helpen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op!

 

Bas Jansen van CaptureTech
Bas Jansen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close