Nieuws

Drukbezochte ICT & Logistiek 2023

14 november, 2023
CaptureTech op de ICT & logistiek 2023
14 november, 2023

Op de ICT & Logistiek 2023 in de Jaarbeurs Utrecht vorige week werd CaptureTech’s stand drukbezocht door logistiekelingen, IT’ers en anderen die op zoek waren naar manieren en technologieën voor het optimaliseren en veiliger maken van logistieke processen. Kees Nijssen, Randy van de Brink, Bas Jansen, Rogier Martens, Ronald Pannebakker, Maarten Anderson, Karenza van Rijn, Mikel Warbie en Maarten de Bakker waren volop bezig met het toelichten van de getoonde oplossingen. Lees hieronder in een gedetailleerd overzicht meer over deze oplossingen, of bekijk onderstaande video waarin Bas Jansen er meer over vertelt.

Handfree scanning technologie op ICT & Logistiek 2023

Handsfree scanning technologie

Veel aandacht ging uit naar onze handsfree scanning technologie. Duidelijk is dat je met draagbare scanners medewerkers op de werkvloer productiever maakt. Doordat ze continu beide handen vrij hebben tijdens werkzaamheden zoals bijvoorbeeld orderpicking.

Daarnaast vinden medewerkers het zelf vaak aangenamer werken en is het ook qua ergonomie een verbetering, vergeleken met het steeds wegleggen en oppakken van een traditionele, zwaardere handheld scanner.

Voice picking op de ICT&Logistiek 2023

Voice picking

Bij voice picking kunnen medewerkers in een distributiecentrum of magazijn spraakgestuurd werken. Elke medewerker beschikt over een voice-terminal en een headset met microfoon. Ze ontvangen natuurlijk klinkende gesproken instructies en kunnen opdrachten mondeling bevestigen in realtime, rechtstreeks aan jouw WMS, ERP of onze CaptureTech Connect software. Michael Jans, logistiek coördinator bij groothandel Horeca Van Zon zegt daarover: “De gebruikers hebben het systeem snel onder de knie en bovendien laat de technologie toe dat iedereen zijn eigen taal en dialect spreekt.” Bekijk hier de video met Michael waarin hij meer vertelt hierover.

CaptureTech Connect magazijnsoftware op de ICT&Logistiek 2023

CaptureTech Connect

CaptureTech Connect helpt je bij het optimaliseren van essentiële logistieke processen, zoals goederenontvangst, orderpicking, verplaatsingen en voorraadbeheer. Connect integreert bovendien de gegevens van je ERP met de gebruikte hardware voor deze processen.

Dankzij een intuïtieve Cloud-applicatie en een geïntegreerde scannerapplicatie zorgen we voor een naadloze samenwerking tussen jouw hardware en software. Het resultaat is een efficiënter magazijnbeheer, foutloos werken en een nauwkeurige voorraad. Vraag hier een demo aan.

WMS & ERP integraties

Een onderwerp dat veel naar voren kwam in de gesprekken met de bezoekers aan onze stand was de integratie met bestaande systemen. Veel van onze klanten werken met een Warehouse Management System in hun magazijn of distributiecentrum. Onderdeel van onze service is altijd de integratie met deze WMS’en, zodat je een werkend systeem krijgt opgeleverd, met bijvoorbeeld de door jou gebruikte applicaties op de juiste manier geconfigureerd op je mobiele computers, heftruckterminals en tablets. Heb je geen WMS, maar alleen een ERP, dan gebruiken we onze CaptureTech Connect software om de integratie te verzorgen tussen je systeem en de magazijnapparatuur.

Mobiele werkplek trolley XL

Mobiele werkplek trolleys

Medewerkers in je magazijn of productielocatie leggen aanzienlijke afstanden af gedurende hun werkdag. Ze lopen heen en weer tussen de labelprinter, de goederen, de plek waar de barcode scanner is achtergelaten, terug naar de printer, en naar de computer waar je WMS of ERP desktop applicatie draait, enzovoort. Met de mobiele werkplek trolley worden veel van deze overbodige bewegingen geëlimineerd. De gebruiker heeft alle benodigde apparatuur direct beschikbaar op een verrijdbare kar, die ze gemakkelijk meenemen naar de plek waar ze moeten zijn.

Hardware-as-a-Service van CaptureTech op de ICT&Logistiek 2023

Hardware-as-a-Service

Het vernieuwende pay-per-use model, bekend als Hardware-as-a-Service, biedt een flexibele oplossing voor kosteneffectieve scanning hardware. Door te kiezen voor een abonnementsmodel, profiteer je niet alleen van financiële flexibiliteit, maar ook van aanpasbaarheid tijdens piekperiodes op jouw locaties. Dit model elimineert hoge initiële investeringskosten, waardoor je direct een return-on-investment ervaart.

wifi en infrastructuur op de Transport & Logistics 2023

WiFi, Infrastructuur & IT Security

De hardware en software in je magazijn kan alleen goed werken met een betrouwbare netwerkverbinding. Daarom helpt ons team van netwerkspecialisten je met een krachtige en veilige verbinding. Zo voeren we bijvoorbeeld wifi-metingen uit. Met speciale software wordt dan vastgesteld welke frequentiekanalen er gebruikt kunnen worden, hoeveel en welke componenten er nodig zijn om een goed draadloos netwerksysteem te laten functioneren. Maar ook met het plaatsen van de benodigde acces points en het in werking stellen van het netwerk. Na implementatie kunne we het volledige beheer en beveiliging van je netwerk uit handen nemen.

RFID op de ICT & Logistiek 2023

RFID Oplossingen

Met een RFID-oplossing worden items zoals producten, dozen, pallets of rolcontainers voorzien van RFID tags. Deze tags worden gescand met een RFID-scanner en automatisch geïdentificeerd. Afhankelijk van jouw specifieke situatie en toepassing maken we gebruik van passieve of actieve tags die vaak worden geïntegreerd in labels. Scanning kan via een vaste RFID-tunnel of handheld mobiele scanner. Onze specialisten hebben vele projecten naar tevredenheid opgeleverd in binnen- en buitenland.

Zo maakt onze klant Hans Anders gebruik van onze RFID-oplossing voor voorraadbeheer in meer dan 400 winkels. Hiermee helpen we ze met een betere aanvulling van het assortiment en een hogere servicegraad in de winkels.

 

Cybersecurity op de ICT&Logistiek 2023

Cybersecurity voor logistiek

Wat ook veel terugkwam in de gesprekken met bezoekers was dat de IT-systemen, OT-systemen, besturingssoftware en apparatuur in hun magazijnen, productielocaties en op kantoor allemaal met elkaar in verbinding staan. Omdat we al die systemen, de data en de medewerkers met elkaar verbinden kunnen we hierbij als totaalpartner optreden. Of het nu gaat om het wifi-netwerk, laptops op kantoor, mobiele devices, smartphones of tablets. Met één IT-partner krijg je een echt geïntegreerde aanpak. Dit voorkomt vingerwijzen tussen IT-leveranciers en zorgt voor een efficiëntere totale operatie. De gecombineerde cybersecurity-oplossing CaptureTech Cyber Shield speelt daar een belangrijke rol in, want al die systemen moeten natuurlijk beveiligd worden.

Barcode systeem

Bescherm & beheer apparatuur

Naast hardware, software, WiFi en de implementatie en integratie hiervan zorgen we er ook voor dat alles continu blijft werken en beveiligd is. Hiervoor hebben we de CaptureTech Protect service ontwikkeld. Hierbij maak je gebruik van Mobile Device Management software zodat we je al je mobiele apparatuur, printers en wifi-infrastructuur kunnen beheren, monitoren, repareren en beveiligen. Daarnaast krijg je tot wel 24/7 toegang tot onze IT-specialisten, zodat je steeds de continuïteit van je processen waarborgt.

CaptureTech wifi site survey professionals

Analyse, advies en demo’s

Je ziet, er zijn nogal wat mogelijkheden wanneer het gaat om het efficiënter maken en digitaliseren van je logistieke processen. De keuzes voor de juiste technologie, hardware, software en services maak je niet zomaar. Ieder magazijn en iedere proces is altijd net weer anders. Daarom bieden we niet alleen demomateriaal voor diverse soorten apparatuur om te testen in jouw eigen omgeving, maar voeren we analyses uit op je locatie en krijg je deskundig advies van ons ervaren team.

Advies nodig?

Wil je weten hoe onze oplossingen je kunnen helpen productiever te worden in je magazijn, DC, productielocatie, container yard of op kantoor? Vraag het onze specialisten. Bel +31 252 241544 voor direct contact of laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Advies nodig?

Wil je weten hoe onze oplossingen je kunnen helpen productiever te worden in je magazijn, DC, productielocatie, container yard of op kantoor? Vraag het onze specialisten. Bel +32 3 449 11 59 voor direct contact of laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

bas jansen
CaptureTech Accountmanager Tim Blauwers
Bas Jansen Tim Blauwers
Accountmanager Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close