Nieuws

CaptureTech behaalt ISO 27001 certificaat

6 oktober, 2023
IS0 27001 certificaat CaptureTech
6 oktober, 2023

CaptureTech heeft het ISO 27001 certificaat behaald, de internationale standaard voor informatiebeveiliging. De ISO 27001 bevat richtlijnen voor het opzetten, implementeren, onderhouden en verbeteren van een Information Security Management System (ISMS). In een tijd waarin vertrouwelijke en privacygevoelige informatie dagelijks wordt blootgesteld aan risico’s, is het waarborgen van informatiebeveiliging essentieel voor elke organisatie.

Als technologiepartner van onze klanten hebben we soms toegang tot belangrijke informatie. Dit brengt de noodzaak met zich mee om de eigen informatiebeveiliging op een hoog niveau te handhaven. De certificering volgens ISO 27001 toont aan dat we onze informatiebeveiliging op orde hebben en op een gedegen manier onderhouden.

"Na een lange voorbereiding en een aantal intensieve dagen hebben we te horen gekregen dat we positief zijn beoordeeld voor de ISO 27001. Iedereen binnen CaptureTech, bedankt voor je directe en indirecte medewerking. Speciale dank aan Mikel, Vincent, Joost, Arthur, Maarten, Martijn, Andre, Frederick, Ronny, Ed, Bart en Mariette. We bedanken ook Walter en Gert van IMC, die hebben ons er goed doorheen geholpen."
Maurice Pronk van CaptureTech
Maurice Pronk
Operations Director

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is een internationale norm die zich richt op informatiebeveiliging binnen organisaties. De ISO 27001-norm specificeert de eisen voor het opzetten, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een Information Security Management System (ISMS). Dit systeem biedt een methodische en procesmatige aanpak voor het beveiligen van vertrouwelijke en kritieke informatie binnen een organisatie.

We gaan dus proactief om met informatiebeveiliging, investeren in het opzetten van de juiste processen die we waarborgen met het behalen van het ISO 27001 certificaat. En door het implementeren van ISO 27001 wordt het risico op beveiligingsincidenten, datalekken en ongeoorloofde toegang tot informatie geminimaliseerd.

Waarom ISO 27001?

Met ISO 27001 certificering tonen we aan dat we serieus omgaan met informatiebeveiliging en dat we de juiste maatregelen treffen om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie te waarborgen. Dat is best belangrijk als je bedenkt hoeveel klanten we helpen met onze IT-oplossingen. Van mobiele computers met onze software in magazijnen, tot cloudmigraties en cybersecurity. Overal wordt informatiebeveiliging steeds belangrijker. Voor veel klanten is het werken met partners die voldoen aan ISO 27001 certificering een absolute vereiste geworden. Niet gek dus dat steeds meer organisaties dezelfde stap maken en zich laten certificeren.

Benieuwd hoe onze oplossingen je kunnen helpen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op!

Benieuwd hoe onze oplossingen je kunnen helpen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op!

bas jansen
CaptureTech Accountmanager Tim Blauwers
Bas Jansen Tim Blauwers
Accountmanager Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close