Blog

Op de CaptureCouch: Tom Knoester

2 februari, 2024
BMaarten de Bakker from CaptureTech
Maarten de Bakker
Tom Knoester CaptureTech IT
2 februari, 2024
Maarten de Bakker

Tom, een gedreven en veelzijdige medewerker bij CaptureTech, heeft een bijzondere reis achter de rug. Zijn carrière begon in de groentewinkel in Den Haag, ver verwijderd van de wereld van technologie. Maar het was juist deze ongewone achtergrond die de basis vormde voor zijn huidige succes. Bij CaptureTech brengt hij nu zijn passie voor technologie en zijn uitgebreide ervaring in klantenservice samen in zijn rol als technisch consultant. 

De groenteboer

Tijdens het runnen van zijn groentezaak, ontwikkelde Tom niet alleen zijn zakelijke vaardigheden, maar leerde hij ook veel over inzet, betrokkenheid en klantvriendelijkheid. Tom herinnert zich: “Die tijd als groenteboer was meer dan alleen maar werk. Het leerde me veel over omgaan met mensen en om kwaliteit te leveren”. Deze ervaringen vormden een solide fundament voor zijn huidige carrière in de technologie. Hij herinnert zich de voldoening van het helpen van klanten en het oplossen van kleine dagelijkse problemen, wat direct van invloed is op hoe hij nu technische uitdagingen benadert. Zijn tijd als groenteboer was een tijd van groei, zowel persoonlijk als professioneel, en heeft een blijvende invloed op hoe hij vandaag de dag werkt en denkt.

Technologische innovaties in de groentezaak

In zijn groentezaak in Den Haag begon Tom al vroeg te experimenteren met technologie. Hij zag hoe technische oplossingen konden helpen om alles soepeler te laten lopen en de klanten beter van dienst te zijn. Tom probeerde dingen uit met systemen voor voorraadbeheer en bestellingen, wat hielp om zijn zaak efficiënter te maken. Deze ervaringen met technologie maakten hem enthousiast en legden een basis voor zijn latere carrière in de IT.

Overstap naar IT

Tom’s overstap van groenteboer naar de IT-wereld was vol onverwachte wendingen. Het keerpunt was toen zijn winkel werd overgenomen door een supermarktketen. Dit moment leidde tot een nieuwe fase in zijn carrière, waarin hij zijn ondernemersgeest en affiniteit voor technologie kon combineren. Het was uiteindelijk via zijn zwager, die bij IT Innovators werkte dat Tom een kans kreeg in de IT-sector. Bij IT Innovators begon hij met het opzetten van een servicedesk, een rol die hem uitdaagde en inspireerde. Deze positie legde de basis voor zijn verdere ontwikkeling en uiteindelijke overgang naar CaptureTech, nadat IT Innovators door CaptureTech was overgenomen. Hier kon hij zijn technische vaardigheden verder uitbreiden en verfijnen.

Tom Knoester CaptureTech

Rol en verantwoordelijkheden bij CaptureTech

Bij CaptureTech heeft Tom Knoester een sleutelrol op zich genomen, waarbij hij zijn vaardigheden als technisch specialist volledig benut. “Ik houd me voornamelijk bezig met klantgerichte projecten en de servicedesk, waar ik technische ondersteuning en oplossingen bied,” legt Tom uit. Zijn betrokkenheid bij diverse projecten laat zijn veelzijdigheid en vermogen om complexe problemen op te lossen zien. “Elk project biedt nieuwe uitdagingen en kansen om te leren, wat het werk hier bij CaptureTech zo boeiend maakt,” voegt hij toe. Tom’s aanpak in klantenservice en zijn technische expertise zijn cruciaal voor het succes van CaptureTech.

"Elk project biedt nieuwe uitdagingen en kansen om te leren, wat het werk hier bij CaptureTech zo boeiend maakt."
Tom Knoester
Tom Knoester

Persoonlijke inzichten

Tom’s reis van het omgaan met ADHD en dyslexie naar succes en persoonlijke groei is een verhaal vol uitdagingen en overwinningen. Ondanks zijn persoonlijke obstakels heeft Tom geleerd hoe hij er effectief mee kan omgaan, en hoe hij persoonlijke strategieën kan toepassen om zijn concentratie en focus te verbeteren.

Wat zijn leven extra bijzonder maakt, is de onvoorwaardelijke steun die hij van zijn vrouw ontvangt. Samen delen ze een liefde voor dansen, hoewel Tom zichzelf beschrijft als een “stijve hark.” Dit weerspiegelt zijn bereidheid om buiten zijn comfortzone te stappen, zowel in dans als in technologie. “Ik denk niet in beperkende kaders. Als je voortdurend binnen kaders blijft denken, zul je nooit buiten je comfortzone treden,” legt hij uit.

In zijn vrije tijd heeft Tom een diepgaande interesse in home automation, wat hem niet alleen helpt te ontspannen, maar ook zijn technische vaardigheden aanscherpt.

Bijzonder is zijn passieproject, een fictieboek waar hij al meer dan tien jaar aan werkt. Onlangs heeft hij al zijn notities en ideeën gedigitaliseerd om zijn schrijfproces te vergemakkelijken. Deze creatieve uitlaatklep wordt gevoed door zijn liefde voor het lezen van fantasyboeken, vooral die van auteurs als Stephen King en Raymond Feist.

Tom Knoester

Tom’s openheid over zijn persoonlijke uitdagingen en zijn vastberadenheid om zijn dromen na te jagen, maken hem tot een inspirerend figuur, zowel in zijn persoonlijke leven als voor onze collega’s. In zijn zakelijke correspondentie is hij openlijk over zijn dyslexie en heeft hij vaak positieve reacties ontvangen van klanten die ook dyslexie hebben. Ze waarderen het enorm dat hij dit in zijn e-mails benoemt, wat hen inspireert om ook open te zijn over hun eigen uitdagingen.

Toekomstplannen en ambities

Tom kijkt met optimisme naar de toekomst bij CaptureTech. Zijn ambities zijn tweeledig: professionele groei binnen het bedrijf en persoonlijke ontwikkeling. Hij is gedreven om zijn technische kennis te verdiepen en nieuwe vaardigheden op te doen, specifiek gericht op de nieuwste innovaties in de IT-sector. Tegelijkertijd streeft hij naar een voortdurende balans tussen zijn professionele en privéleven, waarbij hij de ondersteuning van zijn gezin als essentieel ziet. Reflecterend op zijn reis tot nu toe, voelt Tom zich dankbaar voor de groei die hij zowel persoonlijk als professioneel heeft doorgemaakt.

Tom Knoester profielfoto

Als laatste vraag in dit interview, vroegen we Tom naar zijn keuze voor de volgende persoon op de CaptureCouch. Zijn antwoord: “Ronald Pannebakker, want ik ben nieuwsgierig naar het verhaal van iemand die al lange tijd in het bedrijf zit, en dit zou een interessante afwisseling zijn van wat we tot nu toe hebben gehoord.”

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Laat je gegevens achter voor een vrijblijvend gesprek. Of check onze vacatures.

Rick van der Voort
Rick van der Voort
Service Manager

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 256 MB.
close