Blog

Op de CaptureCouch: Kishan

11 mei, 2022
BMaarten de Bakker from CaptureTech
Maarten de Bakker
Marketing Manager
Kishan Mohan CaptureTech IT beheerder
11 mei, 2022
Maarten de Bakker
Marketing Manager

De afgelopen maanden hebben we veel nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Graag stellen we deze steeds aan je voor bij ons op de CaptureCouch. Vandaag zit daar Kishan Mohan, IT beheerder.

Geen dag hetzelfde

Dat de werkzaamheden bij CaptureTech zo afwisselend zijn en je niet steeds op één plek bent geeft Kishan veel energie en zin in de dag. “Het ene moment ben ik op kantoor met mijn team voor een project bezig, de volgende dag help ik een klant met een probleem door op afstand mee te kijken, en dan ben je weer bij een klant op locatie apparatuur aan het configureren. Die variatie in werkzaamheden vind ik heel fijn.”

Ook zijn eigen verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden belangrijk volgens Kishan. “Ik ga het liefst zelfstandig aan de gang waardoor ik dingen snel oppak en in een korte tijd veel kan leren. Bij CaptureTech krijg je die ruimte volop en kan je veel kanten op.” Dit komt onder andere door het grote aantal verschillende type klanten, partners en projecten. “Maar gezellige collega’s en veel flexibiliteit met werktijden en -locaties is ook belangrijk en dat vind ik hier ook.”

Opgegroeid in het digitale tijdperk

Ooit begonnen met het leveren van IT support aan huis voor het snel oplossen van problemen met PC’s en telefoons, inmiddels werkt Kishan al 13 jaar in de IT wereld en heeft hij zich bij verschillende werkgevers steeds verder ontwikkeld. “IT verandert altijd, dat maakt het ook zo leuk. Zo was vroeger alles on-premise en wordt nu gelukkig het grootste gedeelte in de cloud beheerd. Dat maakt het een stuk gemakkelijker voor mij als beheerder. Bij on-premise moest je namelijk van iedere klant vaak hele specifieke dingen weten om ze optimaal te kunnen helpen, terwijl nu de support voor verschillende klanten vaker identiek is van aard. Ik denk dat IT partijen zich daardoor ook meer kunnen richten op hun consultancyrol, wat onze klanten ten goede komt.”

De interesse in IT werd al op vroege leeftijd aangewakkerd. “Ik heb altijd affiniteit gehad met techniek en elektronica, maar toen ik een computer kreeg was het hek van de dam. Dan ging er bijvoorbeeld iets stuk en dan probeerde ik zelf uit te zoeken hoe ik het kon maken.” Later zette dat zich door in het verdiepen in de elektra en besturingskant, hardware en software.

Cybercriminaliteit

Niet gek dus dat Kishan startte met een ICT opleiding, tot digitaal onderzoeker. Daarbij ging het over zaken als internetrecherche om cybercriminaliteit op te sporen en ethisch hacken, met als doel dit in te zetten in een functie voor de overheid. “Ik zocht naar zwakke plekken in IT-systemen om hackers met slechte bedoelingen een stap voor te zijn. Dit was destijds nog niet zo booming als nu, maar ik heb daar waardevolle kennis opgedaan waar ik nog steeds veel aan heb. Zeker ook binnen CaptureTech waar IT security een belangrijke expertise is.”

IT Beheerder

In zijn vorige functie werkte Kishan als enige IT beheerder in de hele organisatie en dat nam behoorlijk wat werkdruk met zich mee. Iets dat veel IT’ers die in vergelijkbare omstandigheden hebben gewerkt zullen beamen. “Ik ging van hot naar her en was de enige die verstand had van de IT infrastructuur en systemen die ze gebruikten en daarnaast was ik ook veel betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Het scheelt echt dat ik nu met andere IT’ers werk, zo leer je van elkaar en kunnen we elkaar goed ondersteunen.”

Dat ondersteunen van collega’s merkte Kishan al gelijk in zijn eerste week bij CaptureTech.

“Alles stond klaar op mijn eerste dag en ik had meteen twee collega’s die me begeleidden en al mijn vragen konden beantwoorden. Sindsdien verloopt alles nog steeds heel goed en ik zit hier helemaal op mijn plek!”

Efficiënter werken? Zorg voor één ICT-partner voor zowel de logistiek als kantoor!

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

 

BMaarten de Bakker from CaptureTech
Maarten de Bakker
Marketing Manager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close