Nederlandse Politie gunt CaptureTech opdracht na Europese aanbesteding

Nederlandse Politie gunt CaptureTech opdracht voor Intelligente Beheerkasten na Europese aanbesteding

De Nederlandse Politie heeft na een Europese Aanbesteding aan CaptureTech Corporation B.V. de opdracht gegund voor de levering van 120 Intelligente Beheer Kasten (IBK’s) en het bijbehorende managementplatform. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar, met een optie tot verlenging van vijf maal 12 maanden. Na een succesvolle gunningstest is de overeenkomst ingegaan op 8 april 2021.

De IBK’s zullen dienstdoen als slimme lockers voor het proces van vervangen, omwisselen en het oplossen van incidenten met Mobiele ICT Middelen (MIM’s), waaronder portofoons. De politie heeft de opdracht gegund volgens het Gunningscriterium Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) op basis van beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Wanneer een portofoon defect raakt dan is snel weer een operationele portofoon hebben belangrijk. Zo is de onderbreking tijdens het werken het kleinst. Intelligente beheerkasten helpen hierbij. De kast bestaat uit kluisjes van verschillende afmetingen. Bijvoorbeeld voor een item met de grootte van een portofoon, maar ook grotere kluizen waar bijvoorbeeld een laptop in past. De medewerker kan de portofoon die gerepareerd moet worden in de kast leggen en kan tevens direct de reserveportofoon uit een ander kluisje in de kast halen. Logistieke Ondersteuning (LO) zorgt ervoor dat de defecte portofoon wordt opgehaald, (indien mogelijk) gerepareerd wordt en terug in de kluis wordt gelegd, klaar voor de medewerker om de portofoon weer in gebruik te nemen.

De kast is ‘intelligent’ omdat wordt opgeslagen wie de defecte portofoon ter reparatie aanbiedt en welke reserveportofoon wordt meegenomen. De medewerker ontvangt een signaal (bericht) wanneer de portofoon gerepareerd is en klaar is om uit de kast te worden opgehaald. De reserveportofoon kan weer in de kast worden opgeborgen. Deze kasten dragen bij aan een sluitende administratie van persoonsgebonden portofoons.

In eerste instantie zal een pilot worden gehouden bij één politie-eenheid, waarbij acht tot tien beheerkasten worden ingezet. Het project Intelligente Beheerkasten zal starten met de implementatie en aanpassing van de beheersoftware. In de fase die daarop volgt worden de kasten fysiek uitgerold en in beheer genomen. In totaal zullen 120 beheerkasten ingezet worden. De doelstelling is dat in 2021 de pilot wordt uitgelopen en dat met alle bevindingen het traject van uitrollen in 2022 plaats zal vinden.

“Deze gunning is natuurlijk fantastisch nieuws voor het hele CaptureTech team en een waardevolle referentie in onze markt. Het is een belangrijke waardering van de kwaliteit van onze hardware en slimme software en we tonen er mee aan dat CaptureTech dé technologiepartner is voor bedrijven en instellingen die zoeken naar een efficiënte, veilige en betrouwbare manier van het geautomatiseerd beheren en opslaan van bedrijfsmiddelen.”

Maarten Anderson

Directeur, CaptureTech

“Samen met de politie zijn we van start gegaan met een tweetal bijeenkomsten en het opstellen van het implementatieplan en de planning. We gaan ervan uit dit jaar nog een goede pilot te kunnen draaien en volgend jaar volop te kunnen uitrollen. Een heel mooi project waarin de politie onze passie en kennis waardeert en ik uit kijk naar de verdere samenwerking”

Peter van Gemonden

IBK projectmanager a.i., CaptureTech

Slimme lockers voor politie Nederland

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Politie Turnhout verhoogt veiligheid en efficiëntie met sleutelbeheer

Politie Turnhout verhoogt veiligheid en efficiëntie met sleutelbeheer

Politie Turnhout verhoogt veiligheid en efficiëntie met sleutelbeheer

De Politie Regio Turnhout is een ambitieus en toonaangevend korps met activiteiten verspreid over 7 gemeentes: Turnhout, Baarle-Hertog, Beerse, Kasterlee, Lille, Oud-Turnhout en Vosselaar. Met een totaal van 255 medewerkers wordt de veiligheid en service gegarandeerd voor de 117000 inwoners.

Om veiligheid en efficiënte te verhogen, staat de inzet van slimme technologie hoog in het vaandel. Sinds enkele jaren maakt het Turnhoutse korps gebruik van een elektronische sleutelkast. Het geautomatiseerde sleutelbeheer wordt gebruikt voor sleutels van voertuigen, fietsen, technische ruimtes en de wapenkamer. Deze kast was aan vervanging toe, waarop het korps op zoek ging naar een sleutelkast van de volgende generatie.

Bedrijf: Politie Regio Turnhout

Locatie: Turnhout, België

Sector: Overheid

Product: KeyConductor en WebManager

“De oplossing van CaptureTech biedt ons tal van voordelen”

Bert Keersmaekers

Systeembeheerder, Politie Turnhout

Gebruiksvriendelijke sleutelkast software 

De keuze viel op CaptureTech met de KeyConductor en de gebruiksvriendelijke software CaptureTech WebManager. Als specialist in beveiliging, bewaking en geldtransport, was dit voor Politie Regio Turnhout een optimale keuze. “De oplossing van CaptureTech biedt ons tal van voordelen”, zo weet syteembeheerder Bert Keersmaekers te vertellen.

De Keyconductor is een robuuste en flexibele oplossing. Met vlotte toegang, zonder deur en toch veilig vergrendeld. “De toegang via de Mifare personeelsbadge was in een vingerknip geregeld. Verder is de gebruiksvriendelijkheid van de software een grote meerwaarde en een stap vooruit”, zegt Keersmaekers.

 

Geschikt voor intensief gebruik

De oplossing wordt zeer intensief gebruikt, waarbij veiligheid en efficiëntie voorop staan.. “CaptureTech biedt ons een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, waarbij de service en support uitstekend verloopt” voegt Bert Keersmaekers er nog aan toe. “Zo kunnen we in de toekomst vlot uitbreiden voor extra sleutels of beheer van radio’s of andere essentiële politiemiddelen.”

“De toegang via de Mifare personeelsbadge was in een vingerknip geregeld”

Bert Keersmaekers

Systeembeheerder, Politie Turnhout

Politie Turnhout verhoogt veiligheid en efficiëntie met sleutelbeheer

Ziekenhuis Oost-Limburg werkt met slim sleutelbeheer

Ziekenhuis Oost-Limburg werkt met slim sleutelbeheer

Ziekenhuis Oost-Limburg werkt met slim sleutelbeheer

Het Ziekenhuis Oost-Limburg, kortweg ZOL is een toonaangevend en dynamisch ziekenhuis met vier campussen: Sint-Jan (Genk), Sint-Barbara (Lanaken) en Maas en Kempen (Maaseik) met ziekenhuisactiviteiten en Medisch Centrum André Dumont (Waterschei) met raadplegingen.

Als onderdeel van HospiLim, een netwerk van 11 Limburgse zorginstellingen, vervult het ZOL een voortrekkersrol, waarin het sterke en duidelijke doelstellingen formuleert. Eén van die doelstellingen is het verbeteren en vereenvoudigen van werkprocessen. Om dat te bewerkstelligen neemt de campus in Genk het voortouw door de sleuteluitgifte voor aannemers te optimaliseren.

Bedrijf: Ziekenhuis Oost-Limburg 

Locatie: Genk, Lanaken, Maaseik en Waterschei | België

Sector: Zorg

Product: KeyConductor

“De opstelling is zo slim opgezet dat een aannemer met een werkopdracht zich meldt bij aankomst, de werkbon afdrukt en automatisch de sleutel neemt.”

Werner Moors

Projectingenieur elektriciteit, Ziekenhuis Oost-Limburg

Lagere kosten en meer efficiëntie

Externe aannemers en technische ploegen spelen een belangrijke rol in de werking van het ziekenhuis. Op dagelijkse basis worden er werken uitgevoerd waarbij medewerkers een sleutel krijgen voor een specifieke opdracht. Voorheen was die uitgifte manueel, op basis van vertrouwen. Vaak dient een externe partij te wachten op het overhandigen van de sleutel door de bewaking, wat tijd en geld kost.

Werner Moors, projectingenieur elektriciteit, legt de lat steeds hoger en zocht naar een efficiënte manier om beter inzicht te krijgen in de tijdsbesteding van aannemers door sleutels vlotter toe te kennen. Omdat een ziekenhuis altijd actief is, moet dit 24/7 gebeuren.

 

Duurzame sleutelkast met software

Hiervoor is een samenwerking gestart met CaptureTech. In de eerste plaats werd gezocht naar een duurzame sleutelkast met software en koppeling met Ultimo. ZOL gebruikt Ultimo als platform om werkopdrachten toe te kennen. Verder was het van belang om een partij te hebben die meedenkt met sterke kennis en support in de Benelux.

“CaptureTech voldoet aan deze hoge eisen en bovendien kan ZOL rekenen op een vast en deskundig aanspreekpunt” benadrukt Moors. “Dit is uitermate belangrijk voor een nieuw en belangrijk project zoals dit. De opstelling is zo slim opgezet dat een aannemer met een werkopdracht zich meldt bij aankomst, de werkbon afdrukt en automatisch de sleutel neemt.”

Na afwerken van de opdracht, wordt de sleutel teruggeplaatst in de sleutelkast. Hierdoor kan perfect de werkduur bepaald worden en geborgd of de sleutel tijdig terug is.

Wachttijden gereduceerd

“De wachttijden voor aannemers zijn flink gereduceerd wat ons zeker tijd en geld bespaart”, voegt Moors eraan toe. “Er wordt nu verder gewerkt aan optimalisatie en verder integratie van het volledige concept. Ondertussen is de uitrol naar andere campussen gestart en kan dit zeker een meerwaarde zijn voor andere toepassingen en projecten”, besluit Moors.

“De wachttijden voor aannemers zijn flink gereduceerd”

Werner Moors

Projectingenieur elektriciteit, Ziekenhuis Oost-Limburg

Ziekenhuis Oost-Limburg werkt met slim sleutelbeheer

Residentie Jacobsmarkt kiest voor woongenot met sleutelbeheer dat geruststelt

Residentie Jacobsmarkt kiest voor woongenot met sleutelbeheer dat geruststelt

Residentie Jacobsmarkt kiest voor woongenot met sleutelbeheer dat geruststelt

In het hart van het dynamische Turnhout ligt Residentie Jacobsmarkt. Een unieke, warme en stijlvolle realisatie met 65 erkende assistentiewoningen. Bij de eerste stap die je binnenzet, ervaar je onmiddellijk een echt thuisgevoel met nog meer comfort, zorg en veiligheid.

Een assistentiewoning is een individueel aangepaste woning of wooneenheid waarin de bewoner zelfstandig verblijft en bij toenemende zorgbehoefte een beroep kan doen op een permanent zorgaanbod en diensten en de geruststelling heeft dat er de klok rond acute hulp beschikbaar is. Deze aandacht voor zorg, veiligheid en hulp de klok rond, komt ook naar voor in de beschikbaarheid van de sleutels. Een organisatie zoals Residentie Jacobsmarkt heeft een reeks sleutels in beheer, waarvan de sleutels van de woningen de belangrijkste zijn.

Bedrijf: Residentie Jacobsmarkt

Locatie: Turnhout, België

Sector: Zorg

Product: KeyConductor

“Het is voor ons een grote meerwaarde om te weten wie welke sleutel wanneer heeft genomen”

Thomas Pen

Woonassistent, Residentie Jacobsmarkt

Gecontroleerd sleutelbeheer

Naast de bewoners zelf, worden deze sleutels gebruikt door familie, verplegend personeel, mantelzorgers of technici. Tot voor kort werden deze sleutels manueel beheerd, wat een tijdrovende klus was voor de verantwoordelijke medewerkers. Sleutels werden al eens onbewust meegenomen door gebruikers, waarbij er dan een hele zoektocht wordt ondernomen. Bovendien is het van groot belang om sleutels snel beschikbaar te stellen in geval een bewoner zichzelf buitensluit. Residentie Jacobsmarkt heeft hiervoor een passende oplossing gevonden in de KeyConductor van CaptureTech. Sinds het gebruik van deze elektronische sleutelkast, kan elke bewoner op elk moment een reserve sleutel nemen in geval van nood.

 

Veiligheid en comfort

Hierdoor kunnen we nog betere ondersteuning verlenen en snel reageren in geval van nood, voegt Thomas er aan toe. De samenwerking met CaptureTech is vlot verlopen en door de uitstekende opleiding kunnen de medewerkers alle mogelijkheden van het systeem benutten. Het flexibele systeem laat toe om later uit te breiden indien nodig. Zo zorgt Residentie Jacobsmarkt voor woongenot van een hoog niveau met een extra dimensie van veiligheid en comfort.

“De KeyConductor is eenvoudig in gebruik en vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers”

Thomas Pen

Woonassistent, Residentie Jacobsmarkt

Residentie Jacobsmarkt kiest voor woongenot met sleutelbeheer dat geruststelt
Residentie Jacobsmarkt kiest voor woongenot met sleutelbeheer dat geruststelt

Avans Hogeschool zet in op efficiënt beheer bedrijfsmiddelen met CombiLocker

Avans Hogeschool zet in op efficiënt beheer bedrijfsmiddelen met CombiLocker

Avans Hogeschool is een opleidingsorganisatie voor hoger onderwijs in Noord-Brabant, in 2004 ontstaan uit een fusie tussen Hogeschool ’s Hertogenbosch en Hogeschool Brabant. Avans Hogeschool heeft tegenwoordig vestigingen in Breda, Roosendaal, ’s Hertogenbosch en Tilburg.

In totaal telt Avans Hogeschool 33.000 studenten en 2917 personeelsleden. Op Roosendaal na maken alle vestigingen sinds april 2020 gebruik van de slimme uitleenmuur CombiLocker. 

Bedrijf: Avans Hogeschool| www.avans.nl

Locatie: ’s Hertogenbosch, Tilburg, Breda

Sector: Onderwijs

Afdeling: Productie/techniek-afdeling

Afgenomen diensten: CombiLocker, KeyConductor, Webmanager

“De slimme uitleenmuur draagt bij aan onze ambitie voor 2025 om de leerlingen en docenten zelfredzamer te maken.De gebruiker moet zelf de reservering plaatsen en het product uitnemen en terugplaatsen. De automatisering van het uitleenproces is zeer tijdsefficiënt.”

Daniël van Donselaar

Projectleider, Avans Hogeschool

In totaal heeft Avans Hogeschool vier CombiLockers afgenomen, inclusief de WebManager, het beheer- & reserveringsplatform, welke gehost wordt door CaptureTech. Daarnaast zijn er verschillende koppelingen gemaakt met de door Avans gebruikte systemen voor het identificeren & autoriseren van de gebruikers. Online kunnen leraren en leerlingen een item reserveren en met de unieke QR-code die zij ontvangen kunnen zij de locker openen. Met de implementatie van de uitleenmuur bespaart Avans tienduizenden handelingen per jaar.

Referentiebezoeken

Om een nieuwe partner te vinden voor het efficiënter beheer van bedrijfsmiddelen hebben in eerste instantie meerdere referentiebezoeken plaatsgevonden, zoals bij de Hogeschool Utrecht, waar al een uitleenmuur van CaptureTech stond. “Daar hebben wij onder meer een referentiebezoek gedaan”, verduidelijkt projectleider Daniël van Donselaar van Avans Hogeschool. “We zijn ook bij de gemeente Utrecht geweest. Tijdens die referentiebezoeken is ons oog op CaptureTech gevallen. Van tevoren hadden we een lijst opgesteld van eisen waaraan onze nieuwe partner moest voldoen. CaptureTech voldeed aan de meeste eisen.”

De uitleenmuur werd meteen op vier locaties geïmplementeerd, namelijk op twee locaties in Breda, in ’s Hertogenbosch en in Tilburg. “Wellicht dat we in de toekomst nog lockers zullen plaatsen op andere locaties. Op dit moment gebruiken we de lockers vooral voor middelen als camera’s, laptops en opladers. In de toekomst willen we dit wellicht ook gaan doen voor academische gebruiksmiddelen zoals laboratoriumonderdelen, skeletonderdelen en verzorgingsmaterialen. We zijn bezig om de uitleenmuur nog voor meerdere doelen te implementeren.”

Maximale inzet van apparatuur

Naast lockers bevat de slimme uitleenmuur ook de module KeyConductor om de sleutels voor leenfietsen te bewaren. Op termijn zouden daar ook sleutels voor deelauto’s bij kunnen komen. “De uitleenmuur in het algemeen draagt bij aan onze ambitie voor 2025 om de leerlingen en docenten zelfredzamer te maken. De gebruiker moet zelf de reservering plaatsen en het product uitnemen en terugplaatsen. De automatisering van het uitleenproces is zeer tijdsefficiënt. Zo hoeven wij als servicedesk nu geen mensen na te mailen als hun laptop of camera niet op tijd inleveren. Daar ging vroeger bijzonder veel tijd in zitten.”

Overzichtelijk

Daan van der Hout van de ICT-helpdesk van de Avans Hogeschool: “Het systeem houdt bij wat er wordt uitgeleend en welke spullen er in de kluizen liggen. Dat gaat op deze manier heel netjes.”

Zowel Van der Hout als Van Donselaar zeggen dat zowel medewerkers als studenten positief zijn over het gebruik van de CombiLocker. “Er gaan minder spullen verloren, vooral omdat we nu veel meer zicht hebben op wat er uitgeleend en binnengebracht wordt”, zegt Van der Hout.

 

“Aanzienlijke tijdswinst tijdens onderhoudswerk door efficiënt sleutelbeheer”

"Aanzienlijke tijdwinst tijdens onderhoud door efficiënt sleutelbeheer"

Het van oorsprong Britse BP behoort tot een van de grootste energieondernemingen ter wereld. BP is actief in 79 landen, waaronder België, met een belangrijk productiecentrum in Geel. Vanwege de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen, is het van belang om bedrijfsprocessen veilig, efficiënt en optimaal te laten verlopen. Een van deze processen is de inname en uitgifte van sleutels waarvoor de PTA-afdeling sinds kort gebruik maakt van de KeyConductor.

Bedrijf: BP CHEMBEL NV | www.bp.com

Locatie: Geel, België

Sector: Olie- en Gas

Afgenomen diensten: KeyConductor, KeyCops

“De samenwerking met CaptureTech verloopt vlot en aanpassingen worden snel opgepakt. De KeyConductor is op dit moment in gebruik op één van de 3 PTA-afdelingen (PTA3), met het idee om deze oplossing later ook binnen andere afdelingen te inplementeren. We gaan hier een belangrijke tijdwinst en efficiëntieverhoging mee bereiken in de toekomst.

Jan Verboven

Unite Superindentent PTA3, BP Geel

De locatie in het Belgische Geel is gespecialiseerd in de productie van gezuiverd tereftaalzuur (PTA) en parxyleen (PX). Om bedrijfsprocessen zo veilig, efficiënt en optimaal mogelijk te laten verlopen voldoet BP aan de zeer strenge en strikte SEVESO-richtlijn. Deze richtlijn richt zich op het beheersen van de risico’s en gevaren van zware ongevallen door gevaarlijke stoffen. Dat gebeurt aan de ene kant door de kans dat dergelijke ongevallen plaatsvinden te verkleinen (preventie). Aan de ander kant door de gevolgen van een eventueel ongeval te beperken.

Tijdwinst 
De +/- 400 medewerkers en 200 contractanten werken dagelijks volgens de SEVESO-richtlijnen en filosofie. Wanneer er onderhoud plaatsvindt of een calamiteit voordoet is het van groot belang om de uitdienstelling van systemen te borgen. Dit gebeurt middels het Lock-Out-Tag-Out (LOTO) systeem. Dit systeem zorgt voor de vergrendeling van alle mechanische, pneumatische en elektrische toestellen. Hiervoor worden onder andere hangsloten maar ook sleutels gebruikt.
De organisatie en het beheer van deze sleutels nam tot voor kort veel tijd in beslag. De uitgifte en inname was gebaseerd op strikte procedures welke handmatig en persoonsgebonden verliepen. Voornamelijk tijdens een calamiteit, wanneer een shut down en de voorbereiding hiervan plaatsvindt is tijdwinst een belangrijke factor. 

Vlot, veilig en snel

Jan Verboven, unit superindendent PTA3 – BP Geel: “Sinds kort hebben wij de KeyConductor van CaptureTech in gebruik. Deze automatische sleutelkast met bijbehorende KeyCops (RFID sleutelhanger) en software stelt ons in staat om het beheer van sleutels vlot, veilig en snel te laten verlopen”. Sleutels zijn dankzij deze implementatie beter beschikbaar omdat de inname en uitgifte per shift online geregistreerd wordt en tevens gekoppeld aan real time rapportage. Wie wanneer welke sleutel heeft wordt digitaal gerapporteerd zodat er altijd volledige controle is. Het gebruik van de KeyConductor en de digitale registratie heeft ervoor gezorgd dat gebruikers zich verantwoordelijker voelen voor de sleutels waardoor zij er bewuster mee om zullen gaan.

“De samenwerking met CaptureTech verloopt vlot en aanpassingen worden snel opgepakt. De KeyConductor is op dit moment in gebruik op één van de 3 PTA-afdelingen (PTA3), met het idee om deze oplossing later ook binnen andere afdelingen te implementeren. We gaan hier een belangrijke tijdswinst en efficiëntieverhoging mee bereiken in de toekomst”, besluit Jan Verboven.

 

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Ancienne Belgique waarborgt hygiënemaatregelen dankzij de CapCleaner UV-C

Ancienne Belgique waarborgt hygiënemaatregelen dankzij de CapCleaner UV-C

Ancienne Belgique, kortweg AB, is een pop- en rocktempel met een rijke geschiedenis gelegen in het hart van Brussel. Ooit gestart in de Belle Epoque als trekpleister voor acrobaten, goochelaars en filmvoorstelling, geldt AB als dé referentie in België voor hedendaagse artiesten. Net zoals elke organisatie neemt AB hygiënemaatregelen, door sociale afstand te respecteren, handhygiëne en het dragen van mondmaskers. AB gaat verder door te zorgen dat belangrijke bedrijfsapparatuur op een vlotte én hygiënische manier gebruikt wordt dankzij het gebruik van de CapCleaner UV-C.

Bedrijf: Ancienne Belgique | www.abconcerts.be

Locatie: Brussel, België

Sector: Cultuur

Afdeling: Productie/techniek-afdeling

Afgenomen diensten: CapCleaner UV-C

“Mede dankzij dit persoonsongebonden desinfecteerproces verlopen evenementen zorgeloos. De CapCleaner UV-C draagt sterk bij aan een veilige en gezonde werk- en ontmoetingsplek.”

Bram van der Weeën

Sound Coördinator, Ancienne Belgique

Begin september van dit jaar mochten de deuren, na 170 dagen gesloten te zijn geweest, weer open. Met dezelfde passie voor muziek, liefde voor het publiek en een aantal hygiënemaatregelen. Op dit moment zijn de deuren weer gesloten tot zeker 31 december 2020. Daarna hoopt AB weer te mogen doen waar het al jaren mee bezig is: interessante nieuwe en gevestigde artiesten presenteren aan een zo ruim mogelijk publiek van muziekliefhebbers.

Veilig en gezond weer open

AB kijkt resoluut naar de toekomst waarbij de organisatie extra aandacht besteed aan de veiligheid en gezondheid van zowel artiesten, bezoekers, medewerkers als leveranciers. Dit is met het oog op de huidige coronamaatregelen een uitdaging in de eventsector. Hoe zorg je ervoor dat artiesten en medewerkers veilig en gezond kunnen werken terwijl ze het beste van zichzelf geven?

Net zoals elke organisatie neemt AB hygiënemaatregelen, door sociale afstand te respecteren, handhygiëne en het dragen van mondmaskers. AB gaat verder door te zorgen dat belangrijke bedrijfsapparatuur op een vlotte én hygiënische manier gebruikt wordt. Hiervoor maakt AB gebruik van de CapCleaner UV-C van CaptureTech. De CapCleaner UV-C zorgt ervoor dat microfoons, sleutels, portofoons en ander apparatuur op een snelle en efficiënte manier gedesinfecteerd worden. De CapCleaner UV-C ontsmet in 30 seconden door inzet van UV-C. Het desinfecteren van virussen en bacteriën middels UV-C is een beproefde methode die ook in de medische wereld wordt toegepast.

Maximale inzet van apparatuur

Bram van der Weeën, Sound Coördinator bij AB: “Tijdens de finale van Humo’s Rockrally in oktober (een tweejaarlijkse wedstrijd voor rockbands) konden microfoons dankzij de CapCleaner op een snelle manier gedesinfecteerd worden. Mede dankzij dit persoonsongebonden desinfecteerproces is het event zorgeloos verlopen. De CapCleaner UV-C staat geïnstalleerd bij de productie/techniekafdeling. Hierdoor wordt deze maximaal ingezet om alle gebruikte apparatuur vlot en veilig te ontsmetten voordat deze worden overgedragen van de ene naar de andere gebruiker. Onze sector staat, net zoals vele andere sectoren, onder sterke druk. De CapCleaner UV-C draagt sterk bij aan een veilige en gezonde werk- en ontmoetingsplek.”

CapCleaner UV-C

Dankzij de CapCleaner UV-C wordt op een eenvoudige manier mobiele apparatuur en andere bedrijfsmiddelen ontsmet. De bediening is snel, veilig, eenvoudig en zonder medische achtergrond door iedereen te gebruiken. Aan het desinfecteren komt geen vloeistof te pas. Dit resulteert dus niet in schade aan uw elektronische apparatuur.

 

Samsonite Oudenaarde

Samsonite verhoogt de efficiëntie van sleutelbeheer én de AEO-score

Samsonite verhoogt de efficiëntie van sleutelbeheer én de AEO-score

Het van oorsprong Amerikaanse Samsonite (opgericht in 1910) is
’s werelds bekendste en grootste bagagefabrikant. De fabriek in Oudenaarde, België is het Europees hoofdkwartier en toonaangevend in de ontwikkeling en productie van hardschalige reiskoffers. Elke koffer of tas die Samsonite in Europa verkoopt, vertrekt vanuit het distributiecenter te Oudenaarde. In het departement ‘Safety and Facilities’ zitten naast de preventiedienst ook de bewaking en het centrale onderhoud. De preventiedienst samen met de bewaking dragen zorg voor het beheer van alle sleutels in- en rondom de fabriek.

Bedrijf: Samsonite Oudenaarde | www.samsonite.com

Locatie: Oudenaarde, België

Sector: Producent reiskoffers en bagage

Afdeling: Technische Dienst

Afgenomen diensten: KeyConductor (elektronische sleutelkast) en CaptureTechWebManager (software)

Photograph taken from the sky showing a birds-eye view of Samsonite Oudenaarde

Wij zien een aanzienlijke efficiëntieverbetering. Daarnaast verwachten wij bij de eerst volgende audit een hogere AEO-score.

Geert Moens

Safety & Facility Manager , Samsonite

Handmatige registratie een tijdrovende klus

Geert Moens, Safety & Facility Manager bij Samsonite Oudenaarde: “Op dagelijkse basis wordt een groot aantal sleutels uitgewisseld onder een 100-tal medewerkers, van onderhoudstechnici, schoonmaakpersoneel, bewakingsagenten tot aan de catering. Sleutels werden tot voor kort persoonlijk en handmatig overgedragen en elke inname en uitgifte werd met de hand bijgehouden in een register. Deze handmatige registratie levert veel administratieve handelingen op en is een tijdrovende klus, wat niet past in de dynamische omgeving binnen Samsonite.”

Verbeterde efficiëntie en tijdsbesparing

“Om de inname en uitgifte van sleutels te verbeteren hebben wij gekozen voor een oplossing van CaptureTech” licht Moens toe. “De KeyConductor zorgt op snelle en efficiënte wijze voor een digitaal geregistreerde uitgifte en inname van sleutels. Elke medewerker kan met zijn of haar personeelsbadge toegang krijgen tot de KeyConductor om de benodigde sleutel te ontlenen op het door hem of haar gekozen tijdstip. De software die aangesloten is op de KeyConductor, de CaptureTechWebManager, registreert precies wie, welke sleutel op welk moment heeft ontleend of teruggebracht en zorgt voor een real time rapportage. Dankzij de KeyConductor kan op elk moment van de dag een sleutel worden ontleend zonder dat een medewerker van het departement “Safety and Facilities” hiervoor een andere taak moet onderbreken. Dit is onder andere voor de nachtbewaking een grote stap voorwaarts om efficiënt sleutels te ontlenen zonder een controleronde te onderbreken.”

AEO-vergunning

Naast een efficiëntieslag in de registratie van de inname en uitgifte van sleutels, is geregistreerd sleutelbeheer een belangrijk onderdeel voor het verkrijgen én behouden van het AEO-vergunning. De ‘AEO-vergunning’ (Authorised Economic Operator) is een vergunning welke door de Douane wordt afgegeven aan bedrijven die internationaal actief zijn. Deze vergunning biedt bedrijven voordelen in het internationale handelsverkeer, zo worden ze bijvoorbeeld minder streng gecontroleerd waardoor het oponthoud bij grenzen afneemt.

Moens: “Een bedrijf met een AEO-vergunning wordt als betrouwbaar beschouwd. Om te blijven voldoen aan de criteria die gelden voor afgifte van de vergunning ondergaan wij bij Samsonite Oudenaarde regelmatig audits, ook op het gebied van sleutelbeheer. De samenwerking met CaptureTech verloopt vlot en de installatie werd professioneel aangepakt. Bij Samsonite Oudenaarde zien wij een aanzienlijke efficiëntieverbetering. Daarnaast verwachten wij bij de eerst volgende audit een hogere score en een vermindering van de openstaande aanbevelingen.”

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Gemeente Buggenhout

Vlot en veilig sleutelbeheer dankzij de KeyConductor

Vlot en veilig sleutelbeheer dankzij de KeyConductor

Gemeente Buggenhout is één van de meest bosrijke gemeenten in Vlaanderen met ruim 14.500 inwoners. In het nieuwe meerjarenplan van de gemeente (2020-2025), zet het huidige gemeentebestuur sterk in op klanttevredenheid. Een van de middelen om de klanttevredenheid te verhogen, is het in gebruik nemen van de KeyConductor voor het beheren van sleutels binnen de afdeling Vrije Tijd. Jurgen Vermeulen, afdelingshoofd Vrije Tijd – Sportfunctionaris deelt zijn ervaringen met de nieuwe sleutelbeheer oplossing.

Bedrijf: Gemeente Buggenhout | www.buggenhout.be

Locatie: Buggenhout, België

Sector: Publieke sector

Afdeling: Vrije tijd

Afgenomen diensten: KeyConductor

Er is nauwelijks nog administratie nodig! Via de CaptureTech WebManager kunnen wij namelijk exact nagegaan wie, welke sleutel(s) wanneer heeft meegenomen of teruggebracht.

Jurgen Vermeulen

Afdelingshoofd Vrije Tijd – Sportfunctionaris, Gemeente Buggenhout

Zes locaties, 40 sleutels, één uitdaging

“Een van de diensten binnen de gemeente Buggenhout is ‘Vrije tijd’, waar cultuur & evenementen, jeugd, sport én toerisme onder vallen” vertelt Vermeulen. “Bij ‘Vrije tijd’ beschikken wij over 6 grote gebouwen die onder andere gebruikt worden voor sportlessen en culturele activiteiten. De locaties van deze gebouwen zitten verspreid over de hele gemeente. Medewerkers van de gemeente maar ook verenigingen en sportclubs maken gebruik van deze locaties. Dat maakt het beheer van in totaal zo’n 40 sleutels een uitdaging. Het totaal aantal gebruikers van al deze sleutels? Dan moet je toch wel denken aan +/- 100 mensen. Tot voor kort konden sleutels enkel opgehaald en teruggebracht worden tijdens de kantooruren van de dienst ‘Vrije tijd’. Sleutels werden persoonlijk overhandigd door de medewerkers van de dienst Vrije tijd, wat zorgde voor een complexe organisatie en dit bracht veel administratief werk met zich mee.”

De belangrijkste reden voor de aanschaf van de KeyConductor

Omdat wij de aankomende jaren sterk in zullen zetten op het verhogen van de klanttevredenheid, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing voor het beheren van deze 40 sleutels. De oplossing hebben wij gevonden in de KeyConductor van CaptureTech”, licht Vermeulen tevreden toe. “Met dit sleutelbeheersysteem kunnen gebruikers zelf de sleutels ophalen en retourneren, dit verlaagt de werkdruk voor de medewerkers van de dienst Vrije tijd enorm. Er is nauwelijks nog administratie nodig! Via de CaptureTech WebManager kunnen wij namelijk exact nagaan wie, welke sleutel(s) wanneer heeft meegenomen of teruggebracht.

Persoonsongebonden overdracht

Het invoeren van het sleutelbeheersysteem heeft het mogelijk gemaakt om op een vlotte en veilige manier sleutels op te halen of terug te brengen. De KeyConductor is geplaatst in het centrale Gemeenschapscentrum ‘De Pit’. Het grote voordeel van de locatie is dat deze zeven dagen per week geopend is van 08:00-23:00uur. Wat betekent dat gebruikers een breder tijdvak hebben waarin sleutels kunnen worden opgehaald of teruggebracht, omdat we hierin niet meer afhankelijk zijn van de medewerkers en openingstijden van de dienst Vrije tijd. Hierdoor is de service verhoogd wat resulteert in een betere klanttevredenheid en dat was ons doel. De oplossing heeft daarmee ons beoogde doel bereikt en voldoet volledig aan de verwachtingen.

Sleutels zoeken is verleden tijd

Gebruikers kunnen eenvoudig en vlot sleutels ophalen met persoonlijke code. Die data kan ons vervolgens vertellen wie welke sleutel heeft. Hierdoor worden sleutels sneller (terug)gevonden en zowel eigen personeel als klanten waarderen deze service enorm. Rondbellen voor verloren sleutels, behoort daarmee definitief tot het verleden!
De tijdsbesparing is op dit moment nog moeilijk te becijferen, maar is er zeker wel. Daarnaast zien we dat het personeel zich nu kan richten op meer waardevolle taken. De samenwerking met CaptureTech is zeer vlot verlopen, alle afspraken zijn keurig nagekomen en het eindresultaat mag er wezen.”

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Gemeente Utrecht

Tijdsbesparing bij uitleen en inname van bedrijfsmiddelen

Tijdsbesparing bij uitleen en inname van bedrijfsmiddelen

De Gemeente Utrecht zit sinds oktober 2014 in het nieuwe Stadskantoor. Bij de inrichting van de kantoorverdiepingen is rekening gehouden met het nieuwe ‘flex werken’. In 2018 heeft de Gemeente Utrecht voor de CapLocker gekozen voor verbetering in de uitleen- en innameprocedure van bedrijfsmiddelen. Sinds kort is deze CapLocker aangevuld met een extra compartimenten reeks, voor de langdurige uitgifte van bedrijfsmiddelen aan nieuwe medewerkers.

Bedrijf: Gemeente Utrecht | www.utrecht.nl

Locatie: Utrecht, Nederland

Sector: Publieke sector

Afdeling: Facility Management, Serviceplein

Afgenomen diensten: CapLocker

“De lockers zijn in principe 24/7 beschikbaar, wat het gebruik van bedrijfsmiddelen heeft geoptimaliseerd”

Tim Kalverla

Senior Adviseur Facility Management, Gemeente Utrecht

Tijdsbesparing in de uitleen- en innameprocedure van bedrijfsmiddelen

Tim Kalverla is Senior Adviseur Facility Management. Binnen zijn functie richt hij zich voornamelijk op IT en innovatie. Vanuit Facility Management is hij continue bezig met vraagstukken zoals; Hoe loopt de dienstverlening? Welke ontwikkelingen zijn er en waar zien zij kansen voor verbetering’. De slimme uitleenmuur (CapLocker) voor uitgifte laptops is een voorbeeld hiervan.

De CapLocker staat sinds 2018 bij gemeente Utrecht. Op de 10e verdieping van het Stadskantoor bevindt zich het serviceplein, voor de medewerkers van de Gemeente Utrecht, waar bedrijfsmiddelen, zoals laptops, uitgeleend worden. De registratie, administratie en de uitleen- en innameprocedure nam voorheen veel tijd in beslag, maar wordt sinds het gebruik van de CapLocker muur veel tijd bespaard en ontzorgt het de servicedesk.

Meer tijd voor kwaliteitsmonitoring

De CapLocker, bestaande uit achtenveertig lockers, is ingericht voor het kortstondig uitlenen van bedrijfsmiddelen. Begin 2018 zijn de lockers geplaatst op de verdieping van het serviceplein tegenover de servicebalie. Zo kunnen de medewerkers van het serviceplein – indien nodig – uitleg geven en direct feedback krijgen over de gebruikersvriendelijkheid van het systeem.

“De medewerkers zijn positief over de CapLocker. Dankzij de online reserveringsmodule (de CaptureTech App), is het reserveren van een laptop heel toegankelijk en grijpen ze nooit meer mis!” licht Tim enthousiast toe.

“Middels een verkregen QR-code kan de laptop worden opgehaald of ingeleverd, ook buiten de werkuren van de servicebalie. De lockers zijn in principe 24/7 beschikbaar, wat het gebruik van de laptops heeft geoptimaliseerd”.

Ook de servicebalie is zeer te spreken over de lockers. Het resulteert in aanzienlijk minder balie bezoek, creëert overzicht in het beheer van de laptops en ontzorgt daarmee de servicebalie.

Dankzij de CaptureTech App (Web-based Management en Reserveringsmodule) heeft het serviceplein direct inzicht in wie, wanneer, wat in gebruik heeft (gehad). De servicebalie kan zich hierdoor meer focussen op het optimaliseren van andere processen en problemen, meer dienstverlenging bieden en zich bezig houden met kwaliteitsmonitoring.

Inmiddels is er een pilot gestart met nog een CapLocker (acht compartimenten), voor de afdeling Automatisering. Deze afdeling gaat de lockers gebruiken, als centraal punt, voor de uitgifte van bedrijfsmiddelen aan nieuwe medewerkers, oftewel langdurige uitgifte.

Specificaties CapLocker kortstondige uitleen

  • 48 compartimenten
  • Plus 1 compartiment voor de bediening, besturing en elektrotechnische voorzieningen, incl touchscreen
  • Totale afmetingen: 1750 mm breed, 2200 mm hoog en 500 mm diep
  • Elektronische sloten voorzien van een mogelijkheid tot handmatige nood opening
    Daarnaast staat de ‘pilot’ CapLocker voor langdurige uitgifte (8 compartimenten incl 1 compartiment voor de bediening)

 

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Daelzicht

LEAN PROPERTY MANAGEMENT IN DE ZORG MET ELEKTRONISCH SLEUTELBEHEERSYSTEEM

Daelzicht levert zorg op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. In totaliteit heeft Daelzicht zo’n 2.000 cliënten op ongeveer 80 locaties in Limburg. In Heel is het hoofdkantoor gevestigd en daar heeft Daelzicht ook een groot instellingsterrein met eigen woonwijk en voorzieningen voor dagbesteding. Daelzicht wil een uitstekend zorgproduct leveren en wil de niet-zorg-gerelateerde diensten zo efficiënt mogelijk laten verlopen.

Efficiënt vastgoedbeheer na reorganisatie

Een organisatie als Daelzicht heeft een grote vastgoedportefeuille die beheerd en onderhouden moet worden. Voor het onderhoud zijn Harry Foederer en Wim Mulder verantwoordelijk. Foederer vertelt: “Zo’n vier jaar geleden zijn we een reorganisatie gestart. Voor de Cluster Vastgoed betekende dit dat we de vastgoedbehoeften, zo efficiënt mogelijk zijn gaan invullen.

Zo hebben wij bijvoorbeeld panden verkocht en huren wij deze terug van de nieuwe eigenaar.” Ook is het hoofdgebouw van Daelzicht gesloopt en zetelt het hoofdkantoor nu in een voormalig bankgebouw in Heel. Daar is geen receptie meer, de toegang wordt geregeld met behulp van camera’s en een toegangscontrolesysteem. Dit is veilig en efficiënt!

“De KeyConductor geeft ons de zekerheid en de rust om onze kerntaken te kunnen uitvoeren.”

Zo veel mogelijk kosten uit het zorgproduct

Vanuit overheidswege worden organisaties als Daelzicht gedwongen om zo veel mogelijk kosten uit het zorgproduct te halen. Harry Foederer licht toe wat dit voor de Cluster Vastgoed betekent: “Door het opstellen van een Meer Jaren Onderhoud Plan (MJOP) met daaraan gekoppeld onderhoudscontracten van aannemers en installateurs, zijn de onderhoudskosten tot 2030 in beeld gebracht.”

Zorg om sleutels

Wim Mulder vertelt: “Wanneer een aannemer of installateur in de oude situatie een klus moest doen, ging deze zich eerst melden bij de portier. Vervolgens kon men bij de receptie de sleutel van het desbetreffende gebouw ophalen. Voor ontvangst van de sleutel moest getekend worden, wat overigens regelmatig niet of niet goed werd gedaan. Na de klus moest men de sleutel weer inleveren, maar ook dat werd nog wel eens vergeten. Voor ons waren sleutels een behoorlijke zorg.”

Gecontroleerd toegang tot sleutels

De plannen voor het vastgoedonderhoud zijn samen met BSU opgesteld. Wim Mulder: “Het was BSU die met een folder van de KeyConductor kwam. Wij waren gelijk geïnteresseerd en hebben CaptureTech uitgenodigd.” Korte tijd later zijn er op twee locaties KeyConductors geïnstalleerd, één in Heel en één in Koningslust. Deze worden beiden beheerd vanuit Heel via de webbased applicatie. Alle aannemers, installateurs en schoonmakers die werkzaamheden op desbetreffende locaties moeten doen, hebben per individu een eigen authenticatiecode en een pincode waarmee zij toegang krijgen tot één bos met sleutels in de kast.

Besparing van tijd en zorgen

“Nu de uitgifte en inname van sleutelbossen geautomatiseerd en gecontroleerd gaat, bespaart dit ons aanzienlijk veel tijd en zorgen.” zegt Harry Foederer. “Mensen zijn zelf verantwoordelijk vanaf het moment dat zij de sleutelbos uitnemen tot het moment zij deze inleveren. In het systeem hebben wij van elke gebruiker ook het mobiele nummer opgeslagen, zo dat we altijd kunnen bellen wanneer een sleutelbos toch niet op tijd terug is.”

Rapportages leiden tot inzicht

Ook de rapportagefunctie van de KeyConductor is van toegevoegde waarde bij Daelzicht. Wim Mulder: “Wij verhuren de gymzaal en het zwembad in de avonduren. Aan de hand van het tijdstip van uitgifte en inname van de sleutel, wordt het aantal gebruiksuren in rekening gebracht. Wij maken hier maandelijks eenvoudig een rapport van.”

Screenshots of the CaptureTech WebManager dashboard

De KeyConductor geeft zekerheid en rust

Voor Daelzicht is de KeyConductor een middel om tijd en kosten te besparen. Daarnaast verhoogt de controle over de sleutels ook de veiligheid voor cliënten en medewerkers. Harry Foederer: “De KeyConductor geeft ons de zekerheid en de rust om onze kerntaken te kunnen uitvoeren.”

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Jaguar Landrover

Efficiënt sleutelbeheer bij Land Rover Metropool Noord

Metropool Noord is de grootste en nagelnieuwe Jaguar Land Rover vestiging in Antwerpen.  Voor Metropool Noord gold wat voor veel verdelers en wagenparken geldt: het registreren en beheren van sleutels is een uitdaging. Dit leidt regelmatig tot verstoring van werkprocessen. De oplossing voor deze uitdaging heeft Metropool Noord gevonden in een elektronisch sleutelkast – de open KeyConductor.

 Dankzij CaptureTech zijn sleutels veilig opgeborgen en er kan exact nagegaan worden wie, welke sleutel wanneer van hand tot hand zijn overgegaan

Behoefte aan efficiënt sleutelbeheer en elektronische sleutelkast

Als Jaguar Land Rover verdeler, beschikt Metropool Noord over tientallen sleutels; die van tweedehandswagens, demo wagens en nieuwe wagens. De zoektocht naar de juiste sleutel bij de juiste wagen bracht voorheen onnodig tijdverlies met zich mee. Via een positieve referentie van een andere verdeler binnen de Jorssen Groep, heeft Metropool Noord de verhuizing aangegrepen als het perfecte moment om de inname en uitgifte van sleutels te structureren en registeren. Wat zijn de ervaringen met de nieuwe sleutelbeheer oplossing van CaptureTech? Een gesprek met Philip Jacobs, Product Genius & Handover Specialist bij de Jaguar Land Rover.

KeyConductor: Nooit meer zoeken naar sleutels

Philip Jacobs “Alle sleutels hingen aan metalen haakjes die vrij toegankelijk waren voor iedereen. Omdat er geen registratie of controle was op wie welke sleutels wanneer had meegenomen, kostte ons dit dagelijks onnodig veel zoekuren.” De oplossing voor deze uitdaging heeft Metropool Noord gevonden in een open KeyConductor van CaptureTech. Met dit sleutelbeheersysteem worden sleutels veilig opgeborgen en kan er exact worden nagegaan wie, wat, waar en wanneer sleutels van hand tot hand zijn overgegaan. De elektronische sleutelkast heeft 84 actieve posities, biedt de mogelijkheid tot uitbreiding en heeft een vervangbare U-hasp. De personeelsleden hebben toegang tot de sleutels met hun persoonlijke personeelsbadge.

Verwachtingen meer dan ingelost

Philip Jacobs: “Uiteraard hebben wij verschillende oplossingen bekeken, maar de KeyConductor van CaptureTech heeft de makkelijkste werking. Daarbij hebben zij ons zeer goed advies verstrekt en de verwachtingen meer dan ingelost. Zeker toen we snel enkele blades (posities) verder uit elkaar wilden plaatsen, is dit zeer snel en professioneel aangepakt en opgelost. En dat alles binnen de strakke timing die we hadden omdat de dealer enkele dagen later werd geopend. Daarbij was het een groot voordeel dat de eigen personeelsbadges gebruikt konden worden als toegangspassen.”

Met ons nieuwe sleutelbeheersysteem besparen wij direct op kosten. Daarnaast is de samenwerking met CaptureTech top verlopen. Ze zijn een vlotte en betrouwbare specialist.

Inzicht in laatste gebruiker zonder software te raadplegen

De KeyConductor wordt gebruikt om de sleutels van nieuwe wagens te beheren en registreren. Die sleutels zijn voorzien van zogeheten KeyCops, intelligente sleutelringen met barcode en RFID waardoor zij geïdentificeerd en verwerkt kunnen worden. Jacobs: “Eén sleutel gaat langs verschillende personen. Een technieker zet de wagen klaar zodat het volledige proces kan worden afgewerkt, inclusief poetsen en accessoires. Daarna komt de wagen bij de hand-over specialist die deze aan de klant overhandigd. We werken met de laatste vier cijfers van het chassisnummer, waardoor we van elke sleutel op de kast kunnen zien wie de laatste gebruiker was. Dus zonder de software te raadplegen. Dat werkt vlot en efficiënt.”

Investering snel terugverdiend

“De investering van de KeyConductor verdient zichzelf snel terug”, aldus Jacobs. “Met ons nieuwe sleutelbeheersysteem besparen wij direct op kosten. Verder wordt het zoeken volledig vermeden. Dat zijn ook enkele uren per maand. Al met al heeft KeyConductor ons een vlotte werking bezorgd voor onze nieuwe wagens. Daarbij is de samenwerking met CaptureTech top verlopen. Zij zijn een vlotte en betrouwbare specialist.”