Mensen die behandeld worden in de geestelijke gezondheidszorg hebben recht op de ondersteuning van een patiëntenvertrouwenspersoon (pvp). De patiëntenvertrouwenspersonen zijn in dienst van de kleine, professionele organisatie Stichting PVP. In totaal zijn er ongeveer 60 pvp’en en ze werken binnen de ggz-instellingen, verspreid door het hele land. Cliënten kunnen bij een pvp terecht met vragen en klachten over de zorgverlening. De pvp’en ondersteunen hen bij het handhaven van hun rechtspositie.

stichting pvp logo

Privacy en IT

Voor de stichting is het waarborgen van de privacy van deze cliënten een must. Vanuit wisselende locaties in het land verwerken de pvp’en zeer gevoelige en vertrouwelijke informatie in onder andere cliëntendossiers. Nelly de Hoog, Manager ICT en projecten bij Stichting PVP: “Omdat cliënten er op moeten kunnen vertrouwen dat de pvp zijn geheimhoudingsplicht nakomt, moeten wij kunnen vertrouwen op de kennis en kunde van een IT-specialist. CaptureTech heeft de afgelopen dertien jaar aan ons bewezen een betrouwbare partner te zijn.”

Beveiliging blijkt ijzersterk

CaptureTech heeft ervoor gezorgd dat alle medewerkers van Stichting PVP vanaf elk device (computer, laptop) via internet kunnen inloggen op de eigen servers. Deze servers worden door CaptureTech beheerd en zijn zeer goed beveiligd. Zodoende kunnen de pvp’en gebruikmaken van de hardware van de zorginstelling waar zij op dat moment zijn zonder dat er gegevens achterblijven. CaptureTech levert hiervoor de hardware en verzorgt de hosting.

Nelly De Hoog: “Wij hebben een onafhankelijke auditor alles laten doorlichten. Ze hebben o.a. een vulnerability assessment gedaan om eventuele zwakke plekken te ontdekken. Dat heeft geen bevindingen opgeleverd en dat is heel bijzonder. Het toont de kracht van CaptureTech op het gebied van informatiebeveiliging en ook dat wij daar op kunnen vertrouwen.”

 

Compleet IT beheer bij Stichting PVP

Naast informatiebeveiliging en veilig werken, verzorgt CaptureTech ook het gehele IT beheer voor Stichting PVP. Denk daarbij aan servicedesk, serverbeheer en consultancy. Zo zorgt CaptureTech voor een back-up die veilig genoeg is en een tweede backup die op voldoende afstand staat. De Hoog: “CaptureTech is niet alleen voor het beheer maar ook bij elke grote verandering een belangrijke partner voor ons. Maurice en zijn team denken mee met onze wensen en adviseren ons gevraagd en ongevraagd. Hun advies omvat zo mogelijk meerdere opties, zodat wij zelf de keuze kunnen maken die ons het beste lijkt. En zelfs als dat niet hun eerste keuze is, blijven zij meedenken. Dat is waardevol.”

Binnenkort krijgt Stichting PVP te maken met de Wet Verplichte GGZ (Wvggz), de vervanging van de Wet BOPZ. Vanaf dat moment zullen er meer berichten uitgewisseld worden met partners in de Wvggz-keten. Ook daarvoor denkt CaptureTech nu al mee. De Hoog: “Zo’n verandering kan consequenties hebben voor licenties, beveiliging en de koppeling van verschillende systemen. Maar met de korte communicatielijnen en de continuïteit van de dienstverlening van CaptureTech hebben wij ook hier het volste vertrouwen in.”

close