Nieuws

Overheid komt met cybersubsidie voor kleine bedrijven

2 oktober, 2023
Endpoint protection
2 oktober, 2023

Het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat biedt een vergoeding tot €1.250 via de subsidie “Mijn Cyberweerbare Zaak” om bedrijven met een jaaromzet tot € 10 miljoen en maximaal 50 werknemers te helpen hun cyberweerbaarheid te versterken. Het volledige bericht lees je hier.

In het kader van Cyber Security Maand (oktober) hebben we de onboarding fee voor CaptureTech Cyber Shield tijdelijk verlaagd naar €1.250 voor de maand oktober. Wanneer je de maximale vergoeding claimt, is onboarding dus gratis!

Wees er snel bij

Het beschikbare subsidiebudget voor Mijn Cyberweerbare Zaak is €300.000. Dit budget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. De verlaagde onboarding fee (€ 1.250,00) van CaptureTech voor onze CaptureTech Cyber Shield dienst geldt de hele maand oktober. Vraag deze nu hier aan.

Houd er rekening mee dat je eHerkenning niveau 2+ met RVO service autorisatie op eH2+ niveau nodig hebt om de aanvraag in te dienen. Het kan enkele dagen duren om eHerkenning aan te vragen, dus ga er snel mee aan de slag via deze pagina.

Cybersecuritymaand oktober

Gedurende de cybersecuritymaand in oktober kunnen aanvragen voor deze investeringssubsidie worden ingediend, van 2 oktober tot 1 november 2023, tot 17.00 uur. Het beschikbare subsidiebudget voor ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ bedraagt €300.000, en wordt toegewezen op volgorde van binnenkomst van de aanvragen totdat het budget is uitgeput.

Waarom deze subsidie?

Uit onderzoeken van het DTC en het CBS blijkt dat kleine bedrijven nog onvoldoende maatregelen treffen. Hoewel praktische voorlichting over cyberveiligheid helpt, zet het nog niet elke ondernemer aan tot actie. Kan het wegnemen van financiële obstakels kleine ondernemers stimuleren om cybersecuritymaatregelen te nemen? Dit is het doel van de pilot subsidieregeling genaamd ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’, geïnitieerd door het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het DTC heeft €300.000 toegewezen voor deze pilot. Na evaluatie zal het DTC beslissen over de voortzetting en mogelijk een verhoogd budget voor de subsidiemodule.

‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ subsidieert micro- en kleine ondernemingen voor de aanschaf en implementatie van cruciale cyberweerbaarheidsmaatregelen. Deze maatregelen omvatten onder andere het opzetten van back-ups, het gebruik van een wachtwoordmanager en het uitvoeren van een risico-inventarisatie. De subsidie dekt 50% van de kosten die een IT-dienstverlener in rekening brengt, met een maximum van €1.250 per aanvrager. Bedrijven kunnen eenmalig gebruikmaken van deze subsidieregeling.

"Ondernemers zijn druk met ondernemen. Cybersecurity staat vaak niet bovenaan de prioriteitenlijst. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat kleine ondernemers geen doelwit zijn, want de realiteit is anders. Graag stimuleren we kleine ondernemers om nú in actie te komen en snel de belangrijkste cybermaatregelen te treffen. Want met een paar eenvoudige ingrepen maak je de kans dat je het volgende slachtoffer wordt echt kleiner. Laat deze subsidie het laatste zetje zijn om vandaag nog in actie te komen."
Michel Verhagen, Manager Digital Trust Center

Vraag nu aan

De verlaagde onboarding fee (€ 1.250,00) van CaptureTech geldt de hele maand oktober.  Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met je op.

IT Consultant Mikel Warbie
Mikel Warbie
IT Consultant

"*" geeft vereiste velden aan

close