Nieuws

CaptureTech opnieuw gecertificeerd voor ISO 9001

15 augustus, 2023
Kantoor CaptureTech Nederland Nieuw-Vennep
15 augustus, 2023

CaptureTech heeft wederom reden tot vreugde doordat het dit jaar opnieuw het prestigieuze certificaat voor ISO 9001 heeft behaald, verleend door Lloyd’s Register. Met deze hernieuwde internationale erkenning voor kwaliteitsmanagement bevestigt CaptureTech opnieuw haar toewijding als een professionele organisatie met een sterke focus op kwaliteit en klanttevredenheid.

De hercertificering bestrijkt diverse essentiële domeinen, waaronder het kwaliteitsmanagementsysteem, de verantwoordelijkheid van het management, het beheer van middelen en analyse en verbetering. Door middel van een grondige herbeoordeling is vastgesteld dat CaptureTech volledig voldoet aan alle gestelde criteria.

"We hebben opnieuw gezamenlijk hard gewerkt om dit resultaat te bereiken en zijn dan ook bijzonder verheugd met het vernieuwde ISO 9001-certificaat," zegt Maarten Anderson, algemeen directeur. "Dit certificaat biedt tastbaar bewijs van de kwaliteit van onze interne processen voor onze gewaardeerde klanten, leveranciers en partners. Het fungeert als een interne waarborg voor onze werkwijze en benadrukt onze voortdurende inzet voor kwaliteitsverbetering. Naast de ISO 9001 zijn we in de afrondende fase voor ISO 27001. Daarover later meer. "
Maarten Anderson
Maarten Anderson
Algemeen directeur

Wat is ISO 9001?

ISO 9001 is een wereldwijd erkende standaard voor kwaliteitsmanagement, ontwikkeld door de International Organization for Standardization (ISO). Het certificaat laat zien dat een organisatie een solide kwaliteitsmanagementsysteem hanteert dat voldoet aan de wensen van klanten, wetten en regels, en interne normen. Hoewel sommige bedrijven het als louter formaliteit beschouwen, zijn de voordelen duidelijk en meetbaar. Kwaliteitsmanagement is relevant voor elk facet van een organisatie en zorgt ervoor dat aan de verwachtingen van klanten en belanghebbenden wordt voldaan. Het ISO 9001-certificaat wordt verleend door een onafhankelijke deskundige organisatie.

ISO 9001 omvat richtlijnen die organisaties helpen een doeltreffend kwaliteitsmanagementsysteem te creëren en te behouden. Het benadrukt continue verbetering, klantgerichtheid en medewerkersbetrokkenheid via een procesgeoriënteerde aanpak.

De reikwijdte van ISO 9001-certificering omvat organisaties van alle formaten en sectoren, variërend van productie tot dienstverlening, gezondheidszorg, onderwijs en overheidsinstanties.

Waarom ISO 9001?

Het certificaat brengt diverse voordelen met zich mee. Zo laat het zien dat een organisatie zich inzet voor kwaliteit en klanttevredenheid, naleving van internationale kwaliteitsnormen en de implementatie van passende processen en procedures.

Daarnaast helpt een gestructureerde aanpak van kwaliteitsmanagement inefficiënte processen op te sporen en aan te passen, wat kan leiden tot kostenbesparingen en verhoogde productiviteit. Dit heeft een positief effect op klanttevredenheid, omdat klanten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van ISO 9001-gecertificeerde organisaties.

Niet gek dus dat steeds meer organisaties eisen dat leveranciers ISO 9001-gecertificeerd zijn.

Benieuwd hoe onze oplossingen je kunnen helpen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op!

Benieuwd hoe onze oplossingen je kunnen helpen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op!

bas jansen
CaptureTech Accountmanager Tim Blauwers
Bas Jansen Tim Blauwers
Accountmanager Accountmanager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close