Radio Frequency Identification

RFID

Radio Frequency Identification (afgekort RFID) is een methode om data te verzamelen met gebruik van radiogolven die gegevens uitwisselen tussen RFID-tags en RFID-readers. Er is geen direct line of sight nodig zoals bij de inzet van barcode. RFID-readers kunnen simultaan lezen van of schrijven naar honderden tags. Vraag onze experts naar de voordelen van RFID.

N
Unieke positie in de markt
N
Real-time werken
N
Administratief minder handelingen
N
Eenvoudig inventariseren
N
Meer analysemogelijkheden
N
Minder fouten

State of the Art technology

Passieve en actieve tags

Er zijn passieve en actieve tags. Passieve RFID-tags worden gewekt door een reader, die ook de tag van energie verschaft om te zenden en ontvangen. Actieve RFID-tags hebben een eigen batterij en kunnen onafgebroken of periodiek zenden en ontvangen over grotere afstanden.

Hoe zet ik RFID in?

Een RFID-tag is een chip die wordt aangebracht op een krat of pallet die u wilt identificeren. Zo’n tag kan achter een label geplaatst worden en bestemd zijn voor eenmalig gebruik. Maar het kan ook van duurzaam, hufterproof materiaal zijn dat u nagelvast bevestigt en daardoor geschikt is voor herhaald gebruik.

Het tweede component van een RFID-systeem is de RFID-antenne. De antenne functioneert eigenlijk als het oor van het RFID-systeem. Het vangt het radiosignaal van de RFID Tag op en geeft het door aan de RFID-reader, de hersenen van het systeem. RFID-antennes zijn er in vele soorten en maten, afhankelijk van de toepassing. Voor specifieke toepassingen ontwerpt CaptureTech ook zelf RFID-antennes om optimale leesperformance te kunnen garanderen.

RFID-readers

De derde component van een RFID-systeem is de RFID-reader. Zo’n reader gebruikt radiogolven om informatie van de RFID-tag te lezen of die ernaartoe te schrijven. Een RFID-reader kan frequency agile zijn, wat betekent dat zij tegelijkertijd meerdere frequenties kunnen gebruiken.
Capturetech

RFID back-endsysteem

De verkregen informatie kan realtime worden doorgestuurd naar uw Warehouse Management Systeem (WMS) of ons Holon Logisitic Execution Systeem. Met RFID kunt u simultaan veel meer informatie ontvangen en zenden dan met een barcodesysteem. Uw infrastructuur moet dus wel eerst zijn ingericht op het gebruik van RFID.
Barcode / RF-scanning en RFID sluiten elkaar niet uit. Voor het ene werkproces kunt u barcode gebruiken, en voor het andere werkproces RFID. Beide technologieën kunnen interactief samenwerken via het WMS.
Eerst analyseert CaptureTech uw bedrijfsprocessen om vervolgens met een gedegen advies te komen.

Voice & Barcoding

Technieken

Voice

Met Voice verkleint u uw foutmarge en verbetert u uw logistiek proces met wel 30%.

Lees meer

Barcoding

Het scannen van barcodes verkleint de kans op fouten en verhoogt de efficiency …

Lees meer

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

× Hoe kunnen wij u helpen?