Events

Smart Logistics

22 november, 2022 | 9:30 – 16:30 uur
Jaarbeurs Utrecht

22 nov. Smart Logistics is gericht op logistiek- en IT-professionals die werkzaam zijn in de supply chain en op zoek zijn naar innovaties...

Tijdens het Smart Logistics event op 22 november gingen vijfenzeventig logistiek managers, warehouse managers en supply chain professionals uit Nederland en België met elkaar in gesprek over de voortdurende stroom van technologische ontwikkelingen in de logistiek sector. Er lijken eindeloze mogelijkheden te zijn, maar welke innovaties zijn blijvend en wanneer moet je instappen? Het motto “The future of logistics starts today” benadrukt het belang van vooruitdenken. Diverse sprekers hebben de toekomst van de branche besproken en de drie belangrijkste highlights waren: denk groot, begin klein en schaal snel om succesvol te zijn. Succesvolle innovatie gaat veel verder dan alleen een goed idee en er wordt een grote toekomst verwacht voor voice technologie.

Wie bezoekt Smart Logistics?

  • Logistiek managers
  • Supply chain managers
  • IT-(project)managers
  • Logistiek medewerkers
  • Directie, CEO en algemeen management
  • IT-consultants en -adviseurs

Omgaan met de digitalisering

Jeroen van den Berg, een logistiek adviseur en trendwatcher, heeft de kritieke kwestie aangepakt: de digitalisering biedt de logistiek veel nieuwe kansen, maar ondernemers weten niet hoe ze deze moeten aanpakken. Zijn advies is om groots te denken, klein te beginnen en snel op te schalen, een aanpak die hij terug ziet bij de succesvolste bedrijven zoals Google en Airbnb. Deze bedrijven hadden een duidelijk idee: we kunnen iets doen op een andere manier dan normaal, en deze aanpak is universeel toepasbaar (groots denken). Ze gingen gewoon aan de slag zonder uitgebreid onderzoek of langdurig nadenken (klein beginnen). Vervolgens pasten ze snel aan wanneer iets niet werkte en schaalde ze razendsnel op toen de basis was gelegd (snel opschalen). Van den Berg is van mening dat deze benadering ook van toepassing is op innovaties binnen de logistiek.

Smart Logistics event logo

Idee is slechts 5% van een succesvolle innovatie

Jonas van Stekelenburg, voormalig Directeur Cargo bij Royal Schiphol Group, benadrukte het belang van een goed team en verklaarde dat het idee zelf slechts 5% van een succesvolle innovatie uitmaakt. Het draait vooral om de uitvoering. Een slecht idee met een goed team is waardevoller dan een goed idee met een slecht idee.

Grote toekomst voor voice technologie

Het lijkt erop dat de voice technologie de komende jaren de markt zal domineren. Zowel Heiko Krause, Central Region Marketing Manager bij Honeywell, als Gerrit-Anne de Jong, Manager Value Added Services bij Wasco, zijn van mening dat deze ontwikkeling zich zal voordoen. De Jong voorspelt zelfs dat voice technologie het traditionele scannen volledig zal vervangen in de toekomst. Sinds de implementatie van voice in het warehouse van Wasco is de foutmarge verlaagd van 1,5% naar 0,2%. Deze opmerkelijke verbetering maakt de oplossing voor veel partijen interessant.

Deelnemers

Profielfoto Kees Nijsseen
Kees Nijssen
Sales Director
Maarten Anderson
Maarten Anderson
Managing Director

Over Smart Logistics

Het Smart Logistics evenement is opgezet door CaptureTech, Honeywell, Logistiek.nl en Value Chain, met als doel om logistiek-, warehouse- en supply chain-managers samen te brengen en in gesprek te laten gaan over de toekomst van de logistiek. Door middel van klantcases, best practises en visies zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de markt besproken, met als doel om van elkaar te leren en te groeien.

close