Events

NIS2 Seminar: Rotterdam

16 mei, 2024 | 10:00 – 12:00 uur gevolgd door gratis lunch
Rotterdam

Samen met onze partner QS Solutions organiseren we seminars over de nieuwe NIS2 cybersecurity wetgeving en wat de beste voorbereiding is.

Omdat we steeds meer afhankelijk worden van digitale voorzieningen en netwerken kunnen cyberincidenten een grote impact hebben op een samenleving. Ook bij de wetgevers in Brussel is dit niet onopgemerkt voorbij gegaan en staat cybersecurity inmiddels hoog op de agenda. Daarom komt het Europees Parlement met de NIS2. De nieuwe wetgeving breidt zijn toepassingsgebied uit naar middelgrote en kleine organisaties binnen de relevante sectoren, en hun toeleveranciers in de keten.

Leer in twee uur hoe je je kunt voorbereiden op deze nieuwe wetgeving die volgend jaar van kracht gaat. Naast informatie over de wetgeving presenteren we concrete oplossingen en de stappen die je kunt nemen om je voor te bereiden. Zo voorkom je boetes bij nalatigheid bij de naleving en maak je jouw organisatie weerbaar.

Voor, tijdens en na de sessie is er ruime mogelijkheid om uitgebreid in te gaan op vragen specifiek voor jouw situatie.

Schrijf je direct in

Na een ochtend ben je op de hoogte van deze belangrijke ontwikkelingen en weet je welke stappen je moet nemen om je voor te bereiden.

  • Heldere uitleg over de NIS2 wetgeving
  • Concrete oplossingen en voorbereiding
  • Uitgebreide mogelijkheid tot vragen
  • Gratis afsluitende lunch
  • Netwerk met branchegenoten

"*" geeft vereiste velden aan

Voor wie is dit seminar?

Een opvallende verandering in de NIS2-wetgeving is dat alle bestuurders persoonlijk verantwoordelijk en hoofdelijk aansprakelijk zijn voor de naleving ervan. Niemand kan zich achter de beslissingen of nalatigheid van anderen verschuilen. NIS2 is dus relevant voor alle leden van de directie. Daarnaast zullen de IT-verantwoordelijken een belangrijke rol gaan spelen in de voorbereiding op de NIS2.

NIS2 Flowchart

NIS2 Whitepaper

Wat is NIS2 en wat betekent het voor jouw organisatie? Voor wie geldt de nieuwe wetgeving en hoe werkt het met hoofdelijke aansprakelijkheid en boetes? Je leest het in dit handige overzicht.

Download PDF

NIS2 whitepaper

Sprekers

Mikel Warbie
Mikel Warbie
Cybersecurity Consultant

Proactieve IT Consultant met meer dan 15 jaar ervaring in het beheren, migreren en beveiligen van IT systemen bij klanten in uiteenlopende branches zoals zorg, logistiek, non-profit, industrie en zakelijke dienstverlening. Een uitgebreide achtergrond in zowel analyses, advies en ontwerpen van IT systemen als het end-to-end managen van technische cloud implementatietrajecten en gespecialiseerd in cybersecurity, Microsoft 365 en Azure.

Bekijk profiel

Remy Lambert QS Solutions
Remy Lambert
Global Partner Manager bij QS Solutions

Als Global Partner Manager bij QS Solutions, werkt Remy Lambert nauw samen met IT-bedrijven en hun klanten bij het volledig in kaart brengen van hun IT-beveiligingspositie. Met 14 jaar ervaring, waarvan een aanzienlijk deel bij toonaangevende cybersecurity-bedrijven, heeft hij een diepgaand inzicht verworven in de gevolgen van ontoereikend beveiligingsbeleid. Belangrijker nog, hij weet hoe organisaties in uiteenlopende sectoren dit inzicht succesvol kunnen vertalen naar activiteiten die leiden tot een verbeterde en betrouwbare IT-security.

Bekijk profiel

Praktische info

Wanneer is de seminar?

Donderdag 16 mei, 2024

09.30 – 10:00: Inloop met koffie
10.00 – 12.00: NIS2 informatiesessie
12.00 – Open: Gratis lunch

Waar is het?

Van Nelle Fabriek
Zaal ‘Achter Glas’
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Vragen?

Heb je vragen, suggesties of ben je benieuwd naar vervolgedities? Neem dan contact op met Maarten de Bakker via [email protected].

"Na het bezoek heb ik het idee weer volledig op de hoogte te zijn van het aanbod en de mogelijkheden die CaptureTech biedt."
Jurgen te Winkel, Welkoop Retail

NIS2 Assessment

Liever direct een van onze cybersecurity specialisten uitnodigen bij jouw op locatie? Met een NIS2 Assessment brengen we in één dag in kaart hoe je ervoor staat en ontvang je een gedetailleerd advies over welke aanpassingen er nodig zijn.

Vraag nu aan

close