Blog

Waar lopen bedrijven met een magazijn tegenaan op ICT-gebied?

21 januari, 2021
BMaarten de Bakker from CaptureTech
Maarten de Bakker
Marketing Manager
Warehouse worker voice picking beer in a distribution center
21 januari, 2021
Maarten de Bakker
Marketing Manager

Voor zowel grote als kleine bedrijven is thuiswerken nog steeds de norm, indien de functie dit natuurlijk toelaat. Alle kantoorbenodigdheden zijn verplaatst naar thuis om de werkzaamheden zo goed als mogelijk door te laten gaan. Thuiswerken is meer dan alleen een laptop openklappen en aansluiten op de Wi-Fi verbinding. Want is deze Wi-Fi verbinding wel veilig? Het is de uitgelezen kans voor cybercriminelen om op een relatief gemakkelijke manier toegang te krijgen tot gevoelige bedrijfsinformatie. Daarom delen we enkele tips om van de ‘home office’ van jouw medewerkers een veilige omgeving te maken en hackers geen kans te geven!

De eerdergenoemde efficiëntieslag wordt versneld door de verhoogde concurrentie op het internet en de omnichannel strategieën van bedrijven. Globalisering leidt ook tot meer concurrentie en prijsdruk op de markt. Hierdoor zijn bedrijven genoodzaakt om processen efficiënter in te richten. Daarnaast hebben logistieke organisaties in toenemende mate te maken met flexibele arbeid, zowel op kantoor als in het magazijn waardoor werkplekken en processen goed ingericht, intuïtief, veilig en schaalbaar moeten zijn. Dit vraagt bijzonder veel van de ICT-omgeving.

Splitsingen

Overal in het bedrijf is een goede netwerkdekking en toegang tot de bedrijfsinformatie vanaf mobiele apparaten noodzakelijk. Het wifi-netwerk moet stabiel en op elke plek te gebruiken zijn, ongeacht het bedrijfsoppervlak. Handscanners en andere apparaten die een netwerkverbinding vereisen, moeten overal in het gebouw gebruikt kunnen worden. In het geval van meerdere vestigingen, moet het netwerk over meerdere vestigingen uitgerold worden. Dan is het mogelijk om met hetzelfde wachtwoord in te loggen en beschikt de gebruiker overal over dezelfde informatie. Splitsingen tussen het netwerk voor productie, de kantooromgeving en bijvoorbeeld gasten, zijn aan te raden.

Waarom niet kiezen voor één partner?

Veel logistieke bedrijven werken samen met verschillende ICT-partners voor de logistieke en de kantooromgeving. Maar waarom zou je niet kiezen voor slechts één partij voor beide ICT-omgevingen? Data maken immers geen onderscheid tussen kantoor en logistiek. Eén partij die beide omgevingen snapt en dus weet waar de behoefte ligt. Daarnaast hoef je in geval van problemen ook slechts met één partij te schakelen. Het is efficiënter, goedkoper en bovendien een stuk gemakkelijker.

Efficiënter werken? Zorg voor één ICT-partner voor zowel de logistiek als kantoor!

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

 

BMaarten de Bakker from CaptureTech
Maarten de Bakker
Marketing Manager

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close