Oplossingen voor kantoor-ICT bij autogroothandel Network4Cars

Oplossingen voor kantoor-ICT bij autogroothandel Network4Cars

Oplossingen voor kantoor-ICT bij autogroothandel Network4Cars

Network4Cars, opgericht in 2000, is een van de grootste autogroothandels op de Europese markt. In eerste instantie richtte het bedrijf zich op de verkoop van rechtsgestuurde auto’s aan het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 2003 werden ook linksgestuurde auto’s naar Duitsland geleverd en snel daarop werd heel Europa bediend.

In 2011 werd een nieuwe en grotere bedrijfslocatie in Nieuw-Vennep in gebruik genomen, waar het bedrijf vandaag nog steeds zit. Sinds 2015 zijn er verkoopkantoren in verschillende Europese landen. Het team van Network4Cars bestaat uit 50 werknemers, verdeeld over liefst 18 nationaliteiten.

Bedrijf: Network4Cars| www.network4cars.com

Locatie: Nieuw-Vennep, Nederland

Sector: Autohandel (B2B)

Afdeling: Protection, Automation & Control (PAC)

Afgenomen diensten: Onderhoud en beheer van servers, verzorgen van clouddiensten (Microsoft 365), eerste-, tweede- en derdelijns dienstverlening.

“We kunnen ervoor kiezen om iemand voor de ICT voor 40 uur per week aan te nemen, maar die heeft nooit zoveel kennis als een bedrijf zoals CaptureTech. Dat willen we ook helemaal niet. Wat wij wél willen is 40 uur per week op ieder moment van de dag om hulp kunnen vragen bij problemen.”

Bart van Ruiten

Operations Manager, Network4Cars

Samenwerking

De samenwerking tussen CaptureTech en Network4Cars gaat terug naar het jaar 2012. Mond-tot-mondreclame lag aan de basis van de samenwerking, zoals dat vaker gaat. “We kunnen ervoor kiezen om iemand voor de ICT voor 40 uur per week aan te nemen, maar die heeft nooit zoveel kennis als CaptureTech”, vertelt Bart van Ruiten, Operations Manager bij Network4Cars. “Wij willen ons volledig kunnen richten op datgene waar we goed in zijn, namelijk autohandel. Vandaar dat we al het ICT-werk uitbesteden. Schoenmaker, blijf bij je leest, weet je wel.”

En dat ICT-werk wordt uitbesteed aan CaptureTech IT Services. Zo worden de servers beheerd en onderhouden, clouddiensten verzorgt en zorgt CaptureTech IT Services voor een geavanceerde eerste-, tweede-, en derdelijns dienstverlening.

 

40 uur per week beschikbaar 

“Wij willen ook niet iemand in dienst die 40 uur per week ICT doet. Wat wij wél willen is 40 uur per week op ieder moment van de dag om hulp kunnen vragen bij problemen. Binnen Network4Cars ben ik het aanspreekpunt voor alle interne ICT-vragen. Als ik er niet uit kom zet ik de vragen door naar de eerste lijn helpdesk. Zo gaat het bij ongeveer 80% van de vragen, die worden via de eerstelijns support opgelost. Complexere vragen of incidenten gaan via de derdelijns support.”

 

Grotere projecten

Drie jaar geleden zijn de huidige servers geïnstalleerd. Het meeste recente project dat is afgerond is de overgang naar Microsoft Office 365. Op deze manier werken we met een Hybride oplossing.

Network4Cars doet op jaarbasis één à twee keer beroep op CaptureTech IT Services voor dergelijke grotere projecten. “Voor de rest gaat het vooral om problemen vanuit gebruikers. Denk aan het niet werken van Outlook, PC’s die niet opstarten of nieuwe gebruikersaccounts die aangemaakt moeten worden. CaptureTech is altijd bereikbaar, zowel telefonisch als via mail.”

 

Uitzonderlijke opvolging 

“Er wordt snel gereageerd, zowel op e-mails als via telefoon”, zegt Van Ruiten. “Ook de opvolging is uitzonderlijk. Zo wordt er altijd nagebeld of het probleem opgelost is. Er blijven geen tickets liggen en er wordt echt meegedacht over een geschikte oplossing. Ik ervaar dat als maatwerk. Ik ken inmiddels ook de namen van de eerste- en tweedelijnsmedewerkers, wat de samenwerking een stuk makkelijker maakt. Zo kun je verwijzen naar eerdere tickets, en laat de oplossing nooit lang op zich wachten. De korte communicatielijnen en de continuïteit van de professionele dienstverlening maken van CaptureTech IT Services een uiterst betrouwbare en fijne partner op het gebied van ICT. Ik kan niet anders dan zeggen dat wij daar enorm tevreden over zijn.”

 

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Hoog beveiligde werkplekoplossing in de Cloud voor Volker Energy Solutions

Hoog beveiligde werkplekoplossing in de Cloud voor Volker Energy Solutions

Hoog beveiligde werkplekoplossing in de Cloud voor Volker Energy Solutions

Volker Energy Solutions is een toonaangevende speler op het gebied van oplossingen voor de energietransitie. Samen met CaptureTech IT Services heeft Volker Energy Solutions voor het domein Operationele Techniek de tweede generatie van de ‘OT-werkplek’ ontworpen en geïmplementeerd, volledig in de Cloud. Een ‘extreem beveiligde’ werkplekomgeving in de Cloud die voldoet aan strikte eisen conform de ISO 27001 certificering van moederorganisatie Visser & Smit Hanab.

Bedrijf: Volker Energy Solutions | www.volker-es.nl

Locatie: Rotterdam, Nederland

Sector: Olie- en Energie

Afdeling: Protection, Automation & Control (PAC)

Afgenomen diensten: Microsoft Azure, OT werkplekbeheer, consultancy, support en servicedesk.

De eerdere succesvolle samenwerking en de kennis en kunde die zij in huis hebben, heeft ervoor gezorgd om samen de tweede generatie van de OT-werkplek te ontwikkelen: een ‘extreem beveiligde’ werkplekomgeving in de Cloud.

Peter Oomens

Business Consultant, Volker Energy Solutions

Toegangsbeveiliging

“Operationele Techniek (OT) is een domein binnen de infrastructuur van het energienetwerk dat 24/7 beschikbaar moet zijn en waarin OT systemen worden toegepast tussen de 0 en 25 jaar”, vertelt Peter Oomens, Business Consultant bij Volker Energy Solutions. “Een OT systeem maakt het op afstand managen en bewaken van onderstations mogelijk (een onderstation is een elektrische installatie in het hoogspanningsnet. Het maakt een verbinding tussen twee of meerdere hoogspanningsnetten of vormt een aansluitingspunt op het hoogspanningsnet). Monteurs en technische specialisten gebruiken de OT-werkplek om onderhouds- en beheertaken aan OT systemen uit te voeren. Daarnaast kunnen zij de specifiek benodigde applicaties die voor deze werkzaamheden nodig zijn opstarten. Op basis van de uit te voeren taken, krijgt een gebruiker bij het inloggen bepaalde autorisaties toegekend binnen de OT-werkplek.”

Voldoen aan de wensen conform de ISO 27001 certificering

“De samenwerking met CaptureTech gaat al een aantal jaren terug. Bij de implementatie van de eerste generatie OT-werkplekken, waren wij opzoek naar een partner die alle IT gerelateerde zaken rondom de OT-werkplek uit handen kon nemen en support kon leveren indien nodig. De eerdere succesvolle samenwerking en de kennis en kunde die zij in huis hebben, heeft ervoor gezorgd om samen de tweede generatie van de OT-werkplek te ontwerpen: een ‘extreem beveiligde’ werkplekomgeving in de Cloud, die voldoet aan de strikte eisen conform de ISO 27001 certificering” licht Peter Oomens toe. “De door Volker Energy Solutions gestelde ‘hoge beveiligingseisen’ zijn nodig omdat wij werken in de zogenaamde kritische of vitale infrastructuren. CaptureTech heeft de OT-werkplekken in een periode van drie maanden vlekkeloos overgezet naar de nieuwe versie in de Microsoft Cloud omgeving”.

Hoog beveiligde VPN-verbinding

De OT-werkplek zelf betreft een streng beveiligde laptop, notebook of workstation met een hoog beveiligde VPN (Virtual Private Network) verbinding met de Cloud. Het beveiligde VPN-netwerk zorgt ervoor dat alle data versleuteld verstuurd en opgeslagen wordt. Bij het ontwerp van de OT-werkplek is nauwlettend gekeken vanuit de Cybersecurity risico’s, de beheer eisen van de diverse applicaties en de gebruikerswensen. Dankzij deze tweede generatie van de OT-werkplek, kunnen medewerkers zich focussen op hun werkzaamheden. Peter Oomens: “Het technische beheer hebben wij uitbesteed aan CaptureTech, evenals de inrichting van de supportdesk. Wij zorgen zelf voor het beheer van de OT applicaties en wat specifieke zaken zoals de tijdelijke afgifte van installatierechten aan gebruikers en het toegangsbeheer van leveranciersites. Het specialisme van beide organisaties gecombineerd resulteert in een succesvolle samenwerking. Een waarvan ik hoop dat deze nog jaren duurt”.

 

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Stichting PVP

Privacy van cliënten Stichting PVP gewaarborgd door IT Services

Mensen die behandeld worden in de geestelijke gezondheidszorg hebben recht op de ondersteuning van een patiëntenvertrouwenspersoon (pvp). De patiëntenvertrouwenspersonen zijn in dienst van de kleine, professionele organisatie Stichting PVP. In totaal zijn er ongeveer 60 pvp’en en ze werken binnen de ggz-instellingen, verspreid door het hele land. Cliënten kunnen bij een pvp terecht met vragen en klachten over de zorgverlening. De pvp’en ondersteunen hen bij het handhaven van hun rechtspositie.

Voor de stichting is het waarborgen van de privacy van deze cliënten een must. Vanuit wisselende locaties in het land verwerken de pvp’en zeer gevoelige en vertrouwelijke informatie in onder andere cliëntendossiers. Nelly de Hoog, Manager ICT en projecten bij Stichting PVP: “Omdat cliënten er op moeten kunnen vertrouwen dat de pvp zijn geheimhoudingsplicht nakomt, moeten wij kunnen vertrouwen op de kennis en kunde van een IT-specialist. CaptureTech heeft de afgelopen dertien jaar aan ons bewezen een betrouwbare partner te zijn.”

Beveiliging blijkt ijzersterk

CaptureTech heeft ervoor gezorgd dat alle medewerkers van Stichting PVP vanaf elk device (computer, laptop) via internet kunnen inloggen op de eigen servers. Deze servers worden door CaptureTech beheerd en zijn zeer goed beveiligd. Zodoende kunnen de pvp’en gebruikmaken van de hardware van de zorginstelling waar zij op dat moment zijn zonder dat er gegevens achterblijven. CaptureTech levert hiervoor de hardware en verzorgt de hosting.

Nelly De Hoog: “Wij hebben een onafhankelijke auditor alles laten doorlichten. Ze hebben o.a. een vulnerability assessment gedaan om eventuele zwakke plekken te ontdekken. Dat heeft geen bevindingen opgeleverd en dat is heel bijzonder. Het toont de kracht van CaptureTech op het gebied van informatiebeveiliging en ook dat wij daar op kunnen vertrouwen.”

Deze nieuwe manier van werken vraagt om een efficiënt beheer van bedrijfsmiddelen

Complete beheer IT bij CaptureTech

Naast informatiebeveiliging en veilig werken, verzorgt CaptureTech ook het gehele IT beheer voor Stichting PVP. Denk daarbij aan servicedesk, serverbeheer en consultancy. Zo zorgt CaptureTech voor een back-up die veilig genoeg is en een tweede backup die op voldoende afstand staat.

De Hoog: “CaptureTech is niet alleen voor het beheer maar ook bij elke grote verandering een belangrijke partner voor ons. Maurice en zijn team denken mee met onze wensen en adviseren ons gevraagd en ongevraagd. Hun advies omvat zo mogelijk meerdere opties, zodat wij zelf de keuze kunnen maken die ons het beste lijkt. En zelfs als dat niet hun eerste keuze is, blijven zij meedenken. Dat is waardevol.”

Binnenkort krijgt Stichting PVP te maken met de Wet Verplichte GGZ (Wvggz), de vervanging van de Wet BOPZ. Vanaf dat moment zullen er meer berichten uitgewisseld worden met partners in de Wvggz-keten. Ook daarvoor denkt CaptureTech nu al mee. De Hoog: “Zo’n verandering kan consequenties hebben voor licenties, beveiliging en de koppeling van verschillende systemen. Maar met de korte communicatielijnen en de continuïteit van de dienstverlening van CaptureTech hebben wij ook hier het volste vertrouwen in.”

Contact

Praat met een expert