Waar lopen bedrijven met een logistieke omgeving anno 2021 tegenaan op ICT-gebied? 

Picture of a screen showing some code in dark mode

21.01.21

Door processen binnen logistieke organisaties in toenemende mate te digitaliseren, wordt de weg vrijgemaakt voor automatisering. Door meer automatisering maken veel logistieke organisaties, vooral in het mkb-segment, een efficiëntieslag. Dat levert voordelen op zoals lagere loonkosten en hogere productiviteit. Toch zien veel bedrijven over het hoofd dat er nóg meer winst te behalen valt, met name door te kiezen voor één ICT-partner, zowel voor de logistieke omgeving als voor de kantooromgeving.

De eerdergenoemde efficiëntieslag wordt versneld door de verhoogde concurrentie op het internet en de omnichannel strategieën van bedrijven. Globalisering leidt ook tot meer concurrentie en prijsdruk op de markt. Hierdoor zijn bedrijven genoodzaakt om processen efficiënter in te richten. Daarnaast hebben logistieke organisaties in toenemende mate te maken met flexibele arbeid, zowel op kantoor als in het magazijn waardoor werkplekken en processen goed ingericht, intuïtief, veilig en schaalbaar moeten zijn. Dit vraagt bijzonder veel van de ICT-omgeving.

 

Splitsingen

Overal in het bedrijf is een goede netwerkdekking en toegang tot de bedrijfsinformatie vanaf mobiele apparaten noodzakelijk. Het wifi-netwerk moet stabiel en op elke plek te gebruiken zijn, ongeacht het bedrijfsoppervlak. Handscanners en andere apparaten die een netwerkverbinding vereisen, moeten overal in het gebouw gebruikt kunnen worden. In het geval van meerdere vestigingen, moet het netwerk over meerdere vestigingen uitgerold worden. Dan is het mogelijk om met hetzelfde wachtwoord in te loggen en beschikt de gebruiker overal over dezelfde informatie. Splitsingen tussen het netwerk voor productie, de kantooromgeving en bijvoorbeeld gasten, zijn aan te raden.

 

Waarom niet kiezen voor één partner?

Veel logistieke bedrijven werken samen met verschillende ICT-partners voor de logistieke en de kantooromgeving. Maar waarom zou je niet kiezen voor slechts één partij voor beide ICT-omgevingen? Data maken immers geen onderscheid tussen kantoor en logistiek. Eén partij die beide omgevingen snapt en dus weet waar de behoefte ligt. Daarnaast hoef je in geval van problemen ook slechts met één partij te schakelen. Het is efficiënter, goedkoper en bovendien een stuk gemakkelijker.

Meer nieuws

Bouw Logistic Services Verbetert Efficiency

Bouw Logistic Services Verbetert Efficiency

Bouw Logistic Services verbetert efficiency met innovatieve oplossing van CaptureTechHet is een imposant warehouse waar Rico Kooijman, Accountmanager bij CaptureTech, binnen stapt – en het is niet...

Verhoogde nauwkeurigheid en productiviteit

Verhoogde nauwkeurigheid en productiviteit

Verhoogde nauwkeurigheid en productiviteitDe MC2200 mobiele computer van Zebra is een kostenefficiënte en robuust apparaat, speciaal ontwikkeld voor kleine en middelgrote organisaties. Het...

Efficiënter werken? Zorg voor één ICT-partner voor zowel de logistiek als kantoor!

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!