Slimmer werken bij Bouw Logistic Services met ProGlove wearables

Slimmer werken bij Bouw Logistic Services met ProGlove wearables

Webinar gemist?

Vul onderstaand formulier in om het terugkijken van deze webinar aan te vragen.

Bouw Logistic Services Verbetert Efficiency

Bouw Logistic Services verbetert efficiency met innovatieve oplossing van CaptureTech

Het is een imposant warehouse waar Rico Kooijman, Accountmanager bij CaptureTech, binnen stapt – en het is niet eens de grootse. Met tienduizenden pallets verdeeld over 42.000 m2 opslag en producten van meerdere importeurs, waaronder miljoenen flessen wijn is Bouw Logistic Services uit Nijkerk een grote speler op de logistieke markt voor wijn en gedistilleerd. Daarnaast is het 90 jaar oude familiebedrijf gespecialiseerd in witgoed en leveringen op moeilijk begaanbare locaties als bouwplaatsen. Kwaliteit staat daarbij steeds voorop. Samen met medewerkers en klanten bouwen ze aan de sterkste logistieke keten.

Leverbetrouwbaarheid en kostenverlaging

Als logistiek specialist voor het fijnmazige distributienet is Bouw Logistic Services zich als geen ander bewust van de grote uitdagingen die de sector te wachten staan de komende jaren, in bijvoorbeeld de binnensteden. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op deze en andere ontwikkelingen zet Bouw Logistic Services continu in op technische innovaties, optimalisatie van processen en kostenverlagingen. Dit resulteert steeds in verdere foutreducties, een constante hoge leverbetrouwbaarheid en tevreden klanten die bij hen blijven.

Het gaat volgens Theo Domselaar, commercieel manager bij Bouw Logistic Services, altijd om de ‘last mile’, de perfecte levering. “Dat is waar het uiteindelijk om draait.” Daarnaast zijn de herstelkosten van fouten hoog terwijl de logistieke dienstverlening bij uitstek een markt is die zich in kosten uitdrukt. Met de oplossing die CaptureTech heeft geïmplementeerd en door de integratie met het Warehouse Management System, heeft Bouw Logistic Services nu volledige traceerbaarheid, tot op artikelniveau. “Het optimaliseren van de logistieke processen is iets waar Bouw Logistic Services eigenlijk constant mee bezig is.” Van grotere procesoptimalisaties tot aan foutenreducties bij palletverwisselingen, flexibele picklocaties, bewegingsvermindering tussen locaties en verlaging van de kans op breukschade. “De techniek die CaptureTech implementeert en de samenwerking met CaptureTech’s consultants helpt ons daar bij.”

“Het gaat om kostenverlagingen en efficiencyverbeteringen in de keten. De specialisten van CaptureTech begrijpen dat heel goed en helpen ons daarbij.”

Theo van Domselaar

Commercieel Manager, Bouw Logistic Services

Maar Bouw Logistic Services kijkt verder dan het eigen warehouse en transporten. Ze brengen niet alleen producten van A naar B; ze willen de beste logistieke partner voor hun klanten zijn. “Van wijnboer tot consument.” Ze ontzorgen hen en denken mee. Zo verhogen ze samen de efficiency en optimaliseren ze de hele logistieke keten. Nieuwe hightech producten zoals Bouw Logistic Services samen met CaptureTech heeft geïmplementeerd horen daar bij.

Optimalisatie van logistieke processen

“Dat past precies bij de werkwijze van CaptureTech”, vertelt Rico Kooijman. Als vertrouwde partner heeft CaptureTech samen met het projectteam van Bouw Logistic Services onderzocht waar er verbetermogelijkheden zaten in het logistieke proces. Er wordt gekeken naar het gehele proces, van ontvangst en inslag tot orderpicking en verzending. Met CaptureTech’s kennis en ervaring is Bouw Logistic Services geholpen met de implementatie van slimme technologieën om de logistieke processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Dit vormt nu eigenlijk het gereedschap waarmee de leverbetrouwbaarheid verder kan worden geoptimaliseerd. Doordat CaptureTech merkonafhankelijk werkt is er een combinatie van oplossingen van verschillende fabrikanten geïmplementeerd. “Het is mooi om het enthousiasme te zien bij Bouw Logistic Services en fijn dat de eerste implementatiestap al direct zijn vruchten afwerpt.”

Logistieke software en hardware als de ProGlove helpen met optimalisatie van logistieke processen

Innovatieve logistieke dienstverlener

Bouw Logistic Services is innovatief en vooruitstrevend als het gaat om logistieke dienstverlening en de technieken die ze daarbij willen gebruiken. “Daar horen innovatieve oplossingen die CaptureTech implementeert, zoals de ProGlove met display, ook bij,” zegt Maarten Bouw, projectmedewerker voor het nieuwe ERP en vierde generatie van de familie. Hiervoor werkten ze met handhelds maar nu met de ProGlove werken de mensen op de vloer handenvrij wat een enorme efficiencyslag is gebleken.

“Het was wel spannend; nieuwe hardware én de integratie met een nieuw WMS. Maar CaptureTech heeft alles in no-time gerealiseerd. We zijn echt heel tevreden.”

Maarten Bouw

Projectmedewerker voor nieuwe ERP, Bouw Logistic Services

“Het was wel spannend; nieuwe hardware en de integratie met een nieuw WMS. Maar CaptureTech heeft alles in no-time gerealiseerd. We zijn echt heel tevreden. Ik zou CaptureTech zeker aanbevelen.”

Rico Kooijman voegt toe: “Ik ben blij dat Bouw Logistic Services tevreden is over onze samenwerking. Zoals gezegd was het een spannend traject, maar komen we samen tot een succesvolle implementatie.”

 

Foto: Vestiging Beurtschipper van Bouw Logistic Services, v.l.n.r.: Rico Kooijman, Theo van Domselaar, Maarten Bouw.

 

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Zelfscanoplossing verbetert de winkelervaring van klanten bij Wildkamp

Zelfscanoplossing verbetert de winkelervaring van klanten bij Wildkamp

Technische groothandel Wildkamp is in 1972 opgericht. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Lutten. Het bedrijf is uitgegroeid tot een dynamisch, ervaren bedrijf met 50 filialen verspreid over het hele land en een webwinkel, met on- en offline meer dan 100.000 technische artikelen uit voorraad leverbaar. Dankzij een uitstekende supply chain en modern distributie-centrum worden er dagelijks bestellingen en goederen aan klanten en filialen geleverd. Wildkamp kenmerkt zich als innovator die gespecialiseerd advies biedt en een optimale klantenservice levert.

Bedrijf: Wildkamp | www.wildkamp.nl

Locatie: HQ: Lutten, Nederland

Sector: Technische groothandel gespecialiseerd in de productgroepen lucht, water en elektra.

Afgenomen diensten: Holon software, MC18 Personal Shopper.

“De zelfscanoplossing bespaart klanten tijd, verhoogt de productiviteit van het personeel en vermindert wachtrijen.”

Marc Zijnge

Teamleider ICT, Wildkamp

Verbeteren van de winkelervaring

De samenwerking tussen CaptureTech en Wildkamp gaat al even terug. In 2011 heeft CaptureTech bij Wildkamp een scan-oplossing geïmplementeerd, voornamelijk bedoeld voor intern gebruik in de winkels en magazijnen. De bedoeling was toen dat het personeel de handhelds zou gebruiken voor het controleren en bestellen van voorraad, en dat klanten hiermee zelf hun artikelen zouden scannen. Het personeel maakte goed gebruik van deze scan-oplossing, maar de handhelds werden zelden door klanten gebruikt om te scannen vanwege de complexiteit van de apparatuur. In 2018 heeft Wildkamp CaptureTech gevraagd onderzoek te doen naar de nieuwste zelfscanoplossing -bekend uit de supermarktbranche- waarmee goede resultaten en tal van voordelen zijn bereikt. Een oplossing welke ook toepasbaar is in de winkels van Wildkamp, met als doel de winkelervaring van klanten te verbeteren en wachtrijen bij de kassa’s tijdens de piekuren te verkorten. Op advies van CaptureTech testte het bedrijf twee verschillende merken en koos voor Zebra’s MC18 Personal Shoppers.

De oplossing

De zelfscanoplossing maakt Wildkamp voorloper op het gebied van zelfscannen in de Nederlandse groothandel branche. De MC18’s gebruiken de speciaal daarvoor ontworpen software “Holon” van CaptureTech en voldoet daarmee aan de groothandelsvereisten van Wildkamp. Wildkamp wilde overzichtelijke en gebruiksvriendelijke software. Met als bijkomend voordeel dat het Cloud gebaseerd is en dus ongebonden aan een toestel of vaste omgeving. CaptureTech kan op afstand service en support bieden om een zorgeloze werking van de MC18 te garanderen. De MC18’s zijn draadloos verbonden met de backoffice en de POS-systemen van Wildkamp. Het POS-systeem (Point Of Sale) bestaat uit een computer met daarop kassa software (of app op de iPad), een printer voor de kassabonnen, een pinapparaat en in het geval van Wildkamp ook een barcodescanner.

In de praktijk

Wanneer klanten met de MC18 de barcode van een product of van een label op het schap scannen, verschijnt gedetailleerde en professionele productinformatie op het scherm, bijvoorbeeld de prijs en voor welke machines het onderdeel kan worden gebruikt. Klanten kunnen daarbij voor elk artikel een reeks foto’s bekijken, voorraad controleren en het aantal eenheden selecteren dat ze nodig hebben, waarbij er op het scherm een voorlopig totaal wordt bijgehouden. De klant geeft de scanner af aan de kassa, waar de barcode van de scanner en de klantenkaart worden gescand. Alle data wordt automatisch naar de kassa gestuurd en de klant kan vervolgens afrekenen.

De medewerkers van Wildkamp kunnen de MC18 ook in de winkels gebruiken. Bijvoorbeeld: wanneer ze klanten in de winkel begeleiden en adviseren om de juiste oplossing te vinden, om het verborgen menu te openen om voorraad te controleren en bij te bestellen, en voor inventarisatie.

Verhoging van de productiviteit

Marc Zijnge, Teamleider ICT bij Wildkamp, concludeert: “We zien meteen een duidelijk verschil. Onze medewerkers weten hoe ze de apparaten moeten gebruiken, maar wat belangrijker is, de klanten weten het ook. Ze hebben al de benodigde ervaring met zelfscanners opgedaan in de supermarkt. Onze scanners zijn hetzelfde, alleen dan de nieuwste generatie. De zelfscanoplossing is uiterst goed ontvangen. Gebruikers zijn enthousiast over het gebruiksgemak, het ergonomische ontwerp, de hoge prestaties van omni-directioneel scannen, de lange levensduur van de batterij en de draadloze verbinding van de MC18.”

Wildkamp behaalt een goed rendement op zijn investering, mede doordat zowel het personeel als de klanten hetzelfde apparaat kunnen gebruiken. De zelfscanoplossing bespaart klanten tijd, verhoogt de productiviteit van het personeel en vermindert wachtrijen. Al deze voordelen leveren klanten een betere winkelervaring op. Het versterkt hun loyaliteit en resulteert in meer terugkerende klanten.

Grote efficiëntieslag in voorraadbeheer voor Hans Anders dankzij RFID-oplossing

Grote efficiëntieslag in voorraadbeheer voor Hans Anders dankzij RFID-oplossing

Hans Anders is in 1982 ontstaan en actief vanuit 400 vestigingen in Nederland, België en Frankrijk. Sinds 2011 is er ook een online winkel. Hans Anders is daarmee een omni-channel winkelketen. Anno 2020 staat Hans Anders voor groei en expansie, met de ambitie om heel veel nieuwe winkels te openen. Winkels die nog meer zullen verrassen met de kwaliteit van het product, met de mensen, met de oog- en hoor metingen en met de winkelinrichting.

Bedrijf: Hans Anders | www.hansanders.nl

Locatie: HQ Papland 21, Gorinchem

Sector: Retail

Afdeling: Voorraadbeheer

Afgenomen diensten: RFID labels, Zebra RFID TC25, CaptureTech Protect, Soti MobiControl

“De RFID-oplossing zorgt voor een betere aanvulling van het assortiment en draagt het bij aan een hogere servicegraad in onze winkels.”

Karin van Braam

Director Merchandise Planning & Category Management, Hans Anders

In samenwerking met brillenwinkel Hans Anders hebben wij een verbetering bedacht voor het beheren van de winkelvoorraad. De reeds geïmplementeerde Radio-Frequency Identification (RFID) oplossing levert een enorme tijdsbesparing op bij het inventariseren in de winkels. Het gebruik van RFID draagt ook bij aan een hogere servicegraad in de winkels.

“Er was dringend behoefte aan een andere aanpak van inventariseren bij Hans Anders. De voorraden in de winkels van Hans Anders werden eenmaal per jaar geïnventariseerd”, vertelt Karin van Braam director Merchandise Planning & Category Management bij Hans Anders. “Reden hiervoor is dat het een zeer tijdrovende klus was met hoge kosten. De inventarisatie moest buiten openingstijden van de winkels gedaan worden en kostte al snel een hele dag met meerdere werknemers. Daar kwam bij dat de monturen van Hans Anders niet waren voorzien van een label: alleen aan de binnenzijde van het montuur stond een artikelnummer, waardoor de brilmonturen uit de displays gehaald moesten worden om deze te kunnen identificeren.”

Door RFID binnen enkele minuten inventariseren

CaptureTech heeft in samenwerking met Hans Anders naar een goede oplossing gezocht om tijd te besparen in de inventarisatie: de brillen worden nu voorzien van een RFID-label. Alle monturen worden voorzien van een RFID-label met daarop het model, artikelnummer en eventueel de prijs. Tevens wordt de chip in het label voorzien van een code, die ieder montuur uniek maakt. Door alle brillen te voorzien van zo’n label en gebruik te maken van een RFID-handheld is het inventariseren van een winkel binnen enkele minuten gedaan. Veel sneller en zonder fouten.
Van Braam licht de voordelen toe: “Online of in de winkel, voorraadbeheer is zeer belangrijk. De geleverde RFID-oplossing verhoogt de betrouwbaarheid van de voorraden in onze winkels. Het beschikbaar stellen van de winkelvoorraad voor online verkoop en andersom draagt bij aan onze omnichannel-strategie. Daarnaast zorgt het gebruik van RFID voor een betere aanvulling van het assortiment en draagt het bij aan een hogere servicegraad in onze winkels. Medewerkers kunnen snel en accuraat informatie raadplegen en daarmee de klantervaring verbeteren.”

Winkelvoorraden direct inzichtelijk

Met de uitrusting van de labels kan de winkel nu tijdens openingstijden geïnventariseerd worden. Medewerkers van Hans Anders kunnen nu de RFID-handheld aanmelden en vertellen in welke winkel er geïnventariseerd wordt. Om vervolgens langs alle monturen te swipen, in een paar minuten tijd worden dankzij deze oplossing alle monturen geïnventariseerd. Zodra alle monturen zijn gelezen, kan de gebruiker optioneel nog opmerkingen invoeren. De geïnventariseerde data wordt direct verwerkt in het ERP van Hans Anders. Dankzij de techniek van CaptureTech is het beheer van de voorraad van Hans Anders een stuk makkelijker gemaakt.

Enza Zaden maakt transitie naar wereldwijd samenwerken via de Cloud

Enza Zaden maakt transitie naar wereldwijd samenwerken via de Cloud

Groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden is een internationaal opererend familiebedrijf dat al meer dan 80 jaar groenterassen ontwikkelt. De zaden hiervan worden wereldwijd geproduceerd en verkocht. Als internationaal opererende organisatie, met meer dan 2.000 medewerkers, 45 vestigingen in 25 landen en drie joint ventures speelt communicatie een grote rol. De IT afdeling is continue bezig met digitalisering voor nóg efficiëntere processen en een optimale bedrijfsvoering. 

Bedrijf: Enza Zaden | www.enzazaden.com

Locatie: Haling, Enkhuizen

Sector: Veredeling, vermeerdering en productie van groentezaden

Afdeling: Logistiek

Afgenomen diensten: CaptureTech Protect, Zebra TC5

“Het proactieve remote management van CaptureTech in het beheren en onderhouden van de handterminals ontzorgt onze IT afdeling enorm”

Guus Weel

Workplace Engineer, Enza Zaden

“Enkele jaren geleden zijn we begonnen met het introduceren van mobiele devices op de werkvloer, met in het achterhoofd de transitie naar het mobiel en remote werken”, vertelt Guus Weel, Workplace Engineer bij Enza Zaden. Het projectteam van Weel houdt zich bezig met alles wat de eindgebruiker betreft binnen Enza Zaden, waaronder de inrichting van remote werken, zowel op kantoor als in de veredeling- en productielocaties.”

Een Android device dat snel en remote in te richten is

“De ICT en IT-support van al onze 45 vestigingen wordt vanaf ons hoofdkantoor in Enkhuizen geregeld”, ligt Weel toe. “Enza Zaden is van origine een bedrijf dat constant bezig is met innoveren. We hebben de afgelopen jaren de focus gelegd op het remote werken, vanwege onze groei in locaties verspreid over de wereld.

Onze medewerkers hebben overal ter wereld hetzelfde netwerk en kunnen zo automatisch inloggen op het bedrijfsnetwerk, dit bevordert de processen en de samenwerking. Wij werken veel met internationale projectteams waardoor wij niet zonder ‘het werken in de cloud’ kunnen. De optimalisatie van deze werkprocessen komt momenteel goed van pas.

Nog meer dan voorheen wordt er veel flexibiliteit verwacht van de medewerkers maar ook van de IT-afdeling die alles operationeel moet houden.”

Optimaal inzetten van apparatuur

Om in de veredeling- en productielocaties het werkproces te optimaliseren en alle locaties remote te beheren, is twee jaar geleden gekozen voor een nieuwe mobiele handterminal: de TC5X van Zebra.

“CaptureTech is al ruim tien jaar onze kennispartner op het gebied van logistieke hard- en software. Wij hebben daarom aan CaptureTech gevraagd welk device zij ons zouden aanbevelen.

Onze voorkeur ging uit naar een Android device, een die snel en remote in te richten is, de apparaten moeten technisch goed en langdurig ondersteund worden (zeker vijf jaar) en ook security was een belangrijk thema. Daarnaast moest de apparatuur wereldwijd snel leverbaar zijn. Locaties dienen niet afhankelijk te zijn van het verzendproces.

CaptureTech heeft ons op basis van onze wensen uiteindelijk de TC5X aanbevolen. De TC5X voldoet aan de door ons gestelde beveiligingseisen, heeft een betere netwerkconnectiviteit en snellere roaming in vergelijking met de vorige handterminals en de status van de batterij kan op afstand worden gelezen. Problemen bij een handterminal kunnen hierdoor direct geconstateerd worden, dit draagt bij aan een optimale inzet van onze apparatuur.”

Activeren en implementeren op afstand

CaptureTech heeft 160 stuks van de TC5X, in combinatie met het remote beheer middels de CaptureTech Protect oplossing, op alle locaties ‘remote’ geïmplementeerd. Weel is nauw betrokken geweest bij het proces: “CaptureTech heeft niet alleen de levering van de devices naar onze veredelings- en productielocaties wereldwijd verzorgd, maar ook de activatie en configuratie.

Het proactieve remote management van CaptureTech in het beheren en onderhouden van de handterminals ontzorgt onze IT afdeling enorm. Updates worden automatisch uitgevoerd en op afstand wordt 24/7 support geleverd door CaptureTech. De data van alle devices is online inzichtelijk, inclusief alle reparaties en gebruikersstatistieken. Dit geeft ons controle op de werking en het gebruik van mobiele apparaten. Dat heeft nog een bijkomend voordeel: wanneer een device wordt gestolen kan op een snelle en eenvoudige manier het apparaat geblokkeerd worden en de gegevens die erop staan gewist. Dankzij deze keuze kunnen wij ons focussen op het verder ontwikkeling en het efficiënter maken van onze werkprocessen.”

Interesse in onze proactieve remote service? Lees meer over CaptureTech Protect of neem contact met ons op.

Bloemengroothandel W.K. Heyl jr.

De productiviteit is met 50% toegenomen

W.K. Heyl jr. is een groothandel in bloemen en planten die Duitse bloemisten bedient. Sinds de oprichting in 1973 van W.K. Heyl jr. is het bedrijf uitgegroeid tot een full-service bloemen, planten en aanverwante artikelen exporteur met ultieme flexibiliteit voor haar klanten. Tegelijk met het nieuwe distributiecentrum, geopend begin 2019, heeft W.K. Heyl jr. gekozen voor de voice picking-oplossing van CaptureTech voor optimalisatie van het orderpickproces.

Bedrijf: W.K. Heyl jr. B.V. | www.heyl.nl

Locatie: Honselersdijk, Nederland

Sector: Groothandel in bloemen en planten

Afdeling: Logistiek

Afgenomen diensten: Holon software, Voice picking

“Mede door een verbeterslag in het orderpickproces, onder andere dankzij Voice is kwaliteit toegenomen en ook de productiviteit met 50 procent toegenomen”

Koen Heyl

Directeur, W.K. Heyl jr.

Bloemengroothandel W.K. Heyl jr. levert uitsluitend aan Duitse bloemisten. Tot 16:00 uur kunnen zij online bestellen uit een assortiment van maar liefst 12.000 artikelen, waaronder verse snijbloemen en potplanten in bijna 4.000 soorten en varianten. Voordat de klanten de volgende ochtend hun deuren openen, hebben zij de bestelde artikelen in huis. “We leveren aan circa duizend bloemisterijen binnen een straal van 750 kilometer rondom ons distributiecentrum in Honselersdijk. Dat betekent dat we ook in steden als Leipzig en Stuttgart komen”, vertelt directeur Koen Heyl.

Het distributiecentrum in Honselersdijk – pal naast de bloemenveiling van FloraHolland – is in februari 2019 geopend. Elke dag tussen 05:00 en 15:00 uur ontvangt W.K. Heyl jr. in dit pand van 26.000 vierkante meter bloemen en planten uit de hele wereld. “De meeste producten komen uit Nederland, Kenia en Israël. Na controle worden ze op de juiste locatie gezet. En als de orders van klanten in het systeem staan, starten de medewerkers met orderpicking. 70 procent van de bloemen en planten verlaat dezelfde dag weer het distributiecentrum”, stelt Heyl.

Meer controlemomenten

Meer ingebouwde controlemomenten: dat was het argument voor bloemengroothandel W.K. Heyl jr. om Voice in te zetten voor het verzamelen van orders. Met deze techniek op basis van spraakherkenning wordt er met audio opdrachten gewerkt in het distributiecentrum. Tegelijk met het nieuwe distributiecentrum heeft W.K. Heyl jr. gekozen voor de voice picking-oplossing van CaptureTech voor optimalisatie van het orderpickproces. “Sinds de orderpickers met deze technologie werken, is het aantal klachten van klanten met ruim 65 procent gedaald. En dat is niet het enige voordeel. Mede door een verbeterslag in het orderpickproces is de productiviteit met 50 procent toegenomen” aldus Heyl.

“Het voice-systeem wordt aan het begin van de dag gebruikt om de binnenkomende bloemen en planten op de juiste locatie te zetten.
‘s Middags gebruiken de medewerkers dezelfde voice-terminals en -headsets om de orders te verzamelen. Voorheen kregen de medewerkers alleen een vel met stickers waarop de pickopdrachten stonden. We zochten een systeem met meer ingebouwde controlemomenten. Dat is Voice geworden”, antwoordt Heyl.

Op het moment dat een medewerker de barcode op de krat scant, worden de pickopdrachten naar het voice-systeem gestuurd. Via de headset hoort de medewerker naar welke picklocatie hij moet lopen en hoeveel stuks hij moet pakken. De picklocatie bevestigt hij door de bijbehorende kleurencombinatie in te spreken. Het aantal bevestigt hij door in te spreken hoeveel stuks hij heeft gepakt.

Zo min mogelijk ballast

“Wij zochten een systeem dat zo min mogelijk ballast voor de medewerkers oplevert. CaptureTech gaf meteen het advies om voor Voice te kiezen. Anders dan bij barcodescanning hebben onze mensen met Voice hun handen vrij. Ze hoeven niet steeds de barcodescanner te pakken om de order te lezen of de locatie te scannen”, aldus Heyl, die eraan toevoegt dat in het oude distributiecentrum al een testopstelling is gebouwd. “Hierdoor hebben de medewerkers de gelegenheid gekregen om kennis te maken met voice picking. Dat heeft de acceptatie van deze nieuwe werkwijze zeker versneld.”

Van 98,5 naar 99,5 procent

Een foutloze order begint al in de ochtenduren als de binnenkomende bloemen en planten op de juiste locatie moeten worden gezet. Ook bij dit proces helpt Voice om fouten te voorkomen. “Door het gebruik van Voice is de kwaliteit bij uitlevering gestegen van 98,5 naar 99,5 procent. Dat betekent dat we vroeger bij 15 van de 1000 orders klachten kregen van klanten, nu nog maar bij 5 van de 1000 orders. Voor een vers product uit de natuur is dat een prima prestatie. Daarnaast is orderpicken nu makkelijker geworden. We hebben een aantal mensen aan het werk met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Ook zij hebben nu de mogelijkheid om door te groeien naar de functie van orderpicker. Voorheen was dat werk alleen weggelegd voor de medewerkers die van nature snel en secuur waren en enige productkennis hadden”, vertelt Heyl trots.

Quantore klaar voor nieuw Warehouse Management Systeem

Quantore klaar voor nieuw Warehouse Management Systeem

Quantore staat aan de vooravond (oktober 2019) van de implementatie van een grote upgrade van het Warehouse Management Systeem (WMS), die meer mogelijkheden biedt in orderpicking. In het kader hiervan komt er onder meer een nieuwe scanner-oplossing, die wordt geleverd door CaptureTech.

Bedrijf: Quantore B.V. | www.quantore.com

Locatie: Beuningen (Gelderland)

Sector: Kantoorvakhandel

Afdeling: Logistiek

“Wij vertrouwen op de door CaptureTech geleverde producten en diensten, die medebepalend zijn voor ons bedrijfssucces”

Clifford Lenkens

Manager ICT, Quantore

Clifford Lenkens, Manager ICT bij Quantore, licht toe: “Voordat CaptureTech zo’n twee jaar geleden bij ons binnenkwam, hadden wij een acuut probleem met de WiFi-dekking in ons distributiecentrum. Op bepaalde plekken hadden wij geen bereik waardoor scanners hun verbinding verloren. Dat soort gaten kosten gigantisch veel tijd, geld én het zorgt voor frustratie bij onze orderpickers. Wij waren dan ook dringend op zoek naar een accurate oplossing.”
CaptureTech is een onderzoek gestart om de gaten in het WiFi-netwerk te lokaliseren en te identificeren. In november 2017 hebben wij het WiFi-netwerk vervangen door Cisco Meraki om de verwachte groei de komende jaren te kunnen managen. “Een belangrijke eerste stap”, aldus Lenkens.

 

Grafische terminal

Inmiddels staat Quantore aan de vooravond van de implementatie van een grote upgrade van het Warehouse Management Systeem (WMS), die meer mogelijkheden biedt in orderpicking. Hierbij wordt overgestapt op een grafische terminal. Lenkens: “Deze ontwikkeling vraagt om vervanging van onze 150 DOS-scanners. De verouderde scanners, die dateren uit 2009, ondersteunen de nieuwe mogelijkheden van het WMS niet. Ook ervaren we het als een groot nadeel dat wij enkel losse scanners hebben. Eventuele problemen moeten bij elke scanner individueel worden opgelost. Als er geen IT-er aanwezig is, blijven de scanners liggen. Ook zijn er veel verschillen in configuratie, gaat er veel tijd verloren bij het configureren van een apparaat en werkt het administratief niet efficiënt.”
Ook bij de uitdagingen die voortkwamen uit de grote, grafische WMS-update werden wij actief betrokken. In samenwerking met WMS-leverancier Centric heeft zij gekeken welke scanners het best passen bij de behoefte van Quantore. Een belangrijke eis hierbij is dat de scanners in de tussentijd – bij de overgang op het vernieuwde WMS – beide systemen ondersteunen; zowel grafisch als DOS. Vanwege de complexiteit van de overstap worden de 150 scanners uit 2009 niet in één keer, maar gefaseerd vervangen. De eerste tien scanners zijn reeds vervangen voor verschillende varianten van Zebra.

 

Centrale managementoplossing

Voor het probleem rondom de losse scanners hebben wij ook een effectieve oplossing: Soti MobiControl. Deze centrale managementoplossing maakt het mogelijk dat alle scanners in het magazijn van hetzelfde type op afstand beheerd, geconfigureerd en ingesteld kunnen worden. Lenkens: “Dit is een bijzonder groot voordeel voor ons. Vooral omdat wij nu in de overgangsfase zitten naar het vernieuwde WMS. Eventuele aanpassingen die na de testperiode volgen, kunnen wij nu centraal, op alle devices tegelijk doorvoeren.” Voor elk type scanner wordt een profiel aangemaakt waarin alle configuratie en instellingen staan. Wanneer een scanner zich aanmeldt op het WiFi-netwerk krijgt hij vanuit Soti de configuratie toegestuurd.

Lenkens vat samen: “De oplossingen hebben veel voordelen. Zo hebben wij met het nieuwe WiFi netwerk inzicht in hoeveel netwerkverbruik een scanner genereert en kunnen wij bijhouden wat de levensduur van de batterijen is. Daarnaast biedt de Soti-oplossing ons gigantisch veel tijdwinst. Er is geen IT-er meer nodig voor problemen met de scanners, het kost weinig tot geen tijd om te configureren, alle scanners zijn voorzien van dezelfde configuratie en wij hebben direct inzichtelijk welke scanners er online en in gebruik zijn. Wij vertrouwen op deze producten en diensten, die medebepalend zijn voor ons bedrijfssucces”, aldus Lenkens.

Hilverda De Boer verdubbeld aantal orderpicks per uur dankzij Holon

Verdubbeling aantal orderpicks per uur dankzij Holon

Hilverda De Boer is al ruim honderd jaar een bloemen exporteur. Het DC gevestigd in Aalsmeer telt meer dan 33 duizend vierkante meter.  Wat begon als een klein familiebedrijf is uitgegroeid tot een sierteelt specialist, actief en succesvol in meer dan 52 landen met ruim 250 medewerkers. In 2018 heeft Hilverda De Boer voor CaptureTech gekozen om een verbeterslag te maken in hun verdeelproces.

Bedrijf: Hilverda De Boer | www.hilverdadeboer.nl

Locatie: De Kwakel, Nederland

Sector: Agrarisch

Afdeling: Logistiek

Afgenomen diensten: Holon software, Voice Picking

“Sinds wij met CaptureTech’s logistieke oplossingen werken worden stapelwagens optimaal benut en is onze productiviteit verbeterd”

Jan-Dick Schoneveld

Operationeel Manager, Hilverda De Boer

Efficiëntieslag in orderpicking en verdeelproces

Jan-Dick Schoneveld, Operationeel Manager bij Hilverda De Boer – “Op een bepaald moment werd ons duidelijk dat er te veel knelpunten ontstonden en dat onze logistieke processen niet efficiënt genoeg waren. Het grootste deel van de orders gaat naar het buitenland via luchttransport, hierdoor zijn de deadlines kort en is een efficiënt verdeelproces voor ons cruciaal. Wij hadden dan ook niet de huidige volumes kunnen verwerken als wij op de oude manier waren doorgegaan.”

Daarnaast werd er veelal gelopen op omschrijvingen en productkennis van de verdeler, waardoor het kon voorkomen dat er van een andere partij bloemen werden gepakt dan in de order stond aangegeven, met voorraad verschillen en foutieve orders tot gevolg. Ook de voorraad nauwkeurigheid was een aandachtspunt omdat tekorten niet direct terug gemeld werden aan het achterliggende systeem.”

De uitvoering van de verdeling vanuit Holon wordt gerealiseerd door middel van een VoCollect Voice systeem in combinatie met mobiele printers. Hierdoor heeft de verdeler zijn handen en ogen vrij, worden de benodigde labels direct na het picken afgedrukt en kunnen eventuele voorraad verschillen direct worden teruggekoppeld aan het backend systeem. Hierdoor wordt direct een inkoopbehoefte gegenereerd. Verdelers hebben geen productkennis meer nodig en zo kunnen ook invalkrachten het werk makkelijk oppakken.

 

De voordelen van Holon

Jan-Dick – “Sinds wij met CaptureTech’s logistieke oplossingen werken worden stapelwagens optimaal benut en is onze productiviteit verdubbeld. Daarnaast worden er sinds de implementatie veel minder fouten gemaakt, geen deadlines meer gemist en hebben wij altijd direct inzicht in de huidige stand van zaken.”

 

De samenwerking met CaptureTech

“Wij hebben destijds meerdere partijen uitgenodigd, maar er was gelijk een goede klik met CaptureTech. CaptureTech weet wat wij belangrijk vinden en maakt snel de vertaalslag. Ik zou CaptureTech dan ook zeker aanbevelen aan andere organisaties”, aldus Jan-Dick.

 

Logistieke processen verbeteren?

Onze specialisten geven u graag advies over hoe u uw logistieke processen kunt inrichten. Benieuwd naar onze logistieke oplossingen? Neem contact op voor een goed en vrijblijvend gesprek.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Bakker.com

Bakker.com bespaart 33% op inwerkprocedure

Bakker.com, Europa’s grootste tuinspecialist, verwerkt op drukke dagen zo’n 20.000 bestellingen. Orders vanuit 16 verschillende landen die allemaal terechtkomen in het distributiecentrum in Lisse. Daar worden de bestellingen ingepakt en klaargezet voor verzending naar de eindklant. De voorpak gebeurt in de vestiging in de Zilk, midden in de bollenstreek. Om het distributieproces in en tussen de vestigingen efficiënter in te richten, is zes maanden geleden gekozen voor nieuwe scanners: de TC8000 van Zebra. Deze scanners zijn, in combinatie met All Touch Emulation software op maat, door CaptureTech geïmplementeerd. Menno van Oene is als Medior System Administrator bij Bakker.com nauw betrokken geweest bij het proces: “Het is het gebruiksgemak van zowel de scanner als de software die ons op verschillende dimensies grote voordelen opleveren.”

Grafisch met tijd meegaan

Van Oene legt uit dat de grafische vormgeving van de software en de besturing van de scanners hebben gezorgd voor een versneld inwerktraject: “Waar de gemiddelde inwerkprocedure een half jaar geleden nog 1,5 dag besloeg, zijn de nieuwe medewerkers nu met een dag al zelfstandig aan de slag. Dat laat wel zien hoe belangrijk het is om grafisch met de tijd mee te gaan. Onze oudere werknemers konden goed met het vorige systeem uit de voeten, omdat zij niet beter wisten. Middels diverse knoppen navigeerden zij door een groen scherm, welke te vergelijken is met het scherm van de eerste computers. Voor de jongere lichting was de logica daarvan helemaal niet vanzelfsprekend.”

De TC8000 scanners van Zebra en de op maat gemaakte All Touch Emulation software hebben grafisch veel meer raakvlakken met de bekende moderne devices. Van Oene: “De jongere lichting is gewend aan het gebruiken van een smartphone met touchscreen. Alles is overzichtelijk en met weinig handelingen kom je waar je wilt zijn. Zo zijn onze nieuwe scanners ook ingericht. Een stuk overzichtelijker en daarmee veel gebruiksvriendelijker. Dat uit zich direct in de snellere inwerkperiode. Voor ons een belangrijke optimalisatie, omdat wij het bepaalde periodes extreem druk hebben. Op die momenten zetten wij extra krachten in. We besparen nu maar liefst 33% op de inwerktijd. Daarnaast wordt met de nieuwe scanners twee keer zo snel gescand, een flinke efficiëntieslag dus.”

Ergonomisch voordeel en lange accuduurs

Naast het effect van de grafische indeling, blijken de nieuwe scanners ook ergonomisch gezien een grote stap vooruit. Van Oene: “De oude scanners moesten op een bepaalde manier worden vastgehouden en onze orderpickers moesten echt recht voor een barcode gaan staan om succesvol te kunnen scannen. Bij de TC8000 scanners zit het scangedeelte achterop in plaats van bovenop, wat an sich al polsen bespaart. Daarover is iedereen dan ook het meest enthousiast, jong én oud.”
Naast de ergonomische verbetering, gaan de accu’s van de nieuwe scanners ook veel langer mee. Van Oene: “De oude scanners gingen, toen deze net nieuw waren, ongeveer een dag mee. De accu’s moesten de laatste jaren elke dag een keer gewisseld worden. Dat is nu wel anders. We halen met bijna drie dagen met één accu. Dat is een flink verschil.

Behoud van huidige backoffices

Om de nieuwe scanners en software te implementeren, was een aanpassing aan de backoffice niet noodzakelijk. Van Oene: “Waar het proces aan de voorkant geoptimaliseerd wordt, komt het aan de achterkant nog hetzelfde binnen. Door die ‘eenvoudige’ implementatie blijft de investering overzichtelijk. Elk kwartaal vervangen wij weer een aantal oude scanners voor nieuwe. De voordelen die we nu al merken, zullen de komende tijd dus blijven toenemen. ”

Florensis

Florensis maakt kans op fouten kleiner met OpticaVision

Een sluitende en efficiënte uitgangscontrole dankzij OpticaVision maakt kans op fouten steeds kleiner

Op bezoek bij Florensis, een innovatief familiebedrijf dat kwekers wereldwijd van jonge planten en zaden voorziet. Bij binnenkomst is haast niet te bedenken dat dit bedrijf ruim 75 jaar geleden is gestart op een zolderkamertje met het leveren van ‘slechts’ zaadjes in zakjes. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste spelers binnen haar vakgebied. Florensis focust zich met name op het vermeerderen van jonge planten uit zaden en stekken en het creëren van nieuwe plantenrassen. De onderneming heeft verkoopkantoren in Europa, productielocaties in Nederland, Ethiopië, Kenia en Portugal en veredelingsstations in Nederland en Duitsland.

Je kunt spreken van een imposant bedrijf; veel oppervlakte, grote kassen en enthousiaste medewerkers die zich voortbewegen op fietsen. Aan het motto van Florensis “If you want to grow” is dan ook af te lezen dat deze organisatie nooit stil staat; zij is altijd op zoek naar optimalisatie.

Picture of someone at work at Florensis

Scanpoorten met camera’s

Een van de recente optimalisaties binnen Florensis heeft betrekking op het distributieproces. Met zo’n 5000 verschillende artikelen en 8000 afleveradressen is het zaak dat dit proces goed en efficiënt verloopt. Jeroen van Zomeren, manager ICT bij Florensis: “Sinds 2006 is ons distributieproces flink veranderd. Zo bevatten onze trays nu 2D-codes, waardoor we precies weten welk traynummer naar welke klant gaat. Hierdoor beschikken we over veel informatie. Daarnaast zijn wij elf jaar geleden gaan werken met de scanpoorten van CaptureTech en gebruiken wij sinds vier jaar OpticaVision. Dankzij deze scanpoorten met camera’s is onze uitgangscontrole efficiënt én sluitend.

Denny Hilgers is Distribution Assistant bij Florensis en werkt zelf met de scanpoorten. “Het is een heel handig hulpmiddel dat onmisbaar is geworden binnen onze organisatie. Wij zetten een kar met trays in de scanpoort, de camera’s lezen de 2D-codes van de trays en het systeem kijkt vervolgens of alles op de juiste plek staat. Zo niet, dan geeft het systeem aan waar de fout zit. Wij kunnen deze zo snel opsporen en oplossen.”

Van Zomeren benadrukt nog eens extra wat het verschil is met vroeger: “Er waren voorheen dagen dat iedereen werd opgetrommeld om de leveringen te controleren. We liepen soms wel met dertig man langs alle karren. Je kunt je voorstellen dat ons werk dankzij OpticaVision een stuk efficiënter is geworden en dat daarnaast onze leveringen een stuk betrouwbaarder zijn. Dit heeft een optimalisatieslag betekend voor onze klanttevredenheid.

Mogelijkheden zijn vergroot

Niet alleen de betrouwbaarheid en klanttevredenheid zijn verbeterd dankzij onder andere OpticaVision, ook is schaalvergroting mogelijk geworden. Van Zomeren: “Wij hadden de huidige volumes niet kunnen verwerken als wij op de oude manier waren doorgegaan. Zo nemen wij ook veel kleine orders aan. Vooral in Frankrijk hebben wij veel verschillende klanten die vaak maar een tray per artikel bestellen. Nu kunnen wij naast de grote klanten ook hen beter bedienen.”
Hieruit blijkt wel dat Florensis haar slogan uitdraagt in alles. Ze blijft innoveren. Zowel in haar productontwikkeling als in de samenwerking met ondernemingen als CaptureTech. Voor deze bruisende onderneming is goed nèt niet goed genoeg. Zij gaat altijd voor beter.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Deventrade

Deventrade kan USP nog beter benutten dankzij voice-picking

Deventrade kan USP nog beter benutten dankzij voice-picking

Bedrijf: Deventrade BV | www.deventrade.com/nl

Locatie: Deventer, Nederland

Sector: Producent en leverancier (team)sportkleding

Afdeling: Magazijn- en expeditieruimte

Het ontwerpen en distribueren van (team)sportkleding behoort niet alleen tot de dagelijkse bezigheid van de grote namen onder de sportmerken. In deze markt begeven zich ook veel licentiehouders en distributeurs van sportmerken. Zo ook familiebedrijf Deventrade, dat licentiehouder en/of eigenaar is van de hoogwaardige namen in de sportkleding wereld; Hummel, Stanno, Reece Australia, Derbystar en Select. Deventrade heeft binnen 32 jaar weten uit te groeien tot een belangrijke speler in de Benelux. Het indrukwekkende pand is daar het bewijs van.

Deventrade

Zeventien kilometer aan pallets

Het moderne gebouw in Deventer, dat stamt uit 2012, bevat 3.000 m2 kantoorruimte. Een grote oppervlakte, die nodig is omdat vrijwel alle stappen van het proces in dit pand worden uitgevoerd; van design tot customer care. Alleen de productie van de kleding gebeurt elders. De grootte van de magazijn- en expeditieruimte is nog indrukwekkender en laat meteen zien hoe belangrijk deze schakel is. Met 13.500 m2 gevuld met ruim 17 kilometer (!) aan pallets, is het van groot belang dat het distributieproces efficiënt verloopt. Ronald Littink, Controller bij Deventrade: “Werken met de voice-oplossing van CaptureTech heeft ons drie cruciale verbeteringen opgeleverd: we besparen tijd, werken vele malen efficiënter en de kans op fouten is een stuk kleiner.”

Kans op fouten een stuk kleiner

Waar de orderpickers voorheen met vier kratten tegelijk konden lopen, is dit aantal sinds Deventrade met voice-picking werkt uitgebreid naar elf. De medewerkers horen via het systeem naar welke locatie zij moeten. Om te controleren of zij voor het juiste vak staan, wordt ze vervolgens gevraagd één van de twee controlegetallen te noemen. Daarna volgt informatie over hoeveel stuks zij kunnen pakken en in welke doos de stuks mogen. Littink: “Normaal gesproken staan medewerkers best huiverig tegenover veranderingen, maar over voice-picking was iedereen meteen enthousiast. Het maakt het werk voor hen een stuk makkelijker, afwisselender en efficiënter en voor ons is de kans op fouten veel kleiner. De ideale oplossing.”

Bakfietsen ingeruild voor voice

Om de voice-oplossing te kunnen implementeren heeft CaptureTech een nieuw wifi-netwerk aangelegd. Het is cruciaal dat het bereik overal goed is en er geen gaten in het netwerk bestaan. Naast nieuwe software – die het gebruik van voice ondersteunt – was er ook nieuwe hardware nodig.

Voor de heftruckcomputer is gekozen voor de scanners van Honeywell vanwege de lange levensduur, het gebruiksgemak en omdat zij van een grote afstand kunnen scannen. Dit levert naast tijdsbeparing een extra voordeel voor de medewerkers op, zij kunnen op de heftruck blijven zitten wanneer zij barcodes moeten scannen. De software van CaptureTech werkt naadloos samen met de andere devices zoals de mobiele computers van Zebra, Voice van Vocollect, Heftruckcomputers van Dlog en de scanners van Honeywell.

Samenwerking op gevoel

Dankzij het advies van de externe consultant is Deventrade op zoek gegaan naar de juiste partner om de opdracht in te vullen. Drie verschillende bedrijven waren uitgenodigd, maar uiteindelijk bleek CaptureTech met haar ideeën het beste bij het sportieve bedrijf te passen. Littink: “Wij kiezen een bedrijf waarmee we gaan samenwerken op gevoel, wij gaan niet standaard voor de goedkoopste. Met de mannen van CaptureTech voelde het gelijk goed aan. De aspecten betrouwbaarheid en snel schakelen zijn belangrijke factoren, welke de doorslag hebben gegeven en in de toekomst zullen zorgen voor een duurzame relatie.”

Contact

Praat met een expert