Slimmer werken bij Bouw Logistic Services met ProGlove wearables

Slimmer werken bij Bouw Logistic Services met ProGlove wearables

Webinar gemist?

Vul onderstaand formulier in om het terugkijken van deze webinar aan te vragen.

Nederlandse Politie gunt CaptureTech opdracht na Europese aanbesteding

Nederlandse Politie gunt CaptureTech opdracht voor Intelligente Beheerkasten na Europese aanbesteding

De Nederlandse Politie heeft na een Europese Aanbesteding aan CaptureTech Corporation B.V. de opdracht gegund voor de levering van 120 Intelligente Beheer Kasten (IBK’s) en het bijbehorende managementplatform. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar, met een optie tot verlenging van vijf maal 12 maanden. Na een succesvolle gunningstest is de overeenkomst ingegaan op 8 april 2021.

De IBK’s zullen dienstdoen als slimme lockers voor het proces van vervangen, omwisselen en het oplossen van incidenten met Mobiele ICT Middelen (MIM’s), waaronder portofoons. De politie heeft de opdracht gegund volgens het Gunningscriterium Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) op basis van beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Wanneer een portofoon defect raakt dan is snel weer een operationele portofoon hebben belangrijk. Zo is de onderbreking tijdens het werken het kleinst. Intelligente beheerkasten helpen hierbij. De kast bestaat uit kluisjes van verschillende afmetingen. Bijvoorbeeld voor een item met de grootte van een portofoon, maar ook grotere kluizen waar bijvoorbeeld een laptop in past. De medewerker kan de portofoon die gerepareerd moet worden in de kast leggen en kan tevens direct de reserveportofoon uit een ander kluisje in de kast halen. Logistieke Ondersteuning (LO) zorgt ervoor dat de defecte portofoon wordt opgehaald, (indien mogelijk) gerepareerd wordt en terug in de kluis wordt gelegd, klaar voor de medewerker om de portofoon weer in gebruik te nemen.

De kast is ‘intelligent’ omdat wordt opgeslagen wie de defecte portofoon ter reparatie aanbiedt en welke reserveportofoon wordt meegenomen. De medewerker ontvangt een signaal (bericht) wanneer de portofoon gerepareerd is en klaar is om uit de kast te worden opgehaald. De reserveportofoon kan weer in de kast worden opgeborgen. Deze kasten dragen bij aan een sluitende administratie van persoonsgebonden portofoons.

In eerste instantie zal een pilot worden gehouden bij één politie-eenheid, waarbij acht tot tien beheerkasten worden ingezet. Het project Intelligente Beheerkasten zal starten met de implementatie en aanpassing van de beheersoftware. In de fase die daarop volgt worden de kasten fysiek uitgerold en in beheer genomen. In totaal zullen 120 beheerkasten ingezet worden. De doelstelling is dat in 2021 de pilot wordt uitgelopen en dat met alle bevindingen het traject van uitrollen in 2022 plaats zal vinden.

“Deze gunning is natuurlijk fantastisch nieuws voor het hele CaptureTech team en een waardevolle referentie in onze markt. Het is een belangrijke waardering van de kwaliteit van onze hardware en slimme software en we tonen er mee aan dat CaptureTech dé technologiepartner is voor bedrijven en instellingen die zoeken naar een efficiënte, veilige en betrouwbare manier van het geautomatiseerd beheren en opslaan van bedrijfsmiddelen.”

Maarten Anderson

Directeur, CaptureTech

“Samen met de politie zijn we van start gegaan met een tweetal bijeenkomsten en het opstellen van het implementatieplan en de planning. We gaan ervan uit dit jaar nog een goede pilot te kunnen draaien en volgend jaar volop te kunnen uitrollen. Een heel mooi project waarin de politie onze passie en kennis waardeert en ik uit kijk naar de verdere samenwerking”

Peter van Gemonden

IBK projectmanager a.i., CaptureTech

Slimme lockers voor politie Nederland

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Bouw Logistic Services Verbetert Efficiency

Bouw Logistic Services verbetert efficiency met innovatieve oplossing van CaptureTech

Het is een imposant warehouse waar Rico Kooijman, Accountmanager bij CaptureTech, binnen stapt – en het is niet eens de grootse. Met tienduizenden pallets verdeeld over 42.000 m2 opslag en producten van meerdere importeurs, waaronder miljoenen flessen wijn is Bouw Logistic Services uit Nijkerk een grote speler op de logistieke markt voor wijn en gedistilleerd. Daarnaast is het 90 jaar oude familiebedrijf gespecialiseerd in witgoed en leveringen op moeilijk begaanbare locaties als bouwplaatsen. Kwaliteit staat daarbij steeds voorop. Samen met medewerkers en klanten bouwen ze aan de sterkste logistieke keten.

Leverbetrouwbaarheid en kostenverlaging

Als logistiek specialist voor het fijnmazige distributienet is Bouw Logistic Services zich als geen ander bewust van de grote uitdagingen die de sector te wachten staan de komende jaren, in bijvoorbeeld de binnensteden. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op deze en andere ontwikkelingen zet Bouw Logistic Services continu in op technische innovaties, optimalisatie van processen en kostenverlagingen. Dit resulteert steeds in verdere foutreducties, een constante hoge leverbetrouwbaarheid en tevreden klanten die bij hen blijven.

Het gaat volgens Theo Domselaar, commercieel manager bij Bouw Logistic Services, altijd om de ‘last mile’, de perfecte levering. “Dat is waar het uiteindelijk om draait.” Daarnaast zijn de herstelkosten van fouten hoog terwijl de logistieke dienstverlening bij uitstek een markt is die zich in kosten uitdrukt. Met de oplossing die CaptureTech heeft geïmplementeerd en door de integratie met het Warehouse Management System, heeft Bouw Logistic Services nu volledige traceerbaarheid, tot op artikelniveau. “Het optimaliseren van de logistieke processen is iets waar Bouw Logistic Services eigenlijk constant mee bezig is.” Van grotere procesoptimalisaties tot aan foutenreducties bij palletverwisselingen, flexibele picklocaties, bewegingsvermindering tussen locaties en verlaging van de kans op breukschade. “De techniek die CaptureTech implementeert en de samenwerking met CaptureTech’s consultants helpt ons daar bij.”

“Het gaat om kostenverlagingen en efficiencyverbeteringen in de keten. De specialisten van CaptureTech begrijpen dat heel goed en helpen ons daarbij.”

Theo van Domselaar

Commercieel Manager, Bouw Logistic Services

Maar Bouw Logistic Services kijkt verder dan het eigen warehouse en transporten. Ze brengen niet alleen producten van A naar B; ze willen de beste logistieke partner voor hun klanten zijn. “Van wijnboer tot consument.” Ze ontzorgen hen en denken mee. Zo verhogen ze samen de efficiency en optimaliseren ze de hele logistieke keten. Nieuwe hightech producten zoals Bouw Logistic Services samen met CaptureTech heeft geïmplementeerd horen daar bij.

Optimalisatie van logistieke processen

“Dat past precies bij de werkwijze van CaptureTech”, vertelt Rico Kooijman. Als vertrouwde partner heeft CaptureTech samen met het projectteam van Bouw Logistic Services onderzocht waar er verbetermogelijkheden zaten in het logistieke proces. Er wordt gekeken naar het gehele proces, van ontvangst en inslag tot orderpicking en verzending. Met CaptureTech’s kennis en ervaring is Bouw Logistic Services geholpen met de implementatie van slimme technologieën om de logistieke processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Dit vormt nu eigenlijk het gereedschap waarmee de leverbetrouwbaarheid verder kan worden geoptimaliseerd. Doordat CaptureTech merkonafhankelijk werkt is er een combinatie van oplossingen van verschillende fabrikanten geïmplementeerd. “Het is mooi om het enthousiasme te zien bij Bouw Logistic Services en fijn dat de eerste implementatiestap al direct zijn vruchten afwerpt.”

Logistieke software en hardware als de ProGlove helpen met optimalisatie van logistieke processen

Innovatieve logistieke dienstverlener

Bouw Logistic Services is innovatief en vooruitstrevend als het gaat om logistieke dienstverlening en de technieken die ze daarbij willen gebruiken. “Daar horen innovatieve oplossingen die CaptureTech implementeert, zoals de ProGlove met display, ook bij,” zegt Maarten Bouw, projectmedewerker voor het nieuwe ERP en vierde generatie van de familie. Hiervoor werkten ze met handhelds maar nu met de ProGlove werken de mensen op de vloer handenvrij wat een enorme efficiencyslag is gebleken.

“Het was wel spannend; nieuwe hardware én de integratie met een nieuw WMS. Maar CaptureTech heeft alles in no-time gerealiseerd. We zijn echt heel tevreden.”

Maarten Bouw

Projectmedewerker voor nieuwe ERP, Bouw Logistic Services

“Het was wel spannend; nieuwe hardware en de integratie met een nieuw WMS. Maar CaptureTech heeft alles in no-time gerealiseerd. We zijn echt heel tevreden. Ik zou CaptureTech zeker aanbevelen.”

Rico Kooijman voegt toe: “Ik ben blij dat Bouw Logistic Services tevreden is over onze samenwerking. Zoals gezegd was het een spannend traject, maar komen we samen tot een succesvolle implementatie.”

 

Foto: Vestiging Beurtschipper van Bouw Logistic Services, v.l.n.r.: Rico Kooijman, Theo van Domselaar, Maarten Bouw.

 

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Politie Turnhout verhoogt veiligheid en efficiëntie met sleutelbeheer

Politie Turnhout verhoogt veiligheid en efficiëntie met sleutelbeheer

Politie Turnhout verhoogt veiligheid en efficiëntie met sleutelbeheer

De Politie Regio Turnhout is een ambitieus en toonaangevend korps met activiteiten verspreid over 7 gemeentes: Turnhout, Baarle-Hertog, Beerse, Kasterlee, Lille, Oud-Turnhout en Vosselaar. Met een totaal van 255 medewerkers wordt de veiligheid en service gegarandeerd voor de 117000 inwoners.

Om veiligheid en efficiënte te verhogen, staat de inzet van slimme technologie hoog in het vaandel. Sinds enkele jaren maakt het Turnhoutse korps gebruik van een elektronische sleutelkast. Het geautomatiseerde sleutelbeheer wordt gebruikt voor sleutels van voertuigen, fietsen, technische ruimtes en de wapenkamer. Deze kast was aan vervanging toe, waarop het korps op zoek ging naar een sleutelkast van de volgende generatie.

Bedrijf: Politie Regio Turnhout

Locatie: Turnhout, België

Sector: Overheid

Product: KeyConductor en WebManager

“De oplossing van CaptureTech biedt ons tal van voordelen”

Bert Keersmaekers

Systeembeheerder, Politie Turnhout

Gebruiksvriendelijke sleutelkast software 

De keuze viel op CaptureTech met de KeyConductor en de gebruiksvriendelijke software CaptureTech WebManager. Als specialist in beveiliging, bewaking en geldtransport, was dit voor Politie Regio Turnhout een optimale keuze. “De oplossing van CaptureTech biedt ons tal van voordelen”, zo weet syteembeheerder Bert Keersmaekers te vertellen.

De Keyconductor is een robuuste en flexibele oplossing. Met vlotte toegang, zonder deur en toch veilig vergrendeld. “De toegang via de Mifare personeelsbadge was in een vingerknip geregeld. Verder is de gebruiksvriendelijkheid van de software een grote meerwaarde en een stap vooruit”, zegt Keersmaekers.

 

Geschikt voor intensief gebruik

De oplossing wordt zeer intensief gebruikt, waarbij veiligheid en efficiëntie voorop staan.. “CaptureTech biedt ons een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, waarbij de service en support uitstekend verloopt” voegt Bert Keersmaekers er nog aan toe. “Zo kunnen we in de toekomst vlot uitbreiden voor extra sleutels of beheer van radio’s of andere essentiële politiemiddelen.”

“De toegang via de Mifare personeelsbadge was in een vingerknip geregeld”

Bert Keersmaekers

Systeembeheerder, Politie Turnhout

Politie Turnhout verhoogt veiligheid en efficiëntie met sleutelbeheer

Ziekenhuis Oost-Limburg werkt met slim sleutelbeheer

Ziekenhuis Oost-Limburg werkt met slim sleutelbeheer

Ziekenhuis Oost-Limburg werkt met slim sleutelbeheer

Het Ziekenhuis Oost-Limburg, kortweg ZOL is een toonaangevend en dynamisch ziekenhuis met vier campussen: Sint-Jan (Genk), Sint-Barbara (Lanaken) en Maas en Kempen (Maaseik) met ziekenhuisactiviteiten en Medisch Centrum André Dumont (Waterschei) met raadplegingen.

Als onderdeel van HospiLim, een netwerk van 11 Limburgse zorginstellingen, vervult het ZOL een voortrekkersrol, waarin het sterke en duidelijke doelstellingen formuleert. Eén van die doelstellingen is het verbeteren en vereenvoudigen van werkprocessen. Om dat te bewerkstelligen neemt de campus in Genk het voortouw door de sleuteluitgifte voor aannemers te optimaliseren.

Bedrijf: Ziekenhuis Oost-Limburg 

Locatie: Genk, Lanaken, Maaseik en Waterschei | België

Sector: Zorg

Product: KeyConductor

“De opstelling is zo slim opgezet dat een aannemer met een werkopdracht zich meldt bij aankomst, de werkbon afdrukt en automatisch de sleutel neemt.”

Werner Moors

Projectingenieur elektriciteit, Ziekenhuis Oost-Limburg

Lagere kosten en meer efficiëntie

Externe aannemers en technische ploegen spelen een belangrijke rol in de werking van het ziekenhuis. Op dagelijkse basis worden er werken uitgevoerd waarbij medewerkers een sleutel krijgen voor een specifieke opdracht. Voorheen was die uitgifte manueel, op basis van vertrouwen. Vaak dient een externe partij te wachten op het overhandigen van de sleutel door de bewaking, wat tijd en geld kost.

Werner Moors, projectingenieur elektriciteit, legt de lat steeds hoger en zocht naar een efficiënte manier om beter inzicht te krijgen in de tijdsbesteding van aannemers door sleutels vlotter toe te kennen. Omdat een ziekenhuis altijd actief is, moet dit 24/7 gebeuren.

 

Duurzame sleutelkast met software

Hiervoor is een samenwerking gestart met CaptureTech. In de eerste plaats werd gezocht naar een duurzame sleutelkast met software en koppeling met Ultimo. ZOL gebruikt Ultimo als platform om werkopdrachten toe te kennen. Verder was het van belang om een partij te hebben die meedenkt met sterke kennis en support in de Benelux.

“CaptureTech voldoet aan deze hoge eisen en bovendien kan ZOL rekenen op een vast en deskundig aanspreekpunt” benadrukt Moors. “Dit is uitermate belangrijk voor een nieuw en belangrijk project zoals dit. De opstelling is zo slim opgezet dat een aannemer met een werkopdracht zich meldt bij aankomst, de werkbon afdrukt en automatisch de sleutel neemt.”

Na afwerken van de opdracht, wordt de sleutel teruggeplaatst in de sleutelkast. Hierdoor kan perfect de werkduur bepaald worden en geborgd of de sleutel tijdig terug is.

Wachttijden gereduceerd

“De wachttijden voor aannemers zijn flink gereduceerd wat ons zeker tijd en geld bespaart”, voegt Moors eraan toe. “Er wordt nu verder gewerkt aan optimalisatie en verder integratie van het volledige concept. Ondertussen is de uitrol naar andere campussen gestart en kan dit zeker een meerwaarde zijn voor andere toepassingen en projecten”, besluit Moors.

“De wachttijden voor aannemers zijn flink gereduceerd”

Werner Moors

Projectingenieur elektriciteit, Ziekenhuis Oost-Limburg

Ziekenhuis Oost-Limburg werkt met slim sleutelbeheer

Zebra lanceert ZD421 Dekstop Printers

Zebra lanceert ZD421 Dekstop Printers

Zebra lanceert ZD421 Dekstop Printers

Voortbouwend op de populaire GK Series, lanceert Zebra deze maand de ZD421 Series van Advanced Desktop Printers. Door vernieuwde technologie zijn deze printers 30% krachtiger dan de voorgaande ZD240 Series en 700% meer dan de GK Series.

Flexibel, betrouwbaar en veilig

De ZD421 desktop printers komen met een intuitieve user-interface en zijn eenvoudig te installeren door Print DNA and installatie wizards. Manage de printer on-site of op afstand middels de web-based management tool en gebruik Print Touch met NFC om te pairen of instructievideos te bekijken. Verder zorgt Zebra’s PrintSecure voor de nodige beveiliging en vermindering van downtime. Direct thermal, thermal transfer, healthcare and ribbon cartridge modellen ondersteunen een groot aantal toepassingen.

De ZD421 is eenvoudig te integreren in uw bestaande proces en ondersteunt zowel EPL als ZPL printertalen en kan zelfs andere printertalen emuleren middels Zebra’s Virtual Devices app. Ook kunnen de bestaande labelformaten worden behouden, er zijn dus geen modificaties nodig. Het laden van de ribbon cartridge duurt slechts enkele seconden en door de slimme chip weet u direct wanneer het tijd is om de cartridge te vervangen.

 

ZD421 Desktop Printer Accessoires

De volgende accessoires zijn beschikbaar voor de ZD421 printer:

  • Desktop printer battery pack and housing
  • Carrying case
  • ZKDU – Zebra keyboard display unit
  • Mounting plate
  • Enclosed power supply

Vind alle specificaties hier als PDF download.

Printer inruilprogramma

De lancering van de ZD421 Series maakt het extra aantrekkelijk om nu gebruik te maken van Zebra’s tijdelijke printer inruilprogramma. Hiermee kunt u uw oude printers (van iedere fabrikant) inleveren tegen een korting op nieuwe Zebra industrial, mobile, desktop of card printers. Wilt u weten welke Zebra modellen in aanmerking komen? Vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

 

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in als u meer wilt weten over de ZD421 Series Advanced Desktop Printers of gebruik wilt maken van het printer inruilprogramma van Zebra.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Residentie Jacobsmarkt kiest voor woongenot met sleutelbeheer dat geruststelt

Residentie Jacobsmarkt kiest voor woongenot met sleutelbeheer dat geruststelt

Residentie Jacobsmarkt kiest voor woongenot met sleutelbeheer dat geruststelt

In het hart van het dynamische Turnhout ligt Residentie Jacobsmarkt. Een unieke, warme en stijlvolle realisatie met 65 erkende assistentiewoningen. Bij de eerste stap die je binnenzet, ervaar je onmiddellijk een echt thuisgevoel met nog meer comfort, zorg en veiligheid.

Een assistentiewoning is een individueel aangepaste woning of wooneenheid waarin de bewoner zelfstandig verblijft en bij toenemende zorgbehoefte een beroep kan doen op een permanent zorgaanbod en diensten en de geruststelling heeft dat er de klok rond acute hulp beschikbaar is. Deze aandacht voor zorg, veiligheid en hulp de klok rond, komt ook naar voor in de beschikbaarheid van de sleutels. Een organisatie zoals Residentie Jacobsmarkt heeft een reeks sleutels in beheer, waarvan de sleutels van de woningen de belangrijkste zijn.

Bedrijf: Residentie Jacobsmarkt

Locatie: Turnhout, België

Sector: Zorg

Product: KeyConductor

“Het is voor ons een grote meerwaarde om te weten wie welke sleutel wanneer heeft genomen”

Thomas Pen

Woonassistent, Residentie Jacobsmarkt

Gecontroleerd sleutelbeheer

Naast de bewoners zelf, worden deze sleutels gebruikt door familie, verplegend personeel, mantelzorgers of technici. Tot voor kort werden deze sleutels manueel beheerd, wat een tijdrovende klus was voor de verantwoordelijke medewerkers. Sleutels werden al eens onbewust meegenomen door gebruikers, waarbij er dan een hele zoektocht wordt ondernomen. Bovendien is het van groot belang om sleutels snel beschikbaar te stellen in geval een bewoner zichzelf buitensluit. Residentie Jacobsmarkt heeft hiervoor een passende oplossing gevonden in de KeyConductor van CaptureTech. Sinds het gebruik van deze elektronische sleutelkast, kan elke bewoner op elk moment een reserve sleutel nemen in geval van nood.

 

Veiligheid en comfort

Hierdoor kunnen we nog betere ondersteuning verlenen en snel reageren in geval van nood, voegt Thomas er aan toe. De samenwerking met CaptureTech is vlot verlopen en door de uitstekende opleiding kunnen de medewerkers alle mogelijkheden van het systeem benutten. Het flexibele systeem laat toe om later uit te breiden indien nodig. Zo zorgt Residentie Jacobsmarkt voor woongenot van een hoog niveau met een extra dimensie van veiligheid en comfort.

“De KeyConductor is eenvoudig in gebruik en vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers”

Thomas Pen

Woonassistent, Residentie Jacobsmarkt

Residentie Jacobsmarkt kiest voor woongenot met sleutelbeheer dat geruststelt
Residentie Jacobsmarkt kiest voor woongenot met sleutelbeheer dat geruststelt

Avans Hogeschool zet in op efficiënt beheer bedrijfsmiddelen met CombiLocker

Avans Hogeschool zet in op efficiënt beheer bedrijfsmiddelen met CombiLocker

Avans Hogeschool is een opleidingsorganisatie voor hoger onderwijs in Noord-Brabant, in 2004 ontstaan uit een fusie tussen Hogeschool ’s Hertogenbosch en Hogeschool Brabant. Avans Hogeschool heeft tegenwoordig vestigingen in Breda, Roosendaal, ’s Hertogenbosch en Tilburg.

In totaal telt Avans Hogeschool 33.000 studenten en 2917 personeelsleden. Op Roosendaal na maken alle vestigingen sinds april 2020 gebruik van de slimme uitleenmuur CombiLocker. 

Bedrijf: Avans Hogeschool| www.avans.nl

Locatie: ’s Hertogenbosch, Tilburg, Breda

Sector: Onderwijs

Afdeling: Productie/techniek-afdeling

Afgenomen diensten: CombiLocker, KeyConductor, Webmanager

“De slimme uitleenmuur draagt bij aan onze ambitie voor 2025 om de leerlingen en docenten zelfredzamer te maken.De gebruiker moet zelf de reservering plaatsen en het product uitnemen en terugplaatsen. De automatisering van het uitleenproces is zeer tijdsefficiënt.”

Daniël van Donselaar

Projectleider, Avans Hogeschool

In totaal heeft Avans Hogeschool vier CombiLockers afgenomen, inclusief de WebManager, het beheer- & reserveringsplatform, welke gehost wordt door CaptureTech. Daarnaast zijn er verschillende koppelingen gemaakt met de door Avans gebruikte systemen voor het identificeren & autoriseren van de gebruikers. Online kunnen leraren en leerlingen een item reserveren en met de unieke QR-code die zij ontvangen kunnen zij de locker openen. Met de implementatie van de uitleenmuur bespaart Avans tienduizenden handelingen per jaar.

Referentiebezoeken

Om een nieuwe partner te vinden voor het efficiënter beheer van bedrijfsmiddelen hebben in eerste instantie meerdere referentiebezoeken plaatsgevonden, zoals bij de Hogeschool Utrecht, waar al een uitleenmuur van CaptureTech stond. “Daar hebben wij onder meer een referentiebezoek gedaan”, verduidelijkt projectleider Daniël van Donselaar van Avans Hogeschool. “We zijn ook bij de gemeente Utrecht geweest. Tijdens die referentiebezoeken is ons oog op CaptureTech gevallen. Van tevoren hadden we een lijst opgesteld van eisen waaraan onze nieuwe partner moest voldoen. CaptureTech voldeed aan de meeste eisen.”

De uitleenmuur werd meteen op vier locaties geïmplementeerd, namelijk op twee locaties in Breda, in ’s Hertogenbosch en in Tilburg. “Wellicht dat we in de toekomst nog lockers zullen plaatsen op andere locaties. Op dit moment gebruiken we de lockers vooral voor middelen als camera’s, laptops en opladers. In de toekomst willen we dit wellicht ook gaan doen voor academische gebruiksmiddelen zoals laboratoriumonderdelen, skeletonderdelen en verzorgingsmaterialen. We zijn bezig om de uitleenmuur nog voor meerdere doelen te implementeren.”

Maximale inzet van apparatuur

Naast lockers bevat de slimme uitleenmuur ook de module KeyConductor om de sleutels voor leenfietsen te bewaren. Op termijn zouden daar ook sleutels voor deelauto’s bij kunnen komen. “De uitleenmuur in het algemeen draagt bij aan onze ambitie voor 2025 om de leerlingen en docenten zelfredzamer te maken. De gebruiker moet zelf de reservering plaatsen en het product uitnemen en terugplaatsen. De automatisering van het uitleenproces is zeer tijdsefficiënt. Zo hoeven wij als servicedesk nu geen mensen na te mailen als hun laptop of camera niet op tijd inleveren. Daar ging vroeger bijzonder veel tijd in zitten.”

Overzichtelijk

Daan van der Hout van de ICT-helpdesk van de Avans Hogeschool: “Het systeem houdt bij wat er wordt uitgeleend en welke spullen er in de kluizen liggen. Dat gaat op deze manier heel netjes.”

Zowel Van der Hout als Van Donselaar zeggen dat zowel medewerkers als studenten positief zijn over het gebruik van de CombiLocker. “Er gaan minder spullen verloren, vooral omdat we nu veel meer zicht hebben op wat er uitgeleend en binnengebracht wordt”, zegt Van der Hout.

 

Dieren uit Diergaarde Blijdorp te bewonderen via livestream

Dieren uit Diergaarde Blijdorp te bewonderen via livestream

Dieren uit Diergaarde Blijdorp te bewonderen via livestream

Diergaarde Blijdorp is op dit moment gesloten voor publiek vanwege de landelijke lockdown. Toch zijn de dieren uit de Diergaarde live te bewonderen in het centrum van Rotterdam, een primeur.

De livestreams zijn mede mogelijk gemaakt door CaptureTech.

Via vijf verschillende livestreams zijn diverse diersoorten te zien dankzij speciale technologie op reclamedisplays verspreid door de binnenstad op markante locaties: de leeuwen luieren op de Coolsingel, de gelada’s (grasetende apen) smullen bij de Koopgoot, de gieren broeden bij het Schouwburgplein, de olifanten banjeren bij het Eendrachtsplein en de haaien en zeeschildpadden zwemmen bij de Markthal. Dit maakt een stadswandeling wel heel avontuurlijk. Voor zover bekend is het voor het eerst dat er live dierenwebcams getoond worden op reclameschermen. Met een speciale dierentuin-plattegrond zie je waar je welke dieren kunt bewonderen. De route duurt ongeveer een half uur. Via een QR-code op de schermen kunnen ‘bezoekers’ Blijdorp ook steunen met een Tikkie.

De live-streams in de binnenstad zijn mogelijk gemaakt door Accenture, JCDecaux, Stichting BvdZorg, BlueSecurity en Capturetech

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

“Aanzienlijke tijdswinst tijdens onderhoudswerk door efficiënt sleutelbeheer”

"Aanzienlijke tijdwinst tijdens onderhoud door efficiënt sleutelbeheer"

Het van oorsprong Britse BP behoort tot een van de grootste energieondernemingen ter wereld. BP is actief in 79 landen, waaronder België, met een belangrijk productiecentrum in Geel. Vanwege de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen, is het van belang om bedrijfsprocessen veilig, efficiënt en optimaal te laten verlopen. Een van deze processen is de inname en uitgifte van sleutels waarvoor de PTA-afdeling sinds kort gebruik maakt van de KeyConductor.

Bedrijf: BP CHEMBEL NV | www.bp.com

Locatie: Geel, België

Sector: Olie- en Gas

Afgenomen diensten: KeyConductor, KeyCops

“De samenwerking met CaptureTech verloopt vlot en aanpassingen worden snel opgepakt. De KeyConductor is op dit moment in gebruik op één van de 3 PTA-afdelingen (PTA3), met het idee om deze oplossing later ook binnen andere afdelingen te inplementeren. We gaan hier een belangrijke tijdwinst en efficiëntieverhoging mee bereiken in de toekomst.

Jan Verboven

Unite Superindentent PTA3, BP Geel

De locatie in het Belgische Geel is gespecialiseerd in de productie van gezuiverd tereftaalzuur (PTA) en parxyleen (PX). Om bedrijfsprocessen zo veilig, efficiënt en optimaal mogelijk te laten verlopen voldoet BP aan de zeer strenge en strikte SEVESO-richtlijn. Deze richtlijn richt zich op het beheersen van de risico’s en gevaren van zware ongevallen door gevaarlijke stoffen. Dat gebeurt aan de ene kant door de kans dat dergelijke ongevallen plaatsvinden te verkleinen (preventie). Aan de ander kant door de gevolgen van een eventueel ongeval te beperken.

Tijdwinst 
De +/- 400 medewerkers en 200 contractanten werken dagelijks volgens de SEVESO-richtlijnen en filosofie. Wanneer er onderhoud plaatsvindt of een calamiteit voordoet is het van groot belang om de uitdienstelling van systemen te borgen. Dit gebeurt middels het Lock-Out-Tag-Out (LOTO) systeem. Dit systeem zorgt voor de vergrendeling van alle mechanische, pneumatische en elektrische toestellen. Hiervoor worden onder andere hangsloten maar ook sleutels gebruikt.
De organisatie en het beheer van deze sleutels nam tot voor kort veel tijd in beslag. De uitgifte en inname was gebaseerd op strikte procedures welke handmatig en persoonsgebonden verliepen. Voornamelijk tijdens een calamiteit, wanneer een shut down en de voorbereiding hiervan plaatsvindt is tijdwinst een belangrijke factor. 

Vlot, veilig en snel

Jan Verboven, unit superindendent PTA3 – BP Geel: “Sinds kort hebben wij de KeyConductor van CaptureTech in gebruik. Deze automatische sleutelkast met bijbehorende KeyCops (RFID sleutelhanger) en software stelt ons in staat om het beheer van sleutels vlot, veilig en snel te laten verlopen”. Sleutels zijn dankzij deze implementatie beter beschikbaar omdat de inname en uitgifte per shift online geregistreerd wordt en tevens gekoppeld aan real time rapportage. Wie wanneer welke sleutel heeft wordt digitaal gerapporteerd zodat er altijd volledige controle is. Het gebruik van de KeyConductor en de digitale registratie heeft ervoor gezorgd dat gebruikers zich verantwoordelijker voelen voor de sleutels waardoor zij er bewuster mee om zullen gaan.

“De samenwerking met CaptureTech verloopt vlot en aanpassingen worden snel opgepakt. De KeyConductor is op dit moment in gebruik op één van de 3 PTA-afdelingen (PTA3), met het idee om deze oplossing later ook binnen andere afdelingen te implementeren. We gaan hier een belangrijke tijdswinst en efficiëntieverhoging mee bereiken in de toekomst”, besluit Jan Verboven.

 

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Oplossingen voor kantoor-ICT bij autogroothandel Network4Cars

Oplossingen voor kantoor-ICT bij autogroothandel Network4Cars

Oplossingen voor kantoor-ICT bij autogroothandel Network4Cars

Network4Cars, opgericht in 2000, is een van de grootste autogroothandels op de Europese markt. In eerste instantie richtte het bedrijf zich op de verkoop van rechtsgestuurde auto’s aan het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 2003 werden ook linksgestuurde auto’s naar Duitsland geleverd en snel daarop werd heel Europa bediend.

In 2011 werd een nieuwe en grotere bedrijfslocatie in Nieuw-Vennep in gebruik genomen, waar het bedrijf vandaag nog steeds zit. Sinds 2015 zijn er verkoopkantoren in verschillende Europese landen. Het team van Network4Cars bestaat uit 50 werknemers, verdeeld over liefst 18 nationaliteiten.

Bedrijf: Network4Cars| www.network4cars.com

Locatie: Nieuw-Vennep, Nederland

Sector: Autohandel (B2B)

Afdeling: Protection, Automation & Control (PAC)

Afgenomen diensten: Onderhoud en beheer van servers, verzorgen van clouddiensten (Microsoft 365), eerste-, tweede- en derdelijns dienstverlening.

“We kunnen ervoor kiezen om iemand voor de ICT voor 40 uur per week aan te nemen, maar die heeft nooit zoveel kennis als een bedrijf zoals CaptureTech. Dat willen we ook helemaal niet. Wat wij wél willen is 40 uur per week op ieder moment van de dag om hulp kunnen vragen bij problemen.”

Bart van Ruiten

Operations Manager, Network4Cars

Samenwerking

De samenwerking tussen CaptureTech en Network4Cars gaat terug naar het jaar 2012. Mond-tot-mondreclame lag aan de basis van de samenwerking, zoals dat vaker gaat. “We kunnen ervoor kiezen om iemand voor de ICT voor 40 uur per week aan te nemen, maar die heeft nooit zoveel kennis als CaptureTech”, vertelt Bart van Ruiten, Operations Manager bij Network4Cars. “Wij willen ons volledig kunnen richten op datgene waar we goed in zijn, namelijk autohandel. Vandaar dat we al het ICT-werk uitbesteden. Schoenmaker, blijf bij je leest, weet je wel.”

En dat ICT-werk wordt uitbesteed aan CaptureTech IT Services. Zo worden de servers beheerd en onderhouden, clouddiensten verzorgt en zorgt CaptureTech IT Services voor een geavanceerde eerste-, tweede-, en derdelijns dienstverlening.

 

40 uur per week beschikbaar 

“Wij willen ook niet iemand in dienst die 40 uur per week ICT doet. Wat wij wél willen is 40 uur per week op ieder moment van de dag om hulp kunnen vragen bij problemen. Binnen Network4Cars ben ik het aanspreekpunt voor alle interne ICT-vragen. Als ik er niet uit kom zet ik de vragen door naar de eerste lijn helpdesk. Zo gaat het bij ongeveer 80% van de vragen, die worden via de eerstelijns support opgelost. Complexere vragen of incidenten gaan via de derdelijns support.”

 

Grotere projecten

Drie jaar geleden zijn de huidige servers geïnstalleerd. Het meeste recente project dat is afgerond is de overgang naar Microsoft Office 365. Op deze manier werken we met een Hybride oplossing.

Network4Cars doet op jaarbasis één à twee keer beroep op CaptureTech IT Services voor dergelijke grotere projecten. “Voor de rest gaat het vooral om problemen vanuit gebruikers. Denk aan het niet werken van Outlook, PC’s die niet opstarten of nieuwe gebruikersaccounts die aangemaakt moeten worden. CaptureTech is altijd bereikbaar, zowel telefonisch als via mail.”

 

Uitzonderlijke opvolging 

“Er wordt snel gereageerd, zowel op e-mails als via telefoon”, zegt Van Ruiten. “Ook de opvolging is uitzonderlijk. Zo wordt er altijd nagebeld of het probleem opgelost is. Er blijven geen tickets liggen en er wordt echt meegedacht over een geschikte oplossing. Ik ervaar dat als maatwerk. Ik ken inmiddels ook de namen van de eerste- en tweedelijnsmedewerkers, wat de samenwerking een stuk makkelijker maakt. Zo kun je verwijzen naar eerdere tickets, en laat de oplossing nooit lang op zich wachten. De korte communicatielijnen en de continuïteit van de professionele dienstverlening maken van CaptureTech IT Services een uiterst betrouwbare en fijne partner op het gebied van ICT. Ik kan niet anders dan zeggen dat wij daar enorm tevreden over zijn.”

 

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Ancienne Belgique waarborgt hygiënemaatregelen dankzij de CapCleaner UV-C

Ancienne Belgique waarborgt hygiënemaatregelen dankzij de CapCleaner UV-C

Ancienne Belgique, kortweg AB, is een pop- en rocktempel met een rijke geschiedenis gelegen in het hart van Brussel. Ooit gestart in de Belle Epoque als trekpleister voor acrobaten, goochelaars en filmvoorstelling, geldt AB als dé referentie in België voor hedendaagse artiesten. Net zoals elke organisatie neemt AB hygiënemaatregelen, door sociale afstand te respecteren, handhygiëne en het dragen van mondmaskers. AB gaat verder door te zorgen dat belangrijke bedrijfsapparatuur op een vlotte én hygiënische manier gebruikt wordt dankzij het gebruik van de CapCleaner UV-C.

Bedrijf: Ancienne Belgique | www.abconcerts.be

Locatie: Brussel, België

Sector: Cultuur

Afdeling: Productie/techniek-afdeling

Afgenomen diensten: CapCleaner UV-C

“Mede dankzij dit persoonsongebonden desinfecteerproces verlopen evenementen zorgeloos. De CapCleaner UV-C draagt sterk bij aan een veilige en gezonde werk- en ontmoetingsplek.”

Bram van der Weeën

Sound Coördinator, Ancienne Belgique

Begin september van dit jaar mochten de deuren, na 170 dagen gesloten te zijn geweest, weer open. Met dezelfde passie voor muziek, liefde voor het publiek en een aantal hygiënemaatregelen. Op dit moment zijn de deuren weer gesloten tot zeker 31 december 2020. Daarna hoopt AB weer te mogen doen waar het al jaren mee bezig is: interessante nieuwe en gevestigde artiesten presenteren aan een zo ruim mogelijk publiek van muziekliefhebbers.

Veilig en gezond weer open

AB kijkt resoluut naar de toekomst waarbij de organisatie extra aandacht besteed aan de veiligheid en gezondheid van zowel artiesten, bezoekers, medewerkers als leveranciers. Dit is met het oog op de huidige coronamaatregelen een uitdaging in de eventsector. Hoe zorg je ervoor dat artiesten en medewerkers veilig en gezond kunnen werken terwijl ze het beste van zichzelf geven?

Net zoals elke organisatie neemt AB hygiënemaatregelen, door sociale afstand te respecteren, handhygiëne en het dragen van mondmaskers. AB gaat verder door te zorgen dat belangrijke bedrijfsapparatuur op een vlotte én hygiënische manier gebruikt wordt. Hiervoor maakt AB gebruik van de CapCleaner UV-C van CaptureTech. De CapCleaner UV-C zorgt ervoor dat microfoons, sleutels, portofoons en ander apparatuur op een snelle en efficiënte manier gedesinfecteerd worden. De CapCleaner UV-C ontsmet in 30 seconden door inzet van UV-C. Het desinfecteren van virussen en bacteriën middels UV-C is een beproefde methode die ook in de medische wereld wordt toegepast.

Maximale inzet van apparatuur

Bram van der Weeën, Sound Coördinator bij AB: “Tijdens de finale van Humo’s Rockrally in oktober (een tweejaarlijkse wedstrijd voor rockbands) konden microfoons dankzij de CapCleaner op een snelle manier gedesinfecteerd worden. Mede dankzij dit persoonsongebonden desinfecteerproces is het event zorgeloos verlopen. De CapCleaner UV-C staat geïnstalleerd bij de productie/techniekafdeling. Hierdoor wordt deze maximaal ingezet om alle gebruikte apparatuur vlot en veilig te ontsmetten voordat deze worden overgedragen van de ene naar de andere gebruiker. Onze sector staat, net zoals vele andere sectoren, onder sterke druk. De CapCleaner UV-C draagt sterk bij aan een veilige en gezonde werk- en ontmoetingsplek.”

CapCleaner UV-C

Dankzij de CapCleaner UV-C wordt op een eenvoudige manier mobiele apparatuur en andere bedrijfsmiddelen ontsmet. De bediening is snel, veilig, eenvoudig en zonder medische achtergrond door iedereen te gebruiken. Aan het desinfecteren komt geen vloeistof te pas. Dit resulteert dus niet in schade aan uw elektronische apparatuur.