“Aanzienlijke tijdswinst tijdens onderhoudswerk door efficiënt sleutelbeheer”

"Aanzienlijke tijdwinst tijdens onderhoud door efficiënt sleutelbeheer"

Het van oorsprong Britse BP behoort tot een van de grootste energieondernemingen ter wereld. BP is actief in 79 landen, waaronder België, met een belangrijk productiecentrum in Geel. Vanwege de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen, is het van belang om bedrijfsprocessen veilig, efficiënt en optimaal te laten verlopen. Een van deze processen is de inname en uitgifte van sleutels waarvoor de PTA-afdeling sinds kort gebruik maakt van de KeyConductor.

Bedrijf: BP CHEMBEL NV | www.bp.com

Locatie: Geel, België

Sector: Olie- en Gas

Afgenomen diensten: KeyConductor, KeyCops

“De samenwerking met CaptureTech verloopt vlot en aanpassingen worden snel opgepakt. De KeyConductor is op dit moment in gebruik op één van de 3 PTA-afdelingen (PTA3), met het idee om deze oplossing later ook binnen andere afdelingen te inplementeren. We gaan hier een belangrijke tijdwinst en efficiëntieverhoging mee bereiken in de toekomst.

Jan Verboven

Unite Superindentent PTA3, BP Geel

De locatie in het Belgische Geel is gespecialiseerd in de productie van gezuiverd tereftaalzuur (PTA) en parxyleen (PX). Om bedrijfsprocessen zo veilig, efficiënt en optimaal mogelijk te laten verlopen voldoet BP aan de zeer strenge en strikte SEVESO-richtlijn. Deze richtlijn richt zich op het beheersen van de risico’s en gevaren van zware ongevallen door gevaarlijke stoffen. Dat gebeurt aan de ene kant door de kans dat dergelijke ongevallen plaatsvinden te verkleinen (preventie). Aan de ander kant door de gevolgen van een eventueel ongeval te beperken.

Tijdwinst 
De +/- 400 medewerkers en 200 contractanten werken dagelijks volgens de SEVESO-richtlijnen en filosofie. Wanneer er onderhoud plaatsvindt of een calamiteit voordoet is het van groot belang om de uitdienstelling van systemen te borgen. Dit gebeurt middels het Lock-Out-Tag-Out (LOTO) systeem. Dit systeem zorgt voor de vergrendeling van alle mechanische, pneumatische en elektrische toestellen. Hiervoor worden onder andere hangsloten maar ook sleutels gebruikt.
De organisatie en het beheer van deze sleutels nam tot voor kort veel tijd in beslag. De uitgifte en inname was gebaseerd op strikte procedures welke handmatig en persoonsgebonden verliepen. Voornamelijk tijdens een calamiteit, wanneer een shut down en de voorbereiding hiervan plaatsvindt is tijdwinst een belangrijke factor. 

Vlot, veilig en snel

Jan Verboven, unit superindendent PTA3 – BP Geel: “Sinds kort hebben wij de KeyConductor van CaptureTech in gebruik. Deze automatische sleutelkast met bijbehorende KeyCops (RFID sleutelhanger) en software stelt ons in staat om het beheer van sleutels vlot, veilig en snel te laten verlopen”. Sleutels zijn dankzij deze implementatie beter beschikbaar omdat de inname en uitgifte per shift online geregistreerd wordt en tevens gekoppeld aan real time rapportage. Wie wanneer welke sleutel heeft wordt digitaal gerapporteerd zodat er altijd volledige controle is. Het gebruik van de KeyConductor en de digitale registratie heeft ervoor gezorgd dat gebruikers zich verantwoordelijker voelen voor de sleutels waardoor zij er bewuster mee om zullen gaan.

“De samenwerking met CaptureTech verloopt vlot en aanpassingen worden snel opgepakt. De KeyConductor is op dit moment in gebruik op één van de 3 PTA-afdelingen (PTA3), met het idee om deze oplossing later ook binnen andere afdelingen te implementeren. We gaan hier een belangrijke tijdswinst en efficiëntieverhoging mee bereiken in de toekomst”, besluit Jan Verboven.

 

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Oplossingen voor kantoor-ICT bij autogroothandel Network4Cars

Oplossingen voor kantoor-ICT bij autogroothandel Network4Cars

Oplossingen voor kantoor-ICT bij autogroothandel Network4Cars

Network4Cars, opgericht in 2000, is een van de grootste autogroothandels op de Europese markt. In eerste instantie richtte het bedrijf zich op de verkoop van rechtsgestuurde auto’s aan het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 2003 werden ook linksgestuurde auto’s naar Duitsland geleverd en snel daarop werd heel Europa bediend.

In 2011 werd een nieuwe en grotere bedrijfslocatie in Nieuw-Vennep in gebruik genomen, waar het bedrijf vandaag nog steeds zit. Sinds 2015 zijn er verkoopkantoren in verschillende Europese landen. Het team van Network4Cars bestaat uit 50 werknemers, verdeeld over liefst 18 nationaliteiten.

Bedrijf: Network4Cars| www.network4cars.com

Locatie: Nieuw-Vennep, Nederland

Sector: Autohandel (B2B)

Afdeling: Protection, Automation & Control (PAC)

Afgenomen diensten: Onderhoud en beheer van servers, verzorgen van clouddiensten (Microsoft 365), eerste-, tweede- en derdelijns dienstverlening.

“We kunnen ervoor kiezen om iemand voor de ICT voor 40 uur per week aan te nemen, maar die heeft nooit zoveel kennis als een bedrijf zoals CaptureTech. Dat willen we ook helemaal niet. Wat wij wél willen is 40 uur per week op ieder moment van de dag om hulp kunnen vragen bij problemen.”

Bart van Ruiten

Operations Manager, Network4Cars

Samenwerking

De samenwerking tussen CaptureTech en Network4Cars gaat terug naar het jaar 2012. Mond-op-mondreclame lag aan de basis van de samenwerking, zoals dat vaker gaat. “We kunnen ervoor kiezen om iemand voor de ICT voor 40 uur per week aan te nemen, maar die heeft nooit zoveel kennis als een bedrijf zoals CaptureTech”, vertelt Bart van Ruiten, Operations Manager bij Network4Cars. “Wij willen ons volledig kunnen richten op datgene waar we goed in zijn, namelijk autohandel. Vandaar dat we al het ICT-werk uitbesteden. Schoenmaker, blijf bij je leest, weet je wel.”

En dat ICT-werk wordt uitbesteed aan CaptureTech IT Services. Zo worden de servers beheerd en onderhouden, clouddiensten verzorgt en zorgt CaptureTech IT Services voor een geavanceerde eerste-, tweede-, en derdelijns dienstverlening.

40 uur per week beschikbaar 

“Wij willen ook niet iemand in dienst die 40 uur per week ICT doet. Wat wij wél willen is 40 uur per week op ieder moment van de dag om hulp kunnen vragen bij problemen. Binnen Network4Cars ben ik het aanspreekpunt voor alle interne ICT-vragen. Als ik er niet uit kom zet ik de vragen door naar de eerste lijn helpdesk. Zo gaat het bij ongeveer 80% van de vragen, die worden via de eerstelijns support opgelost. Complexere vragen of incidenten gaan via de derdelijns support.”

Grotere projecten

Drie jaar geleden zijn de huidige servers geïnstalleerd. Het meeste recente project dat is afgerond is de overgang naar Microsoft Office 365. Op deze manier werken we met een Hybride oplossing.

Network4Cars doet op jaarbasis één à twee keer beroep op CaptureTech IT Services voor dergelijke grotere projecten. “Voor de rest gaat het vooral om problemen vanuit gebruikers. Denk aan het niet werken van Outlook, PC’s die niet opstarten of nieuwe gebruikersaccounts die aangemaakt moeten worden. CaptureTech is altijd bereikbaar, zowel telefonisch als via mail.”

Uitzonderlijke opvolging 

“Er wordt snel gereageerd, zowel op e-mails als via telefoon”, zegt Van Ruiten. “Ook de opvolging is uitzonderlijk. Zo wordt er altijd nagebeld of het probleem opgelost is. Er blijven geen tickets liggen en er wordt echt meegedacht over een geschikte oplossing. Ik ervaar dat als maatwerk. Ik ken inmiddels ook de namen van de eerste- en tweedelijnsmedewerkers, wat de samenwerking een stuk makkelijker maakt. Zo kun je verwijzen naar eerdere tickets, en laat de oplossing nooit lang op zich wachten. De korte communicatielijnen en de continuïteit van de professionele dienstverlening maken van CaptureTech IT Services een uiterst betrouwbare en fijne partner op het gebied van ICT. Ik kan niet anders dan zeggen dat wij daar enorm tevreden over zijn.”  

 

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Ancienne Belgique waarborgt hygiënemaatregelen dankzij de CapCleaner UV-C

Ancienne Belgique waarborgt hygiënemaatregelen dankzij de CapCleaner UV-C

Ancienne Belgique, kortweg AB, is een pop- en rocktempel met een rijke geschiedenis gelegen in het hart van Brussel. Ooit gestart in de Belle Epoque als trekpleister voor acrobaten, goochelaars en filmvoorstelling, geldt AB als dé referentie in België voor hedendaagse artiesten. Net zoals elke organisatie neemt AB hygiënemaatregelen, door sociale afstand te respecteren, handhygiëne en het dragen van mondmaskers. AB gaat verder door te zorgen dat belangrijke bedrijfsapparatuur op een vlotte én hygiënische manier gebruikt wordt dankzij het gebruik van de CapCleaner UV-C.

Bedrijf: Ancienne Belgique | www.abconcerts.be

Locatie: Brussel, België

Sector: Cultuur

Afdeling: Productie/techniek-afdeling

Afgenomen diensten: CapCleaner UV-C

“Mede dankzij dit persoonsongebonden desinfecteerproces verlopen evenementen zorgeloos. De CapCleaner UV-C draagt sterk bij aan een veilige en gezonde werk- en ontmoetingsplek.”

Bram van der Weeën

Sound Coördinator, Ancienne Belgique

Begin september van dit jaar mochten de deuren, na 170 dagen gesloten te zijn geweest, weer open. Met dezelfde passie voor muziek, liefde voor het publiek en een aantal hygiënemaatregelen. Op dit moment zijn de deuren weer gesloten tot zeker 31 december 2020. Daarna hoopt AB weer te mogen doen waar het al jaren mee bezig is: interessante nieuwe en gevestigde artiesten presenteren aan een zo ruim mogelijk publiek van muziekliefhebbers.

Veilig en gezond weer open
AB kijkt resoluut naar de toekomst waarbij de organisatie extra aandacht besteed aan de veiligheid en gezondheid van zowel artiesten, bezoekers, medewerkers als leveranciers. Dit is met het oog op de huidige coronamaatregelen een uitdaging in de eventsector. Hoe zorg je ervoor dat artiesten en medewerkers veilig en gezond kunnen werken terwijl ze het beste van zichzelf geven?

Net zoals elke organisatie neemt AB hygiënemaatregelen, door sociale afstand te respecteren, handhygiëne en het dragen van mondmaskers. AB gaat verder door te zorgen dat belangrijke bedrijfsapparatuur op een vlotte én hygiënische manier gebruikt wordt. Hiervoor maakt AB gebruik van de CapCleaner UV-C van CaptureTech. De CapCleaner UV-C zorgt ervoor dat microfoons, sleutels, portofoons en ander apparatuur op een snelle en efficiënte manier gedesinfecteerd worden. De CapCleaner UV-C ontsmet in 30 seconden door inzet van UV-C. Het desinfecteren van virussen en bacteriën middels UV-C is een beproefde methode die ook in de medische wereld wordt toegepast. 

Maximale inzet van apparatuur
Bram van der Weeën, Sound Coördinator bij AB: “Tijdens de finale van Humo’s Rockrally in oktober (een tweejaarlijkse wedstrijd voor rockbands) konden microfoons dankzij de CapCleaner op een snelle manier gedesinfecteerd worden. Mede dankzij dit persoonsongebonden desinfecteerproces is het event zorgeloos verlopen. De CapCleaner UV-C staat geïnstalleerd bij de productie/techniekafdeling. Hierdoor wordt deze maximaal ingezet om alle gebruikte apparatuur vlot en veilig te ontsmetten voordat deze worden overgedragen van de ene naar de andere gebruiker. Onze sector staat, net zoals vele andere sectoren, onder sterke druk. De CapCleaner UV-C draagt sterk bij aan een veilige en gezonde werk- en ontmoetingsplek.” 

CapCleaner UV-C
Dankzij de CapCleaner UV-C wordt op een eenvoudige manier mobiele apparatuur en andere bedrijfsmiddelen ontsmet. De bediening is snel, veilig, eenvoudig en zonder medische achtergrond door iedereen te gebruiken. Aan het desinfecteren komt geen vloeistof te pas. Dit resulteert dus niet in schade aan uw elektronische apparatuur. 

 

Hoog beveiligde werkplekoplossing in de Cloud voor Volker Energy Solutions

Hoog beveiligde werkplekoplossing in de Cloud voor Volker Energy Solutions

Hoog beveiligde werkplekoplossing in de Cloud voor Volker Energy Solutions

Volker Energy Solutions is een toonaangevende speler op het gebied van oplossingen voor de energietransitie. Samen met CaptureTech IT Services heeft Volker Energy Solutions voor het domein Operationele Techniek de tweede generatie van de ‘OT-werkplek’ ontworpen en geïmplementeerd, volledig in de Cloud. Een ‘extreem beveiligde’ werkplekomgeving in de Cloud die voldoet aan strikte eisen conform de ISO 27001 certificering van moederorganisatie Visser & Smit Hanab.

Bedrijf: Volker Energy Solutions | www.volker-es.nl

Locatie: Rotterdam, Nederland

Sector: Olie- en Energie

Afdeling: Protection, Automation & Control (PAC)

Afgenomen diensten: Microsoft Azure, OT werkplekbeheer, consultancy, support en servicedesk.

De eerdere succesvolle samenwerking en de kennis en kunde die zij in huis hebben, heeft ervoor gezorgd om samen de tweede generatie van de OT-werkplek te ontwikkelen: een ‘extreem beveiligde’ werkplekomgeving in de Cloud.

Peter Oomens

Business Consultant, Volker Energy Solutions

Toegangsbeveiliging

“Operationele Techniek (OT) is een domein binnen de infrastructuur van het energienetwerk dat 24/7 beschikbaar moet zijn en waarin OT systemen worden toegepast tussen de 0 en 25 jaar”, vertelt Peter Oomens, Business Consultant bij Volker Energy Solutions. “Een OT systeem maakt het op afstand managen en bewaken van onderstations mogelijk (een onderstation is een elektrische installatie in het hoogspanningsnet. Het maakt een verbinding tussen twee of meerdere hoogspanningsnetten of vormt een aansluitingspunt op het hoogspanningsnet). Monteurs en technische specialisten gebruiken de OT-werkplek om onderhouds- en beheertaken aan OT systemen uit te voeren. Daarnaast kunnen zij de specifiek benodigde applicaties die voor deze werkzaamheden nodig zijn opstarten. Op basis van de uit te voeren taken, krijgt een gebruiker bij het inloggen bepaalde autorisaties toegekend binnen de OT-werkplek.”

Voldoen aan de wensen conform de ISO 27001 certificering

“De samenwerking met CaptureTech gaat al een aantal jaren terug. Bij de implementatie van de eerste generatie OT-werkplekken, waren wij opzoek naar een partner die alle IT gerelateerde zaken rondom de OT-werkplek uit handen kon nemen en support kon leveren indien nodig. De eerdere succesvolle samenwerking en de kennis en kunde die zij in huis hebben, heeft ervoor gezorgd om samen de tweede generatie van de OT-werkplek te ontwerpen: een ‘extreem beveiligde’ werkplekomgeving in de Cloud, die voldoet aan de strikte eisen conform de ISO 27001 certificering” licht Peter Oomens toe. “De door Volker Energy Solutions gestelde ‘hoge beveiligingseisen’ zijn nodig omdat wij werken in de zogenaamde kritische of vitale infrastructuren. CaptureTech heeft de OT-werkplekken in een periode van drie maanden vlekkeloos overgezet naar de nieuwe versie in de Microsoft Cloud omgeving”.

Hoog beveiligde VPN verbinding

De OT-werkplek zelf betreft een streng beveiligde laptop, notebook of workstation met een hoog beveiligde VPN (Virtual Private Network) verbinding met de Cloud. Het beveiligde VPN-netwerk zorgt ervoor dat alle data versleuteld verstuurd en opgeslagen wordt. Bij het ontwerp van de OT-werkplek is nauwlettend gekeken vanuit de Cybersecurity risico’s, de beheer eisen van de diverse applicaties en de gebruikerswensen. Dankzij deze tweede generatie van de OT-werkplek, kunnen medewerkers zich focussen op hun werkzaamheden. Peter Oomens: “Het technische beheer hebben wij uitbesteed aan CaptureTech, evenals de inrichting van de supportdesk. Wij zorgen zelf voor het beheer van de OT applicaties en wat specifieke zaken zoals de tijdelijke afgifte van installatierechten aan gebruikers en het toegangsbeheer van leveranciersites. Het specialisme van beide organisaties gecombineerd resulteert in een succesvolle samenwerking. Een waarvan ik hoop dat deze nog jaren duurt”.

 

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Zelfscanoplossing verbetert de winkelervaring van klanten bij Wildkamp

Zelfscanoplossing verbetert de winkelervaring van klanten bij Wildkamp

Technische groothandel Wildkamp is in 1972 opgericht. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Lutten. Het bedrijf is uitgegroeid tot een dynamisch, ervaren bedrijf met 50 filialen verspreid over het hele land en een webwinkel, met on- en offline meer dan 100.000 technische artikelen uit voorraad leverbaar. Dankzij een uitstekende supply chain en modern distributie-centrum worden er dagelijks bestellingen en goederen aan klanten en filialen geleverd. Wildkamp kenmerkt zich als innovator die gespecialiseerd advies biedt en een optimale klantenservice levert.

Bedrijf: Wildkamp | www.wildkamp.nl

Locatie: HQ: Lutten, Nederland

Sector: Technische groothandel gespecialiseerd in de productgroepen lucht, water en elektra.

Afgenomen diensten: Holon software, MC18 Personal Shopper.

“De zelfscanoplossing bespaart klanten tijd, verhoogt de productiviteit van het personeel en vermindert wachtrijen.”

Marc Zijnge

Teamleider ICT, Wildkamp

Verbeteren van de winkelervaring

De samenwerking tussen CaptureTech en Wildkamp gaat al even terug. In 2011 heeft CaptureTech bij Wildkamp een scan-oplossing geïmplementeerd, voornamelijk bedoeld voor intern gebruik in de winkels en magazijnen. De bedoeling was toen dat het personeel de handhelds zou gebruiken voor het controleren en bestellen van voorraad, en dat klanten hiermee zelf hun artikelen zouden scannen. Het personeel maakte goed gebruik van deze scan-oplossing, maar de handhelds werden zelden door klanten gebruikt om te scannen vanwege de complexiteit van de apparatuur. In 2018 heeft Wildkamp CaptureTech gevraagd onderzoek te doen naar de nieuwste zelfscanoplossing -bekend uit de supermarktbranche- waarmee goede resultaten en tal van voordelen zijn bereikt. Een oplossing welke ook toepasbaar is in de winkels van Wildkamp, met als doel de winkelervaring van klanten te verbeteren en wachtrijen bij de kassa’s tijdens de piekuren te verkorten. Op advies van CaptureTech testte het bedrijf twee verschillende merken en koos voor Zebra’s MC18 Personal Shoppers.

De oplossing

De zelfscanoplossing maakt Wildkamp voorloper op het gebied van zelfscannen in de Nederlandse groothandel branche. De MC18’s gebruiken de speciaal daarvoor ontworpen software “Holon” van CaptureTech en voldoet daarmee aan de groothandelsvereisten van Wildkamp. Wildkamp wilde overzichtelijke en gebruiksvriendelijke software. Met als bijkomend voordeel dat het Cloud gebaseerd is en dus ongebonden aan een toestel of vaste omgeving. CaptureTech kan op afstand service en support bieden om een zorgeloze werking van de MC18 te garanderen. De MC18’s zijn draadloos verbonden met de backoffice en de POS-systemen van Wildkamp. Het POS-systeem (Point Of Sale) bestaat uit een computer met daarop kassa software (of app op de iPad), een printer voor de kassabonnen, een pinapparaat en in het geval van Wildkamp ook een barcodescanner.

In de praktijk

Wanneer klanten met de MC18 de barcode van een product of van een label op het schap scannen, verschijnt gedetailleerde en professionele productinformatie op het scherm, bijvoorbeeld de prijs en voor welke machines het onderdeel kan worden gebruikt. Klanten kunnen daarbij voor elk artikel een reeks foto’s bekijken, voorraad controleren en het aantal eenheden selecteren dat ze nodig hebben, waarbij er op het scherm een voorlopig totaal wordt bijgehouden. De klant geeft de scanner af aan de kassa, waar de barcode van de scanner en de klantenkaart worden gescand. Alle data wordt automatisch naar de kassa gestuurd en de klant kan vervolgens afrekenen.

De medewerkers van Wildkamp kunnen de MC18 ook in de winkels gebruiken. Bijvoorbeeld: wanneer ze klanten in de winkel begeleiden en adviseren om de juiste oplossing te vinden, om het verborgen menu te openen om voorraad te controleren en bij te bestellen, en voor inventarisatie.

Verhoging van de productiviteit

Marc Zijnge, Teamleider ICT bij Wildkamp, concludeert: “We zien meteen een duidelijk verschil. Onze medewerkers weten hoe ze de apparaten moeten gebruiken, maar wat belangrijker is, de klanten weten het ook. Ze hebben al de benodigde ervaring met zelfscanners opgedaan in de supermarkt. Onze scanners zijn hetzelfde, alleen dan de nieuwste generatie. De zelfscanoplossing is uiterst goed ontvangen. Gebruikers zijn enthousiast over het gebruiksgemak, het ergonomische ontwerp, de hoge prestaties van omni-directioneel scannen, de lange levensduur van de batterij en de draadloze verbinding van de MC18.”

Wildkamp behaalt een goed rendement op zijn investering, mede doordat zowel het personeel als de klanten hetzelfde apparaat kunnen gebruiken. De zelfscanoplossing bespaart klanten tijd, verhoogt de productiviteit van het personeel en vermindert wachtrijen. Al deze voordelen leveren klanten een betere winkelervaring op. Het versterkt hun loyaliteit en resulteert in meer terugkerende klanten.

Samsonite Oudenaarde

Samsonite verhoogt de efficiëntie van sleutelbeheer én de AEO-score

Samsonite verhoogt de efficiëntie van sleutelbeheer én de AEO-score

Het van oorsprong Amerikaanse Samsonite (opgericht in 1910) is
’s werelds bekendste en grootste bagagefabrikant. De fabriek in Oudenaarde, België is het Europees hoofdkwartier en toonaangevend in de ontwikkeling en productie van hardschalige reiskoffers. Elke koffer of tas die Samsonite in Europa verkoopt, vertrekt vanuit het distributiecenter te Oudenaarde. In het departement ‘Safety and Facilities’ zitten naast de preventiedienst ook de bewaking en het centrale onderhoud. De preventiedienst samen met de bewaking dragen zorg voor het beheer van alle sleutels in- en rondom de fabriek.

Bedrijf: Samsonite Oudenaarde | www.samsonite.com

Locatie: Oudenaarde, België

Sector: Producent reiskoffers en bagage

Afdeling: Technische Dienst

Afgenomen diensten: KeyConductor (elektronische sleutelkast) en CaptureTechWebManager (software)

Wij zien een aanzienlijke efficiëntieverbetering. Daarnaast verwachten wij bij de eerst volgende audit een hogere AEO-score.

Geert Moens

Safety & Facility Manager , Samsonite

Handmatige registratie een tijdrovende klus

Geert Moens, Safety & Facility Manager bij Samsonite Oudenaarde: “Op dagelijkse basis wordt een groot aantal sleutels uitgewisseld onder een 100-tal medewerkers, van onderhoudstechnici, schoonmaakpersoneel, bewakingsagenten tot aan de catering. Sleutels werden tot voor kort persoonlijk en handmatig overgedragen en elke inname en uitgifte werd met de hand bijgehouden in een register. Deze handmatige registratie levert veel administratieve handelingen op en is een tijdrovende klus, wat niet past in de dynamische omgeving binnen Samsonite.”

Verbeterde efficiëntie en tijdsbesparing

“Om de inname en uitgifte van sleutels te verbeteren hebben wij gekozen voor een oplossing van CaptureTech” licht Moens toe. “De KeyConductor zorgt op snelle en efficiënte wijze voor een digitaal geregistreerde uitgifte en inname van sleutels. Elke medewerker kan met zijn of haar personeelsbadge toegang krijgen tot de KeyConductor om de benodigde sleutel te ontlenen op het door hem of haar gekozen tijdstip. De software die aangesloten is op de KeyConductor, de CaptureTechWebManager, registreert precies wie, welke sleutel op welk moment heeft ontleend of teruggebracht en zorgt voor een real time rapportage. Dankzij de KeyConductor kan op elk moment van de dag een sleutel worden ontleend zonder dat een medewerker van het departement “Safety and Facilities” hiervoor een andere taak moet onderbreken. Dit is onder andere voor de nachtbewaking een grote stap voorwaarts om efficiënt sleutels te ontlenen zonder een controleronde te onderbreken.”

AEO-vergunning

Naast een efficiëntieslag in de registratie van de inname en uitgifte van sleutels, is geregistreerd sleutelbeheer een belangrijk onderdeel voor het verkrijgen én behouden van het AEO-vergunning. De ‘AEO-vergunning’ (Authorised Economic Operator) is een vergunning welke door de Douane wordt afgegeven aan bedrijven die internationaal actief zijn. Deze vergunning biedt bedrijven voordelen in het internationale handelsverkeer, zo worden ze bijvoorbeeld minder streng gecontroleerd waardoor het oponthoud bij grenzen afneemt.

Moens: “Een bedrijf met een AEO-vergunning wordt als betrouwbaar beschouwd. Om te blijven voldoen aan de criteria die gelden voor afgifte van de vergunning ondergaan wij bij Samsonite Oudenaarde regelmatig audits, ook op het gebied van sleutelbeheer. De samenwerking met CaptureTech verloopt vlot en de installatie werd professioneel aangepakt. Bij Samsonite Oudenaarde zien wij een aanzienlijke efficiëntieverbetering. Daarnaast verwachten wij bij de eerst volgende audit een hogere score en een vermindering van de openstaande aanbevelingen.”

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Grote efficiëntieslag in voorraadbeheer voor Hans Anders dankzij RFID-oplossing

Grote efficiëntieslag in voorraadbeheer voor Hans Anders dankzij RFID-oplossing

Hans Anders is in 1982 ontstaan en actief vanuit 400 vestigingen in Nederland, België en Frankrijk. Sinds 2011 is er ook een online winkel. Hans Anders is daarmee een omni-channel winkelketen. Anno 2020 staat Hans Anders voor groei en expansie, met de ambitie om heel veel nieuwe winkels te openen. Winkels die nog meer zullen verrassen met de kwaliteit van het product, met de mensen, met de oog- en hoor metingen en met de winkelinrichting.

Bedrijf: Hans Anders | www.hansanders.nl

Locatie: HQ Papland 21, Gorinchem

Sector: Retail

Afdeling: Voorraadbeheer

Afgenomen diensten: RFID labels, Zebra RFID TC25, CaptureTech Protect, Soti MobiControl

“De RFID-oplossing zorgt voor een betere aanvulling van het assortiment en draagt het bij aan een hogere servicegraad in onze winkels.”

Karin van Braam

Director Merchandise Planning & Category Management, Hans Anders

In samenwerking met brillenwinkel Hans Anders hebben wij een verbetering bedacht voor het beheren van de winkelvoorraad. De reeds geïmplementeerde Radio-Frequency Identification (RFID) oplossing levert een enorme tijdsbesparing op bij het inventariseren in de winkels. Het gebruik van RFID draagt ook bij aan een hogere servicegraad in de winkels.

“Er was dringend behoefte aan een andere aanpak van inventariseren bij Hans Anders. De voorraden in de winkels van Hans Anders werden eenmaal per jaar geïnventariseerd”, vertelt Karin van Braam director Merchandise Planning & Category Management bij Hans Anders. “Reden hiervoor is dat het een zeer tijdrovende klus was met hoge kosten. De inventarisatie moest buiten openingstijden van de winkels gedaan worden en kostte al snel een hele dag met meerdere werknemers. Daar kwam bij dat de monturen van Hans Anders niet waren voorzien van een label: alleen aan de binnenzijde van het montuur stond een artikelnummer, waardoor de brilmonturen uit de displays gehaald moesten worden om deze te kunnen identificeren.”

Door RFID binnen enkele minuten inventariseren

CaptureTech heeft in samenwerking met Hans Anders naar een goede oplossing gezocht om tijd te besparen in de inventarisatie: de brillen worden nu voorzien van een RFID-label. Alle monturen worden voorzien van een RFID-label met daarop het model, artikelnummer en eventueel de prijs. Tevens wordt de chip in het label voorzien van een code, die ieder montuur uniek maakt. Door alle brillen te voorzien van zo’n label en gebruik te maken van een RFID-handheld is het inventariseren van een winkel binnen enkele minuten gedaan. Veel sneller en zonder fouten.
Van Braam licht de voordelen toe: “Online of in de winkel, voorraadbeheer is zeer belangrijk. De geleverde RFID-oplossing verhoogt de betrouwbaarheid van de voorraden in onze winkels. Het beschikbaar stellen van de winkelvoorraad voor online verkoop en andersom draagt bij aan onze omnichannel-strategie. Daarnaast zorgt het gebruik van RFID voor een betere aanvulling van het assortiment en draagt het bij aan een hogere servicegraad in onze winkels. Medewerkers kunnen snel en accuraat informatie raadplegen en daarmee de klantervaring verbeteren.”

Winkelvoorraden direct inzichtelijk

Met de uitrusting van de labels kan de winkel nu tijdens openingstijden geïnventariseerd worden. Medewerkers van Hans Anders kunnen nu de RFID-handheld aanmelden en vertellen in welke winkel er geïnventariseerd wordt. Om vervolgens langs alle monturen te swipen, in een paar minuten tijd worden dankzij deze oplossing alle monturen geïnventariseerd. Zodra alle monturen zijn gelezen, kan de gebruiker optioneel nog opmerkingen invoeren. De geïnventariseerde data wordt direct verwerkt in het ERP van Hans Anders. Dankzij de techniek van CaptureTech is het beheer van de voorraad van Hans Anders een stuk makkelijker gemaakt.

Enza Zaden maakt transitie naar wereldwijd samenwerken via de Cloud

Enza Zaden maakt transitie naar wereldwijd samenwerken via de Cloud

Groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden is een internationaal opererend familiebedrijf dat al meer dan 80 jaar groenterassen ontwikkelt. De zaden hiervan worden wereldwijd geproduceerd en verkocht. Als internationaal opererende organisatie, met meer dan 2.000 medewerkers, 45 vestigingen in 25 landen en drie joint ventures speelt communicatie een grote rol. De IT afdeling is continue bezig met digitalisering voor nóg efficiëntere processen en een optimale bedrijfsvoering. 

Bedrijf: Enza Zaden | www.enzazaden.com

Locatie: Haling, Enkhuizen

Sector: Veredeling, vermeerdering en productie van groentezaden

Afdeling: Logistiek

Afgenomen diensten: CaptureTech Protect, Zebra TC5

“Het proactieve remote management van CaptureTech in het beheren en onderhouden van de handterminals ontzorgt onze IT afdeling enorm”

Guus Weel

Workplace Engineer, Enza Zaden

“Enkele jaren geleden zijn we begonnen met het introduceren van mobiele devices op de werkvloer, met in het achterhoofd de transitie naar het mobiel en remote werken”, vertelt Guus Weel, Workplace Engineer bij Enza Zaden. Het projectteam van Weel houdt zich bezig met alles wat de eindgebruiker betreft binnen Enza Zaden, waaronder de inrichting van remote werken, zowel op kantoor als in de veredeling- en productielocaties.”

Een Android device dat snel en remote in te richten is

“De ICT en IT-support van al onze 45 vestigingen wordt vanaf ons hoofdkantoor in Enkhuizen geregeld”, ligt Weel toe. “Enza Zaden is van origine een bedrijf dat constant bezig is met innoveren. We hebben de afgelopen jaren de focus gelegd op het remote werken, vanwege onze groei in locaties verspreid over de wereld.

Onze medewerkers hebben overal ter wereld hetzelfde netwerk en kunnen zo automatisch inloggen op het bedrijfsnetwerk, dit bevordert de processen en de samenwerking. Wij werken veel met internationale projectteams waardoor wij niet zonder ‘het werken in de cloud’ kunnen. De optimalisatie van deze werkprocessen komt momenteel goed van pas.

Nog meer dan voorheen wordt er veel flexibiliteit verwacht van de medewerkers maar ook van de IT-afdeling die alles operationeel moet houden.”

Optimaal inzetten van apparatuur

Om in de veredeling- en productielocaties het werkproces te optimaliseren en alle locaties remote te beheren, is twee jaar geleden gekozen voor een nieuwe mobiele handterminal: de TC5X van Zebra.

“CaptureTech is al ruim tien jaar onze kennispartner op het gebied van logistieke hard- en software. Wij hebben daarom aan CaptureTech gevraagd welk device zij ons zouden aanbevelen.

Onze voorkeur ging uit naar een Android device, een die snel en remote in te richten is, de apparaten moeten technisch goed en langdurig ondersteund worden (zeker vijf jaar) en ook security was een belangrijk thema. Daarnaast moest de apparatuur wereldwijd snel leverbaar zijn. Locaties dienen niet afhankelijk te zijn van het verzendproces.

CaptureTech heeft ons op basis van onze wensen uiteindelijk de TC5X aanbevolen. De TC5X voldoet aan de door ons gestelde beveiligingseisen, heeft een betere netwerkconnectiviteit en snellere roaming in vergelijking met de vorige handterminals en de status van de batterij kan op afstand worden gelezen. Problemen bij een handterminal kunnen hierdoor direct geconstateerd worden, dit draagt bij aan een optimale inzet van onze apparatuur.”

Activeren en implementeren op afstand

CaptureTech heeft 160 stuks van de TC5X, in combinatie met het remote beheer middels de CaptureTech Protect oplossing, op alle locaties ‘remote’ geïmplementeerd. Weel is nauw betrokken geweest bij het proces: “CaptureTech heeft niet alleen de levering van de devices naar onze veredelings- en productielocaties wereldwijd verzorgd, maar ook de activatie en configuratie.

Het proactieve remote management van CaptureTech in het beheren en onderhouden van de handterminals ontzorgt onze IT afdeling enorm. Updates worden automatisch uitgevoerd en op afstand wordt 24/7 support geleverd door CaptureTech. De data van alle devices is online inzichtelijk, inclusief alle reparaties en gebruikersstatistieken. Dit geeft ons controle op de werking en het gebruik van mobiele apparaten. Dat heeft nog een bijkomend voordeel: wanneer een device wordt gestolen kan op een snelle en eenvoudige manier het apparaat geblokkeerd worden en de gegevens die erop staan gewist. Dankzij deze keuze kunnen wij ons focussen op het verder ontwikkeling en het efficiënter maken van onze werkprocessen.”

Interesse in onze proactieve remote service? Lees meer over CaptureTech Protect of neem contact met ons op.

Gemeente Buggenhout

Vlot en veilig sleutelbeheer dankzij de KeyConductor

Vlot en veilig sleutelbeheer dankzij de KeyConductor

Gemeente Buggenhout is één van de meest bosrijke gemeenten in Vlaanderen met ruim 14.500 inwoners. In het nieuwe meerjarenplan van de gemeente (2020-2025), zet het huidige gemeentebestuur sterk in op klanttevredenheid. Een van de middelen om de klanttevredenheid te verhogen, is het in gebruik nemen van de KeyConductor voor het beheren van sleutels binnen de afdeling Vrije Tijd. Jurgen Vermeulen, afdelingshoofd Vrije Tijd – Sportfunctionaris deelt zijn ervaringen met de nieuwe sleutelbeheer oplossing.

Bedrijf: Gemeente Buggenhout | www.buggenhout.be

Locatie: Buggenhout, België

Sector: Publieke sector

Afdeling: Vrije tijd

Afgenomen diensten: KeyConductor

Er is nauwelijks nog administratie nodig! Via de CaptureTech WebManager kunnen wij namelijk exact nagegaan wie, welke sleutel(s) wanneer heeft meegenomen of teruggebracht.

Jurgen Vermeulen

Afdelingshoofd Vrije Tijd – Sportfunctionaris, Gemeente Buggenhout

Zes locaties, 40 sleutels, één uitdaging

“Een van de diensten binnen de gemeente Buggenhout is ‘Vrije tijd’, waar cultuur & evenementen, jeugd, sport én toerisme onder vallen” vertelt Vermeulen. “Bij ‘Vrije tijd’ beschikken wij over 6 grote gebouwen die onder andere gebruikt worden voor sportlessen en culturele activiteiten. De locaties van deze gebouwen zitten verspreid over de hele gemeente. Medewerkers van de gemeente maar ook verenigingen en sportclubs maken gebruik van deze locaties. Dat maakt het beheer van in totaal zo’n 40 sleutels een uitdaging. Het totaal aantal gebruikers van al deze sleutels? Dan moet je toch wel denken aan +/- 100 mensen. Tot voor kort konden sleutels enkel opgehaald en teruggebracht worden tijdens de kantooruren van de dienst ‘Vrije tijd’. Sleutels werden persoonlijk overhandigd door de medewerkers van de dienst Vrije tijd, wat zorgde voor een complexe organisatie en dit bracht veel administratief werk met zich mee.”

De belangrijkste reden voor de aanschaf van de KeyConductor

Omdat wij de aankomende jaren sterk in zullen zetten op het verhogen van de klanttevredenheid, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing voor het beheren van deze 40 sleutels. De oplossing hebben wij gevonden in de KeyConductor van CaptureTech”, licht Vermeulen tevreden toe. “Met dit sleutelbeheersysteem kunnen gebruikers zelf de sleutels ophalen en retourneren, dit verlaagt de werkdruk voor de medewerkers van de dienst Vrije tijd enorm. Er is nauwelijks nog administratie nodig! Via de CaptureTech WebManager kunnen wij namelijk exact nagaan wie, welke sleutel(s) wanneer heeft meegenomen of teruggebracht.

Persoonsongebonden overdracht

Het invoeren van het sleutelbeheersysteem heeft het mogelijk gemaakt om op een vlotte en veilige manier sleutels op te halen of terug te brengen. De KeyConductor is geplaatst in het centrale Gemeenschapscentrum ‘De Pit’. Het grote voordeel van de locatie is dat deze zeven dagen per week geopend is van 08:00-23:00uur. Wat betekent dat gebruikers een breder tijdvak hebben waarin sleutels kunnen worden opgehaald of teruggebracht, omdat we hierin niet meer afhankelijk zijn van de medewerkers en openingstijden van de dienst Vrije tijd. Hierdoor is de service verhoogd wat resulteert in een betere klanttevredenheid en dat was ons doel. De oplossing heeft daarmee ons beoogde doel bereikt en voldoet volledig aan de verwachtingen.

Sleutels zoeken is verleden tijd

Gebruikers kunnen eenvoudig en vlot sleutels ophalen met persoonlijke code. Die data kan ons vervolgens vertellen wie welke sleutel heeft. Hierdoor worden sleutels sneller (terug)gevonden en zowel eigen personeel als klanten waarderen deze service enorm. Rondbellen voor verloren sleutels, behoort daarmee definitief tot het verleden!
De tijdsbesparing is op dit moment nog moeilijk te becijferen, maar is er zeker wel. Daarnaast zien we dat het personeel zich nu kan richten op meer waardevolle taken. De samenwerking met CaptureTech is zeer vlot verlopen, alle afspraken zijn keurig nagekomen en het eindresultaat mag er wezen.”

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Bloemengroothandel W.K. Heyl jr.

De productiviteit is met 50% toegenomen

W.K. Heyl jr. is een groothandel in bloemen en planten die Duitse bloemisten bedient. Sinds de oprichting in 1973 van W.K. Heyl jr. is het bedrijf uitgegroeid tot een full-service bloemen, planten en aanverwante artikelen exporteur met ultieme flexibiliteit voor haar klanten. Tegelijk met het nieuwe distributiecentrum, geopend begin 2019, heeft W.K. Heyl jr. gekozen voor de voice picking-oplossing van CaptureTech voor optimalisatie van het orderpickproces.

Bedrijf: W.K. Heyl jr. B.V. | www.heyl.nl

Locatie: Honselersdijk, Nederland

Sector: Groothandel in bloemen en planten

Afdeling: Logistiek

Afgenomen diensten: Holon software, Voice picking

“Mede door een verbeterslag in het orderpickproces, onder andere dankzij Voice is kwaliteit toegenomen en ook de productiviteit met 50 procent toegenomen”

Koen Heyl

Directeur, W.K. Heyl jr.

Bloemengroothandel W.K. Heyl jr. levert uitsluitend aan Duitse bloemisten. Tot 16:00 uur kunnen zij online bestellen uit een assortiment van maar liefst 12.000 artikelen, waaronder verse snijbloemen en potplanten in bijna 4.000 soorten en varianten. Voordat de klanten de volgende ochtend hun deuren openen, hebben zij de bestelde artikelen in huis. “We leveren aan circa duizend bloemisterijen binnen een straal van 750 kilometer rondom ons distributiecentrum in Honselersdijk. Dat betekent dat we ook in steden als Leipzig en Stuttgart komen”, vertelt directeur Koen Heyl.

Het distributiecentrum in Honselersdijk – pal naast de bloemenveiling van FloraHolland – is in februari 2019 geopend. Elke dag tussen 05:00 en 15:00 uur ontvangt W.K. Heyl jr. in dit pand van 26.000 vierkante meter bloemen en planten uit de hele wereld. “De meeste producten komen uit Nederland, Kenia en Israël. Na controle worden ze op de juiste locatie gezet. En als de orders van klanten in het systeem staan, starten de medewerkers met orderpicking. 70 procent van de bloemen en planten verlaat dezelfde dag weer het distributiecentrum”, stelt Heyl.

Meer controlemomenten
Meer ingebouwde controlemomenten: dat was het argument voor bloemengroothandel W.K. Heyl jr. om Voice in te zetten voor het verzamelen van orders. Met deze techniek op basis van spraakherkenning wordt er met audio opdrachten gewerkt in het distributiecentrum. Tegelijk met het nieuwe distributiecentrum heeft W.K. Heyl jr. gekozen voor de voice picking-oplossing van CaptureTech voor optimalisatie van het orderpickproces. “Sinds de orderpickers met deze technologie werken, is het aantal klachten van klanten met ruim 65 procent gedaald. En dat is niet het enige voordeel. Mede door een verbeterslag in het orderpickproces is de productiviteit met 50 procent toegenomen” aldus Heyl.

“Het voice-systeem wordt aan het begin van de dag gebruikt om de binnenkomende bloemen en planten op de juiste locatie te zetten.
‘s Middags gebruiken de medewerkers dezelfde voice-terminals en -headsets om de orders te verzamelen. Voorheen kregen de medewerkers alleen een vel met stickers waarop de pickopdrachten stonden. We zochten een systeem met meer ingebouwde controlemomenten. Dat is Voice geworden”, antwoordt Heyl.

Op het moment dat een medewerker de barcode op de krat scant, worden de pickopdrachten naar het voice-systeem gestuurd. Via de headset hoort de medewerker naar welke picklocatie hij moet lopen en hoeveel stuks hij moet pakken. De picklocatie bevestigt hij door de bijbehorende kleurencombinatie in te spreken. Het aantal bevestigt hij door in te spreken hoeveel stuks hij heeft gepakt.

Zo min mogelijk ballast
“Wij zochten een systeem dat zo min mogelijk ballast voor de medewerkers oplevert. CaptureTech gaf meteen het advies om voor Voice te kiezen. Anders dan bij barcodescanning hebben onze mensen met Voice hun handen vrij. Ze hoeven niet steeds de barcodescanner te pakken om de order te lezen of de locatie te scannen”, aldus Heyl, die eraan toevoegt dat in het oude distributiecentrum al een testopstelling is gebouwd. “Hierdoor hebben de medewerkers de gelegenheid gekregen om kennis te maken met voice picking. Dat heeft de acceptatie van deze nieuwe werkwijze zeker versneld.”

Van 98,5 naar 99,5 procent
Een foutloze order begint al in de ochtenduren als de binnenkomende bloemen en planten op de juiste locatie moeten worden gezet. Ook bij dit proces helpt Voice om fouten te voorkomen. “Door het gebruik van Voice is de kwaliteit bij uitlevering gestegen van 98,5 naar 99,5 procent. Dat betekent dat we vroeger bij 15 van de 1000 orders klachten kregen van klanten, nu nog maar bij 5 van de 1000 orders. Voor een vers product uit de natuur is dat een prima prestatie. Daarnaast is orderpicken nu makkelijker geworden. We hebben een aantal mensen aan het werk met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Ook zij hebben nu de mogelijkheid om door te groeien naar de functie van orderpicker. Voorheen was dat werk alleen weggelegd voor de medewerkers die van nature snel en secuur waren en enige productkennis hadden”, vertelt Heyl trots.

Gemeente Utrecht

Tijdsbesparing bij uitleen en inname van bedrijfsmiddelen

Tijdsbesparing bij uitleen en inname van bedrijfsmiddelen

De Gemeente Utrecht zit sinds oktober 2014 in het nieuwe Stadskantoor. Bij de inrichting van de kantoorverdiepingen is rekening gehouden met het nieuwe ‘flex werken’. In 2018 heeft de Gemeente Utrecht voor de CapLocker gekozen voor verbetering in de uitleen- en innameprocedure van bedrijfsmiddelen. Sinds kort is deze CapLocker aangevuld met een extra compartimenten reeks, voor de langdurige uitgifte van bedrijfsmiddelen aan nieuwe medewerkers.

Bedrijf: Gemeente Utrecht | www.utrecht.nl

Locatie: Utrecht, Nederland

Sector: Publieke sector

Afdeling: Facility Management, Serviceplein

Afgenomen diensten: CapLocker

“De lockers zijn in principe 24/7 beschikbaar, wat het gebruik van bedrijfsmiddelen heeft geoptimaliseerd”

Tim Kalverla

Senior Adviseur Facility Management, Gemeente Utrecht

Tijdsbesparing in de uitleen- en innameprocedure van bedrijfsmiddelen

Tim Kalverla is Senior Adviseur Facility Management. Binnen zijn functie richt hij zich voornamelijk op IT en innovatie. Vanuit Facility Management is hij continue bezig met vraagstukken zoals; Hoe loopt de dienstverlening? Welke ontwikkelingen zijn er en waar zien zij kansen voor verbetering’. De slimme uitleenmuur (CapLocker) voor uitgifte laptops is een voorbeeld hiervan.

De CapLocker staat sinds 2018 bij gemeente Utrecht. Op de 10e verdieping van het Stadskantoor bevindt zich het serviceplein, voor de medewerkers van de Gemeente Utrecht, waar bedrijfsmiddelen, zoals laptops, uitgeleend worden. De registratie, administratie en de uitleen- en innameprocedure nam voorheen veel tijd in beslag, maar wordt sinds het gebruik van de CapLocker muur veel tijd bespaard en ontzorgt het de servicedesk.

Meer tijd voor kwaliteitsmonitoring

De CapLocker, bestaande uit achtenveertig lockers, is ingericht voor het kortstondig uitlenen van bedrijfsmiddelen. Begin 2018 zijn de lockers geplaatst op de verdieping van het serviceplein tegenover de servicebalie. Zo kunnen de medewerkers van het serviceplein – indien nodig – uitleg geven en direct feedback krijgen over de gebruikersvriendelijkheid van het systeem.

“De medewerkers zijn positief over de CapLocker. Dankzij de online reserveringsmodule (de CaptureTech App), is het reserveren van een laptop heel toegankelijk en grijpen ze nooit meer mis!” licht Tim enthousiast toe.

“Middels een verkregen QR-code kan de laptop worden opgehaald of ingeleverd, ook buiten de werkuren van de servicebalie. De lockers zijn in principe 24/7 beschikbaar, wat het gebruik van de laptops heeft geoptimaliseerd”.

Ook de servicebalie is zeer te spreken over de lockers. Het resulteert in aanzienlijk minder balie bezoek, creëert overzicht in het beheer van de laptops en ontzorgt daarmee de servicebalie.

Dankzij de CaptureTech App (Web-based Management en Reserveringsmodule) heeft het serviceplein direct inzicht in wie, wanneer, wat in gebruik heeft (gehad). De servicebalie kan zich hierdoor meer focussen op het optimaliseren van andere processen en problemen, meer dienstverlenging bieden en zich bezig houden met kwaliteitsmonitoring.

Inmiddels is er een pilot gestart met nog een CapLocker (acht compartimenten), voor de afdeling Automatisering. Deze afdeling gaat de lockers gebruiken, als centraal punt, voor de uitgifte van bedrijfsmiddelen aan nieuwe medewerkers, oftewel langdurige uitgifte.

Specificaties CapLocker kortstondige uitleen

  • 48 compartimenten
  • Plus 1 compartiment voor de bediening, besturing en elektrotechnische voorzieningen, incl touchscreen
  • Totale afmetingen: 1750 mm breed, 2200 mm hoog en 500 mm diep
  • Elektronische sloten voorzien van een mogelijkheid tot handmatige nood opening
    Daarnaast staat de ‘pilot’ CapLocker voor langdurige uitgifte (8 compartimenten incl 1 compartiment voor de bediening)

 

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Quantore klaar voor nieuw Warehouse Management Systeem

Quantore klaar voor nieuw Warehouse Management Systeem

Quantore staat aan de vooravond (oktober 2019) van de implementatie van een grote upgrade van het Warehouse Management Systeem (WMS), die meer mogelijkheden biedt in orderpicking. In het kader hiervan komt er onder meer een nieuwe scanner-oplossing, die wordt geleverd door CaptureTech.

Bedrijf: Quantore B.V. | www.quantore.com

Locatie: Beuningen (Gelderland)

Sector: Kantoorvakhandel

Afdeling: Logistiek

“Wij vertrouwen op de door CaptureTech geleverde producten en diensten, die medebepalend zijn voor ons bedrijfssucces”

Clifford Lenkens

Manager ICT, Quantore

Clifford Lenkens, Manager ICT bij Quantore, licht toe: “Voordat CaptureTech zo’n twee jaar geleden bij ons binnenkwam, hadden wij een acuut probleem met de WiFi-dekking in ons distributiecentrum. Op bepaalde plekken hadden wij geen bereik waardoor scanners hun verbinding verloren. Dat soort gaten kosten gigantisch veel tijd, geld én het zorgt voor frustratie bij onze orderpickers. Wij waren dan ook dringend op zoek naar een accurate oplossing.”
CaptureTech is een onderzoek gestart om de gaten in het WiFi-netwerk te lokaliseren en te identificeren. In november 2017 hebben wij het WiFi-netwerk vervangen door Cisco Meraki om de verwachte groei de komende jaren te kunnen managen. “Een belangrijke eerste stap”, aldus Lenkens.

Grafische terminal

Inmiddels staat Quantore aan de vooravond van de implementatie van een grote upgrade van het Warehouse Management Systeem (WMS), die meer mogelijkheden biedt in orderpicking. Hierbij wordt overgestapt op een grafische terminal. Lenkens: “Deze ontwikkeling vraagt om vervanging van onze 150 DOS-scanners. De verouderde scanners, die dateren uit 2009, ondersteunen de nieuwe mogelijkheden van het WMS niet. Ook ervaren we het als een groot nadeel dat wij enkel losse scanners hebben. Eventuele problemen moeten bij elke scanner individueel worden opgelost. Als er geen IT-er aanwezig is, blijven de scanners liggen. Ook zijn er veel verschillen in configuratie, gaat er veel tijd verloren bij het configureren van een apparaat en werkt het administratief niet efficiënt.”
Ook bij de uitdagingen die voortkwamen uit de grote, grafische WMS-update werden wij actief betrokken. In samenwerking met WMS-leverancier Centric heeft zij gekeken welke scanners het best passen bij de behoefte van Quantore. Een belangrijke eis hierbij is dat de scanners in de tussentijd – bij de overgang op het vernieuwde WMS – beide systemen ondersteunen; zowel grafisch als DOS. Vanwege de complexiteit van de overstap worden de 150 scanners uit 2009 niet in één keer, maar gefaseerd vervangen. De eerste tien scanners zijn reeds vervangen voor verschillende varianten van Zebra.

 Centrale managementoplossing

Voor het probleem rondom de losse scanners hebben wij ook een effectieve oplossing: Soti MobiControl. Deze centrale managementoplossing maakt het mogelijk dat alle scanners in het magazijn van hetzelfde type op afstand beheerd, geconfigureerd en ingesteld kunnen worden. Lenkens: “Dit is een bijzonder groot voordeel voor ons. Vooral omdat wij nu in de overgangsfase zitten naar het vernieuwde WMS. Eventuele aanpassingen die na de testperiode volgen, kunnen wij nu centraal, op alle devices tegelijk doorvoeren.” Voor elk type scanner wordt een profiel aangemaakt waarin alle configuratie en instellingen staan. Wanneer een scanner zich aanmeldt op het WiFi-netwerk krijgt hij vanuit Soti de configuratie toegestuurd.

Lenkens vat samen: “De oplossingen hebben veel voordelen. Zo hebben wij met het nieuwe WiFi netwerk inzicht in hoeveel netwerkverbruik een scanner genereert en kunnen wij bijhouden wat de levensduur van de batterijen is. Daarnaast biedt de Soti-oplossing ons gigantisch veel tijdwinst. Er is geen IT-er meer nodig voor problemen met de scanners, het kost weinig tot geen tijd om te configureren, alle scanners zijn voorzien van dezelfde configuratie en wij hebben direct inzichtelijk welke scanners er online en in gebruik zijn. Wij vertrouwen op deze producten en diensten, die medebepalend zijn voor ons bedrijfssucces”, aldus Lenkens.