NE DistriService

Raamdecoratie en gordijnspecialist NE DistriService dankzij CaptureTech geoliede machine

De distributie van raamdecoratie is een vak an sich. Een nichemarkt waarbij de producten met de grootste zorg van A naar B moeten worden vervoerd. De kwetsbare raamdecoratie is namelijk vaak in dunne doosjes verpakt en moeilijk te vervoeren vanwege de lange afmeting. NE DistriService is een van de specialisten op dit gebied. Niet alleen brengen zij raamdecoratie naar winkels en consumenten, ook halen ze de kwetsbare raamdecoratie bij de opdrachtgever op.
Een cross-docking distributieproces dat vanwege de aard van de goederen al complex genoeg is en waarbij het van het grootste belang is dat de distributieprocessen effectief en efficiënt verlopen. Mark Molhoek, hoofd ICT NE DistriService: “Dankzij de oplossing van CaptureTech weten wij exact welke goederen zijn binnengekomen en waar deze gestald zijn”.

Scanpoorten met camera’s

Een van de recente optimalisaties binnen Florensis heeft betrekking op het distributieproces. Met zo’n 5000 verschillende artikelen en 8000 afleveradressen is het zaak dat dit proces goed en efficiënt verloopt. Jeroen van Zomeren, manager ICT bij Florensis: “Sinds 2006 is ons distributieproces flink veranderd. Zo bevatten onze trays nu 2D-codes, waardoor we precies weten welk traynummer naar welke klant gaat. Hierdoor beschikken we over veel informatie. Daarnaast zijn wij elf jaar geleden gaan werken met de scanpoorten van CaptureTech en gebruiken wij sinds vier jaar OpticaVision. Dankzij deze scanpoorten met camera’s is onze uitgangscontrole efficiënt én sluitend.

Denny Hilgers is Distribution Assistant bij Florensis en werkt zelf met de scanpoorten. “Het is een heel handig hulpmiddel dat onmisbaar is geworden binnen onze organisatie. Wij zetten een kar met trays in de scanpoort, de camera’s lezen de 2D-codes van de trays en het systeem kijkt vervolgens of alles op de juiste plek staat. Zo niet, dan geeft het systeem aan waar de fout zit. Wij kunnen deze zo snel opsporen en oplossen.”

Van Zomeren benadrukt nog eens extra wat het verschil is met vroeger: “Er waren voorheen dagen dat iedereen werd opgetrommeld om de leveringen te controleren. We liepen soms wel met dertig man langs alle karren. Je kunt je voorstellen dat ons werk dankzij OpticaVision een stuk efficiënter is geworden en dat daarnaast onze leveringen een stuk betrouwbaarder zijn. Dit heeft een optimalisatieslag betekend voor onze klanttevredenheid.

Mogelijkheden zijn vergroot

Niet alleen de betrouwbaarheid en klanttevredenheid zijn verbeterd dankzij onder andere OpticaVision, ook is schaalvergroting mogelijk geworden. Van Zomeren: “Wij hadden de huidige volumes niet kunnen verwerken als wij op de oude manier waren doorgegaan. Zo nemen wij ook veel kleine orders aan. Vooral in Frankrijk hebben wij veel verschillende klanten die vaak maar een tray per artikel bestellen. Nu kunnen wij naast de grote klanten ook hen beter bedienen.”
Hieruit blijkt wel dat Florensis haar slogan uitdraagt in alles. Ze blijft innoveren. Zowel in haar productontwikkeling als in de samenwerking met ondernemingen als Capturetech. Voor deze bruisende onderneming is goed nèt niet goed genoeg. Zij gaat altijd voor beter.