Deventrade kan USP nog beter benutten dankzij orderpicksysteem CaptureTech

Het ontwerpen en distribueren van (team)sportkleding behoort niet alleen tot de dagelijkse bezigheid van de grote namen onder de sportmerken. In deze markt begeven zich ook veel licentiehouders en distributeurs van sportmerken. Zo ook familiebedrijf Deventrade, dat licentiehouder en/of eigenaar is van de hoogwaardige namen in de sportkledingwereld; Hummel, Stanno, Reece Australia, Derbystar en Select. Deventrade heeft binnen 32 jaar weten uit te groeien tot een belangrijke speler in de Benelux. Het indrukwekkende pand is daar het bewijs van.

Zeventien kilometer aan pallets

Het moderne gebouw in Deventer, dat stamt uit 2012, bevat 3.000 m2 kantoorruimte. Een grote oppervlakte, die nodig is omdat vrijwel alle stappen van het proces in dit pand worden uitgevoerd; van design tot customer care. Alleen de productie van de kleding gebeurt elders. De grootte van de magazijn- en expeditieruimte is nog indrukwekkender en laat meteen zien hoe belangrijk deze schakel is. Met 13.500 m2 gevuld met ruim 17 kilometer (!) aan pallets, is het van groot belang dat het distributieproces efficiënt verloopt. Ronald Littink, Controller bij Deventrade: “Werken met de voice-oplossing van CaptureTech heeft ons drie cruciale verbeteringen opgeleverd: we besparen tijd, werken vele malen efficiënter en de kans op fouten is een stuk kleiner.”

Kans op fouten een stuk kleiner

Waar de orderpickers voorheen met vier kratten tegelijk konden lopen, is dit aantal sinds Deventrade met voicepicking werkt uitgebreid naar elf. De medewerkers horen via het systeem naar welke locatie zij moeten. Om te controleren of zij voor het juiste vak staan, wordt ze vervolgens gevraagd één van de twee controlegetallen te noemen. Daarna volgt informatie over hoeveel stuks zij kunnen pakken en in welke doos de stuks mogen. Littink: “Normaal gesproken staan medewerkers best huiverig tegenover verandering, maar over het voice-gedeelte was iedereen meteen enthousiast. Het maakt het werk voor hen een stuk makkelijker, afwisselender en efficiënter en voor ons de kans op fouten veel kleiner. De ideale oplossing.”

Bakfietsen ingeruild voor voice

De nieuwe manier waarop de bedrijfsmiddelen – in dit geval camera’s, laptops, beamers, e.d. – bij HU worden uitgeleend, is zowel door de studenten als door de medewerkers zeer goed ontvangen. 90% is positief en waardeert de nieuwe oplossing met een ruim voldoende of zeer goed. Ook hebben de studenten zelf positief aandacht besteed aan de uitleenmuur in hun eigen blad Trajectum. Schelhaas: “Met die resultaten zijn we uiterst tevreden. Ons doel met deze oplossing is altijd geweest om meer service te kunnen verlenen. Uit deze hoge waardering blijkt dat dat is gelukt. De belangrijkste voordelen, zo blijkt uit de enquête, zijn het gemak van 24/7 reserveren, selfservice, geen wachtrijen meer, nooit meer misgrijpen en langere openingstijden.” Enerzijds kan de medewerker van de servicebalie meer tijd en aandacht besteden aan mensen die echt hulp nodig hebben en anderzijds kunnen de studenten de middelen nu ook buiten acht uur ’s ochtends en vijf uur ’s middags lenen. Met name dat laatste wordt door de studenten als waardevol ervaren, omdat zij vaak tot ’s avonds laat doorwerken. Zij kunnen de openingstijden van de school nu beter benutten. Om de voice-oplossing te kunnen implementeren heeft CaptureTech een nieuw wifi-netwerk aangelegd. Het is cruciaal dat het bereik overal goed is en er geen gaten in het netwerk bestaan. Naast nieuwe software, die het gebruik van voice ondersteunt, was er ook nieuwe hardware nodig. Voor de heftruckcomputer is gekozen voor de scanners van Honeywell, vanwege de lange levensduur, het gebruiksgemak en omdat zij van een grote afstand kunnen scannen. Dit levert naast tijdsbeparing een extra voordeel voor de medewerkers op, zij kunnen op de heftruck blijven zitten wanneer zij barcodes moeten scannen. De software van CaptureTech werkt naadloos samen met de andere devices zoals de mobiele computers van Zebra, Voice van Vocollect, Heftruckcomputers van Dlog en de scanners van Honeywell.

Samenwerking op gevoel

Dankzij het advies van de externe consultant is Deventrade op zoek gegaan naar de juiste partner om de opdracht in te vullen. Drie verschillende bedrijven waren uitgenodigd, maar uiteindelijk bleek CaptureTech met haar ideeën het beste bij het sportieve bedrijf te passen. Littink: “Wij kiezen een bedrijf waarmee we gaan samenwerken op gevoel, wij gaan niet altijd voor de goedkoopste. Met de mannen van CaptureTech voelde het gelijk goed aan. De aspecten betrouwbaarheid en snel schakelen zijn belangrijke factoren, welke de doorslag hebben gegeven en in de toekomst zullen zorgen voor een duurzame relatie.”