Oplossingen voor kantoor-ICT bij autogroothandel Network4Cars

Oplossingen voor kantoor-ICT bij autogroothandel Network4Cars

Network4Cars, opgericht in 2000, is een van de grootste autogroothandels op de Europese markt. In eerste instantie richtte het bedrijf zich op de verkoop van rechtsgestuurde auto’s aan het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 2003 werden ook linksgestuurde auto’s naar Duitsland geleverd en snel daarop werd heel Europa bediend.

In 2011 werd een nieuwe en grotere bedrijfslocatie in Nieuw-Vennep in gebruik genomen, waar het bedrijf vandaag nog steeds zit. Sinds 2015 zijn er verkoopkantoren in verschillende Europese landen. Het team van Network4Cars bestaat uit 50 werknemers, verdeeld over liefst 18 nationaliteiten.

Bedrijf: Network4Cars| www.network4cars.com

Locatie: Nieuw-Vennep, Nederland

Sector: Autohandel (B2B)

Afdeling: Protection, Automation & Control (PAC)

Afgenomen diensten: Onderhoud en beheer van servers, verzorgen van clouddiensten (Microsoft 365), eerste-, tweede- en derdelijns dienstverlening.

“We kunnen ervoor kiezen om iemand voor de ICT voor 40 uur per week aan te nemen, maar die heeft nooit zoveel kennis als een bedrijf zoals CaptureTech. Dat willen we ook helemaal niet. Wat wij wél willen is 40 uur per week op ieder moment van de dag om hulp kunnen vragen bij problemen.”

Bart van Ruiten

Operations Manager, Network4Cars

Samenwerking

De samenwerking tussen CaptureTech en Network4Cars gaat terug naar het jaar 2012. Mond-tot-mondreclame lag aan de basis van de samenwerking, zoals dat vaker gaat. “We kunnen ervoor kiezen om iemand voor de ICT voor 40 uur per week aan te nemen, maar die heeft nooit zoveel kennis als CaptureTech”, vertelt Bart van Ruiten, Operations Manager bij Network4Cars. “Wij willen ons volledig kunnen richten op datgene waar we goed in zijn, namelijk autohandel. Vandaar dat we al het ICT-werk uitbesteden. Schoenmaker, blijf bij je leest, weet je wel.”

En dat ICT-werk wordt uitbesteed aan CaptureTech IT Services. Zo worden de servers beheerd en onderhouden, clouddiensten verzorgt en zorgt CaptureTech IT Services voor een geavanceerde eerste-, tweede-, en derdelijns dienstverlening.

 

40 uur per week beschikbaar 

“Wij willen ook niet iemand in dienst die 40 uur per week ICT doet. Wat wij wél willen is 40 uur per week op ieder moment van de dag om hulp kunnen vragen bij problemen. Binnen Network4Cars ben ik het aanspreekpunt voor alle interne ICT-vragen. Als ik er niet uit kom zet ik de vragen door naar de eerste lijn helpdesk. Zo gaat het bij ongeveer 80% van de vragen, die worden via de eerstelijns support opgelost. Complexere vragen of incidenten gaan via de derdelijns support.”

 

Grotere projecten

Drie jaar geleden zijn de huidige servers geïnstalleerd. Het meeste recente project dat is afgerond is de overgang naar Microsoft Office 365. Op deze manier werken we met een Hybride oplossing.

Network4Cars doet op jaarbasis één à twee keer beroep op CaptureTech IT Services voor dergelijke grotere projecten. “Voor de rest gaat het vooral om problemen vanuit gebruikers. Denk aan het niet werken van Outlook, PC’s die niet opstarten of nieuwe gebruikersaccounts die aangemaakt moeten worden. CaptureTech is altijd bereikbaar, zowel telefonisch als via mail.”

 

Uitzonderlijke opvolging 

“Er wordt snel gereageerd, zowel op e-mails als via telefoon”, zegt Van Ruiten. “Ook de opvolging is uitzonderlijk. Zo wordt er altijd nagebeld of het probleem opgelost is. Er blijven geen tickets liggen en er wordt echt meegedacht over een geschikte oplossing. Ik ervaar dat als maatwerk. Ik ken inmiddels ook de namen van de eerste- en tweedelijnsmedewerkers, wat de samenwerking een stuk makkelijker maakt. Zo kun je verwijzen naar eerdere tickets, en laat de oplossing nooit lang op zich wachten. De korte communicatielijnen en de continuïteit van de professionele dienstverlening maken van CaptureTech IT Services een uiterst betrouwbare en fijne partner op het gebied van ICT. Ik kan niet anders dan zeggen dat wij daar enorm tevreden over zijn.”

 

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!