Nederlandse Politie gunt CaptureTech opdracht na Europese aanbesteding

Nederlandse Politie gunt CaptureTech opdracht voor Intelligente Beheerkasten na Europese aanbesteding

De Nederlandse Politie heeft na een Europese Aanbesteding aan CaptureTech Corporation B.V. de opdracht gegund voor de levering van 120 Intelligente Beheer Kasten (IBK’s) en het bijbehorende managementplatform. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar, met een optie tot verlenging van vijf maal 12 maanden. Na een succesvolle gunningstest is de overeenkomst ingegaan op 8 april 2021.

De IBK’s zullen dienstdoen als slimme lockers voor het proces van vervangen, omwisselen en het oplossen van incidenten met Mobiele ICT Middelen (MIM’s), waaronder portofoons. De politie heeft de opdracht gegund volgens het Gunningscriterium Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) op basis van beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Wanneer een portofoon defect raakt dan is snel weer een operationele portofoon hebben belangrijk. Zo is de onderbreking tijdens het werken het kleinst. Intelligente beheerkasten helpen hierbij. De kast bestaat uit kluisjes van verschillende afmetingen. Bijvoorbeeld voor een item met de grootte van een portofoon, maar ook grotere kluizen waar bijvoorbeeld een laptop in past. De medewerker kan de portofoon die gerepareerd moet worden in de kast leggen en kan tevens direct de reserveportofoon uit een ander kluisje in de kast halen. Logistieke Ondersteuning (LO) zorgt ervoor dat de defecte portofoon wordt opgehaald, (indien mogelijk) gerepareerd wordt en terug in de kluis wordt gelegd, klaar voor de medewerker om de portofoon weer in gebruik te nemen.

De kast is ‘intelligent’ omdat wordt opgeslagen wie de defecte portofoon ter reparatie aanbiedt en welke reserveportofoon wordt meegenomen. De medewerker ontvangt een signaal (bericht) wanneer de portofoon gerepareerd is en klaar is om uit de kast te worden opgehaald. De reserveportofoon kan weer in de kast worden opgeborgen. Deze kasten dragen bij aan een sluitende administratie van persoonsgebonden portofoons.

In eerste instantie zal een pilot worden gehouden bij één politie-eenheid, waarbij acht tot tien beheerkasten worden ingezet. Het project Intelligente Beheerkasten zal starten met de implementatie en aanpassing van de beheersoftware. In de fase die daarop volgt worden de kasten fysiek uitgerold en in beheer genomen. In totaal zullen 120 beheerkasten ingezet worden. De doelstelling is dat in 2021 de pilot wordt uitgelopen en dat met alle bevindingen het traject van uitrollen in 2022 plaats zal vinden.

“Deze gunning is natuurlijk fantastisch nieuws voor het hele CaptureTech team en een waardevolle referentie in onze markt. Het is een belangrijke waardering van de kwaliteit van onze hardware en slimme software en we tonen er mee aan dat CaptureTech dé technologiepartner is voor bedrijven en instellingen die zoeken naar een efficiënte, veilige en betrouwbare manier van het geautomatiseerd beheren en opslaan van bedrijfsmiddelen.”

Maarten Anderson

Directeur, CaptureTech

“Samen met de politie zijn we van start gegaan met een tweetal bijeenkomsten en het opstellen van het implementatieplan en de planning. We gaan ervan uit dit jaar nog een goede pilot te kunnen draaien en volgend jaar volop te kunnen uitrollen. Een heel mooi project waarin de politie onze passie en kennis waardeert en ik uit kijk naar de verdere samenwerking”

Peter van Gemonden

IBK projectmanager a.i., CaptureTech

Slimme lockers voor politie Nederland

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Politie Turnhout verhoogt veiligheid en efficiëntie met sleutelbeheer

Politie Turnhout verhoogt veiligheid en efficiëntie met sleutelbeheer

Politie Turnhout verhoogt veiligheid en efficiëntie met sleutelbeheer

De Politie Regio Turnhout is een ambitieus en toonaangevend korps met activiteiten verspreid over 7 gemeentes: Turnhout, Baarle-Hertog, Beerse, Kasterlee, Lille, Oud-Turnhout en Vosselaar. Met een totaal van 255 medewerkers wordt de veiligheid en service gegarandeerd voor de 117000 inwoners.

Om veiligheid en efficiënte te verhogen, staat de inzet van slimme technologie hoog in het vaandel. Sinds enkele jaren maakt het Turnhoutse korps gebruik van een elektronische sleutelkast. Het geautomatiseerde sleutelbeheer wordt gebruikt voor sleutels van voertuigen, fietsen, technische ruimtes en de wapenkamer. Deze kast was aan vervanging toe, waarop het korps op zoek ging naar een sleutelkast van de volgende generatie.

Bedrijf: Politie Regio Turnhout

Locatie: Turnhout, België

Sector: Overheid

Product: KeyConductor en WebManager

“De oplossing van CaptureTech biedt ons tal van voordelen”

Bert Keersmaekers

Systeembeheerder, Politie Turnhout

Gebruiksvriendelijke sleutelkast software 

De keuze viel op CaptureTech met de KeyConductor en de gebruiksvriendelijke software CaptureTech WebManager. Als specialist in beveiliging, bewaking en geldtransport, was dit voor Politie Regio Turnhout een optimale keuze. “De oplossing van CaptureTech biedt ons tal van voordelen”, zo weet syteembeheerder Bert Keersmaekers te vertellen.

De Keyconductor is een robuuste en flexibele oplossing. Met vlotte toegang, zonder deur en toch veilig vergrendeld. “De toegang via de Mifare personeelsbadge was in een vingerknip geregeld. Verder is de gebruiksvriendelijkheid van de software een grote meerwaarde en een stap vooruit”, zegt Keersmaekers.

 

Geschikt voor intensief gebruik

De oplossing wordt zeer intensief gebruikt, waarbij veiligheid en efficiëntie voorop staan.. “CaptureTech biedt ons een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, waarbij de service en support uitstekend verloopt” voegt Bert Keersmaekers er nog aan toe. “Zo kunnen we in de toekomst vlot uitbreiden voor extra sleutels of beheer van radio’s of andere essentiële politiemiddelen.”

“De toegang via de Mifare personeelsbadge was in een vingerknip geregeld”

Bert Keersmaekers

Systeembeheerder, Politie Turnhout

Politie Turnhout verhoogt veiligheid en efficiëntie met sleutelbeheer

Ziekenhuis Oost-Limburg werkt met slim sleutelbeheer

Ziekenhuis Oost-Limburg werkt met slim sleutelbeheer

Ziekenhuis Oost-Limburg werkt met slim sleutelbeheer

Het Ziekenhuis Oost-Limburg, kortweg ZOL is een toonaangevend en dynamisch ziekenhuis met vier campussen: Sint-Jan (Genk), Sint-Barbara (Lanaken) en Maas en Kempen (Maaseik) met ziekenhuisactiviteiten en Medisch Centrum André Dumont (Waterschei) met raadplegingen.

Als onderdeel van HospiLim, een netwerk van 11 Limburgse zorginstellingen, vervult het ZOL een voortrekkersrol, waarin het sterke en duidelijke doelstellingen formuleert. Eén van die doelstellingen is het verbeteren en vereenvoudigen van werkprocessen. Om dat te bewerkstelligen neemt de campus in Genk het voortouw door de sleuteluitgifte voor aannemers te optimaliseren.

Bedrijf: Ziekenhuis Oost-Limburg 

Locatie: Genk, Lanaken, Maaseik en Waterschei | België

Sector: Zorg

Product: KeyConductor

“De opstelling is zo slim opgezet dat een aannemer met een werkopdracht zich meldt bij aankomst, de werkbon afdrukt en automatisch de sleutel neemt.”

Werner Moors

Projectingenieur elektriciteit, Ziekenhuis Oost-Limburg

Lagere kosten en meer efficiëntie

Externe aannemers en technische ploegen spelen een belangrijke rol in de werking van het ziekenhuis. Op dagelijkse basis worden er werken uitgevoerd waarbij medewerkers een sleutel krijgen voor een specifieke opdracht. Voorheen was die uitgifte manueel, op basis van vertrouwen. Vaak dient een externe partij te wachten op het overhandigen van de sleutel door de bewaking, wat tijd en geld kost.

Werner Moors, projectingenieur elektriciteit, legt de lat steeds hoger en zocht naar een efficiënte manier om beter inzicht te krijgen in de tijdsbesteding van aannemers door sleutels vlotter toe te kennen. Omdat een ziekenhuis altijd actief is, moet dit 24/7 gebeuren.

 

Duurzame sleutelkast met software

Hiervoor is een samenwerking gestart met CaptureTech. In de eerste plaats werd gezocht naar een duurzame sleutelkast met software en koppeling met Ultimo. ZOL gebruikt Ultimo als platform om werkopdrachten toe te kennen. Verder was het van belang om een partij te hebben die meedenkt met sterke kennis en support in de Benelux.

“CaptureTech voldoet aan deze hoge eisen en bovendien kan ZOL rekenen op een vast en deskundig aanspreekpunt” benadrukt Moors. “Dit is uitermate belangrijk voor een nieuw en belangrijk project zoals dit. De opstelling is zo slim opgezet dat een aannemer met een werkopdracht zich meldt bij aankomst, de werkbon afdrukt en automatisch de sleutel neemt.”

Na afwerken van de opdracht, wordt de sleutel teruggeplaatst in de sleutelkast. Hierdoor kan perfect de werkduur bepaald worden en geborgd of de sleutel tijdig terug is.

Wachttijden gereduceerd

“De wachttijden voor aannemers zijn flink gereduceerd wat ons zeker tijd en geld bespaart”, voegt Moors eraan toe. “Er wordt nu verder gewerkt aan optimalisatie en verder integratie van het volledige concept. Ondertussen is de uitrol naar andere campussen gestart en kan dit zeker een meerwaarde zijn voor andere toepassingen en projecten”, besluit Moors.

“De wachttijden voor aannemers zijn flink gereduceerd”

Werner Moors

Projectingenieur elektriciteit, Ziekenhuis Oost-Limburg

Ziekenhuis Oost-Limburg werkt met slim sleutelbeheer

Residentie Jacobsmarkt kiest voor woongenot met sleutelbeheer dat geruststelt

Residentie Jacobsmarkt kiest voor woongenot met sleutelbeheer dat geruststelt

Residentie Jacobsmarkt kiest voor woongenot met sleutelbeheer dat geruststelt

In het hart van het dynamische Turnhout ligt Residentie Jacobsmarkt. Een unieke, warme en stijlvolle realisatie met 65 erkende assistentiewoningen. Bij de eerste stap die je binnenzet, ervaar je onmiddellijk een echt thuisgevoel met nog meer comfort, zorg en veiligheid.

Een assistentiewoning is een individueel aangepaste woning of wooneenheid waarin de bewoner zelfstandig verblijft en bij toenemende zorgbehoefte een beroep kan doen op een permanent zorgaanbod en diensten en de geruststelling heeft dat er de klok rond acute hulp beschikbaar is. Deze aandacht voor zorg, veiligheid en hulp de klok rond, komt ook naar voor in de beschikbaarheid van de sleutels. Een organisatie zoals Residentie Jacobsmarkt heeft een reeks sleutels in beheer, waarvan de sleutels van de woningen de belangrijkste zijn.

Bedrijf: Residentie Jacobsmarkt

Locatie: Turnhout, België

Sector: Zorg

Product: KeyConductor

“Het is voor ons een grote meerwaarde om te weten wie welke sleutel wanneer heeft genomen”

Thomas Pen

Woonassistent, Residentie Jacobsmarkt

Gecontroleerd sleutelbeheer

Naast de bewoners zelf, worden deze sleutels gebruikt door familie, verplegend personeel, mantelzorgers of technici. Tot voor kort werden deze sleutels manueel beheerd, wat een tijdrovende klus was voor de verantwoordelijke medewerkers. Sleutels werden al eens onbewust meegenomen door gebruikers, waarbij er dan een hele zoektocht wordt ondernomen. Bovendien is het van groot belang om sleutels snel beschikbaar te stellen in geval een bewoner zichzelf buitensluit. Residentie Jacobsmarkt heeft hiervoor een passende oplossing gevonden in de KeyConductor van CaptureTech. Sinds het gebruik van deze elektronische sleutelkast, kan elke bewoner op elk moment een reserve sleutel nemen in geval van nood.

 

Veiligheid en comfort

Hierdoor kunnen we nog betere ondersteuning verlenen en snel reageren in geval van nood, voegt Thomas er aan toe. De samenwerking met CaptureTech is vlot verlopen en door de uitstekende opleiding kunnen de medewerkers alle mogelijkheden van het systeem benutten. Het flexibele systeem laat toe om later uit te breiden indien nodig. Zo zorgt Residentie Jacobsmarkt voor woongenot van een hoog niveau met een extra dimensie van veiligheid en comfort.

“De KeyConductor is eenvoudig in gebruik en vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers”

Thomas Pen

Woonassistent, Residentie Jacobsmarkt

Residentie Jacobsmarkt kiest voor woongenot met sleutelbeheer dat geruststelt
Residentie Jacobsmarkt kiest voor woongenot met sleutelbeheer dat geruststelt

Avans Hogeschool zet in op efficiënt beheer bedrijfsmiddelen met CombiLocker

Avans Hogeschool zet in op efficiënt beheer bedrijfsmiddelen met CombiLocker

Avans Hogeschool is een opleidingsorganisatie voor hoger onderwijs in Noord-Brabant, in 2004 ontstaan uit een fusie tussen Hogeschool ’s Hertogenbosch en Hogeschool Brabant. Avans Hogeschool heeft tegenwoordig vestigingen in Breda, Roosendaal, ’s Hertogenbosch en Tilburg.

In totaal telt Avans Hogeschool 33.000 studenten en 2917 personeelsleden. Op Roosendaal na maken alle vestigingen sinds april 2020 gebruik van de slimme uitleenmuur CombiLocker. 

Bedrijf: Avans Hogeschool| www.avans.nl

Locatie: ’s Hertogenbosch, Tilburg, Breda

Sector: Onderwijs

Afdeling: Productie/techniek-afdeling

Afgenomen diensten: CombiLocker, KeyConductor, Webmanager

“De slimme uitleenmuur draagt bij aan onze ambitie voor 2025 om de leerlingen en docenten zelfredzamer te maken.De gebruiker moet zelf de reservering plaatsen en het product uitnemen en terugplaatsen. De automatisering van het uitleenproces is zeer tijdsefficiënt.”

Daniël van Donselaar

Projectleider, Avans Hogeschool

In totaal heeft Avans Hogeschool vier CombiLockers afgenomen, inclusief de WebManager, het beheer- & reserveringsplatform, welke gehost wordt door CaptureTech. Daarnaast zijn er verschillende koppelingen gemaakt met de door Avans gebruikte systemen voor het identificeren & autoriseren van de gebruikers. Online kunnen leraren en leerlingen een item reserveren en met de unieke QR-code die zij ontvangen kunnen zij de locker openen. Met de implementatie van de uitleenmuur bespaart Avans tienduizenden handelingen per jaar.

Referentiebezoeken

Om een nieuwe partner te vinden voor het efficiënter beheer van bedrijfsmiddelen hebben in eerste instantie meerdere referentiebezoeken plaatsgevonden, zoals bij de Hogeschool Utrecht, waar al een uitleenmuur van CaptureTech stond. “Daar hebben wij onder meer een referentiebezoek gedaan”, verduidelijkt projectleider Daniël van Donselaar van Avans Hogeschool. “We zijn ook bij de gemeente Utrecht geweest. Tijdens die referentiebezoeken is ons oog op CaptureTech gevallen. Van tevoren hadden we een lijst opgesteld van eisen waaraan onze nieuwe partner moest voldoen. CaptureTech voldeed aan de meeste eisen.”

De uitleenmuur werd meteen op vier locaties geïmplementeerd, namelijk op twee locaties in Breda, in ’s Hertogenbosch en in Tilburg. “Wellicht dat we in de toekomst nog lockers zullen plaatsen op andere locaties. Op dit moment gebruiken we de lockers vooral voor middelen als camera’s, laptops en opladers. In de toekomst willen we dit wellicht ook gaan doen voor academische gebruiksmiddelen zoals laboratoriumonderdelen, skeletonderdelen en verzorgingsmaterialen. We zijn bezig om de uitleenmuur nog voor meerdere doelen te implementeren.”

Maximale inzet van apparatuur

Naast lockers bevat de slimme uitleenmuur ook de module KeyConductor om de sleutels voor leenfietsen te bewaren. Op termijn zouden daar ook sleutels voor deelauto’s bij kunnen komen. “De uitleenmuur in het algemeen draagt bij aan onze ambitie voor 2025 om de leerlingen en docenten zelfredzamer te maken. De gebruiker moet zelf de reservering plaatsen en het product uitnemen en terugplaatsen. De automatisering van het uitleenproces is zeer tijdsefficiënt. Zo hoeven wij als servicedesk nu geen mensen na te mailen als hun laptop of camera niet op tijd inleveren. Daar ging vroeger bijzonder veel tijd in zitten.”

Overzichtelijk

Daan van der Hout van de ICT-helpdesk van de Avans Hogeschool: “Het systeem houdt bij wat er wordt uitgeleend en welke spullen er in de kluizen liggen. Dat gaat op deze manier heel netjes.”

Zowel Van der Hout als Van Donselaar zeggen dat zowel medewerkers als studenten positief zijn over het gebruik van de CombiLocker. “Er gaan minder spullen verloren, vooral omdat we nu veel meer zicht hebben op wat er uitgeleend en binnengebracht wordt”, zegt Van der Hout.

 

CapLocker vermindert verlies bedrijfsmiddelen Hogeschool Utrecht met 99,5% 

CapLocker vermindert verlies bedrijfsmiddelen Hogeschool Utrecht met 99,5%

De Hogeschool Utrecht (HU) maakt sinds 2017 gebruik van de slimme uitleenmuur: CapLocker, om bedrijfsmiddelen zoals camera’s, laptops en beamers efficiënt te beheren. Inmiddels staan er 400 lockers op 6 locaties van de HU.

Positief

90% van de gebruikers is positief en waardeert de oplossing met een ruime voldoende of zeer goed. Naast de hoge tevredenheid is het verlies van bedrijfsmiddelen enorm afgenomen, namelijk van een verlies van 375 stuks op jaarbasis naar een schamele 2. En dat na 12.000 handelingen: zowel de inname en uitgave van bedrijfsmiddelen. Dat is een daling van liefst 99,5%.

Onvoorziene kosten

De CapLocker voorkomt dus onvoorziene kosten die komen kijken bij de vervanging van dure bedrijfsmiddelen tot een absoluut minimum. Met een 24/7 beschikbaarheid wordt de dienstverlening bovendien ook aanzienlijk verhoogd.

Op de HU maken zowel studenten als medewerkers gebruik van de lockers. Uit een enquête onder gebruikers blijkt dat ze het gemak van 24/7 online reserveren, selfservice, geen wachtrijen en langere openingstijden beschouwen als de grootste voordelen. Dankzij het reserveringssysteem weet je bovendien altijd van tevoren of de benodigde apparatuur beschikbaar is of niet.

Overzichtelijk

Het uitlenen van bedrijfsmiddelen is hierdoor overzichtelijk en minder tijdrovend. Dankzij de applicatie WebManager kunnen organisaties ten alle tijden inzien waar bedrijfsmiddelen zich bevinden. De applicatie laat zien wie wat geleend heeft en wanneer het wordt teruggebracht.

Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op.

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

“Aanzienlijke tijdswinst tijdens onderhoudswerk door efficiënt sleutelbeheer”

"Aanzienlijke tijdwinst tijdens onderhoud door efficiënt sleutelbeheer"

Het van oorsprong Britse BP behoort tot een van de grootste energieondernemingen ter wereld. BP is actief in 79 landen, waaronder België, met een belangrijk productiecentrum in Geel. Vanwege de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen, is het van belang om bedrijfsprocessen veilig, efficiënt en optimaal te laten verlopen. Een van deze processen is de inname en uitgifte van sleutels waarvoor de PTA-afdeling sinds kort gebruik maakt van de KeyConductor.

Bedrijf: BP CHEMBEL NV | www.bp.com

Locatie: Geel, België

Sector: Olie- en Gas

Afgenomen diensten: KeyConductor, KeyCops

“De samenwerking met CaptureTech verloopt vlot en aanpassingen worden snel opgepakt. De KeyConductor is op dit moment in gebruik op één van de 3 PTA-afdelingen (PTA3), met het idee om deze oplossing later ook binnen andere afdelingen te inplementeren. We gaan hier een belangrijke tijdwinst en efficiëntieverhoging mee bereiken in de toekomst.

Jan Verboven

Unite Superindentent PTA3, BP Geel

De locatie in het Belgische Geel is gespecialiseerd in de productie van gezuiverd tereftaalzuur (PTA) en parxyleen (PX). Om bedrijfsprocessen zo veilig, efficiënt en optimaal mogelijk te laten verlopen voldoet BP aan de zeer strenge en strikte SEVESO-richtlijn. Deze richtlijn richt zich op het beheersen van de risico’s en gevaren van zware ongevallen door gevaarlijke stoffen. Dat gebeurt aan de ene kant door de kans dat dergelijke ongevallen plaatsvinden te verkleinen (preventie). Aan de ander kant door de gevolgen van een eventueel ongeval te beperken.

Tijdwinst 
De +/- 400 medewerkers en 200 contractanten werken dagelijks volgens de SEVESO-richtlijnen en filosofie. Wanneer er onderhoud plaatsvindt of een calamiteit voordoet is het van groot belang om de uitdienstelling van systemen te borgen. Dit gebeurt middels het Lock-Out-Tag-Out (LOTO) systeem. Dit systeem zorgt voor de vergrendeling van alle mechanische, pneumatische en elektrische toestellen. Hiervoor worden onder andere hangsloten maar ook sleutels gebruikt.
De organisatie en het beheer van deze sleutels nam tot voor kort veel tijd in beslag. De uitgifte en inname was gebaseerd op strikte procedures welke handmatig en persoonsgebonden verliepen. Voornamelijk tijdens een calamiteit, wanneer een shut down en de voorbereiding hiervan plaatsvindt is tijdwinst een belangrijke factor. 

Vlot, veilig en snel

Jan Verboven, unit superindendent PTA3 – BP Geel: “Sinds kort hebben wij de KeyConductor van CaptureTech in gebruik. Deze automatische sleutelkast met bijbehorende KeyCops (RFID sleutelhanger) en software stelt ons in staat om het beheer van sleutels vlot, veilig en snel te laten verlopen”. Sleutels zijn dankzij deze implementatie beter beschikbaar omdat de inname en uitgifte per shift online geregistreerd wordt en tevens gekoppeld aan real time rapportage. Wie wanneer welke sleutel heeft wordt digitaal gerapporteerd zodat er altijd volledige controle is. Het gebruik van de KeyConductor en de digitale registratie heeft ervoor gezorgd dat gebruikers zich verantwoordelijker voelen voor de sleutels waardoor zij er bewuster mee om zullen gaan.

“De samenwerking met CaptureTech verloopt vlot en aanpassingen worden snel opgepakt. De KeyConductor is op dit moment in gebruik op één van de 3 PTA-afdelingen (PTA3), met het idee om deze oplossing later ook binnen andere afdelingen te implementeren. We gaan hier een belangrijke tijdswinst en efficiëntieverhoging mee bereiken in de toekomst”, besluit Jan Verboven.

 

Wilt u meer informatie?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Ancienne Belgique waarborgt hygiënemaatregelen dankzij de CapCleaner UV-C

Ancienne Belgique waarborgt hygiënemaatregelen dankzij de CapCleaner UV-C

Ancienne Belgique, kortweg AB, is een pop- en rocktempel met een rijke geschiedenis gelegen in het hart van Brussel. Ooit gestart in de Belle Epoque als trekpleister voor acrobaten, goochelaars en filmvoorstelling, geldt AB als dé referentie in België voor hedendaagse artiesten. Net zoals elke organisatie neemt AB hygiënemaatregelen, door sociale afstand te respecteren, handhygiëne en het dragen van mondmaskers. AB gaat verder door te zorgen dat belangrijke bedrijfsapparatuur op een vlotte én hygiënische manier gebruikt wordt dankzij het gebruik van de CapCleaner UV-C.

Bedrijf: Ancienne Belgique | www.abconcerts.be

Locatie: Brussel, België

Sector: Cultuur

Afdeling: Productie/techniek-afdeling

Afgenomen diensten: CapCleaner UV-C

“Mede dankzij dit persoonsongebonden desinfecteerproces verlopen evenementen zorgeloos. De CapCleaner UV-C draagt sterk bij aan een veilige en gezonde werk- en ontmoetingsplek.”

Bram van der Weeën

Sound Coördinator, Ancienne Belgique

Begin september van dit jaar mochten de deuren, na 170 dagen gesloten te zijn geweest, weer open. Met dezelfde passie voor muziek, liefde voor het publiek en een aantal hygiënemaatregelen. Op dit moment zijn de deuren weer gesloten tot zeker 31 december 2020. Daarna hoopt AB weer te mogen doen waar het al jaren mee bezig is: interessante nieuwe en gevestigde artiesten presenteren aan een zo ruim mogelijk publiek van muziekliefhebbers.

Veilig en gezond weer open

AB kijkt resoluut naar de toekomst waarbij de organisatie extra aandacht besteed aan de veiligheid en gezondheid van zowel artiesten, bezoekers, medewerkers als leveranciers. Dit is met het oog op de huidige coronamaatregelen een uitdaging in de eventsector. Hoe zorg je ervoor dat artiesten en medewerkers veilig en gezond kunnen werken terwijl ze het beste van zichzelf geven?

Net zoals elke organisatie neemt AB hygiënemaatregelen, door sociale afstand te respecteren, handhygiëne en het dragen van mondmaskers. AB gaat verder door te zorgen dat belangrijke bedrijfsapparatuur op een vlotte én hygiënische manier gebruikt wordt. Hiervoor maakt AB gebruik van de CapCleaner UV-C van CaptureTech. De CapCleaner UV-C zorgt ervoor dat microfoons, sleutels, portofoons en ander apparatuur op een snelle en efficiënte manier gedesinfecteerd worden. De CapCleaner UV-C ontsmet in 30 seconden door inzet van UV-C. Het desinfecteren van virussen en bacteriën middels UV-C is een beproefde methode die ook in de medische wereld wordt toegepast.

Maximale inzet van apparatuur

Bram van der Weeën, Sound Coördinator bij AB: “Tijdens de finale van Humo’s Rockrally in oktober (een tweejaarlijkse wedstrijd voor rockbands) konden microfoons dankzij de CapCleaner op een snelle manier gedesinfecteerd worden. Mede dankzij dit persoonsongebonden desinfecteerproces is het event zorgeloos verlopen. De CapCleaner UV-C staat geïnstalleerd bij de productie/techniekafdeling. Hierdoor wordt deze maximaal ingezet om alle gebruikte apparatuur vlot en veilig te ontsmetten voordat deze worden overgedragen van de ene naar de andere gebruiker. Onze sector staat, net zoals vele andere sectoren, onder sterke druk. De CapCleaner UV-C draagt sterk bij aan een veilige en gezonde werk- en ontmoetingsplek.”

CapCleaner UV-C

Dankzij de CapCleaner UV-C wordt op een eenvoudige manier mobiele apparatuur en andere bedrijfsmiddelen ontsmet. De bediening is snel, veilig, eenvoudig en zonder medische achtergrond door iedereen te gebruiken. Aan het desinfecteren komt geen vloeistof te pas. Dit resulteert dus niet in schade aan uw elektronische apparatuur.

 

Wij zijn verhuisd

Wij zijn verhuisd!

In januari 2019 is IT-Innovators BV overgenomen door CaptureTech. Dankzij deze overname groeien niet alleen de werkzaamheden in een snel tempo, maar is ook ons team gegroeid. Om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn en ons verder te kunnen ontwikkelen hebben wij besloten te verhuizen naar één nieuw kantoor.

Wij zijn verhuisd

Vanaf heden zijn wij gevestigd in een prachtig nieuw pand. Onze nieuwe locatie beschikt over meer magazijnruimte en kantoorruimte voor alle collega’s.
Uiteraard werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM en wordt thuis of op kantoor werken gecombineerd. Wij zijn gewoon bereikbaar via de voor u bekende contactgegevens. Op ons nieuwe kantoor langskomen kan echter alleen op afspraak.

Nieuw post- en bezoekadres

Vanaf vandaag, 23 september 2020, is ons nieuwe post- en bezoekadres:
Lireweg 42
2153 PH Nieuw-Vennep

Ons huidige adres op de Pesetaweg 36 te Nieuw-Vennep komt hiermee per direct te vervallen. Wij willen u vragen om deze wijziging door te voeren in uw administratie.

Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op.

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Avans Hogeschool

CapLocker – Avans Hogescholen

Timelaps van het plaatsen van de CapLocker bij Avans Hogescholen


Leerlingen en docenten van vier locaties van 
Avans University of Applied Sciences kunnen vanaf deze week gebruik maken van de automatische servicedesk.

Deze slimme uitleenmuur ontzorgt de medewerkers van de servicebalie in de uitgifte en inname van bedrijfsmiddelen zoals; camera’s, laptops, beamers en sleutels.

Enkele voordelen op een rij:

  • Efficiënter beheer
  • Easy tracking & monitoring
  • Persoonsongebonden overdracht
  • Minder administratie voor de servicebalie
  • Verbeterde beveiliging
  • Automatische alerts/herinneringsmodule

We hebben een timelaps gemaakt van het plaatsen van de lockers bij de locatie in Den Bosch. En wat is het gaaf geworden!

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Desinfecteren van mobiele apparatuur middels UV-C licht

Desinfecteer uw mobiele apparatuur in 30 seconden met UV-C licht

Mobiele apparatuur, sleutels en andere bedrijfsmiddelen waaronder telefoons worden meestal gereinigd met alcohol. Dit levert niet altijd het gewenste resultaat aangezien schoonmaakartikelen alsnog vastgepakt worden. CaptureTech heeft een oplossing bedacht voor het desinfecteren van deze bedrijfsmiddelen middels UV-C.

Illustration of a CapCleaner device with an iPhone inside it

Verspreiding van bacteriën en virussen voorkomen
“Bedrijfsmiddelen zoals telefoons, sleutels, scanners en andere handhelds worden binnen een organisatie vaak tussen medewerkers uitgewisseld en slecht gedesinfecteerd” vertelt Managing Director Maarten Anderson van CaptureTech. “Deze apparatuur is ook vaak lastig of geheel niet te desinfecteren met reinigingsalcohol. Als leverancier van onder andere mobiele terminals voor de logistiek, zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing voor het desinfecteren van deze apparatuur. Mede door de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het van belang verspreiding van virussen te voorkomen. Verspreiding komt mede voort uit het gebruik van mobiele apparatuur en andere bedrijfsmiddelen. Wij hebben daarom de CapCleaner UV-C ontwikkeld. Desinfecteren door middel van Uv-licht stopt de celdeling van cellen en bacteriën, waardoor ze niet kunnen vermenigvuldigen.”

In 30 seconden gedesinfecteerd
De CapCleaner UV-C reinigt op een efficiënte en eenvoudige manier mobiele apparaten en andere bedrijfsmiddelen. Dit gebeurt met dezelfde methode zoals ook in ziekenhuizen wordt toegepast. In de CapCleaner zit UV-C licht gebouwd, UV-C licht dood zeer snel en effectief virussen en bacteriën. Anderson: “Door de speciale reflectie in de CapCleaner UV-C worden alle kanten in 30 seconden gedesinfecteerd. De CapCleaner UV-C kan maar op één manier bediend worden om fouten te voorkomen en gaat pas weer open wanneer het desinfecteerproces is voltooid. Wij merken een enorme interesse in de CapCleaner UV-C omdat hygiëne binnen organisaties nu een groot punt van aandacht is.”

Klik hier voor meer informatie over de CapCleaner UV-C

 

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!