Slimmer werken bij Bouw Logistic Services met ProGlove wearables

Slimmer werken bij Bouw Logistic Services met ProGlove wearables

Webinar gemist?

Vul onderstaand formulier in om het terugkijken van deze webinar aan te vragen.

Nederlandse Politie gunt CaptureTech opdracht na Europese aanbesteding

Nederlandse Politie gunt CaptureTech opdracht voor Intelligente Beheerkasten na Europese aanbesteding

De Nederlandse Politie heeft na een Europese Aanbesteding aan CaptureTech Corporation B.V. de opdracht gegund voor de levering van 120 Intelligente Beheer Kasten (IBK’s) en het bijbehorende managementplatform. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar, met een optie tot verlenging van vijf maal 12 maanden. Na een succesvolle gunningstest is de overeenkomst ingegaan op 8 april 2021.

De IBK’s zullen dienstdoen als slimme lockers voor het proces van vervangen, omwisselen en het oplossen van incidenten met Mobiele ICT Middelen (MIM’s), waaronder portofoons. De politie heeft de opdracht gegund volgens het Gunningscriterium Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) op basis van beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Wanneer een portofoon defect raakt dan is snel weer een operationele portofoon hebben belangrijk. Zo is de onderbreking tijdens het werken het kleinst. Intelligente beheerkasten helpen hierbij. De kast bestaat uit kluisjes van verschillende afmetingen. Bijvoorbeeld voor een item met de grootte van een portofoon, maar ook grotere kluizen waar bijvoorbeeld een laptop in past. De medewerker kan de portofoon die gerepareerd moet worden in de kast leggen en kan tevens direct de reserveportofoon uit een ander kluisje in de kast halen. Logistieke Ondersteuning (LO) zorgt ervoor dat de defecte portofoon wordt opgehaald, (indien mogelijk) gerepareerd wordt en terug in de kluis wordt gelegd, klaar voor de medewerker om de portofoon weer in gebruik te nemen.

De kast is ‘intelligent’ omdat wordt opgeslagen wie de defecte portofoon ter reparatie aanbiedt en welke reserveportofoon wordt meegenomen. De medewerker ontvangt een signaal (bericht) wanneer de portofoon gerepareerd is en klaar is om uit de kast te worden opgehaald. De reserveportofoon kan weer in de kast worden opgeborgen. Deze kasten dragen bij aan een sluitende administratie van persoonsgebonden portofoons.

In eerste instantie zal een pilot worden gehouden bij één politie-eenheid, waarbij acht tot tien beheerkasten worden ingezet. Het project Intelligente Beheerkasten zal starten met de implementatie en aanpassing van de beheersoftware. In de fase die daarop volgt worden de kasten fysiek uitgerold en in beheer genomen. In totaal zullen 120 beheerkasten ingezet worden. De doelstelling is dat in 2021 de pilot wordt uitgelopen en dat met alle bevindingen het traject van uitrollen in 2022 plaats zal vinden.

“Deze gunning is natuurlijk fantastisch nieuws voor het hele CaptureTech team en een waardevolle referentie in onze markt. Het is een belangrijke waardering van de kwaliteit van onze hardware en slimme software en we tonen er mee aan dat CaptureTech dé technologiepartner is voor bedrijven en instellingen die zoeken naar een efficiënte, veilige en betrouwbare manier van het geautomatiseerd beheren en opslaan van bedrijfsmiddelen.”

Maarten Anderson

Directeur, CaptureTech

“Samen met de politie zijn we van start gegaan met een tweetal bijeenkomsten en het opstellen van het implementatieplan en de planning. We gaan ervan uit dit jaar nog een goede pilot te kunnen draaien en volgend jaar volop te kunnen uitrollen. Een heel mooi project waarin de politie onze passie en kennis waardeert en ik uit kijk naar de verdere samenwerking”

Peter van Gemonden

IBK projectmanager a.i., CaptureTech

Slimme lockers voor politie Nederland

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Bouw Logistic Services Verbetert Efficiency

Bouw Logistic Services verbetert efficiency met innovatieve oplossing van CaptureTech

Het is een imposant warehouse waar Rico Kooijman, Accountmanager bij CaptureTech, binnen stapt – en het is niet eens de grootse. Met tienduizenden pallets verdeeld over 42.000 m2 opslag en producten van meerdere importeurs, waaronder miljoenen flessen wijn is Bouw Logistic Services uit Nijkerk een grote speler op de logistieke markt voor wijn en gedistilleerd. Daarnaast is het 90 jaar oude familiebedrijf gespecialiseerd in witgoed en leveringen op moeilijk begaanbare locaties als bouwplaatsen. Kwaliteit staat daarbij steeds voorop. Samen met medewerkers en klanten bouwen ze aan de sterkste logistieke keten.

Leverbetrouwbaarheid en kostenverlaging

Als logistiek specialist voor het fijnmazige distributienet is Bouw Logistic Services zich als geen ander bewust van de grote uitdagingen die de sector te wachten staan de komende jaren, in bijvoorbeeld de binnensteden. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op deze en andere ontwikkelingen zet Bouw Logistic Services continu in op technische innovaties, optimalisatie van processen en kostenverlagingen. Dit resulteert steeds in verdere foutreducties, een constante hoge leverbetrouwbaarheid en tevreden klanten die bij hen blijven.

Het gaat volgens Theo Domselaar, commercieel manager bij Bouw Logistic Services, altijd om de ‘last mile’, de perfecte levering. “Dat is waar het uiteindelijk om draait.” Daarnaast zijn de herstelkosten van fouten hoog terwijl de logistieke dienstverlening bij uitstek een markt is die zich in kosten uitdrukt. Met de oplossing die CaptureTech heeft geïmplementeerd en door de integratie met het Warehouse Management System, heeft Bouw Logistic Services nu volledige traceerbaarheid, tot op artikelniveau. “Het optimaliseren van de logistieke processen is iets waar Bouw Logistic Services eigenlijk constant mee bezig is.” Van grotere procesoptimalisaties tot aan foutenreducties bij palletverwisselingen, flexibele picklocaties, bewegingsvermindering tussen locaties en verlaging van de kans op breukschade. “De techniek die CaptureTech implementeert en de samenwerking met CaptureTech’s consultants helpt ons daar bij.”

“Het gaat om kostenverlagingen en efficiencyverbeteringen in de keten. De specialisten van CaptureTech begrijpen dat heel goed en helpen ons daarbij.”

Theo van Domselaar

Commercieel Manager, Bouw Logistic Services

Maar Bouw Logistic Services kijkt verder dan het eigen warehouse en transporten. Ze brengen niet alleen producten van A naar B; ze willen de beste logistieke partner voor hun klanten zijn. “Van wijnboer tot consument.” Ze ontzorgen hen en denken mee. Zo verhogen ze samen de efficiency en optimaliseren ze de hele logistieke keten. Nieuwe hightech producten zoals Bouw Logistic Services samen met CaptureTech heeft geïmplementeerd horen daar bij.

Optimalisatie van logistieke processen

“Dat past precies bij de werkwijze van CaptureTech”, vertelt Rico Kooijman. Als vertrouwde partner heeft CaptureTech samen met het projectteam van Bouw Logistic Services onderzocht waar er verbetermogelijkheden zaten in het logistieke proces. Er wordt gekeken naar het gehele proces, van ontvangst en inslag tot orderpicking en verzending. Met CaptureTech’s kennis en ervaring is Bouw Logistic Services geholpen met de implementatie van slimme technologieën om de logistieke processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Dit vormt nu eigenlijk het gereedschap waarmee de leverbetrouwbaarheid verder kan worden geoptimaliseerd. Doordat CaptureTech merkonafhankelijk werkt is er een combinatie van oplossingen van verschillende fabrikanten geïmplementeerd. “Het is mooi om het enthousiasme te zien bij Bouw Logistic Services en fijn dat de eerste implementatiestap al direct zijn vruchten afwerpt.”

Logistieke software en hardware als de ProGlove helpen met optimalisatie van logistieke processen

Innovatieve logistieke dienstverlener

Bouw Logistic Services is innovatief en vooruitstrevend als het gaat om logistieke dienstverlening en de technieken die ze daarbij willen gebruiken. “Daar horen innovatieve oplossingen die CaptureTech implementeert, zoals de ProGlove met display, ook bij,” zegt Maarten Bouw, projectmedewerker voor het nieuwe ERP en vierde generatie van de familie. Hiervoor werkten ze met handhelds maar nu met de ProGlove werken de mensen op de vloer handenvrij wat een enorme efficiencyslag is gebleken.

“Het was wel spannend; nieuwe hardware én de integratie met een nieuw WMS. Maar CaptureTech heeft alles in no-time gerealiseerd. We zijn echt heel tevreden.”

Maarten Bouw

Projectmedewerker voor nieuwe ERP, Bouw Logistic Services

“Het was wel spannend; nieuwe hardware en de integratie met een nieuw WMS. Maar CaptureTech heeft alles in no-time gerealiseerd. We zijn echt heel tevreden. Ik zou CaptureTech zeker aanbevelen.”

Rico Kooijman voegt toe: “Ik ben blij dat Bouw Logistic Services tevreden is over onze samenwerking. Zoals gezegd was het een spannend traject, maar komen we samen tot een succesvolle implementatie.”

 

Foto: Vestiging Beurtschipper van Bouw Logistic Services, v.l.n.r.: Rico Kooijman, Theo van Domselaar, Maarten Bouw.

 

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

CaptureTech behaalt Microsoft Partner Gold Status

CaptureTech behaalt Microsoft Partner Gold Status

CaptureTech behaalt Microsoft Partner Gold Status

Microsoft kent de hoogste partnerstatus, Gold Partner, uit aan ICT expert CaptureTech. Daarmee behoort CaptureTech tot een select gezelschap; wereldwijd bereikt slechts één procent van de Microsoft partners deze status.

CaptureTech behaalt Microsoft Partner Gold Status

Schaalbare Cloudoplossingen

Microsoft behoort tot de marktleiders in de Cloud met miljoenen bedrijven wereldwijd die gebruik maken van de schaalbare cloudoplossingen. Daaronder bevinden zich bedrijven van alle grootten en in alle denkbare branches, inclusief maar liefst 95% van de Fortune500 bedrijven. Tevens loopt Microsoft voorop als het gaat om data security met een jaarlijkse investering van 1 miljard USD.

Als kennispartner helpt CaptureTech haar opdrachtgevers in uiteenlopende branches als logistiek, zorg, accountancy en installatietechniek met de digitale transformatie naar Cloud, door consultancy, implementatie en operationeel beheer van zowel hardware als clouddiensten als Azure, Office365, Teams en SharePoint. CaptureTech zet deze diensten ook in voor haar Smart Portal, van waaruit gebruikers direct toegang hebben tot veel gebruikte third-party applicaties als SAP, Afas, Exact etc. De portal biedt onder andere integraties met HRM pakketten, bevat een declaratiemodule en is volledig aan te passen aan de huisstijl van de opdrachtgever. Daarnaast bouwt en beheert CaptureTech software applicaties op het Azure platform voor haar elektronische lockersystemen.

Maurice Pronk, Director Operations

“De afgelopen jaren zijn we Silver Partner geweest bij Microsoft. Met deze nieuwe stap laten we opnieuw zien dat we deskundig zijn op het gebied van Microsoft technologie. Zo kunnen we onze Cloud oplossingen optimaliseren en weten onze klanten dat wij een betrouwbare kennispartner zijn.”

CaptureTech behaalt Microsoft Partner Gold Status

 

Gecertificeerde Microsoft professionals

De partner certificering bij Microsoft telt drie niveaus: Microsoft Partner, Silver Partner en Gold Partner. Met de uitreiking van de Gold Partner status onderschrijft Microsoft CaptureTech’s kennis en competenties op het gebied van efficiënte implementatie en ondersteuning bij Microsoft clouddiensten bij haar klanten. Een belangrijk criterium om in aanmerking te komen voor de Gold Partner Status is de beschikking over een team van medewerkers die zijn opgeleid als Microsoft Certified Professionals. Deze MCP’s bezitten diepgaande technische kennis van het Microsoft platform en begeleiden klanten met het maken van geïnformeerde keuzes over het gebruik van Microsoft producten en diensten. Jaarlijks wordt opnieuw beoordeeld of een organisatie nog aan de strenge normen voor Gold Status voldoet. Daarbij zijn ook het hebben van voldoende klantreferenties en een hoge klanttevredenheid belangrijk.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

CaptureTech gaat samenwerking aan met Gibson Europe

CaptureTech gaat samenwerking aan met Gibson Europe

CaptureTech gaat een samenwerking aan met Gibson Europe. De ICT-leverancier zal de gitaargigant voortaan technisch ondersteunen. De technische ondersteuning bestaat uit het proactief beheren van de servers en het werkplek-en systeembeheer. 

Internationale oriëntatie

Natasja Janssen, director Human Resources van Gibson Europe: “Zoekend naar een gepaste kennispartner kwamen we uit bij CaptureTech. We zochten een partij passend bij de grootte van onze organisatie. Ook wilden we de lijntjes met onze nieuwe partner erg kort houden. CaptureTech overtuigde ons met een erg duidelijk verhaal en hun internationale oriëntatie, niet onbelangrijk voor een bedrijf met wortels in de Verenigde Staten. Mede door de vlotte communicatie was de keuze snel gemaakt.”

Legendarisch
Maarten Anderson, CEO van CaptureTech: “Gibson is natuurlijk een legendarische naam in de muziekwereld. Ik zie deze nieuwe samenwerking als een enorme stap voorwaarts en kijk uit naar de samenwerking om een optimale dienstverlening te kunnen bieden. 

Bekendheid

Gibson dankt haar bekendheid vooral aan het gitaarmodel Les Paul, dat onder meer bespeeld wordt door Slash (Guns ’n Roses), Jimmy Page (Led Zeppelin) en Joe Perry (Aerosmith).

Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op.

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

CaptureTech rondt integratie IT-Innovators af

CaptureTech rondt integratie IT-Innovators af

Markt ICT voor logistiek en kantoor/ thuiswerkplek fors toegenomen

CaptureTech meldt de integratie van het ICT-bedrijf IT-Innovators met de verhuizing naar een nieuw pand in Nieuw Vennep te hebben afgerond. Daarmee is een nieuwe propositie gelanceerd om naast ICT voor de logistiek ook de ICT voor de kantooromgeving aan te bieden.

Data maakt geen onderscheid tussen logistiek en kantoor

Het aanbieden van kantoor-ICT is nieuw voor CaptureTech. Maarten Anderson (CEO) licht toe: “We verzorgen al jaren de ICT voor middelgrote en grote organisaties met een logistieke functie door het leveren en implementeren van mobiele devices, logistieke software, Wifi, en 24/7 beheer. Frequent kregen wij daarbij de vraag ook kantoor-ICT te verzorgen, waarna we deze klanten moesten doorverwijzen. Telkens blijkt weer dat de ICT van de logistieke en die van de kantooromgeving hand in hand zouden moeten gaan. De data tussen de twee omgevingen staan niet los van elkaar. Echter zagen we steeds meer inefficiënties ontstaan. Reden voor ons om een ICT-bedrijf te acquireren die gespecialiseerd is in oplossingen voor de kantooromgeving. We hebben daarmee een unieke propositie in de markt te pakken.”

Eerst integreren voor bestaande klant

CaptureTech zal de nieuwe propositie eerst uitrollen onder bestaande logistiek klanten. Anderson: “We krijgen veel verzoeken van bestaande klanten om de ICT voor óók de kantooromgeving te verzorgen. We maken daarmee logische koppelingen met de ICT voor de logistieke omgeving. Klanten hebben daarmee één aanspreekpunt minder en realiseren ook een kostenbesparing. Voor de meesten is het een logische stap. Na de integratie voor bestaande klanten zullen we de propositie breder uitdragen richting middelgrote organisaties met een logistieke functie.”

ICT in logistiek steeds belangrijker

Een aanvullende reden is dat ICT in de logistiek enorm in belang is toegenomen en dat zal blijven toenemen. Met de overname heft CaptureTech nu ook hardcore kennis verkregen op
Cloud, ICT security, werkplekbeheer en een grote 24/7 helpdesk.

Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op.

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Desinfecteren van mobiele apparatuur middels UV-C licht

Desinfecteer uw mobiele apparatuur in 30 seconden met UV-C licht

Mobiele apparatuur, sleutels en andere bedrijfsmiddelen waaronder telefoons worden meestal gereinigd met alcohol. Dit levert niet altijd het gewenste resultaat aangezien schoonmaakartikelen alsnog vastgepakt worden. CaptureTech heeft een oplossing bedacht voor het desinfecteren van deze bedrijfsmiddelen middels UV-C.

Illustration of a CapCleaner device with an iPhone inside it

Verspreiding van bacteriën en virussen voorkomen
“Bedrijfsmiddelen zoals telefoons, sleutels, scanners en andere handhelds worden binnen een organisatie vaak tussen medewerkers uitgewisseld en slecht gedesinfecteerd” vertelt Managing Director Maarten Anderson van CaptureTech. “Deze apparatuur is ook vaak lastig of geheel niet te desinfecteren met reinigingsalcohol. Als leverancier van onder andere mobiele terminals voor de logistiek, zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing voor het desinfecteren van deze apparatuur. Mede door de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het van belang verspreiding van virussen te voorkomen. Verspreiding komt mede voort uit het gebruik van mobiele apparatuur en andere bedrijfsmiddelen. Wij hebben daarom de CapCleaner UV-C ontwikkeld. Desinfecteren door middel van Uv-licht stopt de celdeling van cellen en bacteriën, waardoor ze niet kunnen vermenigvuldigen.”

In 30 seconden gedesinfecteerd
De CapCleaner UV-C reinigt op een efficiënte en eenvoudige manier mobiele apparaten en andere bedrijfsmiddelen. Dit gebeurt met dezelfde methode zoals ook in ziekenhuizen wordt toegepast. In de CapCleaner zit UV-C licht gebouwd, UV-C licht dood zeer snel en effectief virussen en bacteriën. Anderson: “Door de speciale reflectie in de CapCleaner UV-C worden alle kanten in 30 seconden gedesinfecteerd. De CapCleaner UV-C kan maar op één manier bediend worden om fouten te voorkomen en gaat pas weer open wanneer het desinfecteerproces is voltooid. Wij merken een enorme interesse in de CapCleaner UV-C omdat hygiëne binnen organisaties nu een groot punt van aandacht is.”

Klik hier voor meer informatie over de CapCleaner UV-C

 

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!