Slimmer werken bij Bouw Logistic Services met ProGlove wearables

Slimmer werken bij Bouw Logistic Services met ProGlove wearables

Webinar gemist?

Vul onderstaand formulier in om het terugkijken van deze webinar aan te vragen.

Bouw Logistic Services Verbetert Efficiency

Bouw Logistic Services verbetert efficiency met innovatieve oplossing van CaptureTech

Het is een imposant warehouse waar Rico Kooijman, Accountmanager bij CaptureTech, binnen stapt – en het is niet eens de grootse. Met tienduizenden pallets verdeeld over 42.000 m2 opslag en producten van meerdere importeurs, waaronder miljoenen flessen wijn is Bouw Logistic Services uit Nijkerk een grote speler op de logistieke markt voor wijn en gedistilleerd. Daarnaast is het 90 jaar oude familiebedrijf gespecialiseerd in witgoed en leveringen op moeilijk begaanbare locaties als bouwplaatsen. Kwaliteit staat daarbij steeds voorop. Samen met medewerkers en klanten bouwen ze aan de sterkste logistieke keten.

Leverbetrouwbaarheid en kostenverlaging

Als logistiek specialist voor het fijnmazige distributienet is Bouw Logistic Services zich als geen ander bewust van de grote uitdagingen die de sector te wachten staan de komende jaren, in bijvoorbeeld de binnensteden. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op deze en andere ontwikkelingen zet Bouw Logistic Services continu in op technische innovaties, optimalisatie van processen en kostenverlagingen. Dit resulteert steeds in verdere foutreducties, een constante hoge leverbetrouwbaarheid en tevreden klanten die bij hen blijven.

Het gaat volgens Theo Domselaar, commercieel manager bij Bouw Logistic Services, altijd om de ‘last mile’, de perfecte levering. “Dat is waar het uiteindelijk om draait.” Daarnaast zijn de herstelkosten van fouten hoog terwijl de logistieke dienstverlening bij uitstek een markt is die zich in kosten uitdrukt. Met de oplossing die CaptureTech heeft geïmplementeerd en door de integratie met het Warehouse Management System, heeft Bouw Logistic Services nu volledige traceerbaarheid, tot op artikelniveau. “Het optimaliseren van de logistieke processen is iets waar Bouw Logistic Services eigenlijk constant mee bezig is.” Van grotere procesoptimalisaties tot aan foutenreducties bij palletverwisselingen, flexibele picklocaties, bewegingsvermindering tussen locaties en verlaging van de kans op breukschade. “De techniek die CaptureTech implementeert en de samenwerking met CaptureTech’s consultants helpt ons daar bij.”

“Het gaat om kostenverlagingen en efficiencyverbeteringen in de keten. De specialisten van CaptureTech begrijpen dat heel goed en helpen ons daarbij.”

Theo van Domselaar

Commercieel Manager, Bouw Logistic Services

Maar Bouw Logistic Services kijkt verder dan het eigen warehouse en transporten. Ze brengen niet alleen producten van A naar B; ze willen de beste logistieke partner voor hun klanten zijn. “Van wijnboer tot consument.” Ze ontzorgen hen en denken mee. Zo verhogen ze samen de efficiency en optimaliseren ze de hele logistieke keten. Nieuwe hightech producten zoals Bouw Logistic Services samen met CaptureTech heeft geïmplementeerd horen daar bij.

Optimalisatie van logistieke processen

“Dat past precies bij de werkwijze van CaptureTech”, vertelt Rico Kooijman. Als vertrouwde partner heeft CaptureTech samen met het projectteam van Bouw Logistic Services onderzocht waar er verbetermogelijkheden zaten in het logistieke proces. Er wordt gekeken naar het gehele proces, van ontvangst en inslag tot orderpicking en verzending. Met CaptureTech’s kennis en ervaring is Bouw Logistic Services geholpen met de implementatie van slimme technologieën om de logistieke processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Dit vormt nu eigenlijk het gereedschap waarmee de leverbetrouwbaarheid verder kan worden geoptimaliseerd. Doordat CaptureTech merkonafhankelijk werkt is er een combinatie van oplossingen van verschillende fabrikanten geïmplementeerd. “Het is mooi om het enthousiasme te zien bij Bouw Logistic Services en fijn dat de eerste implementatiestap al direct zijn vruchten afwerpt.”

Logistieke software en hardware als de ProGlove helpen met optimalisatie van logistieke processen

Innovatieve logistieke dienstverlener

Bouw Logistic Services is innovatief en vooruitstrevend als het gaat om logistieke dienstverlening en de technieken die ze daarbij willen gebruiken. “Daar horen innovatieve oplossingen die CaptureTech implementeert, zoals de ProGlove met display, ook bij,” zegt Maarten Bouw, projectmedewerker voor het nieuwe ERP en vierde generatie van de familie. Hiervoor werkten ze met handhelds maar nu met de ProGlove werken de mensen op de vloer handenvrij wat een enorme efficiencyslag is gebleken.

“Het was wel spannend; nieuwe hardware én de integratie met een nieuw WMS. Maar CaptureTech heeft alles in no-time gerealiseerd. We zijn echt heel tevreden.”

Maarten Bouw

Projectmedewerker voor nieuwe ERP, Bouw Logistic Services

“Het was wel spannend; nieuwe hardware en de integratie met een nieuw WMS. Maar CaptureTech heeft alles in no-time gerealiseerd. We zijn echt heel tevreden. Ik zou CaptureTech zeker aanbevelen.”

Rico Kooijman voegt toe: “Ik ben blij dat Bouw Logistic Services tevreden is over onze samenwerking. Zoals gezegd was het een spannend traject, maar komen we samen tot een succesvolle implementatie.”

 

Foto: Vestiging Beurtschipper van Bouw Logistic Services, v.l.n.r.: Rico Kooijman, Theo van Domselaar, Maarten Bouw.

 

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Verhoogde nauwkeurigheid en productiviteit

Verhoogde nauwkeurigheid en productiviteit

Verhoogde nauwkeurigheid en productiviteit

De MC2200 mobiele computer van Zebra is een kostenefficiënte en robuust apparaat, speciaal ontwikkeld voor kleine en middelgrote organisaties. Het lichtgewicht model is ergonomisch ontworpen en met het geïntegreerde touchscreen en toetsenbord ondersteund het zowel ‘green screen’ als grafische touchscreen applicaties. Wordt de scanner zeer intensief gebruikt met veel scantaken? De MC2200 is dan eenvoudig te transformeren tot een pistoolscanner met trigger handle.

 

Efficiënte logistieke processen

Ieder bedrijf is anders. Daarom kijken onze ervaren consultants altijd samen met u naar waar uw logistieke uitdagingen liggen. Reduceren van fouten bij orderpicken? Verhoogde productiviteit van uw medewerkers? Op basis van gedegen analyses van uw specifieke situatie en processen helpen wij u met de keuze voor de juiste hardware en software. Wat uw logistieke uitdaging ook is; met onze expertise als logistiek partner helpen wij uw doelen te verwezenlijken.

Meer weten?

Wilt u weten hoe wij mobiele computers inzetten om uw logistieke processen efficienter te maken? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Elektronische temperatuursensoren

Elektronische temperatuursensoren

Elektronische Temperatuursensoren van Zebra

Met de nieuwe verplaatsbare elektronische sensoren van Zebra monitort u draadloos de omgevingstemperatuur van gevoelige producten door het volledige logistieke proces. De sterke sensoren zenden via Bluetooth data door verpakkingsmateriaal, containers en trucks heen en worden cloud-based gemonitord, bijvoorbeeld via Zebra’s EDGEVue® Mobile App of in de EDGECloud™.

 

Flexibele configuratie

De temperatuursensoren zijn eenvoudig te configureren voor uw specifieke opslagomgeving of cold-chain transport. Zo kunt u middels de intuïtieve interface onder andere zelf starttijden en alarmlimieten instellen.

 

S400 Specificaties:

 • Sensor Type: Single or multi-use
 • Temperature Range: -30 to 70°C (-22 to 158°F)
 • Accuracy: +/- 0.3°C
 • IP30 Enclosure
 • Battery Life: Up to 12 months (dependent on data logging frequency)
 • Data Logging Intervals: Programmable from 15 to 59 seconds (1 second intervals) or 1 to 255 minutes (1 minute intervals)
 • Internal Memory: up to 16,000 data points

 

M-300 Specificaties:

 • Sensor Type: Reusable, portable
 • Temperature Range: -45 to 85°C (-40 to 185°F)
 • Accuracy: +/- 0.3°C
 • Battery Life: Up to 12 months (dependent on data logging frequency)
 • IP67 Enclosure
 • Data logging Intervals: Programmable from 15 to 59 seconds (1 second intervals) or 1 to 255 minutes (1 minute intervals)
 • Internal Memory: up to 16,000 data points
 • Available with NIST Traceable or ISO 17025 Calibration

 

M-300-P Specificaties:

 • Sensor Type: Reusable, portable
 • Temperature Range: -200 to 200°C (-328 to 392°F)
 • Accuracy: +/- 0.3°C
 • Battery Life: Up to 12 months (dependent on data logging frequency)
 • IP40 Enclosure
 • Data logging Intervals: Programmable from 15 to 59 seconds (1 second intervals) or 1 to 255 minutes (1 minute intervals)
 • Internal Memory: up to 16,000 data points
 • Available with NIST Traceable or ISO 17025 Calibration

Meer weten?

Wilt u weten hoe u het beste technieken als temperatuursensoren kunt inzetten om uw logistieke processen efficiënter te maken? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Zebra lanceert ZD421 Dekstop Printers

Zebra lanceert ZD421 Dekstop Printers

Zebra lanceert ZD421 Dekstop Printers

Voortbouwend op de populaire GK Series, lanceert Zebra deze maand de ZD421 Series van Advanced Desktop Printers. Door vernieuwde technologie zijn deze printers 30% krachtiger dan de voorgaande ZD240 Series en 700% meer dan de GK Series.

Flexibel, betrouwbaar en veilig

De ZD421 desktop printers komen met een intuitieve user-interface en zijn eenvoudig te installeren door Print DNA and installatie wizards. Manage de printer on-site of op afstand middels de web-based management tool en gebruik Print Touch met NFC om te pairen of instructievideos te bekijken. Verder zorgt Zebra’s PrintSecure voor de nodige beveiliging en vermindering van downtime. Direct thermal, thermal transfer, healthcare and ribbon cartridge modellen ondersteunen een groot aantal toepassingen.

De ZD421 is eenvoudig te integreren in uw bestaande proces en ondersteunt zowel EPL als ZPL printertalen en kan zelfs andere printertalen emuleren middels Zebra’s Virtual Devices app. Ook kunnen de bestaande labelformaten worden behouden, er zijn dus geen modificaties nodig. Het laden van de ribbon cartridge duurt slechts enkele seconden en door de slimme chip weet u direct wanneer het tijd is om de cartridge te vervangen.

 

ZD421 Desktop Printer Accessoires

De volgende accessoires zijn beschikbaar voor de ZD421 printer:

 • Desktop printer battery pack and housing
 • Carrying case
 • ZKDU – Zebra keyboard display unit
 • Mounting plate
 • Enclosed power supply

Vind alle specificaties hier als PDF download.

Printer inruilprogramma

De lancering van de ZD421 Series maakt het extra aantrekkelijk om nu gebruik te maken van Zebra’s tijdelijke printer inruilprogramma. Hiermee kunt u uw oude printers (van iedere fabrikant) inleveren tegen een korting op nieuwe Zebra industrial, mobile, desktop of card printers. Wilt u weten welke Zebra modellen in aanmerking komen? Vul dan het formulier in onderaan deze pagina.

 

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in als u meer wilt weten over de ZD421 Series Advanced Desktop Printers of gebruik wilt maken van het printer inruilprogramma van Zebra.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

CaptureTech rondt integratie IT-Innovators af

CaptureTech rondt integratie IT-Innovators af

Markt ICT voor logistiek en kantoor/ thuiswerkplek fors toegenomen

CaptureTech meldt de integratie van het ICT-bedrijf IT-Innovators met de verhuizing naar een nieuw pand in Nieuw Vennep te hebben afgerond. Daarmee is een nieuwe propositie gelanceerd om naast ICT voor de logistiek ook de ICT voor de kantooromgeving aan te bieden.

Data maakt geen onderscheid tussen logistiek en kantoor

Het aanbieden van kantoor-ICT is nieuw voor CaptureTech. Maarten Anderson (CEO) licht toe: “We verzorgen al jaren de ICT voor middelgrote en grote organisaties met een logistieke functie door het leveren en implementeren van mobiele devices, logistieke software, Wifi, en 24/7 beheer. Frequent kregen wij daarbij de vraag ook kantoor-ICT te verzorgen, waarna we deze klanten moesten doorverwijzen. Telkens blijkt weer dat de ICT van de logistieke en die van de kantooromgeving hand in hand zouden moeten gaan. De data tussen de twee omgevingen staan niet los van elkaar. Echter zagen we steeds meer inefficiënties ontstaan. Reden voor ons om een ICT-bedrijf te acquireren die gespecialiseerd is in oplossingen voor de kantooromgeving. We hebben daarmee een unieke propositie in de markt te pakken.”

Eerst integreren voor bestaande klant

CaptureTech zal de nieuwe propositie eerst uitrollen onder bestaande logistiek klanten. Anderson: “We krijgen veel verzoeken van bestaande klanten om de ICT voor óók de kantooromgeving te verzorgen. We maken daarmee logische koppelingen met de ICT voor de logistieke omgeving. Klanten hebben daarmee één aanspreekpunt minder en realiseren ook een kostenbesparing. Voor de meesten is het een logische stap. Na de integratie voor bestaande klanten zullen we de propositie breder uitdragen richting middelgrote organisaties met een logistieke functie.”

ICT in logistiek steeds belangrijker

Een aanvullende reden is dat ICT in de logistiek enorm in belang is toegenomen en dat zal blijven toenemen. Met de overname heft CaptureTech nu ook hardcore kennis verkregen op
Cloud, ICT security, werkplekbeheer en een grote 24/7 helpdesk.

Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op.

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Bestel op tijd uw logistieke apparatuur

De drukste periode van het jaar is in zicht. Bestel op tijd extra apparatuur!

De feestdagen zijn in zicht en dat betekent de nodige logistieke uitdagingen voor magazijnen en distributiecentra. Black Friday, vrijdag 27 november, is het startsein voor de aankomende drukte. Vanwege de op dit moment geldende corona-maatregelen is de verwachting dat er wederom veel meer online wordt besteld dan andere jaren. Ook verwachten de Nederlandse retailers de drukste kerst ooit, dit zorgt indirect ook voor topdrukte in de magazijnen en distributiecentra.

Bestel op tijd extra apparatuur

Om de topdrukte bij te kunnen houden worden meer uren gedraaid en extra mensen ingezet. Dit extra personeel wilt u natuurlijk zo efficient mogelijk inzetten en tevens rekening houden met de hygiënemaatregelen. Daarom is het belangrijk om voldoende logistieke apparatuur beschikbaar te hebben. Wij verhuren of leveren de diverse benodigde apparatuur en accessoires om uw logistieke medewerkers optimaal in te kunnen zetten. Neem contact met ons op voor het beste advies. Of bestel direct per mail de benodigde apparatuur.
Bestel op tijd uw logistieke apparatuur
Bestel op tijd uw logistieke apparatuur

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Wij zijn verhuisd

Wij zijn verhuisd!

In januari 2019 is IT-Innovators BV overgenomen door CaptureTech. Dankzij deze overname groeien niet alleen de werkzaamheden in een snel tempo, maar is ook ons team gegroeid. Om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn en ons verder te kunnen ontwikkelen hebben wij besloten te verhuizen naar één nieuw kantoor.

Wij zijn verhuisd

Vanaf heden zijn wij gevestigd in een prachtig nieuw pand. Onze nieuwe locatie beschikt over meer magazijnruimte en kantoorruimte voor alle collega’s.
Uiteraard werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM en wordt thuis of op kantoor werken gecombineerd. Wij zijn gewoon bereikbaar via de voor u bekende contactgegevens. Op ons nieuwe kantoor langskomen kan echter alleen op afspraak.

Nieuw post- en bezoekadres

Vanaf vandaag, 23 september 2020, is ons nieuwe post- en bezoekadres:
Lireweg 42
2153 PH Nieuw-Vennep

Ons huidige adres op de Pesetaweg 36 te Nieuw-Vennep komt hiermee per direct te vervallen. Wij willen u vragen om deze wijziging door te voeren in uw administratie.

Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op.

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

CaptureTech in Logistiek Magazine – Juni 2020

CaptureTech in Logistiek Magazine – Juni 2020

Logistiek Magazine – Juni 2020

‘Zo spelen bedrijven in op de corona-uitdagingen – DC’S VIRUSVRIJ’

In dit artikel van Logistiek Magazine (maand Juni) worden vier oplossingen genoemd omtrent het veilig werken in distributiecentra. Een van deze oplossingen betreft de CapCleaner UV-C. Meer weten over de CapCleaner -UV-C? Klik hier of neem contact met ons op.

Photograph of an article about safe and hygienic working during this pandemic in Logistics magazine in June 2020
Photograph of a part of an article about safe and hygienic working during this pandemic in Logistics magazine in June 2020, highlighting CaptureTech's CapCleaner solution for disinfecting company materials

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Desinfecteren van mobiele apparatuur middels UV-C licht

Desinfecteer uw mobiele apparatuur in 30 seconden met UV-C licht

Mobiele apparatuur, sleutels en andere bedrijfsmiddelen waaronder telefoons worden meestal gereinigd met alcohol. Dit levert niet altijd het gewenste resultaat aangezien schoonmaakartikelen alsnog vastgepakt worden. CaptureTech heeft een oplossing bedacht voor het desinfecteren van deze bedrijfsmiddelen middels UV-C.

Illustration of a CapCleaner device with an iPhone inside it

Verspreiding van bacteriën en virussen voorkomen
“Bedrijfsmiddelen zoals telefoons, sleutels, scanners en andere handhelds worden binnen een organisatie vaak tussen medewerkers uitgewisseld en slecht gedesinfecteerd” vertelt Managing Director Maarten Anderson van CaptureTech. “Deze apparatuur is ook vaak lastig of geheel niet te desinfecteren met reinigingsalcohol. Als leverancier van onder andere mobiele terminals voor de logistiek, zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing voor het desinfecteren van deze apparatuur. Mede door de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het van belang verspreiding van virussen te voorkomen. Verspreiding komt mede voort uit het gebruik van mobiele apparatuur en andere bedrijfsmiddelen. Wij hebben daarom de CapCleaner UV-C ontwikkeld. Desinfecteren door middel van Uv-licht stopt de celdeling van cellen en bacteriën, waardoor ze niet kunnen vermenigvuldigen.”

In 30 seconden gedesinfecteerd
De CapCleaner UV-C reinigt op een efficiënte en eenvoudige manier mobiele apparaten en andere bedrijfsmiddelen. Dit gebeurt met dezelfde methode zoals ook in ziekenhuizen wordt toegepast. In de CapCleaner zit UV-C licht gebouwd, UV-C licht dood zeer snel en effectief virussen en bacteriën. Anderson: “Door de speciale reflectie in de CapCleaner UV-C worden alle kanten in 30 seconden gedesinfecteerd. De CapCleaner UV-C kan maar op één manier bediend worden om fouten te voorkomen en gaat pas weer open wanneer het desinfecteerproces is voltooid. Wij merken een enorme interesse in de CapCleaner UV-C omdat hygiëne binnen organisaties nu een groot punt van aandacht is.”

Klik hier voor meer informatie over de CapCleaner UV-C

 

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Mobiele apparaten remote beheren

Apparaten remote beheren met CaptureTech Protect

CaptureTech Protect is de oplossing voor beheer op afstand, het optimaal inzetbaar en up-to-date houden van uw robuuste mobiele apparatuur (CaptureTech Protect Mobile) en WiFi infrastructuur (CaptureTech Protect Infra).

Volledig outsourcen: Wij zijn specialist in het complete beheer zodat de inzetbaarheid en snelheid van uw essentiële systeem onze verantwoording wordt. CaptureTech Protect zorgt ervoor dat u optimaal rendement krijgt van uw investering tegen de laagste kosten.

Interesse?
Neem contact met ons op we vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Nieuw: COS

CaptureTech introduceert: COS 
CaptureTech Online Service 

In één platform alle mobiele apparaten van een organisatie beheren en inzichtelijk maken: dat kan voortaan met de webbased applicatie die CaptureTech heeft ontwikkeld. CaptureTech Online Services (COS) is een webapplicatie om onder andere telefoons, pda’s, mobiele scanners en laptops te volgen, reparaties te beheren, toezicht te houden op technologische implementaties en rapportages te genereren.

Information visual for COS

Als een van de eerste in Nederland bieden wij een platform aan waarmee alle mobiele apparaten van een bedrijf beheerd kunnen worden. “In veel organisaties waar veel mobiele apparaten worden gebruikt, is het beheer en inzicht maar vooral ook het onderhoud vaak een probleem”, legt Maarten Anderson – CaptureTech de aanleiding voor de ontwikkeling van de webapplicatie uit. “Er circuleren telefoons, tablets, laptops of scanners maar niemand weet eigenlijk precies wie, wat waar heeft en hoe het bijvoorbeeld zit met een defect toestel. Bovendien is ieder apparaat anders met een eigen hardware en softwareconfiguratie, besturingssysteem en gebruikersinstellingen. Een enorme uitdaging om dat allemaal in de gaten te houden en te managen.”

GetSmart: locatie, status en gebruik inzichtelijk

COS biedt de gebruikers ervan inzicht in welke mobiele apparaten, gebruikers en reparatieaanvragen er zijn. Ook biedt het platform extra opties zoals GetSmart. Maarten: “GetSmart maakt overzichtelijk wie, wanneer welk apparaat heeft meegenomen, wat de status en het gebruik ervan is en of het apparaat tijdens gebruik bijvoorbeeld gevallen is.” Andere mogelijkheden zijn het maken van rapportages, het direct bij de fabrikant aanvragen maar ook kunnen bijhouden van RMA’s, het veiligstellen van belangrijke gegevens bij diefstal, het beheer van instellingen (middels SOTI) en contracten en het doen van updates op afstand. Deze webbased applicatie is een unieke oplossing is voor het sterk toegenomen gebruik van zakelijke mobiele apparaten in de afgelopen jaren.  Recent is Vivenz, organisatie voor maatschappelijke dienstverlening, van start gegaan met het beheren van hun mobiele apparaten middels COS. 

Meer weten over COS?
Neem contact met ons op we vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.