Organiseer live webinars met Microsoft Teams

Microsoft Windows Header Image

Hoe organiseer je een live webinar met Teams?

Het moet je maar net opvallen; de nieuwe Webinar functionaliteit in Teams. De intens populaire communicatie en samenwerkings-applicatie van Microsoft bood al de optie voor Livegebeurtenissen, maar gaat nu nog een stap verder. Wil jij ook aan de slag met webinars? Lees hieronder hoe je deze slimme digitale tool kan inzetten om klanten en leads te bereiken.

Microsoft-Teams-webinars

Livegebeurtenis of webinar?

Maar ik kon toch al livegebeurtenissen organiseren? Dat klopt. Je kon reeds een live event opzetten en contacten en sprekers uitnodigen met een link. De nieuwe webinar functionaliteit is op dezelfde techniek gebaseerd, maar geeft je de extra functionaliteiten die je nodig hebt voor een professionele webinar.

Zo kun je een formulier samenstellen welke je kunt delen op bijvoorbeeld je social media kanalen, nieuwsbrief of e-mailuitnodiging. Na registratie ontvangt de deelnemers een bevestiging per e-mail met de agendauitnodiging. In het registratieformulier voeg je de precieze tijd waarop het evenement begint voor de deelnemers, een beschrijving en de biografieën van de sprekers toe aan de details van het evenement. Voornaam, Achternaam en E-mail zijn al verplichte velden, maar je kan zelf extra velden toevoegen indien gewenst. Zo kun je bijvoorbeeld vragen hoe ze over de webinar gehoord hebben of vragen stellen waarmee je erachter komt in welk aankoopstadium ze zich bevinden. Belangrijke informatie voor je opvolging na de webinar. Daarnaast biedt Teams de mogelijkheid om het formulier te voorzien van je bedrijfslogo (zie hieronder).

Teams webinar registratie

Als je klaar bent met het aanpassen van het registratieformulier, selecteer je Opslaan en Bekijken in browser om te checken of het registratieformulier er correct uitziet vanuit het oogpunt van de deelnemer. Daarna selecteer je Kopieer link om de registratie link te kopiëren voor gebruik in bijvoorbeeld je e-mailuitnodiging, LinkedIn post, e-mailhandtekening of een pagina op je website.

Professioneel webinars presenteren met Teams

Met PowerPoint Live en de Presenter-modus in Microsoft Teams kan iedereen indrukwekkende en aansprekende presentaties geven. Zo kom je op een professionele manier voor de dag bij je publiek.

Als presentator zie je slides, slide notities en de deelnemers en in één overzichtelijke weergave. Deelnemers kunnen hun ervaring personaliseren. Bijvoorbeeld door in hun eigen tempo door de slides te navigeren, een beeldmodus in te schakelen met hoog contrast of automatische ondertitels aan te zetten. Binnenkort kunnen deelnemers met de functie voor het vertalen van dia’s hun moedertaal selecteren en de dia’s automatisch voor hen laten vertalen, zonder dat de weergave voor andere deelnemers verandert.

Teams webinar presentation

En het beste van alles? Je hoeft geen additionele license of een product te kopen. Alle nieuwe features zitten gewoon in de Office en Microsoft 365 pakketten die je nu al gebruikt. Ook zijn er geen verborgen kosten voor het gebruik of voor je deelnemers.

Werk je nog niet met Teams? Neem dan contact met ons op. Nog meer weten over Teams Webinars? Je kan de presentatie (in het Engels) van Microsoft hier terugkijken.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Wat kan je verwachten van Windows 11?

Hero image van Windows 11

Wat kan je verwachten van Windows 11?

Na zes jaar Windows 10 heeft Microsoft nu OS Windows 11 aangekondigd. Het uitrolplan voor de upgrade wordt nog afgerond en zal naar verwachting eind 2021 beginnen. Welke veranderingen kan je verwachten?

Windows 11 applicaties

Nieuwe interface, nieuwe features

Ten opzichte van Windows 10 is de nieuwe interface het meest opvallend aan Windows 11. Door de verplaatsing van het menu naar het midden van het scherm heeft de interface nu redelijk veel weg van een Mac.

Met de nieuwe Snap Groups functie kun je verschillende apps die je tegelijk gebruikt samenvoegen tot een groep en tegelijkertijd weergeven of minimaliseren. Hierdoor kun je eenvoudiger tussen takken wisselen wanneer je verschillende groepen apps per taak gebruikt.

Voor tablets is geprobeerd de aanraakervaring op touchscreens te verbeteren, door bijvoorbeeld meer ruimte tussen pictogrammen op de taakbalk. Daarnaast introduceert Microsoft spraakgestuurd typen en opdrachten geven voor het hele systeem.

In de nieuwe Windows Store zullen ook Android-apps beschikbnaar worden. Voor eigenaren van een Samsung Galaxy smartphone was dit via een omweg al mogelijk maar nu zullen de apps ‘native’ zijn.

Nieuwe pc’s met reeds geïnstalleerde Windows 11 zijn later dit jaar verkrijgbaar.

 

 

 

Microsoft Teams geïntegreerd

Zoals aangekondig is Skype volledig vervangen door Microsoft Teams. De samenwerkingsapp waarmee je eenvoudig bestanden opslaat en deelt met je team en naast chatmogelijkheden ook videoconferentie mogelijk maakt is reeds mateloos populair bij gebruikers van Microsoft365 en vervangt nu dus definitief Skype. In Windows 11 is de Teams Chat geïntegreerd in de taakbalk waardoor je direct vanuit de taakbalk met je collega’s kan verbinden via tekst, spraak, of video.

Microsoft Teams conference call

Al met al zullen er dus een aantal dingen veranderen maar voor de gemidelde gebruiker is het vooral het nieuwe ontwerp van de interface dat opvalt en een opgefrist uiterlijk geeft. Windows 11 is er nog niet, maar wil je toch al voorbereid zijn en weten of jouw systeem compatibel is? Neem dan contact met ons. Ben je reeds klant bij ons? Dan hoef je niets te doen omdat wij deze zorgen voor je uit handen nemen.

Nog meer weten over Windows 11? Je kan de presentatie van Microsoft hier terugkijken.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

CaptureTech behaalt Microsoft Partner Gold Status

CaptureTech behaalt Microsoft Partner Gold Status

CaptureTech behaalt Microsoft Partner Gold Status

Microsoft kent de hoogste partnerstatus, Gold Partner, uit aan ICT expert CaptureTech. Daarmee behoort CaptureTech tot een select gezelschap; wereldwijd bereikt slechts één procent van de Microsoft partners deze status.

CaptureTech behaalt Microsoft Partner Gold Status

Schaalbare Cloudoplossingen

Microsoft behoort tot de marktleiders in de Cloud met miljoenen bedrijven wereldwijd die gebruik maken van de schaalbare cloudoplossingen. Daaronder bevinden zich bedrijven van alle grootten en in alle denkbare branches, inclusief maar liefst 95% van de Fortune500 bedrijven. Tevens loopt Microsoft voorop als het gaat om data security met een jaarlijkse investering van 1 miljard USD.

Als kennispartner helpt CaptureTech haar opdrachtgevers in uiteenlopende branches als logistiek, zorg, accountancy en installatietechniek met de digitale transformatie naar Cloud, door consultancy, implementatie en operationeel beheer van zowel hardware als clouddiensten als Azure, Office365, Teams en SharePoint. CaptureTech zet deze diensten ook in voor haar Smart Portal, van waaruit gebruikers direct toegang hebben tot veel gebruikte third-party applicaties als SAP, Afas, Exact etc. De portal biedt onder andere integraties met HRM pakketten, bevat een declaratiemodule en is volledig aan te passen aan de huisstijl van de opdrachtgever. Daarnaast bouwt en beheert CaptureTech software applicaties op het Azure platform voor haar elektronische lockersystemen.

Maurice Pronk, Director Operations

“De afgelopen jaren zijn we Silver Partner geweest bij Microsoft. Met deze nieuwe stap laten we opnieuw zien dat we deskundig zijn op het gebied van Microsoft technologie. Zo kunnen we onze Cloud oplossingen optimaliseren en weten onze klanten dat wij een betrouwbare kennispartner zijn.”

CaptureTech behaalt Microsoft Partner Gold Status

 

Gecertificeerde Microsoft professionals

De partner certificering bij Microsoft telt drie niveaus: Microsoft Partner, Silver Partner en Gold Partner. Met de uitreiking van de Gold Partner status onderschrijft Microsoft CaptureTech’s kennis en competenties op het gebied van efficiënte implementatie en ondersteuning bij Microsoft clouddiensten bij haar klanten. Een belangrijk criterium om in aanmerking te komen voor de Gold Partner Status is de beschikking over een team van medewerkers die zijn opgeleid als Microsoft Certified Professionals. Deze MCP’s bezitten diepgaande technische kennis van het Microsoft platform en begeleiden klanten met het maken van geïnformeerde keuzes over het gebruik van Microsoft producten en diensten. Jaarlijks wordt opnieuw beoordeeld of een organisatie nog aan de strenge normen voor Gold Status voldoet. Daarbij zijn ook het hebben van voldoende klantreferenties en een hoge klanttevredenheid belangrijk.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Dieren uit Diergaarde Blijdorp te bewonderen via livestream

Dieren uit Diergaarde Blijdorp te bewonderen via livestream

Dieren uit Diergaarde Blijdorp te bewonderen via livestream

Diergaarde Blijdorp is op dit moment gesloten voor publiek vanwege de landelijke lockdown. Toch zijn de dieren uit de Diergaarde live te bewonderen in het centrum van Rotterdam, een primeur.

De livestreams zijn mede mogelijk gemaakt door CaptureTech.

Via vijf verschillende livestreams zijn diverse diersoorten te zien dankzij speciale technologie op reclamedisplays verspreid door de binnenstad op markante locaties: de leeuwen luieren op de Coolsingel, de gelada’s (grasetende apen) smullen bij de Koopgoot, de gieren broeden bij het Schouwburgplein, de olifanten banjeren bij het Eendrachtsplein en de haaien en zeeschildpadden zwemmen bij de Markthal. Dit maakt een stadswandeling wel heel avontuurlijk. Voor zover bekend is het voor het eerst dat er live dierenwebcams getoond worden op reclameschermen. Met een speciale dierentuin-plattegrond zie je waar je welke dieren kunt bewonderen. De route duurt ongeveer een half uur. Via een QR-code op de schermen kunnen ‘bezoekers’ Blijdorp ook steunen met een Tikkie.

De live-streams in de binnenstad zijn mogelijk gemaakt door Accenture, JCDecaux, Stichting BvdZorg, BlueSecurity en Capturetech

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

CaptureTech verwelkomt drie nieuwe werknemers

CaptureTech verwelkomt drie nieuwe werknemers

We hebben onlangs drie nieuwe werknemers mogen verwelkomen. Ronald Gulmans en Arian Bode zullen ons team van consultants versterken. Martijn Koster heeft zich als Beheerder bij ons team gevoegd.

Het aannemen van drie nieuwe krachten past binnen de huidige koers die we momenteel varen, met name onze sterke groei in verschillende sectoren zoals de Zorg en Sociaal Maatschappelijke dienstverlening.

De ISO 9001:2015 certificering daagt ons bovendien continu uit om onze organisatie kwalitatief te verbeteren en onze betrouwbaarheid te vergroten. Ons streven om binnen enkele maanden de ISO 27001 certificering te behalen maakt duidelijk dat we informatiebeveiliging serieus nemen.

Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op.

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

CaptureTech gaat samenwerking aan met Gibson Europe

CaptureTech gaat samenwerking aan met Gibson Europe

CaptureTech gaat een samenwerking aan met Gibson Europe. De ICT-leverancier zal de gitaargigant voortaan technisch ondersteunen. De technische ondersteuning bestaat uit het proactief beheren van de servers en het werkplek-en systeembeheer. 

Internationale oriëntatie

Natasja Janssen, director Human Resources van Gibson Europe: “Zoekend naar een gepaste kennispartner kwamen we uit bij CaptureTech. We zochten een partij passend bij de grootte van onze organisatie. Ook wilden we de lijntjes met onze nieuwe partner erg kort houden. CaptureTech overtuigde ons met een erg duidelijk verhaal en hun internationale oriëntatie, niet onbelangrijk voor een bedrijf met wortels in de Verenigde Staten. Mede door de vlotte communicatie was de keuze snel gemaakt.”

Legendarisch
Maarten Anderson, CEO van CaptureTech: “Gibson is natuurlijk een legendarische naam in de muziekwereld. Ik zie deze nieuwe samenwerking als een enorme stap voorwaarts en kijk uit naar de samenwerking om een optimale dienstverlening te kunnen bieden. 

Bekendheid

Gibson dankt haar bekendheid vooral aan het gitaarmodel Les Paul, dat onder meer bespeeld wordt door Slash (Guns ’n Roses), Jimmy Page (Led Zeppelin) en Joe Perry (Aerosmith).

Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op.

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

CaptureTech rondt integratie IT-Innovators af

CaptureTech rondt integratie IT-Innovators af

Markt ICT voor logistiek en kantoor/ thuiswerkplek fors toegenomen

CaptureTech meldt de integratie van het ICT-bedrijf IT-Innovators met de verhuizing naar een nieuw pand in Nieuw Vennep te hebben afgerond. Daarmee is een nieuwe propositie gelanceerd om naast ICT voor de logistiek ook de ICT voor de kantooromgeving aan te bieden.

Data maakt geen onderscheid tussen logistiek en kantoor

Het aanbieden van kantoor-ICT is nieuw voor CaptureTech. Maarten Anderson (CEO) licht toe: “We verzorgen al jaren de ICT voor middelgrote en grote organisaties met een logistieke functie door het leveren en implementeren van mobiele devices, logistieke software, Wifi, en 24/7 beheer. Frequent kregen wij daarbij de vraag ook kantoor-ICT te verzorgen, waarna we deze klanten moesten doorverwijzen. Telkens blijkt weer dat de ICT van de logistieke en die van de kantooromgeving hand in hand zouden moeten gaan. De data tussen de twee omgevingen staan niet los van elkaar. Echter zagen we steeds meer inefficiënties ontstaan. Reden voor ons om een ICT-bedrijf te acquireren die gespecialiseerd is in oplossingen voor de kantooromgeving. We hebben daarmee een unieke propositie in de markt te pakken.”

Eerst integreren voor bestaande klant

CaptureTech zal de nieuwe propositie eerst uitrollen onder bestaande logistiek klanten. Anderson: “We krijgen veel verzoeken van bestaande klanten om de ICT voor óók de kantooromgeving te verzorgen. We maken daarmee logische koppelingen met de ICT voor de logistieke omgeving. Klanten hebben daarmee één aanspreekpunt minder en realiseren ook een kostenbesparing. Voor de meesten is het een logische stap. Na de integratie voor bestaande klanten zullen we de propositie breder uitdragen richting middelgrote organisaties met een logistieke functie.”

ICT in logistiek steeds belangrijker

Een aanvullende reden is dat ICT in de logistiek enorm in belang is toegenomen en dat zal blijven toenemen. Met de overname heft CaptureTech nu ook hardcore kennis verkregen op
Cloud, ICT security, werkplekbeheer en een grote 24/7 helpdesk.

Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op.

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Wij zijn verhuisd

Wij zijn verhuisd!

In januari 2019 is IT-Innovators BV overgenomen door CaptureTech. Dankzij deze overname groeien niet alleen de werkzaamheden in een snel tempo, maar is ook ons team gegroeid. Om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn en ons verder te kunnen ontwikkelen hebben wij besloten te verhuizen naar één nieuw kantoor.

Wij zijn verhuisd

Vanaf heden zijn wij gevestigd in een prachtig nieuw pand. Onze nieuwe locatie beschikt over meer magazijnruimte en kantoorruimte voor alle collega’s.
Uiteraard werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM en wordt thuis of op kantoor werken gecombineerd. Wij zijn gewoon bereikbaar via de voor u bekende contactgegevens. Op ons nieuwe kantoor langskomen kan echter alleen op afspraak.

Nieuw post- en bezoekadres

Vanaf vandaag, 23 september 2020, is ons nieuwe post- en bezoekadres:
Lireweg 42
2153 PH Nieuw-Vennep

Ons huidige adres op de Pesetaweg 36 te Nieuw-Vennep komt hiermee per direct te vervallen. Wij willen u vragen om deze wijziging door te voeren in uw administratie.

Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op.

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Desinfecteren van mobiele apparatuur middels UV-C licht

Desinfecteer uw mobiele apparatuur in 30 seconden met UV-C licht

Mobiele apparatuur, sleutels en andere bedrijfsmiddelen waaronder telefoons worden meestal gereinigd met alcohol. Dit levert niet altijd het gewenste resultaat aangezien schoonmaakartikelen alsnog vastgepakt worden. CaptureTech heeft een oplossing bedacht voor het desinfecteren van deze bedrijfsmiddelen middels UV-C.

Illustration of a CapCleaner device with an iPhone inside it

Verspreiding van bacteriën en virussen voorkomen
“Bedrijfsmiddelen zoals telefoons, sleutels, scanners en andere handhelds worden binnen een organisatie vaak tussen medewerkers uitgewisseld en slecht gedesinfecteerd” vertelt Managing Director Maarten Anderson van CaptureTech. “Deze apparatuur is ook vaak lastig of geheel niet te desinfecteren met reinigingsalcohol. Als leverancier van onder andere mobiele terminals voor de logistiek, zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing voor het desinfecteren van deze apparatuur. Mede door de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het van belang verspreiding van virussen te voorkomen. Verspreiding komt mede voort uit het gebruik van mobiele apparatuur en andere bedrijfsmiddelen. Wij hebben daarom de CapCleaner UV-C ontwikkeld. Desinfecteren door middel van Uv-licht stopt de celdeling van cellen en bacteriën, waardoor ze niet kunnen vermenigvuldigen.”

In 30 seconden gedesinfecteerd
De CapCleaner UV-C reinigt op een efficiënte en eenvoudige manier mobiele apparaten en andere bedrijfsmiddelen. Dit gebeurt met dezelfde methode zoals ook in ziekenhuizen wordt toegepast. In de CapCleaner zit UV-C licht gebouwd, UV-C licht dood zeer snel en effectief virussen en bacteriën. Anderson: “Door de speciale reflectie in de CapCleaner UV-C worden alle kanten in 30 seconden gedesinfecteerd. De CapCleaner UV-C kan maar op één manier bediend worden om fouten te voorkomen en gaat pas weer open wanneer het desinfecteerproces is voltooid. Wij merken een enorme interesse in de CapCleaner UV-C omdat hygiëne binnen organisaties nu een groot punt van aandacht is.”

Klik hier voor meer informatie over de CapCleaner UV-C

 

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Mobiele apparaten remote beheren

Apparaten remote beheren met CaptureTech Protect

CaptureTech Protect is de oplossing voor beheer op afstand, het optimaal inzetbaar en up-to-date houden van uw robuuste mobiele apparatuur (CaptureTech Protect Mobile) en WiFi infrastructuur (CaptureTech Protect Infra).

Volledig outsourcen: Wij zijn specialist in het complete beheer zodat de inzetbaarheid en snelheid van uw essentiële systeem onze verantwoording wordt. CaptureTech Protect zorgt ervoor dat u optimaal rendement krijgt van uw investering tegen de laagste kosten.

Interesse?
Neem contact met ons op we vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Nieuw: COS

CaptureTech introduceert: COS 
CaptureTech Online Service 

In één platform alle mobiele apparaten van een organisatie beheren en inzichtelijk maken: dat kan voortaan met de webbased applicatie die CaptureTech heeft ontwikkeld. CaptureTech Online Services (COS) is een webapplicatie om onder andere telefoons, pda’s, mobiele scanners en laptops te volgen, reparaties te beheren, toezicht te houden op technologische implementaties en rapportages te genereren.

Information visual for COS

Als een van de eerste in Nederland bieden wij een platform aan waarmee alle mobiele apparaten van een bedrijf beheerd kunnen worden. “In veel organisaties waar veel mobiele apparaten worden gebruikt, is het beheer en inzicht maar vooral ook het onderhoud vaak een probleem”, legt Maarten Anderson – CaptureTech de aanleiding voor de ontwikkeling van de webapplicatie uit. “Er circuleren telefoons, tablets, laptops of scanners maar niemand weet eigenlijk precies wie, wat waar heeft en hoe het bijvoorbeeld zit met een defect toestel. Bovendien is ieder apparaat anders met een eigen hardware en softwareconfiguratie, besturingssysteem en gebruikersinstellingen. Een enorme uitdaging om dat allemaal in de gaten te houden en te managen.”

GetSmart: locatie, status en gebruik inzichtelijk

COS biedt de gebruikers ervan inzicht in welke mobiele apparaten, gebruikers en reparatieaanvragen er zijn. Ook biedt het platform extra opties zoals GetSmart. Maarten: “GetSmart maakt overzichtelijk wie, wanneer welk apparaat heeft meegenomen, wat de status en het gebruik ervan is en of het apparaat tijdens gebruik bijvoorbeeld gevallen is.” Andere mogelijkheden zijn het maken van rapportages, het direct bij de fabrikant aanvragen maar ook kunnen bijhouden van RMA’s, het veiligstellen van belangrijke gegevens bij diefstal, het beheer van instellingen (middels SOTI) en contracten en het doen van updates op afstand. Deze webbased applicatie is een unieke oplossing is voor het sterk toegenomen gebruik van zakelijke mobiele apparaten in de afgelopen jaren.  Recent is Vivenz, organisatie voor maatschappelijke dienstverlening, van start gegaan met het beheren van hun mobiele apparaten middels COS. 

Meer weten over COS?
Neem contact met ons op we vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.