Doelgericht

Voice voor single en batch picking

Bij orderpicken kunnen verschillende orderverzamelsystemen worden gebruikt. De zogenoemde pickdichtheid is van grote invloed op de juiste keuze voor een systeem.

Wat is pickdichtheid?
De verhouding tussen het aantal artikelen van één order en het totale aantal artikelen in het assortiment (stock keeping units, SKU’s) noemen wij de pickdichtheid. Die kan laag of hoog zijn.

Als elke order gemiddeld een relatief laag aantal regels bevat, is de pickdichtheid laag. Met als gevolg dat loop- en/of rijtijden in het distributiecentrum of magazijn relatief hoog zijn. Een goede oplossing is dan het combineren van orders, in one-stage of two-stage batch picking (bijvoorbeeld een kar met dozen voor verschillende orders, respectievelijk in fase 1 artikelen verzamelen en in fase 2 die artikelen toewijzen aan verschillende orders).

Bij een hoge pickdichtheid bevat elke order gemiddeld een relatief hoog aantal regels. Met als gevolg dat loop- en/of rijtijden in het distributiecentrum of magazijn relatief laag zijn. Het combineren van orders heeft weinig zin. Hier is single picking (één picker verzamelt één order) de beste oplossing.

N
Foutreductie
N
Tijdswinst & Productiviteit
N
Twee handen vrij
N
Kostenbesparing

State of the Art technology

Wat is voice-picking?

Bij voice picking heeft elke orderpicker een voice terminal en headset met microfoon. Hij ontvangt zo op menselijke wijze gesproken instructies van de computer over de picklocatie. Eenmaal ter plaatse aangekomen, spreekt hij een controlegetal in. Na bevestiging van de juiste locatie, geeft het systeem in spraak aan hoeveel eenheden hij dient te verzamelen.

Winst bij elke verzamelmethode

Een goed voicesysteem kan worden toegepast voor single picking en voor batch picking. Voice zorgt voor een belangrijke daling van het aantal gemaakte fouten tijdens het verzamelen van producten. Naast de financiële winst, vermindert ook de ergernis bij uw klanten. Uw reputatie en klanttevredenheid stijgen als gevolg hiervan flink.

Met onze DC Walkthrough van uw magazijnomgeving of distributiecentrum kunnen wij snel en grondig uw voordelen in kaart brengen.

 Lees de praktijk verhalen 

Capturetech

DC walkthrough en ROI-calculatie

Tijdens onze beproefde walkthrough van een distributiecentrum analyseren wij uw warehousingprocessen en komen op basis hiervan met een gedegen advies over voice.

Wij calculeren uw ROI inclusief de terugverdientijd. Uw productiviteit stijgt met minimaal 20% door het inzetten van een voice-oplossing van CaptureTech. En met de inzet van CaptureTech’s Performance Manager kunt u de processen na implementatie nog verder optimaliseren!

Ondek hier Logistiek analyse & advies

 

RFID & Barcoding

Technieken

RFID

RFID geeft u real-time inzicht in uw processen en een boost in uw supply chain.

Lees meer

Barcoding

Het scannen van barcodes verkleint de kans op fouten en verhoogt de efficiency …

Lees meer

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

× Chat met een technisch specialist Available from 08:30 to 17:00