Doelgericht

Voice picking: voordelen voor de magazijnmedewerker / orderpicker

Het invoeren van voice picking in uw bedrijf is een veranderproces. Het goed communiceren van de (grote) voordelen van voice picking voor uw medewerkers ten opzichte van barcode scanning of papier zal een soepele overgang naar de nieuwe situatie van orderpicken met voice bevorderen.

Wat is voice picking?
Elke magazijnmedewerker beschikt bij voice picking over een voice terminal en headset met microfoon. De orderpicker ontvangt op zijn headset op menselijke wijze gesproken instructies over de picklocatie. Eenmaal ter plaatse aangekomen, spreekt hij een controlegetal in. Na bevestiging van de juiste locatie, geeft het systeem in spraak aan hoeveel eenheden hij of zij dient te picken.

N
Foutreductie
N
Tijdswinst & Productiviteit
N
Twee handen vrij
N
Kostenbesparing

State of the Art technology

De voordelen

Verantwoorde ergonomie
Met een voice picking-oplossing kan uw orderpicker snel en comfortabel werken. Minder belastend werk door minder bewegingen als bukken en strekken. Niet meer door het magazijn lopen met een terminal, die nog altijd best wat weegt.

Grotere veiligheid
Doordat handen en ogen vrij worden gehouden, kan uw medewerker zich volledig richten op zijn hoofdtaak: het orderpicken. Handelingen die noodzakelijk zijn bij orderpicken met barcode of papier, zijn niet meer nodig.

Kortere inwerktijd
Omdat voice een ‘natuurlijke’ manier van werken is, kunnen uw orderpickers dit zonder veel moeite aanleren. Ook het inwerken van nieuwe of tijdelijke medewerkers kost weinig tijd.

Kostenbesparing

Het aantal fouten zal enorm dalen, de snelheid van werken zal stijgen. CaptureTech calculeert uw ROI inclusief de realistisch te verwachten terugverdientijd. In onze ervaring stijgt de productiviteit na implementatie van een voice-oplossing voor orderpicken met gemiddeld 20 procent. En uw klanttevredenheid wordt zeker vergroot.

Niet al mijn orderpickers spreken (goed) Nederlands, wat nu?

Het systeem is zo ontworpen dat er met meer dan één taal kan worden gewerkt. Nederlands, Engels en Pools komen vaak voor in Nederland.

 Lees de praktijk verhalen 

Capturetech

DC walkthrough en ROI-calculatie

Tijdens onze beproefde walkthrough van een distributiecentrum analyseren wij uw warehousingprocessen en komen op basis hiervan met een gedegen advies over voice.

Wij calculeren uw ROI inclusief de terugverdientijd. Uw productiviteit stijgt met minimaal 20% door het inzetten van een voice-oplossing van CaptureTech. En met de inzet van CaptureTech’s Performance Manager kunt u de processen na implementatie nog verder optimaliseren!

Ondek hier Logistiek analyse & advies

 

RFID & Barcoding

Technieken

RFID

RFID geeft u real-time inzicht in uw processen en een boost in uw supply chain.

Lees meer

Barcoding

Het scannen van barcodes verkleint de kans op fouten en verhoogt de efficiency …

Lees meer

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

× Chat met een technisch specialist Available from 08:30 to 17:00