Radio Frequency Identification

RFID

Radio Frequency Identification (afgekort RFID) is een methode om data te verzamelen met gebruik van radiogolven die gegevens uitwisselen tussen RFID-tags en RFID-readers. Er is geen direct line of sight nodig zoals bij de inzet van barcode. RFID-readers kunnen simultaan lezen van of schrijven naar honderden tags. Vraag onze experts naar de voordelen van RFID.

N
Real-time werken
N
Administratief minder handelingen
N
Eenvoudig inventariseren
N
Meer analysemogelijkheden
N
Minder fouten
N
Unieke positie in de markt

State of the Art technology

Wat is Radio Frequency Identification?

Radio Frequency Identification (afgekort RFID) is een methode om data te verzamelen met gebruik van radiogolven die gegevens uitwisselen tussen RFID-tags en RFID-readers. Er is geen direct line of sight nodig zoals bij de inzet van barcode. RFID-readers kunnen simultaan lezen van of schrijven naar honderden tags.

Er zijn passieve en actieve tags. Passieve RFID-tags worden gewekt door een reader, die ook de tag van energie verschaft om te zenden en ontvangen. Actieve RFID-tags hebben een eigen batterij en kunnen onafgebroken of periodiek zenden en ontvangen over grotere afstanden.

Hoe zet ik RFID in?

Een RFID-tag is een chip die wordt aangebracht op een krat of pallet die u wilt identificeren. Zo’n tag kan achter een label geplaatst worden en bestemd zijn voor eenmalig gebruik. Maar het kan ook van duurzaam, hufterproof materiaal zijn dat u nagelvast bevestigt en daardoor geschikt is voor herhaald gebruik. Het tweede component van een RFID-systeem is de RFID-antenne. De antenne functioneert eigenlijk als het oor van het RFID-systeem. Het vangt het radiosignaal van de RFID Tag op en geeft het door aan de RFID-reader, de hersenen van het systeem. RFID-antennes zijn er in vele soorten en maten, afhankelijk van de toepassing. Voor specifieke toepassingen ontwerpt CaptureTech ook zelf RFID-antennes om optimale leesperformance te kunnen garanderen.

RFID-readers

De derde component van een RFID-systeem is de RFID-reader. Zo’n reader gebruikt radiogolven om informatie van de RFID-tag te lezen of die ernaartoe te schrijven. Een RFID-reader kan frequency agile zijn, wat betekent dat zij tegelijkertijd meerdere frequenties kunnen gebruiken.
Capturetech

RFID back-endsysteem

De verkregen informatie kan realtime worden doorgestuurd naar uw Warehouse Management Systeem (WMS) of ons Holon Logisitic Execution Systeem. Met RFID kunt u simultaan veel meer informatie ontvangen en zenden dan met een barcodesysteem. Uw infrastructuur moet dus wel eerst zijn ingericht op het gebruik van RFID. Barcode / RF-scanning en RFID sluiten elkaar niet uit. Voor het ene werkproces kunt u barcode gebruiken, en voor het andere werkproces RFID. Beide technologieën kunnen interactief samenwerken via het WMS. Eerst analyseert CaptureTech uw bedrijfsprocessen om vervolgens met een gedegen advies te komen.

Voice & Barcoding

Technieken

Voice

Met Voice verkleint u uw foutmarge en verbetert u uw logistiek proces met wel 30%.

Lees meer

Barcoding

Het scannen van barcodes verkleint de kans op fouten en verhoogt de efficiency …

Lees meer

Contact

Praat met een expert