Spread the love

CapLocker vermindert verlies bedrijfsmiddelen Hogeschool Utrecht met 99,5%

De Hogeschool Utrecht (HU) maakt sinds 2017 gebruik van de slimme uitleenmuur: CapLocker, om bedrijfsmiddelen zoals camera’s, laptops en beamers efficiënt te beheren. Inmiddels staan er 400 lockers op 6 locaties van de HU.

Positief

90% van de gebruikers is positief en waardeert de oplossing met een ruime voldoende of zeer goed. Naast de hoge tevredenheid is het verlies van bedrijfsmiddelen enorm afgenomen, namelijk van een verlies van 375 stuks op jaarbasis naar een schamele 2. En dat na 12.000 handelingen: zowel de inname en uitgave van bedrijfsmiddelen. Dat is een daling van liefst 99,5%.

Onvoorziene kosten

De CapLocker voorkomt dus onvoorziene kosten die komen kijken bij de vervanging van dure bedrijfsmiddelen tot een absoluut minimum. Met een 24/7 beschikbaarheid wordt de dienstverlening bovendien ook aanzienlijk verhoogd.

Op de HU maken zowel studenten als medewerkers gebruik van de lockers. Uit een enquête onder gebruikers blijkt dat ze het gemak van 24/7 online reserveren, selfservice, geen wachtrijen en langere openingstijden beschouwen als de grootste voordelen. Dankzij het reserveringssysteem weet je bovendien altijd van tevoren of de benodigde apparatuur beschikbaar is of niet.

Overzichtelijk

Het uitlenen van bedrijfsmiddelen is hierdoor overzichtelijk en minder tijdrovend. Dankzij de applicatie WebManager kunnen organisaties ten alle tijden inzien waar bedrijfsmiddelen zich bevinden. De applicatie laat zien wie wat geleend heeft en wanneer het wordt teruggebracht.

Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op.

Benieuwd wat wij voor uw logistieke proces kunnen betekenen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

× Hoe kunnen wij u helpen?