Waar lopen bedrijven met een logistieke omgeving anno 2021 tegenaan op ICT-gebied?

Waar lopen bedrijven met een logistieke omgeving anno 2021 tegenaan op ICT-gebied? 

21.01.21

Door processen binnen logistieke organisaties in toenemende mate te digitaliseren, wordt de weg vrijgemaakt voor automatisering. Door meer automatisering maken veel logistieke organisaties, vooral in het mkb-segment, een efficiëntieslag. Dat levert voordelen op zoals lagere loonkosten en hogere productiviteit. Toch zien veel bedrijven over het hoofd dat er nóg meer winst te behalen valt, met name door te kiezen voor één ICT-partner, zowel voor de logistieke omgeving als voor de kantooromgeving.

De eerdergenoemde efficiëntieslag wordt versneld door de verhoogde concurrentie op het internet en de omnichannel strategieën van bedrijven. Globalisering leidt ook tot meer concurrentie en prijsdruk op de markt. Hierdoor zijn bedrijven genoodzaakt om processen efficiënter in te richten. Daarnaast hebben logistieke organisaties in toenemende mate te maken met flexibele arbeid, zowel op kantoor als in het magazijn waardoor werkplekken en processen goed ingericht, intuïtief, veilig en schaalbaar moeten zijn. Dit vraagt bijzonder veel van de ICT-omgeving.

 

Splitsingen

Overal in het bedrijf is een goede netwerkdekking en toegang tot de bedrijfsinformatie vanaf mobiele apparaten noodzakelijk. Het wifi-netwerk moet stabiel en op elke plek te gebruiken zijn, ongeacht het bedrijfsoppervlak. Handscanners en andere apparaten die een netwerkverbinding vereisen, moeten overal in het gebouw gebruikt kunnen worden. In het geval van meerdere vestigingen, moet het netwerk over meerdere vestigingen uitgerold worden. Dan is het mogelijk om met hetzelfde wachtwoord in te loggen en beschikt de gebruiker overal over dezelfde informatie. Splitsingen tussen het netwerk voor productie, de kantooromgeving en bijvoorbeeld gasten, zijn aan te raden.

 

Waarom niet kiezen voor één partner?

Veel logistieke bedrijven werken samen met verschillende ICT-partners voor de logistieke en de kantooromgeving. Maar waarom zou je niet kiezen voor slechts één partij voor beide ICT-omgevingen? Data maken immers geen onderscheid tussen kantoor en logistiek. Eén partij die beide omgevingen snapt en dus weet waar de behoefte ligt. Daarnaast hoef je in geval van problemen ook slechts met één partij te schakelen. Het is efficiënter, goedkoper en bovendien een stuk gemakkelijker.

Meer nieuws

Bouw Logistic Services Verbetert Efficiency

Bouw Logistic Services Verbetert Efficiency

Bouw Logistic Services verbetert efficiency met innovatieve oplossing van CaptureTechHet is een imposant warehouse waar Rico Kooijman, Accountmanager bij CaptureTech, binnen stapt – en het is niet...

Verhoogde nauwkeurigheid en productiviteit

Verhoogde nauwkeurigheid en productiviteit

Verhoogde nauwkeurigheid en productiviteitDe MC2200 mobiele computer van Zebra is een kostenefficiënte en robuust apparaat, speciaal ontwikkeld voor kleine en middelgrote organisaties. Het...

Efficiënter werken? Zorg voor één ICT-partner voor zowel de logistiek als kantoor!

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Het voordeel van één ICT-partner voor de logistieke én kantooromgeving

Het voordeel van één ICT-partner voor de logistieke én kantooromgeving

Elke dag zien wij hoe belangrijk ICT is binnen de logistieke omgeving en binnen de kantooromgeving. Een niet goed werkende ICT-omgeving kan ervoor zorgen dat de apparatuur of het WMS-systeem niet optimaal gebruikt wordt. ICT is een dermate belangrijk onderdeel binnen logistieke processen dat werkzaamheden zoals orderpicking stil komen te liggen als de ICT niet werkt. Denk bijvoorbeeld aan de orderpicker die buiten het bereik van de WiFi terecht komt. Een paar minuten letterlijk stilstaan kan grote gevolgen hebben voor de omzet, het imago en de betrouwbaarheid van uw bedrijf.

Organisaties met logistieke processen hebben naast een logistieke omgeving ook een kantooromgeving. De kantooromgeving kan niet zonder moderne ICT. Of dit nu letterlijk óp kantoor is of vanuit huis, er kan niet meer gewerkt worden zonder ICT-faciliteiten (zoals devices, apps en het netwerk). Technisch gezien is er weinig onderscheid tussen op kantoor werken en thuiswerken. Alles kan tegenwoordig zo worden ingericht dat thuis alles net zo werkt als op kantoor. Zolang je maar beschikt over de juiste hardware, software én een goede netwerkverbinding.

Het voordeel van één ICT-partner voor de logistieke én kantooromgeving

Eén partner met de juiste kennis van beide omgevingen

Beide omgevingen vragen om specifieke behoefte qua kennis en expertise op het vlak van ICT. Of dit nou gaat om advies en ontwerp van de ICT-infrastructuur tot projectuitvoer, de levering van hard- en software of het dagelijks beheer.

Veel organisaties binnen de logistiek behandelen beide ICT-omgevingen als aparte disciplines. De huidige ICT-partner voor de kantooromgeving heeft vaak niet de kennis van de logistieke omgeving en vice versa. Daarom gebruiken ze meestal twee leveranciers. Maar wie neemt de verantwoordelijkheid als het fout gaat? We zien zoveel onenigheid voorbijkomen.

One-stop-shop

Door te kiezen voor één leverancier van de ICT-infrastructuur voor zowel uw kantooromgeving als uw logistieke omgeving, maakt u alles eenvoudiger. Door alle ICT bij één partij onder te brengen krijgt u betere service en heeft u onderaan de streep minder budget nodig.

We gaan graag met u in gesprek, om samen te kijken naar één passende oplossing.

 

Neem contact op

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Spraak gestuurd order picken populair door corona

Spraakgestuurd order picken populair door corona

In de distributiecentra en magazijnen was het de afgelopen periode vele malen drukker vanwege de maatregelen rondom corona. De online bestelling en de topdrukte in bijvoorbeeld de supermarkten zorgden voor grote logistieke uitdagingen. Nu de feestdagen in zicht zijn, betekent dat wederom de nodige logistieke uitdagingen.

Black Friday is het startsein voor de aankomende drukte. Zeker door de op dit moment geldende corona-maatregelen is de verwachting dat er wederom veel meer wordt besteld dan andere jaren.  Om de topdrukte bij te kunnen houden, worden binnen magazijnen en distributiecentra extra mensen ingezet. Dit extra personeel wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk inzetten en tevens rekening houden met de hygiënemaatregelen, wat betekend dat apparatuur meer persoonsgebonden wordt gebruikt.

Spraak gestuurd order picken populair door corona

Gebruiksvriendelijkheid en hygiëne

Waar voorheen orderpickers met lijstjes in het magazijn rondliepen, zijn orderpickers tegenwoordig met modernere technieken uitgerust. Een van de moderne technieken bij orderpicking is ‘Voice’, oftewel spraakgestuurd orders verzamelen. De orderpicker heeft een headset op zijn of haar hoofd en via deze headset duidelijke instructies en geeft bevestigingen via het microfoontje. Een groot voordeel voor de orderpicker is dat hij/zij handen vrij heeft en de foutmarges nihil zijn. Afgelopen periode is de vraag naar de ‘Voice’-oplossing enorm gestegen vanwege de gebruiksvriendelijkheid en hygiëne voor de orderpickers.

We hebben de voordelen van het gebruik van ‘Voice’ op een rijtje gezet:

 • Efficiënter werken
 • Hogere productiviteit
 • Minder fouten, controle en administratie
 • Handen en ogen vrij
 • Multitasking
 • Verhoogde focus op het werk
 • Grotere flexibiliteit
 • Realtime managementinformatie
 • Hogere medewerkerstevredenheid

Rendement

Bij CaptureTech bekijken we kritisch of er echt winst en efficiency te behalen zijn met voice. Na een inventarisatie van uw logistieke proces, ontwikkelen we samen met u een realistisch plaatje van het te behalen rendement. Wanneer het ‘Voice’ orderpicksysteem niet de beste oplossing is voor uw magazijn, dan denken wij graag met u mee voor een andere passende oplossing. Werkt het wel? Dan begeleiden we je graag naar een volledige integratie van ‘Voice’. Neem gerust contact met ons op!

– Kees Nijssen 

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Thuiswerken en cybersecurity: waar moet je op letten?

Thuiswerken en cybersecurity: waar moet je op letten?

Voor zowel grote als kleine bedrijven is thuiswerken nog steeds de norm, indien de functie dit natuurlijk toelaat. Alle kantoorbenodigdheden zijn verplaatst naar thuis om de werkzaamheden zo goed als mogelijk door te laten gaan. Thuiswerken is meer dan alleen een laptop openklappen en aansluiten op de Wi-Fi verbinding. Want is deze Wi-Fi verbinding wel veilig? Het is de uitgelezen kans voor cybercriminelen om op een relatief gemakkelijke manier toegang te krijgen tot gevoelige bedrijfsinformatie. Daarom delen we enkele tips om van de ‘home office’ van jouw medewerkers een veilige omgeving te maken en hackers geen kans te geven!

Stappenplan Veilig Thuiswerken 

1. Stel bedrijfsapparatuur beschikbaar

De eerste stap als het gaat om ‘veilig’ werken. Stel als bedrijf apparatuur, zoals laptops en smartphones, aan je medewerkers beschikbaar. Hierdoor bepaal je zelf de kwaliteit en veiligheid van de systemen en software. Laat IT-experts software en apps installeren en geef de gebruikers geen lokale admin-rechten.

2. Veilige verbinding

Beveilig de internetverbinding en wifi met VPN (Virtual Private Network). Dat verkleint het risico dat hackers data kunnen onderscheppen, malware kunnen injecteren, de internetverbinding kunnen afluisteren of gegevens kunnen bemachtigen.

3. Check je e-mails

Vandaag de dag zijn cybercriminelen actiever dan ooit. Let daarom goed op bij wat je binnenkrijgt in je mailbox. Druk niet op linkjes in verdachte e-mailberichten en open geen onbekende bijlagen. Vul ook zeker geen gegevens in bij e-mailberichten die je niet verwacht of van een onbekende afzender zijn. En stel de IT-support meteen op de hoogte wanneer je dergelijke mails ontvangt.

4. Update je software

Update regelmatig de software op computers, of nog beter, zorg ervoor dat dit automatisch gebeurt. Bij CaptureTech zorgen wij ervoor dat deze updates automatisch gebeurt. Wanneer de software niet regelmatig update, kunnen er veiligheidslekken ontstaan. Hierdoor kunnen cybercriminelen gemakkelijker computers binnendringen. Door simpelweg de software up-to-date te houden, zorg je ervoor dat potentiële lekken vooraf gedicht worden en loop je online minder gevaar.

Wil je meer weten over veilig thuiswerken? Loop je tegen beveiligingsproblemen aan? Neem dan gerust contact met ons op.

– Maurice

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Blog: beveiliging IT-landschap

Is uw IT-landschap goed beveiligd?

Leuk dat u de tijd neemt om deze blog te lezen. Als allround IT-Consultant bij CaptureTech heb ik met vele takken van sport te maken: het ontwerp, levering en implementatie van nieuwe IT omgevingen, privacy, beheer of beveiliging van uw IT-landschap. Hoe is uw IT-landschap beveiligd? Als ondernemer wilt u niet dat uw gegevens op straat komen te liggen. Of dat u op een dag niet meer in uw systemen komt. Van bewustwording tot quick-wins, ik neem u mee in ons proces.

Picture of two outside security camera's

Bewustwording
Vandaag de dag is de beveiliging van uw IT omgeving niet meer weg te denken. Met de komst van strenge wet- en regelgeving, geavanceerde virussen en steeds slimmere phishing aanvallen is het belangrijk om mee te groeien met uw bedrijf. Wat verstaan we eigenlijk allemaal onder de beveiliging van uw IT-landschap? Hebben we het dan over de updates die automatisch geïnstalleerd worden op een device (tablet, computer, handheld, ed.)? De phishing mail welke ontvangen wordt en malware (schadelijke/kwaadaardige software) op een device binnen haalt. Of de onbeveiligde USB stick waar toch dat bestand van de klant wordt opgeslagen? 

U wilt dat uw netwerk veilig is en uw medewerkers zich bewust zijn eventuele risico’s. Dit zodat er op een veilige manier gewerkt wordt met de data. Wij brengen de huidige situatie van uw IT-security in kaart door middel van een security intake. De security intake omvangt niet alleen beveiliging, ook privacy is een belangrijk onderdeel van de intake welke veel vragen met zich meebrengt. Zo brengen wij in beeld wat voor data er verwerkt wordt. Controleren wij of er een calamiteitenplan beschikbaar is. Is de back-up procedure nog up-to-date en zijn er eigenlijk wel verwerkersovereenkomsten met leveranciers? 

Security intake
Wij bedenken met u een strategie om de beveiliging én privacy van uw IT landschap up-to-date te houden. CaptureTech zal op basis van de intake een management rapportage opstellen en deze ter bespreking stellen. In deze rapportage brengen wij een advies uit omtrent de IT beveiliging en de processen rondom de informatiebeveiliging. 

Wij hebben de kennis en kunde in huis om u te ondersteunen in uw strategie en u de diensten te leveren om dit doel te halen. Een greep uit onze diensten:

• ICT scan advanced
Netwerkscan intern/extern
• Pentest (binnendringingstest)
• Awareness scan door gesimuleerde phishing mails
• AVG Advies
• Hardware / Software / Maatwerk

Ga voor een aantal quick wins en stel uzelf onderstaande vragen. 

• Is er een privacy beleid aanwezig op de website welke AVG compliant is?
• Kunnen de medewerkers zonder extra beveiliging inloggen vanaf thuis?
• Is er een datalekken/calamiteiten protocol en is deze up-to-date? 
• Wordt er vertrouwelijke informatie per e-mail gedeeld? 
• Is er een datalekken/verwerkingsregister? 

Bent u benieuwd of uw eigen IT-landschap toekomst klaar is, wij zien uw antwoorden graag tegemoet. Heeft u specifieke vragen over onze diensten. Neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Groet, Mikel Warbie 

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!

Blog: De hoogtepunten van Microsoft Ignite 2019

Een drietal hoogtepunten welke voor u interessant kunnen zijn

Van 4-8 november 2019 was CaptureTech aanwezig op het Microsoft Ignite event in Orlando. MS Ignite is een wereldwijd event voor Microsoft Partners en staat volledig in het teken van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën. We hebben een hoop nieuws over Microsoft 365 en Microsoft Teams. Hierbij deel ik een drietal hoogtepunten welke voor u interessant kunnen zijn;

Logo of Microsoft Ignite
 1. Microsoft Teams is waar Microsoft op door blijft ontwikkelen, als hub waar alles samenkomt, dus eigenlijk de voordeur naar Microsoft 365 / Office 365. Met Microsoft Teams kunt u de inrichting van uw teams en processen naadloos op elkaar aan laten sluiten. Medewerkers kunnen effectiever communiceren door middel van bijvoorbeeld (groeps)chats, online vergaderingen, webconferenties en zelfs het volledig bellen. Microsoft Teams kan bijvoorbeeld intern ingezet worden als alternatief voor WhatsApp, omdat in de nieuwe voorwaarden van WhatsApp dit niet meer toegestaan is. Dankzij de ingebouwde office apps kan er beter samengewerkt worden met bestanden zoals Word, Excel, PowerPoint en SharePoint. Vaste telefoons kunnen gebruikt worden in combinatie met Microsoft Teams app op uw mobiel, altijd vast bellen op het werk en ook onderweg gebeld kunnen worden. Microsoft Teams heeft de mogelijkheid om Microsoft apps en services van derden toe te voegen aan uw werkomgeving om met deze mogelijkheden uw bedrijf te laten groeien.
 1. Microsoft 365 is het volledige cloud product voor uw wensen en eisen, zo is de beveiliging en compliance net als Office 365 volledig in beheer van de IT en de organisatie. Met een goede inrichting voldoet u volledig aan de eisen van de hedendaagse regelgeving. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer een medewerker uit dienst gaat en bedrijfsdata kopieert naar een usb stick. Mag dit zomaar of zou u hier een (technisch) proces voor willen zien, welke medewerker welke data kopieert? Met Microsoft 365 kunt u de productiviteit van uw organisatie verhogen en de apparaten (pc’s, laptops, telefoons) van medewerkers beheren en monitoren.
 1. Met de vernieuwde EDGE browser van Microsoft kunt u zich aanmelden met uw Microsoft account, naast het gebruik van een verbeterde versie van de zoekmachine BING, kunt u ook zoeken in uw bedrijfsdata. Zodat er sneller en efficiënter gezocht kan worden naar relevante data. Met de vernieuwde invoeg toepassingen voor EDGE kunt u in 1 oog opslag naar de Office apps toe waar u mee werkt. Microsoft Search op een nieuwe en intelligente manier.

Wij zijn bij CaptureTech zeer enthousiast over de nieuwste ontwikkelingen en als Silver Partner van Microsoft zijn wij in staat om u van begin tot eind te ondersteunen, denk hierbij aan het meedenken aan de architectuur, de adoptie van Teams bij de gebruikers en het procesmatig en productief te werken met Microsoft Teams. Dit doen wij altijd samen met u om naar een goede productieve en veilige oplossing te werken, meer dan de cloud, we begeleiden u naar SPACE.

Heeft u interesse in een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden te bespreken of interesse in een vrijblijvende demo neemt u dan gerust contact met ons op.

Groet, Mikel

Benieuwd hoe onze oplossingen u kunnen helpen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Wilt u meer informatie, een demo of een offerte aanvragen?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!